Πρόταση για Off Topic - AV Club Cafe!

Strax

Established Member
19 June 2006
190
Είναι τουλάχιστον λυπηρό που στο AVClub υπάρχουν τον τελευταίο μήνα 100 σελίδες posts σχετικά με πολιτικά και συντεχνιακά συμφέροντα και 50 για AV...

Προτείνω να αποκλείσει η διαχειριστική ομάδα τις κατηγορίες Off Topic από το να εμφανίζονται στα "Νέα Posts". Έτσι, δεν θα βομβαρδίζονται οι χρήστες που ενδιαφέρονται κυρίως για AV θέματα, από θέματα που δεν έχουν να κάνουν με το κυρίως αντικείμενο. Όποιος έχει την όρεξη και την ώρα, μπορεί να επιλέξει από μόνος του την κατηγορία "AV Club Cafe", χωρίς να πρέπει να ξεψαχνίσουν τα μέλη τα νέα Posts για να βρουν τα σχετικά με AV threads.

Δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα θα έλεγα με κάποιο τρόπο να ξεχωρίσουν τα off topic θέματα...
Mάλλον είναι πολύ καλή ιδέα!

Last edited:
Χμμ εντάξει δεν ειναι και τοσο τραγικά τα πράγματα, αλλα δεν έχεις και άδικο.
Σε σχέση με την πρόταση σου πιστευω οτι το ποιο σωστό θα ήταν να μπορει ο καθένας μέσα απο το προφίλ του να επιλέξει το φιλτράρισμα που θέλει -εαν ειναι εφικτο.

Φίλε Strax δεν μπορώ να πω ότι έχεις άδικο. Δυστυχώς.
Οσο για την πρότασή σου, θα το δούμε όμως τεχνικά αν είναι δυνατόν να γίνεται κάποιο φιλτράρισμα.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ said:
Φίλε Strax δεν μπορώ να πω ότι έχεις άδικο. Δυστυχώς.
Οσο για την πρότασή σου, θα το δούμε όμως τεχνικά αν είναι δυνατόν να γίνεται κάποιο φιλτράρισμα.

Γνωρίζω ότι το VBulletin έχει αυτή τη δυνατότητα. Αν συμφωνήσετε μπορώ να μάθω για τον τρόπο υλοποίησης.

Η ιδέα εξάλλου ήρθε από άλλο φόρουμ, στο οποίο προβήκαμε (είμαι admin) στη συγκεκριμένη κίνηση για να διασφαλίσουμε τη ταυτότητα του φόρουμ.

Μάλιστα.
Ας πω κι εγώ τη δική μου άποψη.
Εγώ φίλε Strax,θεωρώ τουλάχιστο λυπηρό ν'απαξιώνεις τα γραπτά πολλών μελών χαρακτηρίζοντάς τα "βόμβες".
Αντίθετα,θεωρώ ευτυχές που υπάρχουν 100 σελίδες για κοινωνικά θέματα από ανθρώπους που έχουν σαν χόμπυ την εικόνα και τον ήχο.
Το ότι υπάρχουν 100 σελίδες από αυτά δείχνει και το μεγάλο ενδιαφέρον των μελών για όσα συμβαίνουν γύρω τους.
Με τη δική σου λογική και το περιοδικό "4τροχοί" πρέπει να έχουν σε ένθετο τα γραπτά των συνεργατών του δημοσιογράφων και μη όταν αυτά δεν έχουν να κάνουν με το αυτοκίνητο,έτσι ώστε να μην κουράζουν τους "ειδικούς" αναγνώστες του.
Θα συμφωνούσα μαζί σου,αν έβλεπες 100 σελίδες με θέματα όπως
"Πόσα σουβλάκια μπορείτε να φάτε;"
"Σας προκαλούν καούρες οι μελιτζάνες;"
"Ποιό καλώδιο ν'αγοράσω για να μην θαμπώνει το φαγκότο;"

Τιο ακριβώς σε κούρασε δηλαδή;
Το να κατεβάσεις τον κέρσορα λίγο περισσότερο;
Σιγά τον κόπο και τον "βομβαρδισμό".
Και η πλάκα είναι ότι συμφωνούν μαζί σου κάποιοι που γράφουν μόνο στην AV Club Cafe...

Προσυπογράφω όλο το κείμενο τού Σωκράτη.Αλλως τε νομίζω οτι ο καθένας ανάλογα με τα χούγια του πηγαινει στις κατηγορίες που τον ενδιαφέρουν πρώτα.Εγώ σημερα διαπίστωσα ότι η πληροφορία περί unread threads εχει νόημα.
Υ.Γ
Θέμα ´βομβα´,θα μπορούσε ,για ενα παιδί εικοσι χρονών που βγαζει χαρτζηλίκι μονον,να ειναι και η συζήτηση για ενα ηχείο που κανει 50000 ευρώ.Πώς μπορούμε να ξέρουμε οτι μιά τετοια συζήτηση δεν θα τον επηρρεάσει αρνητικά,και δεν θα τον ωθήσει στην ζωή του σε ενέργειες επιπόλαιες για να τα αποκτήσει.?
Ολες οι συζητήσεις εμπεριέχουν εν δυνάμει κινδύνους.
Υ.Γ
Το παράδειγμα τού Σωκράτη για τούς 4 τροχούς το θεωρώ υποδειγματικό.

Επίσης μού φαινεται πολύ ενδιαφέρον που διαχειριστής άλλου φόρουμ, που αυτοσυστήνεται ως τέτοιος,χωρίς όμως να το κατονομάζει,προτείνει να λογοκρίνονται ,μπαινοντας σε ´δευτερη μοίρα´,κοινωνικά θέματα τού εδώ φόρουμ.Και μάλιστα διατίθεται και να βοηθήσει σε αυτό.!!! Καλά λένε ότι η νέα τεχνολογία έχει δύο πρόσωπα.....Αλλά αυτά ειναι ψιλά γράμματα για ορισμένους ,μπροστά στην απέχθεια σέ ότι αφορά θέματα κοινωνικοπολιτικού ενδιαφέροντος.
Και εκείνος ο Μπετόβεν πάντως είχε κάτι ψιλοεπαναστατικές ιδέες για την εποχή του...Παιζει ή να τον πάμε στα ´παρακατιανά´και αυτόν.??

Δε νομίζω οτι είπε οτι δεν ειναι ενδιαφέροντα τα θέματα κοινωνικοπολιτικου ενδιαφέροντος, απλα οτι ενδεχομενως να "δυσκολευουν" στην αναζήτηση των audio-video θεμάτων.
Μια προεραιτική δυνατότητα φιλταρίσματος δε νομίζω οτι σε κρατα μακρια απο το να μπεις στην ενότητα av-lounge οποτε θες να... ξεσκάσεις και να συμμετέχεις στα εκει δρώμενα....

Αν κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, προφανώς θα πρέπει να ξεχωρίσουν και οι Αγγελίες. Οι Προτάσεις είναι επίσης εκτός θέματος AV. Στη συνέχεια η Μουσική και τα DVD για να είναι καθαρότερη η διάκριση μεταξύ software και hardware. Και μετά σειρά θα έχει η hi-end! ;) Επίσης, σαν προσωπική χάρη ζητώ να ξεχωρίσουν οι Τηλεοράσεις και η Δορυφορική που δε με ενδιαφέρουν...

Με τα παραπάνω θέλω να πω ότι, αφού δίπλα από κάθε θέμα αναφέρεται και η κατηγορία στην οποία ανοίχτηκε, είναι αρκετό. Για όποιον θεωρεί ότι αυτό είναι κουραστικό, μπορεί κάλλιστα να κάνει browsing ανά κατηγορία. Αν αυτό μας φαίνεται κουραστικό, λόγω των πολλών υποκατηγοριών, ας προτείνουμε την κατάργησή των τελευταίων. Σε αυτό δε θα διαφωνούσα.

Η συγκεκριμένη πρόταση γίνεται προφανώς με αφορμή τις φωτιές που έχουν ανάψει αυτόν τον καιρό στην Cafe και κάποια μέλη ενοχλούνται. Κατά τη γνώμη μου, τα μέλη αυτά μπορούν κάλλιστα να αποφεύγουν θέματα που φαίνονται να τραβάνε για πολλές σελίδες, διότι το 95% οφείλεται σε έντονες διαφωνίες. Υπάρχουν ένα σωρό μικρά, περιεκτικά και χρήσιμα θέματα στην Cafe, κρίμα να τα χάσουν λόγω της νοοτροπίας "ο ψωριάρης χώρια".

Απάντηση: Re: Πρόταση για Off Topic - AV Club Cafe!

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ. said:
Μάλιστα.
Ας πω κι εγώ τη δική μου άποψη.
Εγώ φίλε Strax,θεωρώ τουλάχιστο λυπηρό ν'απαξιώνεις τα γραπτά πολλών μελών χαρακτηρίζοντάς τα "βόμβες".
Αντίθετα,θεωρώ ευτυχές που υπάρχουν 100 σελίδες για κοινωνικά θέματα από ανθρώπους που έχουν σαν χόμπυ την εικόνα και τον ήχο.
Το ότι υπάρχουν 100 σελίδες από αυτά δείχνει και το μεγάλο ενδιαφέρον των μελών για όσα συμβαίνουν γύρω τους.
Με τη δική σου λογική και το περιοδικό "4τροχοί" πρέπει να έχουν σε ένθετο τα γραπτά των συνεργατών του δημοσιογράφων και μη όταν αυτά δεν έχουν να κάνουν με το αυτοκίνητο,έτσι ώστε να μην κουράζουν τους "ειδικούς" αναγνώστες του.
Θα συμφωνούσα μαζί σου,αν έβλεπες 100 σελίδες με θέματα όπως
"Πόσα σουβλάκια μπορείτε να φάτε;"
"Σας προκαλούν καούρες οι μελιτζάνες;"
"Ποιό καλώδιο ν'αγοράσω για να μην θαμπώνει το φαγκότο;"

Τιο ακριβώς σε κούρασε δηλαδή;
Το να κατεβάσεις τον κέρσορα λίγο περισσότερο;
Σιγά τον κόπο και τον "βομβαρδισμό".
Και η πλάκα είναι ότι συμφωνούν μαζί σου κάποιοι που γράφουν μόνο στην AV Club Cafe...

Αγαπητέ φίλε Σωκράτη,
Τελικά λες πολύ μεγάλη αλήθεια :music-smiley-005: σίγουρα περα από τα μηχανήματα που πίστεψε με τα λατρεύω άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στην δουλειά ότι project, αφορά εξοπλισμό που απαιτεί A/V συστήματα είναι δικό μου κομμάτι, ( σε παραπέμπω στις εγκαταστάσεις συστημάτων υπάρχει & φωτογραφικό υλικό :violent-smiley-030: ) , πρέπει να δείξουμε και ένα άλλο πρόσωπο το οποίο υπήρχε και στο AVForum ,αλλά κι εδώ και αυτό θεωρώ είναι εξαιρετική κίνηση από την Διαχειριστική Ομάδα που κράτησε το ανθρώπινο κομμάτι της τεχνολογίας, διότι στην ζωή δεν υπάρχουν μόνο μηχανήματα, υπάρχει και η κοινωνία με τα προβλήματά της αλλά και η πλάκα το χιούμορ, η ενημέρωση και πολλά άλλα και σίγουρα όποιο φίλοι δεν θέλουν να δούν off Topic θέματα ας μη τα βλέπουν.
Ελπίζω να μη στεναχώρισα κανένα.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Σίμος Ιωσηφίδης:grinning-smiley-043

Δεν χρειάζεται να ψάχνετε υπονοούμενα και κρυφά μηνύματα πίσω από κάθε πρωτοβουλία. Υπάρχουν και οι φορές που μπορεί να μην υπάρχουν...

Δεν θα ασχοληθώ καθόλου με τις ειρωνικές και υποτιμιτικές απαντήσεις, γιατί ξέρω ότι δεν θα οδηγηθούμε πουθενά (πέρα από 20 σελίδες γραφόμενων και αντιγραφόμενων).

Δεν είπε κανείς να καταργηθεί ή να λογοκριθεί καμμία κατηγορία και όποιος μίλησε για κάτι τέτοιο φανερώνει απλά ότι ίσως αυτός ο ίδιος κινείται στο παρασκήνιο με κρυφές ατζέντες.

Εγώ έκανα μια πρόταση για το AVCLUB που από ότι γνωρίζω, είναι club που ασχολείται με Audio-Visual. Αν προτιμά η πλειοψηφία να είναι κατά 90% κοινωνικοπολιτικό (όπως είναι αυτή τη στιγμή) και κατά 10% AV, ας είναι έτσι.

Last edited:
Θα μπορούσατε τότε ίσως να αναφερθείτε γιά ποιό forum μιλάτε, και τι έχει επιτευχθεί εκεί.
Ίσως μιά επίσκεψή μας μας βοηθήσει να δούμε πως είναι διαμορφωμένη αυτή η ελεγχόμενη κατάσταση.

Ίσως μια πιο ενδεδειγμένη λύση αν θα έπρεπε να υπάρχει κάτι σαν διαχωρισμός τον κατηγοριων σε ενδιαφέρουσες και λιγότερο ενδιαφέρουσες, να ήταν η κατάδειξη του τί είναι ενδιαφέρον και τί όχι, από τον καθένα στις ρυθμίσεις του προφίλ του. Έτσι όταν κάποιος κάνει log in, και πάει στα recent posts, να βλέπει μόνο αυτά που γράφτηκαν σε κατηγορίες που τον ενδιαφέρουν. Αν πάλι θέλετε τη γνώμη μου νομίζω ότι οι κατηγορίες και οι υποκατηγορίες υπάρχουν ακριβώς για αυτό τον σκοπό, το να βοηθήσουν τους χρήστες να πλοηγηθούν μέσα στο φόρουμ ανάλογα με το τι τους ενδιαφέρει, και δεν θεωρώ αναγκαία τη επισύμανση θεμάτων ως off topic.

1. Αν δημιουργηθεί Off Topic θέμα, ίσως μαζευτεί εδώ μέσα κόσμος και κοσμάκης που δεν έχει καμία σχέση με μουσικές και μηχανήματα, που σαν αποτέλεσμα θα έχει η κοινότητα AV να μετατραπεί σε μειονότητα και ίσως χρειαστεί να καταφύγουν σε νέο forum (για να μην πω άλλο!).
2. Τα Off Topic θέματα ως έχουν αυτή τη στιγμή, μάλλον δίνουν χρώμα σε συζητήσεις που αλλιώς θα ήταν κάπως αποστειρωμένες και μονότονες, αλλά ούτε είναι υποχρεωτικό και αναγκαίο να διαβάζονται από όλους -ες.