Προταση για Ηχεια Δικαναλου Ηχου?

therock003

Senior Member
29 June 2008
626
Με ενδιαφερει να στησω καποιο οικιακο ηχοσυστημα με σκοπο αναπαραγωγη ηχου απο πηγη μουσικης. Δηλαδη 2.1 και οχι 5.1. Τουλαχιστον προς το παρον δεν με ενδιαφερει η αναπαραγωγη ηχου ταινιων.

Η μουσικη που ακουω πολυ ειναι hip-hop, r&b, dance,trance,techno αρα οπως καταλαβαινετε δινω εμφαση στις χαμηλες και θελω πολυ καλο και ποιοτικο μπασο.

Τι θα μου προτεινατε?

Απο hi-fi εχω ενα παλιο Sony, Που ισως για αρχη συνδεσω τα ηχεια, αλλα θα με ενδιεφερε και καποιο DAC/AMP με ipod connector αλλα αυτο μαλλον σε δευτερη φαση.

Δεν γνωριζα και πολλα στα προιοντα ηχου hi-end γι'αυτο βασιζομαι στις γνωσεις σας!

Γειά χαρά...
Επειδή οι κάτωθι ερωτήσεις θα γίνουν σίγουρα, ας βγάλουμε απ' τον κόπο όσους θα σου κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις...
α) Σε τί χώρο θα τα στήσεις;
Β) Πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις;

Το χαμηλό είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τον χώρο στον οποίο ακούς μουσική.
Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με την μουσική που ακούς υποθέτω τα Klipsch ή τα Cerwin Vega θα σε ικανοποιήσουν.
Τώρα για περισσότερες λεπτομέρειες, όπως πολύ σωστά είπα και ο wahrheit242 πρέπει να γνωρίζουμε τον χώρο και το budget σου... :ernaehrung004:

Χωρος ειναι το δωματιο μου. Μιλαμε για 20-30τ.μ. (3-3.5μ x 7-10μ Στο περιπου τωρα, δεν εχωκ και κορδελα να το μετρησω!).

Απο χρηματα δεν ξερω τι τιμες παιζουν (Απο που δηλαδη σταματανε τα entry-level και ξεκινανε τα καλα). Ξερω πως θελω κατι που να ειναι πολυ καλο, αλλα απο οτι ξερω ο ηχος δεν εχει ορια. Απο οτι ειχα διαβασει στο παρελθον μπορεις να δωσεις μεχρι και 250.000 ευρω σε ηχεια και ισως και περισσοτερα και παλι να μην εχεις και οτι καλυτερο!

Εγω τωρα τι να πω, γυρω στα 1.000 με 2.000 λεω να προσπαθησω να συγκεντρωσω μεχρι και το τελος του χρονου και να τα διαθεσω για μια τετοια αγορα.

Υπαρχει κατι εξαιρετικο σε αυτα τα χρηματα?

Ναι, μπορείς να βρεις αυτό που θες στα 1500 ευρώ. Εγώ όμως ακούω κλασική μουσική και δεν θα σου προτείνω αυτά που μου αρέσουν εμένα!

Δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για να ακούς τέτοια μουσική κατά την γνώμη μου,και ειδικά όταν μιλάμε για ακρόαση από iPod με dock δηλαδή mp3,μιλάμε για great abuse ποιοτικού συστήματος.

Δεν θα σου προσφέρουν τίποτα high end ηχεία από την στιγμή που η μουσική που προτειμάς είναι γραμμένη όπως να'ναι με ότι να'ναι,χουν κραυγές αντί για στίχους,και σε όλα τα παραπάνω είδη να ακούς ένα ΜΠΑΜ ΜΠΟΥΜ ΜΠΑΜ στο bass line μόνο και μόνο για να ακούς δυνατά μπαμ μπουμ μπαμ και όχι το χαμηλό κάποιου όργανου,κάποιας κιθάρας,ή έστω ποιοτική μουσική από synthesizer.

Από την στιγμή που η μουσική δεν είναι ποιοτική,τα ηχεία δεν κάνουν κάποιο μαγικό,επομένω όσο να της προσέξεις τις χαμηλές στα ηχεία σου,κάτι καλό δεν θα ακούγεται.

Πάρε κάνα άγριο Hi-Fi σύστημα της Sony όπως MHC-GTZ4i ή MHC-EC99 και θα την κάνεις την δουλειά σου.

Απαισιόδοξος δεν είμαι,απλά θα το μετανιώσεις γιατί θα πετάξεις λεφτά για κάτι που θα καταλάβεις ότι δεν έκανε!:grandpa:

Καλά, δεν ξέρεις τι μουσική θα ακούει μετά από καμία βόλτα στην μουσική κατηγορία του forum... :p

Φίλε μου, εξαιρετικά για αυτή τη δουλειά είναι όλα όσα αναφέρθηκαν. Από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου...
Αν έχεις τη δυνατότητα να στήσεις τα ηχεία στην στενή πλευρά του δωματίου σου και να έχεις 7 μέτρα απόσταση από τον απέναντι τοίχο θα είσαι άρχοντας!

Σίγουρα δεν διαφωνώ πως συμπιεσμενα αρχεία δεν φτάνουν σε ποιότητα flac και PCM, αλλά άμα έχουν ριπαριστει με τις καλύτερες προδιαγραφές τότε κάτι γίνεται.

Για παράδειγμα στο iPhone έχω κάτι ακουσικα sony των 11 ευρώ κάτι sennheiser των 20 και τα shure 530 με 500 δολλαρια.

Ε περιττό να πω ότι η διάφορα είναι απεριγραφτη. Τα πρώτα 2 ζευγάρια είναι σαν να μην εχουν καθόλου μπασα ενώ τα shure βγάζουν απίστευτο ηχο ακόμα και αν η πηγή είναι mp3.

Απλώς πρα τον ακουστικων θέλω να έχω και ηχοσυστημε δωματίου για όταν είμαι σπίτι.

Θα κοιτάξω τις προτάσεις που αναφέρατε και ότι άλλο σκεφτεσται πείτε το.

σε διπλανο θεμα με τιτλο "ηχεια για dance/house" θα βρεις τις απαντησεις που θες μιας και ουσιαστικα εχετε το ιδιο ζητουμενο με τον φιλο που το ανοιξε.

Πρέπει να παίξεις ποιοτική μουσική καλού dynamic range από CD ή SACD στα ακουστικά να δεις τι είναι τα mp3,ακόμα και τα καλοριπαρισμένα 382kbps! :flipout:

Πάντως γνώμη μου είναι ότι με αυτήν την μουσική κράτα το budget όσο χαμηλά μπορείς.

Κοίταξε το topic που αναφέρει ο Tyler παραπάνω.

Tzimisce said:
Καλά, δεν ξέρεις τι μουσική θα ακούει μετά από καμία βόλτα στην μουσική κατηγορία του forum... :p
Jazz fusion,και συγκεκριμένα Gong ελπίζω! :Banane0:

2κ δεν είναι λίγα χρήματα, και αν τα ρίξεις σε ηχεία για να ακούς από ipod (ειδικά από την αναλογική έξοδο) τα "σκότωσες" κυριολεκτικά :twoguns:
Έχω φίλους που δεν έχουν ακούσει ακόμα τα συστήματά τους, και κάποτε υπήρξα και ο ίδιος σε αυτό το "κλάμπ". Πλέον δεν μπορώ να (ξαν)ακούσω έτσι. Δεν αντέχεται...

Πρόταση...
α) Μοίρασε το μπάτζετ. Ηχεία μέχρι 800 ευρώ από τις εταιρίες που σου προτείνουν εδώ τα παιδιά (Klipsh, JBL κλπ. Ρίξε μια ματιά και στο σχετικό θρεντ).
β) Ολοκληρωμένος δικάναλος ενισχυτής μέχρι 500 ευρώ (πχ Nad, Cambridge Audio, Rotel κλπ)
γ) Χτύπα ένα Apple TV (250-300 ευρώ). Η διαφορά του από το ipod είναι τεράστια. Η αναλογική του έξοδος όμως έχει θόρυβο, οπότε...
δ) Χτύπα κι ένα DAC (300-400 ευρώ. Το Dacmagic της CA θα σου φτάσει και θα σου περισσέψει...)
ε) Ξεκίνα σιγά σιγά να ριπάρεις τη συλλογή σου σε...ακομπλεξάριστα αρχεία (Apple Lossless, WAV). Επίσης, αν είσαι κατεβασάκιας, υπάρχουν πλέον τα άπειρα σε flac, ogg, ape κλπ. Τα μετατρέπεις στα...ακομπλεξάριστα που προανέφερα, τα φορτώνεις στο Atv και είσαι άρχοντας :award:

Σε πρώτη φάση πας απλά μια βόλτα με ένα cd σου σε κάποιο/α μαγαζί/α με αρκετά ηχεία και ακούς... ό,τι βρεις μπροστά σου.
Αν κάτι σου κάνει εντύπωση μας το λες και συνεχίζουμε από κει.

Re: Απάντηση: Προταση για Ηχεια Δικαναλου Ηχου?

2κ δεν είναι λίγα χρήματα, και αν τα ρίξεις σε ηχεία για να ακούς από ipod (ειδικά από την αναλογική έξοδο) τα "σκότωσες" κυριολεκτικά :twoguns:
Έχω φίλους που δεν έχουν ακούσει ακόμα τα συστήματά τους, και κάποτε υπήρξα και ο ίδιος σε αυτό το "κλάμπ". Πλέον δεν μπορώ να (ξαν)ακούσω έτσι. Δεν αντέχεται...

Πρόταση...
α) Μοίρασε το μπάτζετ. Ηχεία μέχρι 800 ευρώ από τις εταιρίες που σου προτείνουν εδώ τα παιδιά (Klipsh, JBL κλπ. Ρίξε μια ματιά και στο σχετικό θρεντ).
β) Ολοκληρωμένος δικάναλος ενισχυτής μέχρι 500 ευρώ (πχ Nad, Cambridge Audio, Rotel κλπ)
γ) Χτύπα ένα Apple TV (250-300 ευρώ). Η διαφορά του από το ipod είναι τεράστια. Η αναλογική του έξοδος όμως έχει θόρυβο, οπότε...
δ) Χτύπα κι ένα DAC (300-400 ευρώ. Το Dacmagic της CA θα σου φτάσει και θα σου περισσέψει...)
ε) Ξεκίνα σιγά σιγά να ριπάρεις τη συλλογή σου σε...ακομπλεξάριστα αρχεία (Apple Lossless, WAV). Επίσης, αν είσαι κατεβασάκιας, υπάρχουν πλέον τα άπειρα σε flac, ogg, ape κλπ. Τα μετατρέπεις στα...ακομπλεξάριστα που προανέφερα, τα φορτώνεις στο Atv και είσαι άρχοντας :award:

APPLETV-DAC-AMP? Ξεφευγουμε πολυ και νιωθω οτι θα περιορισω τα ηχεια. Σκοπο ειχα να τα δωσω ολα στα ηχεια.

Δεν γινεται μεσω νετμποοκ να κανω decode τα flac και τα στελνω απευθειας σε ενισχυτη-DAC με USB input?

Σε πρώτη φάση πας απλά μια βόλτα με ένα cd σου σε κάποιο/α μαγαζί/α με αρκετά ηχεία και ακούς... ό,τι βρεις μπροστά σου.
Αν κάτι σου κάνει εντύπωση μας το λες και συνεχίζουμε από κει.

Το σκεφτηκα και αυτο. Εχετε να προτεινετε καταστηματα με αξιολογους εξοπλισμους που επιτρεπουν προσωπικες ακροασεις?

Re: Απάντηση: Προταση για Ηχεια Δικαναλου Ηχου?

Το σκεφτηκα και αυτο. Εχετε να προτεινετε καταστηματα με αξιολογους εξοπλισμους που επιτρεπουν προσωπικες ακροασεις?

Για αρχή τα πολυφαγία τύπου Mediamarkt, Saturn είναι μια καλή επιλογή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προταση για Ηχεια Δικαναλου Ηχου?

APPLETV-DAC-AMP? Ξεφευγουμε πολυ και νιωθω οτι θα περιορισω τα ηχεια. Σκοπο ειχα να τα δωσω ολα στα ηχεια.

Δεν γινεται μεσω νετμποοκ να κανω decode τα flac και τα στελνω απευθειας σε ενισχυτη-DAC με USB input?

2k just στα έβγαλα...
Ό,τι παραπάνω βέβαια δώσεις για ηχεία τόσο το καλύτερο... Μόνο που αν οι πηγές και τα ενισχυτικά είναι χάλια, τότε θα είναι χάλια όλο το αποτέλεσμα, και κρίμα τα λεφτά που θα έχεις δώσει...
Η ιδέα με το νετμπουκ (notebook?) είναι μια χαρά, και όντως γλιτώνεις κάποια χρήματα τα οποία μπορείς να διαθέσεις στα ηχεία. Αυτό με το dac-amp που λες όμως, δεν το κατέχω. Γνωρίζω τέτοια μηχανάκια αλλά είναι ακριβά. Άν το έχεις βρει καλώς. Άν όχι, δες τα καλύτερα ξεχωριστά.
Το dac πάντως (κατά τη γνώμη μου) είναι απαραίτητο, ανεξαρτήτως ακουσμάτων... Είτε electro το ταίσεις είτε jazz, έχει να προσφέρει...