Πρόταση για θερμική κάμερα?

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
50,141
Ψάχνω να βρω μια υπέρυθρη θερμική κάμερα για έρευνα ευαίσθητων σημείων και απωλειών στο σπίτι, θερμογέφυρες κλπ.
Εχω ένα μικρό κινέζικο υπέρυθρο πιστολάκι σαν αυτό
αλλά θα ήθελα κάτι που να έχει οθόνη απεικόνισης σε real time image και όχι απλά νούμερα
Είτε για εξάρτημα για σύνδεση σε κινητό είτε αυτόνομη συσκευή με δική της οθόνη.

Θα ήθελα γνώμες από χρήστες και εννοείται όχι από δανεικές ή γνώμες από τρίτους.

Κατηγορία τιμής έως 300 ευρώ

Έχω το κινητό Cat S61 που έχει ενσωματωμένη θερμική κάμερα της FLIR, οπότε μια μικρή εμπειρία την έχω, καθαρά από ερασιτεχνική χρήση.

Πλέον βρίσκεις USB αξεσουάρ που μπορείς να συνδέσεις στο κινητό σου. Aπό επώνυμα μπορείς να κοιτάξεις την flir one pro. Η απλη flir one (φθηνότερη) δε ξέρω αν ειναι διαθέσιμη πλεον είναι όμως η flir edge αλλα εχει μικρη διαφορά στην τιμη απο την one pro. H edge pro ξεφευγει (τιμολογιακά) χωρις κατι ουσιαστικά καλύτερο απο την flir one pro.

Γενικά η one pro είναι ελάχιστα ακριβότερη απ το budget σου και η ανάλυσή της σε σχέση με μια αντίστοιχη κινεζική είναι χαμηλότερη απ όσο θυμάμαι, όμως για τη δουλειά που θέλεις δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Το software της είναι το ίδιο απ' όσο γνωρίζω (με το S61) εκτος απο realtime, κάνεις save φωτογραφία, αντιπαράθεση με κανονική φωτό για να βλέπεις επ' ακριβώς τα σημεία ενδιαφέροντος, να δεις εκ νέου θερμοκρασία σε διάφορα σημεία της θερμικής φωτογραφίας κ.λπ.).

Εγώ θα κοίταζα κι αυτη εδώ την κινέζικη (όχι την pro για τη δουλειά που τη θέλεις), η οποία είναι οικονομικότερη και καλύτερη (στα χαρτιά). Απο software της δε γνωρίζω ισως καποιο youtube review να είναι διαφωτιστικό.

Τα αυτόνομα ξεφεύγουν τιμολογιακά, ειναι επαγγελματικές λύσεις.

Υπόψιν, δεν είναι μόνο η ανάλυση της θερμικής κάμερας που παίζει ρόλο, αλλά και τα fps, ειδικά για real time χρήση.