Πρόταση για ηχεία δαπέδου

kostadinos

New member
26 December 2024
2
Καλησπέρα παιδιά,
Έχω ένα δωμάτιο 30 τμ θέλω να διαθέσω περίπου 800-1000 για ηχεία δαπέδου και subwoofer έχω είδη έναν Yamaha RX-V4A

Έχω κοιτάξει 2 περιπτώσεις Magnat και Polk συγκεκριμένα

Magnat Monitor Supreme 1002
Polk Audio Monitor XT70

Ότι άλλο έχετε να προτείνετε δεκτός η χρήση είναι κυρίως μουσική και λίγο ταινίες

Subwoofer δεν έχω διαλέξει θα ήθελα να ακούσω προτάσεις ευχαριστώ προκαταβολικά

Καλησπέρα παιδιά,
Έχω ένα δωμάτιο 30 τμ θέλω να διαθέσω περίπου 800-1000 για ηχεία δαπέδου και subwoofer έχω είδη έναν Yamaha RX-V4A

Έχω κοιτάξει 2 περιπτώσεις Magnat και Polk συγκεκριμένα

Magnat Monitor Supreme 1002
Polk Audio Monitor XT70

Ότι άλλο έχετε να προτείνετε δεκτός η χρήση είναι κυρίως μουσική και λίγο ταινίες

Subwoofer δεν έχω διαλέξει θα ήθελα να ακούσω προτάσεις ευχαριστώ προκαταβολικά
Δες και αυτά.. KEF Q750 (σε μαύρο χρώμα είναι 850 ευρώ).
https://www.skroutz.gr/s/14228291/K...-150W-2-5-Dromon-P21xV30-6xY92-3ek-Mayro.html

Επειδή έχεις ενισχυτή AV, θα πρέπει να δεις κατά πόσο στο μέλλον θα βάλεις κεντρικό από την ίδια σειρά, και τι κεντρικό έχει η κάθε σειρά, γιατί από τα τρία μέχρι στιγμής που έχουν προταθεί, τα δύο είναι καταργημένα μοντέλα.

Τα Monitor Supreme 1002 έχουν αντικατασταθεί από τα Monitor S70. H νέα σειρά έχει λίγο καλύτερο ήχο από την παλιά, πιο μαζεμένο πράγμα και με λίγο καλύτερα πρίμα.

Τα Monitor XT70 (αυτή η σειρά είναι τρέχουσα) χρησιμοποιούν παθητικούς ακτινοβολητές στα 8ιντσα γούφερ που έχουν, ως εκ τούτου ταιριάζουν σε μικρότερους χώρους πιο εύκολα από αντίστοιχα ηχεία με 8ιντσα κανονικά μεγάφωνα. Αυτό είναι πλεονέκτημα και μειονέκτημα ταυτόχρονα και έχει να κάνει με το χώρο. Η έκταση δεν είναι η ίδια, από την άλλη είναι πιο καλά ελεγχόμενο το χαμηλό.

Κάτι αντίστοιχο με παθητικούς ακτινοβολητές συμβαίνει και με τα Q750 που προτάθηκαν, αυτά επίσης είναι καταργημένα καθώς έχει βγει η νέα σειρά Q Meta, εδώ όμως πρόκειται για ομοκεντρική σχεδίαση η οποία έχει πλεονεκτήματα στη διασπορά του ήχου, κοινώς διατηρεί καλύτερη την ενέργεια σε μεγαλύτερη γωνία ακρόασης.

Όπως και να έχει, και όσο καλά και να περιγράψει κανείς το πως παίζουν αυτά (τα έχω ακούσει) καλό θα είναι να προσπαθήσεις να τα ακούσεις κι εσύ πριν αποφασίσεις, γιατί το τι θα σου κάνει εσένα κλικ, ενδεχομένως να διαφέρει από το τι θα σου περιγράψει κάποιος άλλος.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis