Πρόταση για κάτοπτρο 1,2μ

Βασίλης 07

AVClub Enthusiast
18 June 2006
904
Ακούω για TRIAX,Alcatel,Gibertini.Θα ήθελα να μου προτείνετε κάτι καλό,τιμές στο περίπου καθώς και και ποιό είναι το καταλληλότερο για να γίνει κινητό.

Ευχαριστώ

Κινητό με positioner ή με diseqc μοτερ?
Η περιοχή σου ταλαιπωρείται από δυνατούς ανέμους?

Μοτέρ έχω το Moteck Digipower.Όσο για δυνατούς ανέμους,ναί κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Αφού λοιπόν έχεις το μοτέρ, αποκλείεις τα σιδερένια πιάτα π.χ. Tecatel, λόγω βάρους και προτιμάς αλουμινίου.
Το Gibertini είναι καλή επιλογή αλλά κατά τη γνώμη μου υπερτιμημένο.
Προτίμησε πιάτο με σταθερό βραχίονα στήριξης lnb και καλά υλικά στήριξης στον ιστό/μοτέρ.
Εννοείται ότι θα προτιμήσεις κάποιο επώνυμο και όχι ότι να 'ναι. (Αν προοριζόταν για σταθερό με λήψη π.χ. Astra-Hotbird θα σου έλεγα να επιλέξεις το πιο οικονομικό)

Καλύτερη εικόνα θα σχηματίσεις με επιτόπια έρευνα σε καταστήματα.

Καλύτερη εικόνα θα σχηματίσεις με επιτόπια έρευνα σε καταστήματα.

Επειδή υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε τέτοιου είδους καταστήματα (ακόμα και δίπλα-δίπλα οι τιμές έχουν μεγάλη διαφορά),πώς θα καταλάβω αν το κάτοπτρο είναι αλουμίνιο ή όχι (έχω ρωτήσει και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν),πόσο περίπου μπορεί να κοστίζει (ώς μέτρο έχω το Gibertini που κοστίζει 140 Ευρώ) καί τί ποιότητα-μάρκα να προτιμήσω.Τα Triax είναι καλά-αλουμίνιο ?

Πολύ καλό είναι το 1.10 της Triax . Το επόμενο που θα πρότεινα είναι το Mabo από τον Βυζαρέλη στην Θεσσαλονίκη

Με εκτιμηση

Εγώ με TRIAX 1,10 κινητό με diseqc και είμαι οκ εδώ και 1,5 χρόνο περίπου σε περιοχή της Αθήνας που πιάνει πολύς αέρας.

Τελικά (και μετά από συμβουλή του καταστηματάρχη) προτίμησα να πάρω κάτοπτρο του 1μ. για να μην ζορίζεται το μοτέρ.Είμαι πλέον στην διαδικασία εγκατάστασης.Θα ήθελα να μου πείτε σε ποιόν δορυφόρο να σκοπεύσω προκειμένου να πετύχω το μεγαλύτερο τόξο λήψης καθώς και μερικές συμβουλές για την εγκατάσταση, κλίσεις κτλ

-1 μέτρο κάτοπτρο είναι μια χαρά στις μέρες μας. Τα moter δεν ζορίζονται εφόσον το κάτοπτρο είναι αλουμίνιο. Εγώ έχω χρόνια τώρα ένα 1.05 χ120 Mabo επάνω σε USALS moter . Σκέφτομαι να δοκιμάσω και το 1.20 χ 1.35 .

-Πάντως και το Triax είναι πολύ ποιοτικό κάτοπτρο.

Με εκτίμηση

Re: Απάντηση: Re: Πρόταση για κάτοπτρο 1,2μ

Είναι 1*1,05 ("καθαρό" κάτοπτρο του 1 μέτρου).
Είναι λογικό με το ανωτέρω κάτοπτρο να αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα στον 10Ε? Μιλάμε ότι από feeds ζήτημα είναι να βλέπω 1 στα 10 που βγαίνουν. Περιοχή Αθήνα, ΜΤΙ λευκό, Moteck 2100.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόταση για κάτοπτρο 1,2μ

Είναι λογικό με το ανωτέρω κάτοπτρο να αντιμετωπίζω σοβαρά προβλήματα στον 10Ε? Μιλάμε ότι από feeds ζήτημα είναι να βλέπω 1 στα 10 που βγαίνουν. Περιοχή Αθήνα, ΜΤΙ λευκό, Moteck 2100.
Με τον εξοπλισμό σου νομίζω πως δεν είναι λογικό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόταση για κάτοπτρο 1,2μ

Με τον εξοπλισμό σου νομίζω πως δεν είναι λογικό.
Όπως λέει και γνωστή διαφήμιση έχω δοκιμάσει τα πάντα, δεν γίνεται τίποτα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πρόταση για κάτοπτρο 1,2μ

Όπως λέει και γνωστή διαφήμιση έχω δοκιμάσει τα πάντα, δεν γίνεται τίποτα.

πρωτα πολλα θα φτιαξεις σωστα το τοξο σου και το κενραρισμα θα το κανεις
χειροκινητα και οχι usals(γνωμη μου)
το λογικο τοξο που θα βγαλεις θα ειναι 42Ε-30W

οταν εισαι σιγουρος με ολο το τοξο και αφου εχεις κεντραρει τις 10 μοιρες με το χερι σου δοκιμασε ξανα

αν δεις και παλι οτι δεν γινετε κατι αλλαξε το lnb

με 1 μετρο και Αθηνα κατεβενουν ολα η τουλαχιστον το98% των feed

φυσικα παιζει ρολο και ο δεκτης σου ποιος ειναι

Το κεντράρισμα αρχικά το κάνω με usals και μετά χειροκίνητα αλλά... δεν. Έχω κατασταλάξει στο οτι φταίει το lnb.