Πρόταση για μεσαίου κόστους HTPC?

Απάντηση: Re: Πρόταση για μεσαίου κόστους HTPC?

Βασικα το ποσο που θα ηθελα να διαθεσω ειναι 300-400 ευρω
Θελω οριζοντιο κουτι γιατι θα μπει σε ραφι συνθετου/βιβλιοθηκης
Πηγα σε ενα απο τα γνωστα καταστηματα και φτιαξαμε πολυ προχειρα ενα htpc αλλά βγηκε 543 ευρω (θα ανεβασω συντομα την λιστα).
Απλα μου εκανε εντυπωση οτι μου ειπαν για να παιξω mkv χρειαζομαι 4πυρινο επεξεργαστη και πολυ καλη καρτα ενω στο τωρινο pc εχω εναν athlon 64 2300 και ati eax1300 και παιζουν ανετα (με 70% ο επεξεργαστης)

Βασικά εξαπύρηνο χρειάζονται τα mkv, αλλά μόλις σήμερα τους ανακοίνωσε η amd και θα αργήσουν μερικούς μήνες να έρθουν, οπότε και ο πωλητής σου είπε για "μόλις" τετραπύρηνο ... Ρε τι λένε για να πουλήσουν... :slapface:

2πύρηνο χρειάζεται, και για πλήρη σιγουριά με οτιδήποτε αρχείο όσο βαρύ και αν είναι, και να του μένει και λίγος "αέρας" θα έλεγα >=2.5GHz. Κάρτα γραφικών οποιαδήποτε σύγχρονη, ακόμα και τις ενσωματωμένες των chipset. Ανέβασε και την λίστα να δούμε...

Απλα μου εκανε εντυπωση οτι μου ειπαν για να παιξω mkv χρειαζομαι 4πυρινο επεξεργαστη και πολυ καλη καρτα ενω στο τωρινο pc εχω εναν athlon 64 2300 και ati eax1300 και παιζουν ανετα (με 70% ο επεξεργαστης)

Βλακείες σου είπαν (για να το θέσω σεμνά).

Μην ψωνίσεις από αυτούς.

Πάντως τα 2-3 παραπάνω setup που μου είχαν προτείνει και εμένα είναι από ικανοποιητικότατα εώς και άριστα. Στο κόστος των 400 περίπου ευρωπαίων πάντα... -bye-

Τους τελευταίους μήνες έχουν βγει πολλοί και οικονομικοί επεξεργαστές (amd), θα υπάρχουν λύσεις και αρκετά φτηνότερες πιστεύω τώρα... π.χ. amd 240 και Μ/Β με 785 chipset...

Re: Απάντηση: Re: Πρόταση για μεσαίου κόστους HTPC?

Τους τελευταίους μήνες έχουν βγει πολλοί και οικονομικοί επεξεργαστές (amd), θα υπάρχουν λύσεις και αρκετά φτηνότερες πιστεύω τώρα... π.χ. amd 240 και Μ/Β με 785 chipset...

Καμία αντίρρηση... :grandpa:

1.- ΚΟΥΤΙΑ - CASES THERMALTAKE VB8000BNS BACH BLACK 93.90
2.- ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU AMD PHENOM II X2 545 3.0GHZ DUAL-CORE BOX 79.85
3.- ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ MSI K9A2 NEO2-F 55.99
4.- ΜΝΗΜΗ RAM APACER DDR2 2GB PC6400 800MHZ 26.00
5.- ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ SAPPHIRE RADEON VAPOR-X HD4850 1GB GDDR3 PCI-E RETAIL 121.90
6.- DVD RECORDER SONY OPTIARC AD-7200A BULK BLACK 16.96
7.- ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ( WESTERN DIGITAL 250GB WD2500AAKS CAVIAR SE16 SATA 36.60
8.- WIRELESS TP-LINK TL-WN321G 54M WIRELESS USB ADAPTER 10.20
9.- ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ KEYSONIC ACK-616RF FREESTYLE 54.90
10.- ΠΟΝΤΙΚΙΑ TRUST MI-4950R WIRELESS OPTICAL MOUSE 21.00
Αξία προϊόντων: 543.30

1.- Το κουτι δεν μου κανει και τοσο αλλά ενδεικτικα εβαλα αυτο για να δω ποιοι τυποι καρτων ΜΒ και κλπ μπαινουν σε αυτο το ειδος κουτιου.
2.- Φυσικα και τους ειπα την εμπειρια μου με το pc μου και δεν δεχθηκα 4πυρινο cpu.
3.-
Η μητρικη καλη ειναι?
4.-
Μηπως τα 4GB ram ειναι υπερβολικα?
5.- Επισης η καρτα γραφικων μου φαινεται υπερβολικη.
6.- DVD-RW τυχαιο
7.- Επελεξα αυτον τον σκληρο απλα κυριως για την ταχυτητα. Εχω εξωτερικους που μπορω να κανω την δουλεια μου. Αλλά και παλι χωρις πολυ ψαξιμο
8.- τυχαιο στικ για wifi
9.+10.- τυχαιες επιλογες

Μια χαρά είναι ωστόσο με λίγη μνήμη πεαρπάνω( όχι δεν νομίζω ότι είναι υπερβολή - εκτός εάν μείνεις σε ΧΡ και είναι ΟΚ) , θα ήταν ίσως πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Για αρχή δεν ξέρω τι απαιτήσεις έχουν τα παιχνίδια που θα παίζεις, αλλά έχω την εντύπωση ότι η 4850 είναι υπερβολή. Εκτός από το αυξημένο κόστος, θα έχεις και αυξημένες θερμοκρασίες αλλά φυσικά και θόρυβο.

Επίσης, 4GB RAM είναι ήδη τρελή υπερβολή για HTPC. Από αυτά τα 2 περίπου θα πηγαίνουν ούτως ή άλλως χαμένα, ακόμα και στα παιχνίδια.

Υπερβολή η 4850, αλλά λογικά θα παίξεις την πλειοψηφία των φετινών παιγνίων σε HI Detail. Εφόσον στόχος σου είναι αυτός, τότε βάλε ένα τρι/τετρα/πύρινο amd.

Αν θες και παιχνίδια, πιθανόν να πρέπει να πας σε κάτι τέτοιο με τα χαρακτηριστικά που έβαλες. Παιχνίδια και htpc είναι δυσκολούτσικος συνδυασμός. Τα παιχνίδια θέλουν ισχύ σε cpu και gpu, πράγμα που σημαίνει υψηλότερες θερμοκρασίες και κατ'επέκταση θόρυβο. htpc σκέτο, είναι πολύ πιο εύκολο και οικονομικό.

υγ. το κουτί που έβαλες, παρόλο που το έχω στο σαλόνι μου σαν htpc, θεωρώ ότι είναι προηγούμενης εποχής και δεν θα το πρότεινα πια.

υγ2. Μητρικές υπάρχουν ΑΜ3 και με το πιο φρέσκο συνδυασμό 785 και 710. Μου άρεσε αυτή (λόγο χαρακτηριστικών)

ΚΟΥΤΙΑ - CASES (PER.911002) ASUS TA-863 28.50

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ - CPU (PER.559973) AMD ATHLON II X2 240 2.8GHZ DUAL-CORE BOX 52.19

ΜΝΗΜΗ RAM
ADATA 2GB (2X1GB) DDR2 PC2-8500 VITESTA EXTREME SERIES 1066MHZ DUAL CHANNEL KIT 39.00
Αλλαγή 39.00
Διαγραφή
ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (PER.522773) ASUS M4A785-M 72.00

ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ (PER.303789) WESTERN DIGITAL WD5000AAKS 500GB SATA2 45.90

DVD RECORDER (PER.330635) LG GH-22LP SUPER MULTI LIGHTSCRIBE DVD REWRITER BLACK BULK 20.99

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ (PER.650647) THERMALTAKE W0146 TR2 RX 450W CABLE MANAGEMENT 44.89

Αξία προϊόντων: 303.47

Σου προτείνω κι εγώ ένα σύστημα (τιμές E-SHOP) με AMD επεξεργαστή νέας γενιάς, κατά τη γνώμη μου λίγο πιο δυνατό "στα σημεία" από την άλλη πρόταση, (εκτός του Σκληρού, 500MB αντί για 1ΤΒ) με πιο "επώνυμα" κομμάτια (ιδιαίτερα για μητρική νομίζω επιβάλεται κάτι σε ASUS ή αντίστοιχη εταιρία και όχι καρά-κινέζικη).
ΔΕΝ περιλαμβάνω κάρτα γραφικών, καθώς υπάρχει ενσωματωμένη στη μητρική, με δυνατότητες οριακές ή λίγες για παιχνίδια όπως Call of Duty, υπερκαλύπτει κάθε άλλη χρήση και διαθέτει και HDMI & DVI & VGA. Αν χρειάζεται πιο δυνατά γραφικά αυτά που πρότειναν οι φίλοι είναι μια χαρά. Το κόστος στη σύνθεση μου είναι λίγο μικρότερο, ώστε είτε προσθέτεις άλλη κάρτα γραφικών, είτε μεγαλύτερο Σκληρό δίσκο, ή ένα απλό Blue Ray drive (+75 ) αντί για DVD.

Λοιπον, οπως ανεφερα και σε προηγουμενο ποστ (μια σελ. πισω), δοκιμαστικα ειχα συνδεσει το pc μου με την tv και ειχα μεινει υπερευχαριστημενος για χρηση A/V αλλά και για καποιο ελαφρυ gaming (unreal 2004 αλλά θα ηθελα να βαλω κανα pro, fifa και call of duty 4). Δεν ειμαι απαιτητικος gamer. Επισης μου αρεσε και το σερφαρισμα (αν και στο πολυ διαβασμα γινοταν κουραστικο (37" tv fullHD, με θεση τηλεθεασης στα 2.30m). Απλα αυτο που παρατηρησα οτι στο unreal 2004 εκανε κολληματακια ανα 2-3" (ακομα και οταν δεν υπηρχε βαβουρα) και ειχα θεωρησει οτι ηταν το ιντερνετ. Αλλά οταν συνδεσα το pc με tft οθονη τα κολληματα σταματησαν και μαλλον κατι εφταιγε μεταξυ καρτας γραφικων-pc-tv. Συνδεση pc-tv ειχα κανει με rgb. Ειναι καλυτερο απο hdmi?
Το pc μου εχει ATHLON 64 3500+2.2 GHZ, MSI K%N SLI-F RETAIL, 1024DDR, ATI EAX1300HM512, XP home 32 (τα υπολοιπα δεν μας ενδιαφερουν) και μπορω να πω οτι κανει πολυ δουλεια και ως Α/V player.

Πρεπει να ριξουμε την τιμη.

-Σκληρο θα προτιμουσα εναν γρηγορο παρα εναν μεγαλο σε χωρητικοτητα. Εχω αρκετους εξωτερικους.
-Κουτι οριζοντιο γιατι κατα προτιμηση θα μπει σε ραφι.
-Η μητρικη με ενσωματωμενη καρτα γραφικων δεχεται αλλη καρτα γραφικων για τυχον αναβαθμιση?

Last edited:
Τίποτα τέτοιο σε κουτί?
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=14&category=1000000292&product=1216716

τα οριζόντια συνήθως είναι λίγο τσιμπημένα. Επίσης πρέπει να έχεις τον νου σου, γιατί κάποια έχουν πολύ μεγάλο βάθος...
Φυσικά και δέχονται και κάρτα γραφικών αν θες αργότερα... Ολες έχουν ένα pci-e αν δεις.

Το κουτι πρεπει να ειναι delicato (γιατι η κοπελα μου θα μου το φορεσει καπως ετσι http://www.youtube.com/watch?v=KPZzFXxofbg&feature=fvsr)
Ο χωρος στο ραφι ειναι: πλατος 63εκ, υψος 15εκ, βαθος 42εκ
Πρεπει να ειναι σε κατι τετοιο
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700598
http://www.plaisio.gr/product.aspx?...1501C0EBB0823C4C9220DD79C44ADD19BA2FA5A4A4373
υπαρχει και μια δυνατοτητα ο χωρος να ειναι: πλατος 63εκ, υψος 27εκ, βαθος 35εκ
αλλά εχω προβλημα στο βαθος (το πλαισιο το εχει ως πλατος)

φίλε, δες το συστηματάκι που σου πρότεινα πριν, έχει αρκετά γρήγορο επεξεργαστή, μνήμες 1066 DDR dual channel (η γρήγορη RAM είναι πιο σημαντική από την πολλή RAM στα συστήματα 32bit και 2GB αρκούν, μπορείς στο όριο κόστους να προσθέσεις ΚΑΙ Blue Ray). Με την ενσωματωμένη κάρτα θα παίξεις COD4, αρκεί να μην απαιτείς πολύ υψηλή ανάλυση ή full specs, άλλα παιχνίδια όμως έχουν πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις ακόμη και χωρίς να φτάνουν τα όμορφα γραφικά του COD4.
Για ταχύτητα δίσκων, πάρε 2 ίδιους μικρότερους στα ίδια χρήματα και κάνε χρήση του RAID. Το κουτί που σου πρότεινα το χρησιμοποιώ κι εγώ, είναι πάρα πολύ φθηνό, κόμπακτ διαστάσεων αλλά χωρίς να σου δημιουργεί πρόβλημα και να χωράνε όλα, ουδέτερο με ωραίο φωτισμό στους διακόπτες του. ΜΗΝ ξοδεύετε πολλαπλάσια χρήματα για κουτί. Το έχω στο πλάι, δουλεύει μια χαρά, ο διακόπτης βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο και φαίνεται όμορφο.

Last edited:
ναι ειδα τιμες αλλά ειπα οτι πρεπει να ειναι καπως delicato γιατι θα το φαω στο κεφαλι (αν και σε αυτα το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχουν πολλες θεσεις)

• Δυστυχως δεν βρηκα ολα τα κομματια στο πλαισιο και εκανα αυτη την συνθεση. Ισως βολεψω καπου διακριτικα το κουτι/κυβος. Αποτι καταλαβα στο 350-400 ευρω παιζουν των entry-level HTPC. Για τηλεκοντρολ τι παιζει? Θελει καρτα tv-tuner ή υπαρχει καποιο αλλο κιτακι? Υπαρχουν προβληματα συμβατότητας? Αυτο το HTPC θα παιζει ανετα mkv και αργοτερα blueray δισκακια?
  • Ευχαριστω πολυ...
  • 1216716.jpg
    Silverstone Sugo SST-SG02B-F Black Case 59,00

376,63 συνολικό κόστος

• Δυστυχως δεν βρηκα ολα τα κομματια στο πλαισιο και εκανα αυτη την συνθεση. Ισως βολεψω καπου διακριτικα το κουτι/κυβος. Αποτι καταλαβα στο 350-400 ευρω παιζουν των entry-level HTPC. Για τηλεκοντρολ τι παιζει? Θελει καρτα tv-tuner ή υπαρχει καποιο αλλο κιτακι? Υπαρχουν προβληματα συμβατότητας? Αυτο το HTPC θα παιζει ανετα mkv και αργοτερα blueray δισκακια?
  • Ευχαριστω πολυ...
  • 1216716.jpg
    Silverstone Sugo SST-SG02B-F Black Case 59,00

376,63 συνολικό κόστος

Βλέπω πως σου άρεσαν τα κομμάτια που σου πρότεινα.
Πρόκειται για αρκετά δυνατή σύνθεση, που θα ανταποκριθεί σε οτιδήποτε χρειαστεί να κάνει ένα HTPC και όχι μόνο.
Μάλλον θα φτιάξω αυτό το συστηματάκι και για το γαμπρό μου.
ΝΑ προσέξεις τα εξής:
- Είπες πως έχεις βάθος στο ράφι σου 42 εκ. Τα κουτιά των περίπου 40 εκατοστών, με όσα προεξέχουν πίσω, αντάπτορες από την κάρτα γραφικών, καλώδια, στικ του ασύρματρου πληκτρολοφίου κ.α. μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα στην τοποθέτηση. Θα ήταν καλύτερο να είχες γύρω στα 5 εκ. περιθώριο, θα ψύχεται και καλύτερα. Ωραίο και απλό το κυβάκι, αν το επιλέξεις τελικά, βάλε και ένα τουλάχιστον ανεμιστηράκι.
- Αν έχεις σκοπό κάποτε να προσθέσεις κάποια δυνατή κάρτα γραφικών, τα 350W ίσως δεν σε καλύπτουν απόλυτα, θα πρότεινα 450-500W τουλάχιστον. http://www.plaisio.gr/product.aspx?...DC62DA12CDDB9E185C5E77D4B7E34E28E1503C3C8E24C
- Για τηλεόραση καλό θα ήταν να αγοράσεις μια κάρτα εσωτερική, κατά προτίμιση PCI-Express (παρακαλώ τις γνώμες των ειδικών για το θέμα του σλότ), σχεδόν όλες διαθέτουν τηλεκοντρόλ, που δεν ξέρω όμως αν θα σου επιτρέπει να ανάβεις-σβήνεις το PC, μάλλον όχι. Ίσως χρειαστείς έτοιμο πακετάκι κουτί-τηλεκοντρόλ, που ανεβάζει λίγο το κόστος σου.
Καλύτερα να αναβάλεις λίγο καιρό την αγορά TV tuner, εν όψη ψηφιακών εκπομπών Mpeg4 και αντίστοιχων βελτιωμένων καρτών που θα κυκλοφορήσουν.
- εφόσον επέλεξες σωστά dual channel μνήμες, η μητρική αυτή υποστηρίζει και 1066 Μhz που σου είχα προτείνει, αντί των 800 Mhz που επέλεξες, με μικρή βελτίωση επιδόσεων στα ίδια σχεδόν χρήματα. π.χ. http://www.plaisio.gr/product.aspx?...13086EB19990FC7114A2529B49DC22446010CF3C65E9C
- Το ποντίκι που επέλεξες έχει 3 κουμπιά, όχι 5. Θα ήταν καλύτερο αυτό που έχει και multimedia κουμπιά, πρόκειται για μοντέλο TRUST την οποία εμπιστεύομαι. http://www.plaisio.gr/product.aspx?...6AC534C8A4D0879C570883D44981A810149267875E5B2

Εγώ αγοράζω ελάχιστα από το plaisio (δεν υπάρχει στην πόλη μου) αν και το θεωρώ αξιόπιστο κατάστημα, ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ όμως έχει ελλείψεις προϊόντων. Τελευταία φορά, παράγγειλα διαδοχικά 3 διαφορετικά μοντέλα μνήμης τα οποία ήταν ΟΛΑ σε έλλειψη, χάνοντας τις μέρες μου στην αναμονή. ΜΗΝ δεσμεύεσαι από καταστήματα. Με το καλό να το φτιάξεις.

Μία ένσταση μονάχα για το mouse. Το συγκεκριμένο το έχω και ήταν κακή αγορά. Δύσχρηστο, με σκληρά πλήκτρα, υπερμεγέθες για την παλάμη και με μεγάλη άβολη καμπύλη. Δεν θα το πρότεινα με τίποτα, αλλά, πάλι είναι θέμα γούστου του καθενός.