ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ

YonVog

Established Member
26 June 2006
249
ΒΟΥΛΑ
Αγαπητοί φίλοι, θα εκτιμούσα ιδιαιτερα τις προτάσεις, αυτών που γνωρίζουν, για προβολέα για χρήση σε καφετέρια. Το budget ειναι περιορισμένο (περί τα 1500 ευρώ max). Ο προβολέας θα προβάλει σε οθονη 120" και από απόσταση περιπου 6-7 μέτρα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μια και μιλας για τοσο μεγαλη διασταση οθονης, για μη ελεγχομενο φωτισμο, και για (μαλλον) τηλεοπτικο προγραμμα, θα σου συνιστουσα να στραφεις στην κατηγορια Data projectors με αναλογια πλευρων 4:3, και τεραστια φωτεινοτητα. Δυστυχως δεν εχω ιδεα για την κατηγορια αυτη, αφηνω καποιον που ξερει καλυτερα να συμπληρωσει. Κατα τη γνωμη μου παντως ο Epson που ειπε ο φιλος mouse, δεν ειναι σωστη επιλογη για την εν λογω φαση.. λογω κινηματογραφικου προσανατολισμου (αρα 16:9, οποτε σε τηλεοπτικο σημα θα εχεις μικροτερη διασταση, καθως και πιο κινηματογραφικο μαυρο αρα μικροτερη φωτεινοτητα, αρα προβλημα σε δυσκολες συνθηκες φωτισμου).

Κατα τη γνωμη μου παντως ο Epson που ειπε ο φιλος mouse, δεν ειναι σωστη επιλογη για την εν λογω φαση.. λογω κινηματογραφικου προσανατολισμου (αρα 16:9, οποτε σε τηλεοπτικο σημα θα εχεις μικροτερη διασταση, καθως και πιο κινηματογραφικο μαυρο αρα μικροτερη φωτεινοτητα, αρα προβλημα σε δυσκολες συνθηκες φωτισμου).
Σωστός... βιάστηκα να απαντήσω

Σας ευχαριστώ. Σωστή μου ακούγεται η πρόταση σου Maestro, μόνο που και εγώ δεν έχω ιδέα από data projectors.Θα κάνω πάντως μια ψιλο-ερευνα. Πρόκειται για το μαγαζί του αδελφού μου και έχω αναλάβει να του δώσω λύση.

Γεια κι απο μενα. Σε αμεση αντιπαραθεση EPSON TW600 [1600 ansi] με ASER 523 [2400 ansi] και οι δυο προβολεις στα πιο φωτεινα τους mode ΕPSON dynamic, ASER pc o πρωτος εδειχνε να εχει την διπλασια φωτεινοτητα παρολο που ο ASER δηλωνει DATA. Επισης ASER 523 και OPTOMA 739 με 2400 ansi εχουν ιδια φωτεινοτητα. Κι εγω ψηφιζω EPSON με ενα ακομα συν την καλη αντιπροσωπεια.

Σας ευχαριστω όλους και πάλι. Κάτι που πρεπει να λάβουμε επίσης υπ'οψιν ειναι και το θέμα του καπνισματος στον χωρο. Απ' οσο γνωριζω οι lcd προβολεις εχουν προβλημα με τον καπνο σε αντιθεση με τους dlp. Αυτό ισχυε μεχρι σημερα. Δεν ξερω εαν οι σημερινοι lcd ειναι "θωρακισμενοι" και λιγοτερο ευπαθεις. Εχοντας ριξει μια ματια στο διαδικτυο, εχω προσεξει και καποια μοντελα όπως πχ ο BenQ PB6240 με 2700 ANSI.

Να σημειωσω, οτι ο προβολεας κατα κυριο λογο θα προβαλει αγωνες ποδοσφαιρου και οτι το budget (τα 1500 ευρω δηλ.) περιλαμβανει και το πανι.

Το ίδιο δίλημμα είχα κι εγώ πριν λίγο καιρό για έναν προβολέα που έστησα σε μαγαζί φίλου. Αρχικά έψαχνα κάποιον σε 4: κει με πολύ υψηλή φωτεινότητα. Κατέληξα όμως στον TW700 που όχι μόνο κάλυψε τις ανάγκες του με το παραπάνω , έπαιζε και πάρα πολύ καλά και μάλιστα με ούτε ένα χιλιάρικο. Αν ο χώρος που θα προβάλει είναι έστω και λίγο ελεγχόμενος σε φωτισμό σε σχέση με το υπόλοιπο μαγαζί δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα , πίστεψε με.

Η έκφραση στο προηγουμενο μηνυμα ειχε να κανει με την προταση του φιλου Jos3ph για CRT... Σε ευχαριστώ πάντως για την άλλη προταση για τον Christie. Το ψαχνω και εγω.

Σας ευχαριστω όλους και πάλι. Κάτι που πρεπει να λάβουμε επίσης υπ'οψιν ειναι και το θέμα του καπνισματος στον χωρο. Απ' οσο γνωριζω οι lcd προβολεις εχουν προβλημα με τον καπνο σε αντιθεση με τους dlp. Αυτό ισχυε μεχρι σημερα. Δεν ξερω εαν οι σημερινοι lcd ειναι "θωρακισμενοι" και λιγοτερο ευπαθεις. Εχοντας ριξει μια ματια στο διαδικτυο, εχω προσεξει και καποια μοντελα όπως πχ ο BenQ PB6240 με 2700 ANSI.
Μπορείς να τον τοποθετήσεις στη no smoking περιοχή της καφετέριας, που όπως όλοι ξέρουμε είναι υποχρεωμένες από το νόμο όλες να έχουν

Τάσο του χάρισα σε πρώτη φάση τον Infocus 5700 που είχα (ούτε 500 ωρες στην λάμπα)και βλέπουμε. Ακόμη δεν έχει στηθεί γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση.

Απάντηση: Re: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ

Τάσο του χάρισα σε πρώτη φάση τον Infocus 5700 που είχα (ούτε 500 ωρες στην λάμπα)και βλέπουμε. Ακόμη δεν έχει στηθεί γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση.

Θες να γινουμε φιλοι?:ernaehrung004::ernaehrung004:

:smile:
Από τότε που πήρα τον RUBY ο Infocus καθόταν στο ντουλάπι. Οταν τον αγόρασα έκανε 4500 ευρώπουλα. Τώρα ούτε 1000! Οπότε σκέφτηκα προκειμένου να μαραζώνει ας τον πάρει ο αδελφός μου.

:smile:
Από τότε που πήρα τον RUBY ο Infocus καθόταν στο ντουλάπι. Οταν τον αγόρασα έκανε 4500 ευρώπουλα. Τώρα ούτε 1000! Οπότε σκέφτηκα προκειμένου να μαραζώνει ας τον πάρει ο αδελφός μου.

Και πολύ σωστά έπραξες.:SFGSFGSF:

Πολλοί θα ήθελαν να σε είχαν αδερφό...:grinning-smiley-043