Πρόταση για ηχεία στο χώρο μου

Φίλε Νάκη καλησπέρα,
Καταρχήν για έντεχνη και τζαζάκια κλπ και για τον χώρο σου δεν είναι ντε και καλά απαραίτητο να πας σε ηχεία δαπέδου.
Επίσης ενισχυτής και ηχεία είναι ένα και το αυτό. Ματσαρίσματα ακούς και κρίνεις αν σου αρέσει το αποτέλεσμα ή όχι. Μην διανοηθείς καν να αγοράσεις ένα ηχείο επειδή το άκουσες με έναν άλλο ενισχυτή και σου άρεσε.
Αυτά ειχα να πω κυρίως.
Αν πρέπει να ρίξω και καμία ιδέα στο τραπέζι, και για να ξεφύγω από τις κλασσικές προτάσεις, θα πω ότι έχω ακούσει αρκετές φορές τον συνδιασμό unison research – tannoy και ομολογώ ότι ο συνδιασμός έχει κάποια πολύ καλά χαρακτηριστικά τα οποία πιστεύω θα σου αρέσουν και εσένα. Παίζει γύρω στα 3000 το tannoy stirling το οποίο είναι το φτηνότερο της ακριβότερης σειράς της tannoy. Αν το βρεις κάπου ντέμο και αν σε παίρνει να ανέβεις λίγο σε budget, θα έλεγα να πας να το ακούσεις. Δεν είναι συνδιασμός για παρτυ αλλά πιστεύω θα ενθουσιαστείς από αυτό που θα ακουσεις.
Ακόμα έχω διαβάσει (δεν εχω ακουσει ποτε) καλά λόγια και τον συνδιασμό klipsch - unison research.

Συμφωνώ ακόμα με τα ονόματα epos-proac που έπεσαν παραπάνω και αν μπορείς πήγαινε να τα ακούσεις κάπου.

παράληψη μου:
Στη τελευταία έκθεση μου έκανε πάρα πολύ καλύ εντύπωση το C25 Home Monitor της Bluetone (http://www.avmentor.gr/reviews/bluetone_c25_home_monitor_4.htm) το οποίο ειναι στα 2/3 του budget που έθεσες οπότε σου μένουν και ρέστα για κάποιες καλές βάσεις και καλώδια αν δεν έχεις.

Καταρχήν για έντεχνη και τζαζάκια κλπ και για τον χώρο σου δεν είναι ντε και καλά απαραίτητο να πας σε ηχεία δαπέδου.

Συμφωνώ απόλυτα! Ένα καλό βάσης πάντα δίνει άλλο αέρα στο άκουσμα.

Ακόμα έχω διαβάσει (δεν εχω ακουσει ποτε) καλά λόγια και τον συνδιασμό klipsch - unison research.

Ο συνδυασμός του δικού μου Unico SE με Klipsch RF-82 που άκουσα, προσωπικά δε μου άρεσε καθόλου, κυρίως χαμηλά, όπου ενω ο Unico δίνει πολύ γλυκό μπάσο (όπως με το Epos που ανέφερα προηγούμενα και που σημειωτέον η δοκιμή έγινε ακριβώς στον ίδιο χώρο με τα ίδια συνοδευτικά με τα Klipsch), με τα Klipsch χαμηλά το άκουσμα ήταν πολύ ξερό. Εκφράζω βέβαια την προσωπική μου άποψη.

Απάντηση: Re: Πρόταση για ηχεία στο χώρο μου

Συμφωνώ απόλυτα! Ένα καλό βάσης πάντα δίνει άλλο αέρα στο άκουσμα.

Ο συνδυασμός του δικού μου Unico SE με Klipsch RF-82 που άκουσα, προσωπικά δε μου άρεσε καθόλου, κυρίως χαμηλά, όπου ενω ο Unico δίνει πολύ γλυκό μπάσο (όπως με το Epos που ανέφερα προηγούμενα και που σημειωτέον η δοκιμή έγινε ακριβώς στον ίδιο χώρο με τα ίδια συνοδευτικά με τα Klipsch), με τα Klipsch χαμηλά το άκουσμα ήταν πολύ ξερό. Εκφράζω βέβαια την προσωπική μου άποψη.

Ταυτίζονται οι απόψεις μας!

Η πρότασή μου ξεκάθαρα, στα χρήματα που διαθέτεις είναι:

http://www.mythosaudio.gr/product.php?id_product=554
800xpolyhymnia_1.jpg

Εκπληκτικό ματσάρισμα πραγματικά. 4 ακροτές και όλοι στο ίδιο συμπέρασμα καταλήξαμε. Εκπληκτικές φωνές, σαφές αλλά καθόλου σκληρό ψηλά και απίστευτο μπάσο για τον όγκο του, τόσο που δεν το πιστεύεις, και ταυτόχρονα γλυκό όπως ταιριάζει στον unico. Σου το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Α, και ακλόνητη καμπίνα. Αν δεν κάνω λάθος 12κιλά έκαστο, προταφανές βάρος για τις διαστάσεις του.

Last edited:
Βρε βασης με πενταρι γοοφερ και ευαισθησια 84db σε 25τμ με το μικρο unico;

Ω ναι!!!
Αν δεν το ακούσεις δεν το πιστεύεις. Το έχω πάρει στην αδερφή μου και παίζει με Harman Kardon HK970 σε 35 τετραγωνικά και γεμίζει το χώρο εκπληκτικά.

Άκη, με αφορμή την πρότασή σου έριξα μια ματιά στο site της Mythos Audio για δαπέδου και έπεσε το μάτι μου στο Terpsichore (το μόνο πιο προσιτό). Παω να δω χαρακτηριστικά και τι να δώ..8Ω, 85db ευαισθησία και "recommended amp" 40-90W;; Πως θα παίξει αυτό το ήχείο ρε παιδιά με 40W;; Σε τι στάθμες; (sorry για το ot)

Last edited:
Απάντηση: Re: Πρόταση για ηχεία στο χώρο μου

Άκη, με αφορμή την πρότασή σου έριξα μια ματιά στο site της Mythos Audio για δαπέδου και έπεσε το μάτι μου στο Terpsichore (το μόνο πιο προσιτό). Παω να δω χαρακτηριστικά και τι να δώ..8Ω, 85db ευαισθησία και "recommended amp" 40-90W;; Πως θα παίξει αυτό το ήχείο ρε παιδιά με 40W;; Σε τι στάθμες; (sorry για το ot)

Me 40 watt στα 8 Ohm,Θα έχεις 93 db στα 2,5 μέτρα με 3db headroom.(Μάλλον δεν κάνει για ροκιές :flipout:)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Πρόταση για ηχεία στο χώρο μου

Me 40 watt στα 8 Ohm,Θα έχεις 93 db στα 2,5 μέτρα με 3db headroom.(Μάλλον δεν κάνει για ροκιές :flipout:)

Ακριβώς. Γιατί άραγε προτείνει τόσο ολιγόβατο ενισχυτή; (τέλος το off topic, μη χαλάσω το νήμα του φίλου)

Αυτό το ηχείο έχω εγώ με τον Unico SE και παίζει πραγματικά δυνατά για τις δικές μου απαιτήσεις. Για τα watt καλά τα λέει, αλλά το θέλει το ρεύμα του (εννοώ amp) . Ο δικός μου Unico μια χαρά τα πάει, αν και ο Πάρης Μπουραντζής που τα κατασκευάζει, μου είπε ότι παίζουν άνετα και με πολύ πιο αδύναμους ενισχυτές.

Sorry και εγώ για το offtopic, αλλά μιας και τα έχω τα ηχεία, θεώρησα καλό να το διευκρινίσω.

Πάντως για το χώρο του φίλου Νάκη δεν κάνουν, είναι υπερβολικά μεγάλα κατά τη γνώμη μου.

Last edited:
Και τα artemis δεν ειναι κακη ιδεα.

Εννοείς της audio spectrum? Δεν έχει κλείσει η εταιρεια?
Εκτός αν έχει βρει ο φίλος κάτι από 2ο χέρι.
Θα καλύψουν το χώρο αλλά θέλεις το λιγότερο 100w /κανάλι.

Εχω τον ιδιο ενισχυτή ενας ειναι ο συνδυασμός που θα σε κερδίσει άκουσε τον με OPERA τελος....
τοτε θα εκτιμήσεις τον ενισχυτή που αγόρασες.......:2thumb22sup:

Πολυ καλό ματσάρισμα unico με epos Μ 22i .Καταργημένο βέβαια μοντέλο το Μ22 αλλα μπορεί να βρεθεί μεταχειρισμένο .

Last edited: