Πρόταση για νέα κατηγορία! Επικοινωνία με όλο τον κόσμο με PMR446.

Gerasimos

New member
29 March 2007
12
και εξηγούμαι...Για μεγάλα παιδιά που πιάνουν τα χέρια τους στις απλές ηλεκτρονικές κατασκευές η και όχι και σε συνδιασμό με 1 ζευγάρι pmr 446 ασυρματάκια και το ανάλογο λογισμικό μέσω PC μιλάω από την Καναπίτσα στην Florida στην κυριολεξία
smile.gif
.Για περισσότερα αναμένω να εκδηλώσετε ενδιαφέρον.Είναι κόλλημα!FRN (2).jpgFRN (1) new.jpgMidland 777.Χωρούν και τα δυ&#9.jpg

Δεν βλέπω να εκδηλώνετε ενδιαφέρον παντως στην υπόλοιπη Ευρώπη γίνεται χαμός.Εγώ μέσω Κυπριακού Σέρβερ www.cyprus-server.net που χρησιμοποιώ μιλάω με όλο τον κόσμο με τα pmr μου χωρίς να είμαι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή .Με μια απλή κατασκευή interface που έφτιαξα συνδέω τον υπολογιστή μου και το ένα pmr (που φαίνεται στην φωτο τοποθετημένο στον ιστό της κεραίας tv με την δική του μικρή κεραία).Με αυτό τον τρόπο κάποιος που περνάει στην περιοχή μου και διαθέτει pmr συντονισμένο στο δικό μου κανάλι και υπότονο ακούει συζητήσεις και συμμετέχει και όλα αυτά δωρεάν με ποιότητα διαμόρφωσης fm.Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας με όλο τον κόσμο λέγεται Free Radio Network (www.freeradionetwork.eu ).Μπορείτε να το δοκιμάσετε και να το χρησιμοποιείτε και μόνο με pc.Για κάθε απόρία να βοηθήσω και μέσα από εδώ.Τα απογεύματα με βρίσκετε συνήθως στον cyprous server και στο Net:Greek σαν MAK446.

Ενδιαφερον ειναι αλλα την εποχη των διαδικτυακων τροπων επικοινωνιας μεσω τηλεφωνου δεν θα ενδιαφερθουν πολλοι.

Εκτος αν αλλαξουν οι καιροι.

υγ

Για πες πως δουλευει πανω κατω....

Πολυ ενδιαφερον αν και μεχρι στιγμης δεν βλεπω κατι παραπανω απο υπαρχοντες και εξ ισου η περισσοτερο ανεξαρτητους τροπους επικοινωνιας

Νομίζω πως έχει ενδιαφέρον κατασκευαστικά είναι δημιουργικό μπορεί να χρησιμοποιείται από όλoυς εμάς του forum ταυτόχρονα μιλώντας μεταξύ μας νόμιμα και ασυρματικά με τα pmr συζητώντας για τα κοινά ενδιαφέροντά μας περί τεχνολογίας πχ χωρίς να βρισκόμαστε συνέχεια στο pc και σε ξεχωριστό room,δουλεύει και με σκέτο pc δοκιμάστε το κατεβάζοντας από τα παραπάνω sites software και οδηγίες και εμένα θα με βρείτε σαν MAK446 στον CYPROUS SERVER (αφού δεν υπάρχει Ελληνικός ακόμα) και στο ROOM (Net:) Greek κάθε απόγευμα-βράδυ. Εκεί θα σας λύσω κάθε απορία.Το ότι εγώ έστησα το ένα πιεμαράκι ψηλά στον ιστό της tv το έκανα για να μιλάω από το αυτοκίνητό μου που μπορει να ειναι σε απόσταση απο το σπίτι μου και να μου κάνει κλήση πχ η ανηψιά μου στην Αγγλία.Κάνουν και τα ποιό φθηνιάρικα ασυρματάκια που μπορεί να πήρατε δώρο στον Μπόμπιρα αρκεί να εχουν υποσυχνότητες .Με ποιόν άλλο τρόπο μπορείς να μιλάς ασύρματα δωρεάν και χωρίς χρονικούς περιορισμους με όλη την γη?:-bye-

Απάντηση: Re: Πρόταση για νέα κατηγορία! Επικοινωνία με όλο τον κόσμο με PMR446.

Νομίζω πως έχει ενδιαφέρον κατασκευαστικά είναι δημιουργικό μπορεί να χρησιμοποιείται από όλoυς εμάς του forum ταυτόχρονα μιλώντας μεταξύ μας νόμιμα και ασυρματικά με τα pmr συζητώντας για τα κοινά ενδιαφέροντά μας περί τεχνολογίας πχ χωρίς να βρισκόμαστε συνέχεια στο pc και σε ξεχωριστό room,δουλεύει και με σκέτο pc δοκιμάστε το κατεβάζοντας από τα παραπάνω sites software και οδηγίες και εμένα θα με βρείτε σαν MAK446 στον CYPROUS SERVER (αφού δεν υπάρχει Ελληνικός ακόμα) και στο ROOM (Net:) Greek κάθε απόγευμα-βράδυ. Εκεί θα σας λύσω κάθε απορία.Το ότι εγώ έστησα το ένα πιεμαράκι ψηλά στον ιστό της tv το έκανα για να μιλάω από το αυτοκίνητό μου που μπορει να ειναι σε απόσταση απο το σπίτι μου και να μου κάνει κλήση πχ η ανηψιά μου στην Αγγλία.Κάνουν και τα ποιό φθηνιάρικα ασυρματάκια που μπορεί να πήρατε δώρο στον Μπόμπιρα αρκεί να εχουν υποσυχνότητες .Με ποιόν άλλο τρόπο μπορείς να μιλάς ασύρματα δωρεάν και χωρίς χρονικούς περιορισμους με όλη την γη?:-bye-

Μπράβο για το μεράκι και για τη βοήθεια προς όλους
Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει και καταπληκτική παρέα.

Όσο για την ερώτηση σου ‛Με ποιόν άλλο τρόπο?’
Μέσω ‛δωρεάν’ wifi
Με PC ή laptop ή με το (σύγχρονο) κινητό σου μέσω viber ή άλλων εφαρμογών.
Εμένα με έχει βολέψει γιατί το κινητό το κουβαλάω πάντα πάνω μου
Και το viber είναι εύκολο να το βάλει και οποιοσδήποτε άλλος
(φυσικά υπάρχουν για pc πολλά ακόμα, αλλά εστιάζομαι στη φοριτότιτα του κινητού)

Να κάνω μια δυο ερωτήσεις?
Είναι κρυπτογραφημένο το σήμα (δε φαντάζομαι) ?
Συνακρόαση άρα γινεται από οποιονδήποτε άλλο?

Να απαντήσω στις δύο ερωτήσεις και να πώ οτι όχι δεν είναι κρυπτογραφημένη η μετάδοση φωνής και συνακρόαση μπορούν να κάνουν όσοι βρίσκονται στην εμβέλεια της εκπομπής σου (συνήθως 1-2 Χλμ όταν δεν υπάρχει οπτική επαφή σε κατοικημένες περιοχές με τσιμεντένια κτήρια )αρκεί να ακούν στην συχνότητα (Κανάλι)που εκπέμπεις.Τα pmr έχουν 8 .Εδώ είναι που η Ιδιωτικότητα της συνομιλίας πάει περίπατο.Για να μιλήσουν όμως οι συνακροατές πρέπει να γνωρίζουν και τον υπότονο,που σε κάθε κανάλι αντιστοιχούν 120 υπότονοι (έχουν και τα φθηνά με 50 Ευρώ το ζευγάρι).Διάφορα παραδείγματα που μπορεί να εφαρμοστεί αυτός ο τρόπος επικοινωνίας είναι σε εκδρομές στην εξοχή που η εμβέλεια των λιλιπούτειων αυτών συσκευών αυξάνεται δραματικά από περιπατητές,σκιέρ,τουρίστες κ.ά.Οσο αφορά το FRN και σε συνδιασμό τώρα με το forum αν το ορίσουμε σαν μια μεγάλη ομάδα μπορούμε να μιλάμε σε room ξεχωριστό που να αφορά μονο το avclub και να βλέπουμε στο pc όσους συμμετέχουν η ακούνε.Αλλωστε και εδώ στο φόρουμ η πληροφορία προσφέρεται γραπτά χωρίς να είσαι μέλος και αυτό δεν είναι απαραίτητα,καθόλου μάλιστα κακό.Δεν ξέρω πόσο σε κάλυψα.Νομίζω πως αν κάνετε μια δοκιμή και μόνο με PC θα δείτε ότι αξίζει.Περιμένω εντυπώσεις όσων το δοκιμάσουν.Ειναι εύκολο στο σετάρισμα με pc και με αναλυτικότατες οδηγίες στα αγγλικά http://www.freeradionetwork.eu.

ωραία τα RF δε λέω...hobby με μεράκι, εξοπλισμό συνήθως ακριβό, κατασκευές, κεραίες αν και η αλήθεια ειναι οτι το lobby των ραδιοερασιτεχνών συρρικνώνεται χρόνο με το χρόνο.

σίγουρα τα prm είναι πολύ χρήσιμα σε επικοινωνία οχημάτων, μηχανων, groups κτλ, αλλά θα ξαναρωτήσω και εγώ αυτό που είπε ο tmjuju...
γιατί να τα κάνεις όλα αυτά αφού μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να ανοίξεις ενα skype, ενα viber, ένα gtalk και να μιλήσεις δωρεάν, encrypted, με πραγματικά όλο το κοσμο?

να μου πεις τώρα, με αυτή τη λογική δεν θα γίνονταν πολλά παράλογα πράγματα στον κόσμο μας, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που θα υιοθετηθεί απο την μάζα.

Την απάντηση μού την έδωσες μόνος σου φίλε μου γράφοντας ωραία τα RF (είναι κόλλημα να προσθεσω εγώ) και επείσης οτι είναι και για groups μόνο σου το πες.Να πω ότι σου δίνει και την χαρά της δημιουργίας λόγω του ότι το κατασκευάζεις βάζοντας την δικιά σου πινελιά και προσπαθώντας να το κάνεις να δουλέψει και να ακουστείς μακριά Δεν θα μιλήσω για Ραδιοερασιτεχνισμό (ετοιμάζομαι να δώσω εξετάσεις για αδεια Ραδιοερασιτέχνη) είναι αλλο πράγμα μην τα μπλέκεις Εχουν καθορισμένους κανόνες και άλλες συχνότητες και ανεπτυγμένη την εννοια του εθελοντισμού Να διαφωνήσω ότι συρρικνώνονται.Συμμετέχουν και βοηθούν τον κρατικό μηχανισμό σε περιπτώσεις πυρκαγιών κ.α.όταν έχει αποκοπεί κάθε άλλη μορφή επικοινωνίας.Η συχνότητα των pmr (446 mhz) έχει δωθεί σε όλη την Ευρώπη και σε μας στην Ελλάδα σαν ελεύθερη συχνότητα επικοινωνίας με pmr χωρίς άδειες και κανόνες αλλά με περιορισμένη ισχύ 500mw (μισό Βατ) καθώς και το ότι δεν επιτρέπεται η αλλαγή της ενσωματωμένης κεραίας των συσκευών αυτών.Δεν μιλάμε για ένα σκασμό λεφτά ούτε για super-duper κεραίες.Μιλάμε για ένα κόστος 50-60 Ευρώ και για τα δύο pmrάκια (υπάρχουν πολλά μοντέλα που λειτουργούν άψογα σε αυτή την τιμή +15 ευρώ το interface αν το φτιάξεις μονος σου.(η χαρά της δημιουργίας που λέγαμε?).Λοιπόν ο τρόπος που προτείνω να μιλάμε είναι πολύ απλός μη διαδεδομένος ακόμα στην Ελλάδα γιατί να μην φτιάξουμε έδώ τον σέρβερ?.Να ρωτήσω γιατί αφου ο τρόπος ο δικό σου skype,viber,gtalk είναι καλύτερος δεν τον έχουμε εφαρμόσει εδώ στο forum ? Tο κινητό μου είναι ένα Nokia n8 με μικρή οθόνη και το θεωρώ σύγχρονο και πολυμεσικό αφού το χρησιμοποιώ στις foto και λίγο στο Ιντερνετ κατεβάζοντας βιντεάκια.Για να πάρω άλλο για να μην στραβώνομαι ψάχνοντας τους συνομιλητές μου στην μικρή του οθόνη αυτό είναι ακριβό σπόρ.Ουφ τελείωσα .Σόρρυ για το μακροσκελές της υπόθεσης με κάθε εκτίμηση στην παρέα πάντως μπείτε κατεβάστε το δοκιμαστε το και μόνο με pc ακούστε συνομιλίες ειδικά σε αγγλικό Σέρβερ καντε ptt μιλήστε και τα λέμε...