Πρόταση για κάρτα γραφικών για Magix Vegas + Davinci Resolve

Re: Πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο

Ευχαριστώ πολυ
Με ανταριασατε και με το DaVinci τώρα.
Είναι ιδανική περίοδο να κατεβάσω ένα trial να δω αν θα πάω σε ένα νέο πρόγραμμα μετά από Sony Vegas και Premiere. Εχω και κάμποσα αγορασμένα luts να δοκιμάσω αν λειτουργουν. Για να δούμε..

δοκιμασε το, δεν χανεις τιποτα.

Μονο να ξερεις οτι η δωρεαν εκδοση δεν εχει hardware accelarration για h.264 h.265 και μπορει να σου κανει νερα με τετοια αρχεια.

το πρεμιερε στηριζεται πιο πολυ στον επεξεργαστη, ενω το νταβιντσι πιο πολυ στη καρτα γραφικων.

Απάντηση: Πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο

Παιδιά SOS. Έχω premiere εδώ και 2-3 χρόνια το οποίο έχω μάθει και με βολεύει αλλά μου λαγκαρει, ειδικά στα 4Κ μου κανει πολύ δύσκολη την δουλειά στο editing. Είπα να πάω σε filmora που είναι λιγότερο απαιτητικό σαν πρόγραμμα, το αγόρασα αλλά πολύ απλό και μετά αγόρασα με επιδότηση το filmora Pro αλλά επειδή τόσα χρόνια με premiere δυσκολεύομαι πολύ να το συνηθίσω.. Λαγκαρει λιγότερο αλλά πάλι έχω πρόβλημα. Μνήμη έχω 16 και κάρτα γραφικών μια Nvidia την οποία είχα αγοράσει μεταχειρισμένη περίπου στα 100 ευρώ. Έχω τα Windows 10. Πείτε σας παρακαλώ κάποια πρόταση πως θα διορθώσω την κατάσταση να μην μου κολλάει το βίντεο. Έχω στείλει το μηχάνημα σε τεχνικό να μου βάλει και εναν 2ρο ssd δίσκο. Αν βάλω την τελευταία έκδοση premiere να διορθωθεί η κατάσταση λέτε;

ειναι πολυ λιγα και τα 2 για 4Κ.

kατεβασε και δοκιμασε το δωρεαν davinci να δεις αν παιζει καλυτερα.
https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve/

ΥΓ... αν δουλευεις με native mp4 4k (h264, h265) , καλο ειναι να τα κανεις optimised. Ετσι θα μπορεσεις να δουλεψεις χωρις προβλημα.

ειναι πολυ λιγα και τα 2 για 4Κ.

kατεβασε και δοκιμασε το δωρεαν davinci να δεις αν παιζει καλυτερα.
https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve/

ΥΓ... αν δουλευεις με native mp4 4k (h264, h265) , καλο ειναι να τα κανεις optimised. Ετσι θα μπορεσεις να δουλεψεις χωρις προβλημα.

Αν οπως λες πιο πανω δεν δουλευει το hardware acceleration στην free δεν θα βγαλει ακρη.
Βασικα ο επεξεργαστης ειναι παλιός.
Χλώμο το 2011 να εβαλαν hardware encoding και σια στον 2320.

Οπότε παιδιά για να συνεχίσω σε premiere και τυγχάνει να είναι το μηχάνημα στο μάστορα τι προσθήκες θα μπορούσα να κάνω έτσι ώστε να δουλεύω απροβληματιστα;

Re: Απάντηση: Πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο

Οπότε παιδιά για να συνεχίσω σε premiere και τυγχάνει να είναι το μηχάνημα στο μάστορα τι προσθήκες θα μπορούσα να κάνω έτσι ώστε να δουλεύω απροβληματιστα;

Ο ssd αρκει.
Δεν ξερω αν θα ειχαν νοημα τα 32gb ram.
Λογικά οχι αν εχεις τετοιο bottleneck απο cpu+gpu.

Μεινε οπως είσαι.
Διαφορετικά ριζική αναβάθμιση.

Δε χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις το davinci, δωρεάν είναι.
Κάντο και πες μας....

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

OK Σας ευχαριστώ όλους. Θα δοκιμάσω και το davinci και μετά παω σε μια ριζική αλλαγή. Αλήθεια επειδή σκέφτομαι να πάρω ένα laptop, αφού θα δώσω και θα δώσω λεφτά, υπάρχει κάποιος τρόπος με 700-800 να κάνω ένα μηχάνημα κατάλληλο για editing ή έστω εξιοπρεπες. Δεν λεω για το τέλειο επαγγελματικό Apple 🍏 και τέτοιου "βεληνεκούς"

Με τόσα χρήματα καλύτερα να κανείς μια αναβάθμιση στον υπολογιστή σου.... καλύτερο επεξεργαστή κυρίως.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

OK Σας ευχαριστώ όλους. Θα δοκιμάσω και το davinci και μετά παω σε μια ριζική αλλαγή. Αλήθεια επειδή σκέφτομαι να πάρω ένα laptop, αφού θα δώσω και θα δώσω λεφτά, υπάρχει κάποιος τρόπος με 700-800 να κάνω ένα μηχάνημα κατάλληλο για editing ή έστω εξιοπρεπες. Δεν λεω για το τέλειο επαγγελματικό Apple 🍏 και τέτοιου "βεληνεκούς"

https://www.e-lenovo.gr/index.php?_...-6-fullhd-i7-16gb-ssd512-gtx1650-4gb-dos.html

To παραπανω ως minimum σε laptop...

Τελικά λέω να φτιάξω ενα μηχάνημα εξ αρχής προκειμένου να κάνω την δουλειά μου άνετα και καλά με το premiere που το έχω μάθει. Το davinci ίσως να είναι καλύτερο αλλά μέχρι να το μάθω...
Για αναβάθμιση είναι πολλά αυτά που πρεπει να αλλάξω σύμφωνα με αυτά που μου είπε ο μάστορας, που σχεδόν θα μου βγει όσο το καινούργιο, οπότε κρατάω αυτο ως δεύτερο και για κάποιες άλλες εφαρμογές που το θέλω και να κάνω ένα νέο μόνο για την σουίτα της Adobe θα έλεγα, για να μπορεί να δουλεύει αξιοπρεπώς και απροβληματιστα. Γιαυτό θα ήθελα σας παρακαλώ αν γίνεται τι θα πρέπει να ψάξω (για να δω τιμές) μοντέλα μητρικών, επεξεργαστή, ssd, μνήμες, τροφοδοτικό κλπ. Να τα παραγγείλω, μόνο την κάρτα σκέφτομαι να κρατήσω από τον παλιό..

Msi b450 mortar max
Ryzen 3600 η 3700x
16/32gb ram 3200 και άνω
Nvidia gtx1660 super και άνω.

Αυτά ως ελάχιστα. Προφανώς sky is the limit.

Θα τολμήσω να προτείνω κάρτα γραφικών της Radeon να μπορείς να παίζεις άνετα και Hackintosh

Θέλει λίγες τεχνικές γνώσεις και συγκεκριμένα περιφερειακά, για να παίξει σωστά hackingtosh

Επειδή λέω τελικά να πάω σε νέο PC προκειμένου η επιξεργασια μου να γίνεται άνετα και απροβληματιστα (χωρίς τα σημερινά κολλήματα) Πήρα μια προσφορά για νέο μηχάνημα. Θα ήθελα σας παρακαλώ για τους γνωρίζοντας, να ρίξουν μια ματιά στα χαρακτηριστικά και την τιμή και να μου πείτε αν αξίζει να δώσω το ΟΚ ή κάποια από αυτά να αλλάξω ή και όλα, ενδεχομένως; 🤔 🙂
ΜΗΤΡΙΚΕΣ
MSI Socket AM4 B450 TOMAHAWK MAX GLan Audio Raid 97.82

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ
AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz Six Core Socket AM4 65W Box (100-100000031BOX) 150.14
ΜΝΗΜΗ
G.Skill Aegis 16GB DDR4 Non ECC CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GIS) (Kit 2 x 8192)
49.34

ΚΑΡΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ
nVidia GeForce GTX 1660 Super Ghost OC 6GB DDR6 PCI-E DVI HDMI DP (Gainward) (471056224-1396. 201.85

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΑ
Gigabyte Power Supply 650W ATX 24 pin P650B Active-PFC Retail. 51.48

ΣΚΛΗΡΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
Toshiba 1TB P300 HDWD110UZSVA SATA III 7200rpm 64MB Bulk. 29.71

ΣΚΛΗΡΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
Samsung 500GB 860 Evo MZ-76E500B Solid State Drive SATA III SSD 2.5'. 71.76

ΚΟΥΤΙΑ Η/Υ
Cougar MX330-G Midi Tower no PSU Black 36.99

Τελική τιμή 689 + 165 ΦΠΑ =854

Επειδή λέω τελικά να πάω σε νέο PC προκειμένου η επιξεργασια μου να γίνεται άνετα και απροβληματιστα (χωρίς τα σημερινά κολλήματα) Πήρα μια προσφορά για νέο μηχάνημα. Θα ήθελα σας παρακαλώ για τους γνωρίζοντας, να ρίξουν μια ματιά στα χαρακτηριστικά και την τιμή και να μου πείτε αν αξίζει να δώσω το ΟΚ ή κάποια από αυτά να αλλάξω ή και όλα, ενδεχομένως; 🤔 🙂
ΜΗΤΡΙΚΕΣ
MSI Socket AM4 B450 TOMAHAWK MAX GLan Audio Raid 97.82

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΣ
AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz Six Core Socket AM4 65W Box (100-100000031BOX) 150.14
ΜΝΗΜΗ
G.Skill Aegis 16GB DDR4 Non ECC CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GIS) (Kit 2 x 8192)
49.34

ΚΑΡΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ
nVidia GeForce GTX 1660 Super Ghost OC 6GB DDR6 PCI-E DVI HDMI DP (Gainward) (471056224-1396. 201.85

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΑ
Gigabyte Power Supply 650W ATX 24 pin P650B Active-PFC Retail. 51.48

ΣΚΛΗΡΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
Toshiba 1TB P300 HDWD110UZSVA SATA III 7200rpm 64MB Bulk. 29.71

ΣΚΛΗΡΟΙ ΔΙΣΚΟΙ
Samsung 500GB 860 Evo MZ-76E500B Solid State Drive SATA III SSD 2.5'. 71.76

ΚΟΥΤΙΑ Η/Υ
Cougar MX330-G Midi Tower no PSU Black 36.99

Τελική τιμή 689 + 165 ΦΠΑ =854

Λιγες προτάσεις απο εμένα (οχι οτι δεν ειναι καλό το σύστημα που σου προτάθηκε)

1) Αλλαζεις το τροφοδοτικο με καποιο μάρκας που να ειναι έτη στον χώρο. Coolermaster, Enermax, Seasonic, Thermaltake εστω και Corsair.
2) Αν αντέχεις οικονομικά, κάνε το άλμα σε 3700x
3) Αλλάζεις τον SSD με NVME δίσκο.
4) Βάλε 32gb ram. Ειναι τοσο φθηνα τώρα που αξίζει τον κόπο.