Πρόταση για HTPC;

blugosi

Senior Member
17 November 2007
627
Ήθελα λίγη βοήθεια - προτάσεις για το στήσιμο ενός HTPC.
Πήγα και στο Πλαίσιο, αλλά δεν έχουν ειδικά κουτιά.
Μήπως να πάω σε αυτό το μαγαζί στη Στουρνάρα , το HAC που ασχολείται ιδιαίτερα;

Πρόκειται να αντικαταστήσει ένα Popcorn Hour στο σαλόνι.
Το θέλω να παίζει πολύ άνετα mkv, mts, flac, ape κλπ.
Παιχνίδια δεν παίζω καθόλου.

Να συνδέεται με HDMI με την τηλεόραση.
Να έχει έξοδο ήχου είτε μέσω USB 2.0 (24/192), είτε μέσω SPDIF (πάλι 24/192).
Επίσης να είναι ιδιαίτερα εμφανίσιμο το κουτί του , και όσο μικρότερο το δυνατό. Και να μπορώ να το χειριστώ και με τηλεκοντρόλ , γιατί θα το δουλεύουν κι άλλα μέλη της οικογένειας.

Προτάσεις;

Μικρά κουτιά Ελλάδα δυστυχώς λίγα πράγματα.
ΑΚόμα πιο δύσκολο να βρεις μαγαζί που να έχει mini-itx Κουτί και ποικιλία hardware.
Μέχρι στιγμής το πιο πλήρες είναι το www.visionstudio.gr Που είναι Θεσσαλονίκη.
Aν μπορείς, ξέρεις ή εχεις κανα γνωστό που μπορεί να σε βοηθήσει πάρτο κομάτι-κομάτι.
Για κουτιά ριξε μια ματιά και εδώ άμα θες : Μini-ITX HTPC systems
Αρκετά μεγάλη ποικιλία και καλές τιμές μπορείς να βρεις και Amazon.co.uk
Kαλή λύση με πολύ value είναι αυτή : XBMC Mini-ITX HTPC

Tωρα αμα θες να τα πάρεις όλα μόνο από ένα μαγαζί.
Ένα στα γρήγορα από ένα μαγαζί που το ξέρω και μου έχει φερθεί πολύ καλά:

επεξεργαστής : celeron G530 ή intel i3[*]
μητρική : Gigabyte H67N-USB3-B3
σκληρός : Ocz 60GB agility 3
μνημη : 4GB GDDr3
κάρτα γραφικών : Gigabyte GT520 ή asus 6570 ή Asus 430[**]
οptical dish : Lg BluRay ή Samsung DVd
κουτι : Thermaltake Element Q[***]

τηλεκοντρόλ : Windows 7 Vista XP Media Center MCE PC - δεν το γλυτώνεις το έξω. Το συγκεκριμένο το έχουμε αρκετοί εδω μέσα και δουλεύει
άψογα.

[*] Oι συγκεκριμένοι επεξεργαστες παίζουν και μόνοι τους χωρίς κάρτα γραφικών. Το πρόβλημα με τους intel βέβαια είναι το ότι δεν κλειδώνουν στα 24p. Αν η τηλεόραση σου δεν κλειδώνει στα 24p, τότε προχώρα
άφοβα. Αν πάλι κλειδώνεις στα 24p αλλα δεν σε αφορά το bitstreaming, μπορείς να προσθέσεις το Reclock. Ο i3 μπορεί να παίξει και 3D.

[**] Aν σε ενδιαφέρει το σωστό 24p τότε θες και κάρτα. Αν θες να παίξεις και με MPC-HC/LAv/MAdVR ή σε ενδιαφέρουν τα ΗD video 1080i60/1080i50 πρέπει να πάρεις μία από τις δυο τελευταίες (ati 6570/nvidia 430).

[***] ΤΟ κουτί μπορεί να σου φανεί φασαριόζικο, αλλά άλλο μαγαζί που να έχει λογικές τιμές, να το ξέρω, να είναι Αθήνα και να έχει Mini-itx δεν ξέρω. το τροφοδοτικό βέβαια μπορείς να το αλλάξεις και να βάλλεις άλλο. πχ PicoPSu

Y.Γ. Aν όλα αυτά που σου λέω σου φαίνονται κινέζικα, δεν ξέρεις ή δεν θες να φτιάξεις pc ,δεν σε ενδιαφέρει ούτε το 3D, ουτε τα HD video, ούτε MAdvr κτλ ψάξε να βρεις κάποιο zotac με ΑΜD Ε350 πχ zotac zbox ad02 η zotac zbox ad03.

Re: Απάντηση: Πρόταση για HTPC;

Μικρά κουτιά Ελλάδα δυστυχώς λίγα πράγματα.
ΑΚόμα πιο δύσκολο να βρεις μαγαζί που να έχει mini-itx Κουτί και ποικιλία hardware.
Μέχρι στιγμής το πιο πλήρες είναι το www.visionstudio.gr Που είναι Θεσσαλονίκη.
Aν μπορείς, ξέρεις ή εχεις κανα γνωστό που μπορεί να σε βοηθήσει πάρτο κομάτι-κομάτι.
Για κουτιά ριξε μια ματιά και εδώ άμα θες : Μini-ITX HTPC systems
Αρκετά μεγάλη ποικιλία και καλές τιμές μπορείς να βρεις και Amazon.co.uk
Kαλή λύση με πολύ value είναι αυτή : XBMC Mini-ITX HTPC

Tωρα αμα θες να τα πάρεις όλα μόνο από ένα μαγαζί.
Ένα στα γρήγορα από ένα μαγαζί που το ξέρω και μου έχει φερθεί πολύ καλά:

επεξεργαστής : celeron G530 ή intel i3[*]
μητρική : Gigabyte H67N-USB3-B3
σκληρός : Ocz 60GB agility 3
μνημη : 4GB GDDr3
κάρτα γραφικών : Gigabyte GT520 ή asus 6570 ή Asus 430[**]
οptical dish : Lg BluRay ή Samsung DVd
κουτι : Thermaltake Element Q[***]

τηλεκοντρόλ : Windows 7 Vista XP Media Center MCE PC - δεν το γλυτώνεις το έξω. Το συγκεκριμένο το έχουμε αρκετοί εδω μέσα και δουλεύει
άψογα.

[*] Oι συγκεκριμένοι επεξεργαστες παίζουν και μόνοι τους χωρίς κάρτα γραφικών. Το πρόβλημα με τους intel βέβαια είναι το ότι δεν κλειδώνουν στα 24p. Αν η τηλεόραση σου δεν κλειδώνει στα 24p, τότε προχώρα
άφοβα. Αν πάλι κλειδώνεις στα 24p αλλα δεν σε αφορά το bitstreaming, μπορείς να προσθέσεις το Reclock. Ο i3 μπορεί να παίξει και 3D.

[**] Aν σε ενδιαφέρει το σωστό 24p τότε θες και κάρτα. Αν θες να παίξεις και με MPC-HC/LAv/MAdVR ή σε ενδιαφέρουν τα ΗD video 1080i60/1080i50 πρέπει να πάρεις μία από τις δυο τελευταίες (ati 6570/nvidia 430).

[***] ΤΟ κουτί μπορεί να σου φανεί φασαριόζικο, αλλά άλλο μαγαζί που να έχει λογικές τιμές, να το ξέρω, να είναι Αθήνα και να έχει Mini-itx δεν ξέρω. το τροφοδοτικό βέβαια μπορείς να το αλλάξεις και να βάλλεις άλλο. πχ PicoPSu

Y.Γ. Aν όλα αυτά που σου λέω σου φαίνονται κινέζικα, δεν ξέρεις ή δεν θες να φτιάξεις pc ,δεν σε ενδιαφέρει ούτε το 3D, ουτε τα HD video, ούτε MAdvr κτλ ψάξε να βρεις κάποιο zotac με ΑΜD Ε350 πχ zotac zbox ad02 η zotac zbox ad03.

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.
Μάλλον για κάτι έτοιμο σε στυλ Asrock Vision 3D με βλέπω όμως... 'Ενα κλικ πιο γρήγορο από Ε350....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόταση για HTPC;

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.
Μάλλον για κάτι έτοιμο σε στυλ Asrock Vision 3D με βλέπω όμως... 'Ενα κλικ πιο γρήγορο από Ε350....

Δεν είναι ένα κλικ, είναι αρκετά πιο δυνατα τα AsROck.
καθαρά για οικονομικούς λόγους το είπα.

ριξε και εδώ μια ματιά

Last edited: