Πρόταση για μεσαίου κόστους HTPC?

θα πας σε amd ή σε intel?
Κόστος αυτής?
καλούδια που θες να έχει? (esata, firewire, s/pdif, κλπ)

Αυτά αν τα αποφασίσεις, θα σου περιορίσουν τις επιλογές σου.

παιδια καλημερα και συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια που κανετε.Ειμαι ιδια περιπτωση με τον φιλο παραπανω, ενω στην αρχη καλοκοιταζα καπιοια media players τελικα θα καταληξω στην σιγουρη λυση ενος htpc.Θα ηθελα οσο γινετε μια πληρης συνθεση με τα εξης κριτηρια.
το ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι μεχρι 400 ευρω και η λειτουργια θα ειναι αποκλειστικα για θεαση hd υλικου οχι παιχνιδια , τα πιο σημαντικα για εμενα ειναι οπτικη εξοδος ηχου απο ξεχωριστη καρτα ηχου για να συνδεθει με ενισχυτη ο οποιος ειναι συνδεδεμενος με 5.1 μεγαλα ηχεια. Αν γινετε να εχει εξοδο hdmi για συνδεση απευθειας με full hd tv(διοτι ο ενισχυτης δεν εχει καθολου υποδοχη για hdmi).Εδω ηθελα να ρωτησω με τον ηχο θα εχω προβλημα απο την στιγμη που θελω μονο η εικονα να περναει απο το hdmi; ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Απάντηση: Re: Πρόταση για μεσαίου κόστους HTPC?

παιδια καλημερα και συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια που κανετε.Ειμαι ιδια περιπτωση με τον φιλο παραπανω, ενω στην αρχη καλοκοιταζα καπιοια media players τελικα θα καταληξω στην σιγουρη λυση ενος htpc.Θα ηθελα οσο γινετε μια πληρης συνθεση με τα εξης κριτηρια.
το ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι μεχρι 400 ευρω και η λειτουργια θα ειναι αποκλειστικα για θεαση hd υλικου οχι παιχνιδια , τα πιο σημαντικα για εμενα ειναι οπτικη εξοδος ηχου απο ξεχωριστη καρτα ηχου για να συνδεθει με ενισχυτη ο οποιος ειναι συνδεδεμενος με 5.1 μεγαλα ηχεια. Αν γινετε να εχει εξοδο hdmi για συνδεση απευθειας με full hd tv(διοτι ο ενισχυτης δεν εχει καθολου υποδοχη για hdmi).Εδω ηθελα να ρωτησω με τον ηχο θα εχω προβλημα απο την στιγμη που θελω μονο η εικονα να περναει απο το hdmi; ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Βάλε και ένα κουτί της προτίμισής σου και ένα drive στα παρακάτω και νομίζω είσαι έτοιμος.

CPU (PER.559973) AMD ATHLON II X2 240 2.8GHZ DUAL-CORE BOX 52.00
Αλλαγή 52.00
Διαγραφή ΜΝΗΜΗ RAM (PER.552617) KINGSTON KHX1333C7D3K2/2GX 2GB (2X1GB) PC10666 1333MHZ HYPERX DUAL CHANNEL KIT 57.85
Αλλαγή 57.85
Διαγραφή ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ (PER.650592) THERMALTAKE W0148 PUREPOWER RX 400W 44.96
Αλλαγή 44.96
Διαγραφή ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ (PER.303600) WESTERN DIGITAL 1TB WD10EVDS CAVIAR GP SATA2 69.90
Αλλαγή 69.90
Διαγραφή ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (PER.522774) ASUS M4A785T-M 80.60
Αλλαγή 80.60
Διαγραφή Αξία προϊόντων: 305.31 Διαγραφή όλων
  • Στις αναγραφόμενες τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.
την παραπάνω σύνθεση την επέλεξα από το E-shop, μπορείς να βρεις τα ίδια ή αντίστοιχα εξαρτήματα από όποιο κατάστημα προτιμάς. Να σημειώσω: ΜΗΝ βάλεις Vista, σίγουρα βάλε Windows 7.

να ξέρεις πάντως, οτι το συγκεκριμένο κουτί παρότι πλήρες (οθόνη, τηλεκοντρόλ κλπ), είναι μάλλον ξεπερασμένο... και όχι ιδιαίτερα αθόρυβο.

σε ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε εκανα παραγγελια και εβαλα κουτι :http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700432
και dvd το : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.330660

Είσαι αποφασιστικός, με γειά!

Για το κουτί είναι δική σου επιλογή, ισως ισχύουν και όσα γράφουν τα άλλα παιδιά.
Αυτά που σου πρότεινα είναι τα πιο οικονομικά αλλά αρκετά ποιοτικά και δυνατά για τα χρήματα που δίνεις. Θέλω και γω αναβάθμιση αλλά την καθυστερώ.
Δεν σου πρότεινα (το ξέχασα) μια ψύκτρα για τον επεξεργαστή που ίσως θα έκανε πιο αθόρυβο το μηχάνημά σου, αν τυχόν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις σε αυτόν τον τομέα, και εφόσον η επιλογή τροφοδοτικού έγινε και με κριτήριο και το χαμηλό θόρυβο.
Αν σε ενδιαφέρει δες και τις ψύκτρες.

το συγκεκριμενο το επελεξα λογω και χρωματος διοτι μονο silver μπορω να βαλω. αν εχεις καποια αλλη προταση ευχαριστως να την δεχτω, και καποια καλη ψυκτρα για να γινει πιο αθορυβος ο επεξεργαστης.

το συγκεκριμενο το επελεξα λογω και χρωματος διοτι μονο silver μπορω να βαλω. αν εχεις καποια αλλη προταση ευχαριστως να την δεχτω, και καποια καλη ψυκτρα για να γινει πιο αθορυβος ο επεξεργαστης.

Πάντως ακριβούτσικο κουτάκι επέλεξες, εφόσον φτιάχνεις χαμηλού προϋπολογισμού υπολογιστή. Νομίζω πως υπάρχει αρκετά φθηνότερη έκδοσή του χωρίς το τηλεκοντρόλ και δεν πιστεύω πως αξίζει να ξοδέψεις για να έχεις ΑΚΟΜΗ ένα τηλεκοντρόλ στο σαλόνι σου :)
Δεν ξέρω όμως να σου προτείνω άλλο, θεωρώ το πιο υπερτιμημένο κομμάτι του υπολογιστή το κουτί και απορώ που οι περισσότεροι ΔΕΝ διστάζουν να δώσουν τα μισά ή 1/3 των χρημάτων απλά για λαμαρίνες :)
Εγώ έκρυψα τον υπολογιστή μου μέσα στο έπιπλο, μόλις μπορέσω θα ανεβάσω και φωτογραφίες.

Όσον αφορά την "αθόρυβη" ψύκτρα, επιφυλάσσομαι να σου προτείνω κάποια για 3 λόγους.
1. Δεν ξέρω πόσα χρήματα θες να ξοδέψεις, γιατί υπάρχουν ψύκτρες πιο ακριβές από τον επεξεργαστή που ψύχουν (υπάρχουν και καλές λύσεις γύρω στα 20+ ευρώ)
2. Αν δεν είσαι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο θέμα του θορύβου πιθανόν να μην χρειάζεται αντικατάσταση της ψύκτρας.
3. Επειδή δεν μπόρεσα να το κάνω από το manual του motherboard, όταν παραλάβεις τα εξαρτήματα κάνε σε παρακαλώ μια πρόχειρη μέτρηση-εκτίμηση για το διαθέσιμο χώρο μέσα στο κουτί σου ως προς το διαθέσιμο ύψος (μέχρι το καπάκι του κουτιού) και το πλάτος (μέχρι τις μνήμες), γιατί όσο μεγαλύτερη ψύκτρα χωράει, τόσο καλύτερα. Κάνε το πριν βιδώσεις τα εξαρτήματα γιατί οι ψύκτρες που θα σου πρότεινα, τοποθετούνται με βάση που μπαίνει κάτω από τη μητρική. Διαφορετικά υπάρχουν και τύπου που τοποθετούνται όπως η εργοστασιακή.
Νομίζω πως σίγουρα θα χωράει κάποια όπως αυτή:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650638
που είναι και οικονομική αλλά με λίγα παραπάνω ευρώ υπάρχουν αρκετά καλύτερες και πιο αθόρυβες. Δες λίγο τις διαστάσεις και θα σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο. Υποθέτω πως εσύ ή κάποιος φίλος τα καταφέρνει στην τοποθέτηση ή θα σου έρθει συναρμολογημένο;

(Με Γεια και ζηλεύω για το καινούριο pc σου, εγώ θα παρηγορηθώ με ένα αθόρυβο τροφοδοτικό προς το παρόν)