Πρόταση για ομαδική διαμαρτυρία προς την Media Markt

Απάντηση: Re: Πρόταση για ομαδική διαμαρτυρία προς την Media Markt

τον εξευτελισμό των υπαλλήλων του Media Markt με τις μπλούζες που γράφουν "Τρέχω για σένα τζάμπα".

Σκέφτομαι τώρα , μήπως οι υπάλληλοι υιοθέτησαν τη φράση σαν , τρέχω για σένα ..................τσάμπα. Δηλαδή όχι με τον όρο του χαμηλού μισθού τους προς όφελός μας που βλέπουμε εμείς , αλλά με τον χαρακτηρισμό προς τον πελάτη .

Όπως και να έχει πάντως πρόκειται για άθλια , γελοία διαφήμιση .

Θα μου μείνει χαραγμένη στη μνήμη πάντως η εικόνα στα εγκαίνια τότε του πρώτου MediaMarkt στο Μαρούσι... είχα σπεύσει σαν πειραγμένος με την τεχνολογία που είμαι για να χαζέψω, και είχα πάθει πολιτισμικό σοκ. Καρότσια με 2 (δύο) plasmaτα, σε μια εποχή που δεν έκαναν 500άρικο αλλά 2χίλιαρο τα πιο φτηνιάρικα, ουρές εκατοντάδων μέτρων στα ταμεία, και η υπέρτατη ατάκα από ζεύγος παππου-γιαγιάς στο κινητό: "Αγόρι μου, έλα, είμαστε σ'ενα καινούριο μαγαζί που άνοιξε, και σου πήραμε λάπΙτοπ!" Έτσι απλά, ούτε έρευνα αγοράς, ούτε ήξεραν τι ζητάνε, πόσα λεφτά κοστίζει, η πιστωτική στο μηχανάκι και φύγαμε γι'άλλες πολιτείες.

Εκείνη τη μέρα είχα νιώσει πραγματικά ότι είτε είμαι φτωχός, είτε ζω σε δικό μου κόσμο, αφού παρόλο που ήμουν τεχνοφρικιό, ζούσα σε σπίτι χωρίς plasma, και οι αγορές μου γίνονταν μετά από οικονομίες και έρευνα μηνών. Βέβαια, δεν είχα πιστωτική. Σημεία των καιρών λέτε;

... πάντως εκείνη τη μέρα πολλά τμήματα του καταστήματος μάλλον είχαν ξεπουλήσει.

Οι παραπάνω σκέψεις ως απάντηση στα γράμματα διαμαρτυρίας. Μια επιχείρηση, ΚΑΘΕ επιχείρηση, τιμωρείται ή ανταμοίβεται από τους πελάτες της. Όταν αυτοί κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, καμία επιστολή δε θα ανησυχήσει τον ιδιοκτήτη της. Εξάλλου, πολυεθνική είναι. Αν δει ότι δεν τραβάει, θα μετακομίσει αλλού. So simple που λέμε και στο χωριό μου....

Re: Απάντηση: Πρόταση για ομαδική διαμαρτυρία προς την Media Markt

Αααααχχ..

depon%2525201.jpg

Απλά προς ενημέρωση, να ξέρετε ότι όλες σχεδόν οι διαφημίσεις του Media Markt είναι προσαρμογή από έξω. Δηλαδή την έχουν κάνει οι Γερμανοί και είτε μεταγλωττίζετε (βλέπε καουμπόι) είτε ξαναγυρίζετε με ακριβώς το ίδιο σενάριο.
Οι Γερμανοί δε τις θεωρούν καταπληκτικές.
Το ότι για εμάς είναι εμετικές και άθλιες είναι απλώς ένα θέμα κακού μάρκετινγκ από τους Γερμανούς που αναγκάζουν τους εδώ να τις βγάζουν.
Γενικά και το Saturn (στο καλό και να μην μας γράφει) αλλά και το media markt για εμένα πέρασαν και δεν άγγιξαν. Οι πραγματικές χαμηλές τιμές που υπόσχονταν δεν υπήρξαν ποτέ και οι εκπαίδευση των υπαλλήλων ήταν στην καλύτερη περίπτωση μηδενική.
Δυστυχώς όταν μιλάμε για ξένες εταιρείες, και ειδικά πολυεθνικές η τιμωρία από εμάς του τοπικού παραρτήματος, το καλύτερο που θα προσφέρει είναι την απώλεια θέσεων εργασίας όταν κλείσουν.

Όντως είναι από τις άθλιες διαφημίσεις (δυστυχώς υπάρχουν κι άλλες).
Είναι μεγάλο το πρόβλημα των παιδιών που δουλεύουν στα μαρκετ ηλεκτρονικών, αλλά η αντιμετώπισή τους είναι μερικές φορές απαράδεκτη, άσε που υπάρχουν ""πωλητές"" στα ψυγεία και μετά είναι στις τηλεοράσεις!!
Πρόσφατα που ήθελα να ρωτήσω κάτι στο εν λόγω μάρκετ σε ´ψρα που ήμουν εγώ ένας φίλος και το πολύ άλλοι δυο επισκέπτες, ο ""πωλητής"" ούτε 20 ετών βαρέθηκε να σηκωθεί από την καρέκλα να εξυπηρετήσει, λέγοντάς μου είναι στον επόμενο διάδρομο, ξαναπήγα πίσω και τον ρωτάω που ακριβώς γιατί δεν το βρίσκω. Η απάντηση ήταν τότε δεν θα έχουμε. Πάντα καθιστός.

Τον τελευταίο ειδικά καιρό ορμώμενοι οι περισσότεροι από τα τεκταινόμενα στην χώρα μας διακατεχόμαστε από μια τάση αρνητισμου προς οτι ξενο. Ενώ πριν μερικά χρόνια ειμασταν θετικοί σε τετοιες κινησεις , τώρα ξαφνικά μας φταινε ολοι και θεωρούμε οτι αυτοί ειναι η ριζα του κακού για ότι μας συμβαίνει. Κλασσική Ελληνική προσέγγιση οτι για ολα φταινε πάντα οι άλλοι : ο γειτονας, ο εργοδότης το κράτος, η κακούργα κενωνία, η τύχη, ο καιρός, ο Θεός, τα ξένα κέντρα αποφάσεων, οι εξωγηινοι, οι Εβραίοι, οι Νεφελιμ κλπ κλπ..

Φεύγει η FNAC από την Ελλάδα ; Ουστ ρε Κωλοφραγκοι που θελετε και business , εδω ειναι Βαλκάνια, δεν είναι παιξε γέλασε
Φεύγει η Saturn ; Μια απο τα ίδια
Αύριο ακολουθεί η ΜΜ ? ΝΑΙ ΝΑΙ, να φύγετε κολογερμαναράδες να πάτε αλλου, εσεις φταίτε για ολα ...
Μετά ; ισως η Leroy Marlin , κανενα πρόβλημα θα ψωνίζουμε τις σαβούρες του Praktiker.. Kαι αν φύγουν και αυτοί ;
Ε θα γυρισουμε στο μαγαζάκι της γειτονιας (με το σχετικό καπέλο, δεν πειράζει, ειναι γνωστός, ας μας κλέψει και λίγο ...)

Και η Vodafone που τολμάει να γυρίζει διαφημίσεις με Greeklish (που ξανακουστηκε) , να φυγει και αυτή, εχουμε τον Ελληνικό Cosmote, ε, αν ανήκει στην Deutche δεν βαριεσαι λεπτομέρειες, η γιαγιά με τα statistics ηταν απαιχτη :grinning-smiley-043

Πριν βιαστούμε να τους εξοστρακισουμε αβασάνιστα ας σκεφτουμε οτι παρόλες τις στρεβλώσεις και τις αδυναμίες αυτων των πολυεθνικών, η παρουσια τους σε μικρές αναπτυσσόμενες ή υποανάπτυκτες χώρες με σοβαρά προβληματα ανεργίας και μηδαμινού ανταγωνιστικού περιβάλλοντος ειναι μάλλον σημαντική. Για κλείστε λιγο τα ματια και φανταστειτε ολο τον κοσμο που δουλεύει σε αυτές άμεσα ή έμμεσα - εστω και με χαμηλές αμοιβές - να είναι στο δρόμο. Σιγουρα δεν αποτελεί ένα ευχάριστο σκηνικό.

Ειναι καλό να μπορούμε να έχουμε επιλογές, να ψάχνουμε και να επιλέγουμε με βάση το συμφέρον μας. Αν δεν ξερουμε το συμφέρον μας, δεν μας φταιει η ΜΜ. Ομως εγώ δεν συμφωνώ εύκολα με τις φωνές που λένε " Στο καλό" ή "Στα τσακίδια" σε όποια επιχειρηση Ελληνική ή ξένη, μικρή ή μεγάλη εγκαταλείπει την χώρα, ή βάζει λουκέτο. Στο τέλος της ημέρας ειμαστε λιγο φτωχότεροι (εκτος κραυγαλέων περιπτώσεων διαφθοράς η μεγάλων αποδεδειγμένων σκανδάλων με ευρεία απήχηση και σοβαρές συνέπειες)

Η εσωστρέφεια δεν νομίζω οτι μας έκανε ποτέ καλό.

Για το γουστο της εν λόγω διαφήμισης της ΜΜ συμφωνώ απόλυτα αλλά η ΜΜ ακολουθεί παρόμοια advertizing concepts σε ολες τις χώρες που δραστηριοποιείται και δεν ειναι η πρώτη φορά που εκπλήσσει δυσάρεστα.

Last edited:
Η ιδέα και η αισθητική της διαφήμισης, και το κάστινγκ για τον τύπο, είναι για χωματερή εάν όχι για εμετό.

Δεν χρειάζεται όμως καμία διαμαρτυρία, αρκεί εάν γυρίσουμε την πλάτη μας ως καταναλωτές για να δουν ότι μας αηδιάζουν τέτοιες καμπάνιες.

το saturn και το aldi είναι τυπικές περιπτώσεις ξένων που νόμισαν ότι η Ελλάδα είναι χρυσή κότα.
Απλά σαν εξυπνοι επιχειρηματίες μόλις είδαν πωλήσεις να πέφτουν έξοδα να ανεβαίνουν, κάναν μια προβολή και βάλανε μια ημερομηνία να φύγουν.
Όμως έφυγαν από δικό τους σφάλμα.

Καμμία σχέση με τα φαιδρά της δεκαετίας του 70 με τη nissan, τη fiat, την pirelli κλπ, όπου κάποιοι θέλανε να επενδύσουν αλλά έφυγαν λόγω δικής μας βλακείας.

Έξαλλη ήταν σήμερα το πρωί η Λιάνα Κανέλλη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Η βουλευτής του ΚΚΕ στα πλαίσια της συζήτησης αναφέρθηκε στη διαφήμιση της γερμανικής Media Markt και τον πρωταγωνιστή της με το χαρακτηριστικό όνομα «Τζάμπα» με διόλου κολακευτικά σχόλια.

Συγκεκριμένα, η κ. Κανέλλη είπε ότι πρόκειται για μία άκρως προσβλητική διαφήμιση για τον Έλληνα πολίτη αφού τον παρουσιάζει ως ένα τζαμπατζή που επωφελείται από τα αγαθά των άλλων χωρίς να (θέλει να) ξοδεύει ούτε ένα ευρώ.

Ειδική μνεία έκανε και στο στιγμιότυπο με τον πρωταγωνιστή της διαφήμισης να φαίνεται ότι πίνει από το πότο - αναψυκτικό άλλου ζευγαριού ενώ ακούγεται το σλόγκαν ο «Τζάμπας Ζει!»

Σύμφωνα με την Λιάνα Κανέλλη η γερμανική εταιρεία προϊόντων τεχνολογίας εμπαίζει τους Έλληνες παρουσιάζοντάς τους ως τεμπέληδες και… άφραγκους που επωφελούνται από τα προϊόντα των Γερμανών.

http://www.newpost.gr/post/93739/Καταγγελία-της-Κανέλλη-για-τον-«Τζάμπα»-της-Media-Markt-/