Πρόταση για μια καλή κάρτα TV σε Win7

Καλησπέρα σε όλους

Είμαι στην τελική φάση του στησίματος του τελευταίου μου HTPC, με Win7 Pro 64-bit, Μητρική Gigabyte GA-EP35C-DS3R, επεξεργαστή Intel C2D Quad Q6700, Κ. Γραφικών Sapphire ATI Radeon HD5770-1GB, System Disc Kingston SSD (ssdNow V-Series) 64GB, 3 x WD10EADS Western Digital 1TB Storage, LG CH10 BD Player/DVD-R/RW, κουτί Lian-Li επιτραπέζιο και τροφοδοτικό EZcool SuperSilent 550W.

Με βάση την παραπάνω σύνθεση, ψάχνω μια καλή (αλλά όχι πανάκριβη) κάρτα τηλεόρασης, υβριδική κατά προτίμηση, αλλά όχι απαραίτητα (έχω ήδη μια αναλογική καλή της Terratec - απλά θα μου πιάσει μια PCI ακόμα), DVB-T ασφαλώς συμβατή με MPEG4 & MPEG2 και αν έχει και κανένα καλούδι παραπάνω ευπρόσδεκτο.

Καμιά πρόταση;
Ευχαριστώ.
-

Το είδε κανένας;

Καλησπέρα,

Το είδε κανένας το νήμα; Ρωτώ γιατί έχω πάρα πολύ καιρό να ασχοληθώ με τέτοιου είδους εξάρτημα κι έχω χάσει τις εξελίξεις και τη μπάλα, γενικώς.

(Να συμπληρώσω ότι στην παραπάνω σύνθεση υπάρχουν και 4 x 1GB DDR2 RAM Kingston Genesis KHX8500D2, 1066MHz)

Last edited:
Το υλικο που εχεις κανει και με το παραπανω ειτε για αναλογικο, ειτε για ψηφιακο δεκτη τηλεορασης (και προφανως και για υβριδικο). Βασικα οχι μονο κανει αλλά ειναι υπερβολικο. Το λεω αυτο μιας και ειδα εκτεταμενη αναλυση του υλικου.

Σε win 7 64-bit εχω τα εξης:
DUAL TV USB FREEVIEW DVB-T DIGITAL TV TUNER
TV USB FREEVIEW DVB -T DIGITAL TV TUNER
(βασικα σε δυο διαφορετικους Η/Υ)

Το πρωτο διαθετει διπλο δεκτη DVB-T και δινει την δυνατοτητα να γραφεις δυο καναλια ανεξαρτητα το αν βρισκονται ή οχι στο ιδιο μπουκετο ή να βλεπεις ενα και να γραφεις αλλο.
Και τα δυο υποστηριζουν το windows media center, φυσικα mpeg4 και παρεχεται το total media 3.5 (το οποιο υποστηριζει μονο τα καναλια mpeg4).

Καλυτερη ληψη εχει το Pro αλλά χρειαζεται απαραιτητως εξωτερικη κεραια.
Το dual τα παει αρκετα καλα και με την εσωτερικη (οχι σε ολα τα σημεια μεσα στο σπιτι ομως).

Πλεον εχω ορισει 5 ωρες timeshift στον windows media center (μεσω registry hack) και ετσι οσο και να αργησω να δω το προγραμμα δεν το χανω.

ΥΓ. Οσο το αν σε ανησυχει το θεμα USB δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Γραφει δυο καναλια, οχι ενα... οι καρτες PCI ηταν καλυτερες στους αναλογικους δεκτες, στους δεκτες DVB-T δεν παιζει κανενα ρολο μιας και μεταφερουν το σημα ψηφιακα.

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ. Κάτι τέτοιο σκεφτόμουνα κι εγώ, αλλά προτιμούσα κάρτα εσωτερική, γιατί δε ήθελα να περισσεύει κάτι έξω από το κουτί (περιορισμός βάθους).

Τελικά κατέληξα σε μια υβριδική AverMedia H727 σε PCI-E, που έχει και δυνατότητες timeshift και είσοδο HDMI, λειτουργεί δηλαδή σαν μια κανονική σύγχρονη τηλεόραση. Είναι λίγο αλμυρή (ίσως πολύ αλμυρή), αλλά την βρήκα αρκετά πιο κάτω από την τιμή πώλησης που την έχουν τα ιντερνετομάγαζα και τα μαγαζιά τύπου ΠΛΑΙΣΙΟ και την πήρα. Εκείνο που δεν ξέρω είναι αν θα μπορέσει να συνεργαστεί με τo Media Center των Windows 7. Έχει όμως το δικό της λογισμικό. Αν βέβαια παίξει στο Media Center, θα το προτιμήσω.

Ες αύριον τα σπουδαία. Καληνύχτα.
-