Προταση ηχειων για Onkyo TX-NR807

Καλησπερα
Παρακολουθω καιρο διαφορα θεματα στο φορουμ,καιρο να σας απασχολησω κι εγω με τις αποριες μου
Θελοντας να αναβαθμισω το παλιο μου home cinema(Yamaha RXV-596)και ψαχνοντας στο διαδυκτιο τιμες ,αποφασισα να παρω τον Onkyo TX-NR807.Εκει που δυσκολευομαι να αποφασισω οπως καταλαβαινετε ειναι τα ηχεια.Κατ' αρχην να πω οτι θα ξεκινησω με 5.1 και βλεπουμε...
Φιλος μου προτεινε τα QX900/500 ( http://www.pure-acoustics.com/) με τα οποια μεν ενθουσιαστηκα στην αρχη και με την τιμη τους,αλλα σκεφτομενος λεω μην εχει κανα λακο η φαβα.Τα εχει ακουσει κανεις?Δεν περιμενω θαυματα βεβαια σε αυτην την τιμη απλα αν ειναι αρκετα αξιοπρεπη γι αυτον τον ενισχυτη(για τα χρηματα τους παντα).
Εννοειται πως και καθε αλλη προταση ειναι ευπροσδεκτη...
Πληροφοριακα να αναφερω οτι θα στηθουν σε σαλονι(η μαλλον σε μερος αυτου) γυρω στα 30-35τμ
Ευχαριστω εκ των προτερων

Pure Acoustics... Χμ! Απ' τα πολλά που είχα ακούσει πριν δύο χρόνια..... Τα είχα ακούσει στην στοά Φέξη. Είναι εκεί ένα απ' τα μαγαζιά που τα εμπορεύονται. Φίλε Στέλιο, πήγαινε να τα ακούσεις, πάρε όμως μαζί σου και κανά δικό σου cd, μην αρκεστείς σε αυτά που θα σου βάλουν αυτοί. Η αλήθεια είναι ότι από εμφάνιση είναι αρκετά εντυπωσιακά, στον ήχο τους όμως απ' ότι θυμάμαι κάτι δεν μου άρεσε. Περισσότερα δεν μπορώ να σου πω καθότι έχει περάσει και καιρός.
Πάντως σε αυτήν την κατηγορία τιμής (πρέπει να κοστίζει 250 ευρώ το ζευγάρι L-R) δεν έχεις και πολλές αξιόλογες επιλογές......

Υ.Γ. Πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις για την 5άδα και το υπογούφερ;

Last edited:
Πάντως σε αυτήν την κατηγορία τιμής (πρέπει να κοστίζει 250 ευρώ το ζευγάρι L-R) δεν έχεις και πολλές αξιόλογες επιλογές......

Υ.Γ. Πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις για την 5άδα και το υπογούφερ;

Μαλλον,καμμια επιλογη χιχιχι
Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ορισει μπατζετ,αλλα ελεγα μπας και ξεκινουσα μ αυτα κι αργοτερα πηγαινα σε κατι πιο ποιοτικο.Η αλλη λυση που μαλλον ειναι και μονοδρομος ειναι να ξεκινησω με ενα ζευγαρι μπροστινα, και το στηνω σιγα σιγα το συστημα... Φτωχια καταραμενη:bigcry: χεχεχχε
Δεν καιγομαι κιολας να το στησω αφου ακομη δεν εχω και καμια αξιολογη πηγη.Ενας δορυφορικος hd δεκτης,ενα παλιο dvd samsung και το wd mp.
Οπως καταλαβαινετε με ενδιαφερουν προτασεις που να μην αναιρουν τις οποιες δυνατοτητες του ενισχυτη (γιατι επομενη αγορα θα ειναι σε καμια 10αρια χρονια παλι)και να ειναι οσο το δυνατον φθηνοτερες,οποτε το μπατζετ διαμορφωνεται μονο του(το ατιμο)
Π.χ. για τα suround back θα πρεπει να φτανω τα watt του ενισχυτη?Συγχωρηστε μου τις ισως ηλιθιες ερωτησεις μου:smash:,αλλα δεν ειμαι και κανας γνωστης...

Ευχαριστω για την απαντηση γειτονα..

Last edited:
Μαλλον,καμμια επιλογη χιχιχι
Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ορισει μπατζετ,αλλα ελεγα μπας και ξεκινουσα μ αυτα κι αργοτερα πηγαινα σε κατι πιο ποιοτικο...

Aν πάρεις τώρα ηχεία, δύσκολα θα τα αλλάξεις αργότερα. Τα ηχεία είναι το πλέον διαχρονικό κομμάτι ενός συστήματος.
Αλλωστε, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού....

Η αλλη λυση που μαλλον ειναι και μονοδρομος ειναι να ξεκινησω με ενα ζευγαρι μπροστινα, και το στηνω σιγα σιγα το συστημα... Φτωχια καταραμενη:bigcry: χεχεχχε
Δεν καιγομαι κιολας να το στησω αφου ακομη δεν εχω και καμια αξιολογη πηγη.Ενας δορυφορικος hd δεκτης,ενα παλιο dvd samsung και το wd mp.
Οπως καταλαβαινετε με ενδιαφερουν προτασεις που να μην αναιρουν τις οποιες δυνατοτητες του ενισχυτη (γιατι επομενη αγορα θα ειναι σε καμια 10αρια χρονια παλι)και να ειναι οσο το δυνατον φθηνοτερες,οποτε το μπατζετ διαμορφωνεται μονο του(το ατιμο)..

Αυτό φαντάζει ως η προτιμότερη λύση. Ενα καλό ζεύγος κυρίως ηχείων (ίσως μαζί και κεντρικό) και προσθήκη surround και υπογούφερ αργότερα.

Ρίξε μία ματιά σε αυτά:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=962431&postcount=4

καθώς και στα παρακάτω 5.1 συστήματα:

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=1064

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=957891&postcount=2

για τα suround back θα πρεπει να φτανω τα watt του ενισχυτη?Συγχωρηστε μου τις ισως ηλιθιες ερωτησεις μου:smash:,αλλα δεν ειμαι και κανας γνωστης...
..

Οχι, τα surround ποτέ δεν πρόκειται να παίξουν ποτέ σε υψηλές στάθμες.....

Οχι, τα surround ποτέ δεν πρόκειται να παίξουν ποτέ σε υψηλές στάθμες.....

Σε stereo music ακροάσεις, τα πίσω (ηχεία βάσης) μπορούν παίξουν "κανονικά" και σε "υψηλές στάθμες" όπως παίζουν και τα μπροστινά (ηχεία δαπέδου)?

Σε stereo music ακροάσεις, τα πίσω (ηχεία βάσης) μπορούν παίξουν "κανονικά" και σε "υψηλές στάθμες" όπως παίζουν και τα μπροστινά (ηχεία δαπέδου)?

Πολλοί ενισχυτές έχουν επιλογή extended stereo για αναπαραγωγή μουσικής από όλα τα ηχεία του συστήματος. Τότε ναι, μπορούν και τα surround να ανέβουν σε υψηλές στάθμες. Ομως η σωστή ακρόαση μουσικής είναι η δικάναλη. Τέτοια επιλογή ίσως κάποιος να χρησιμοποιήσει όταν κάνει κάποιο πάρτυ, και πουθενά αλλού.

Υ.Γ. Επίσης σε ακρόαση sacd και DVD-Audio (πολυκάναλου δηλ. ήχου) τα surround παίζουν σε υψηλές στάθμες.

Last edited:
Πολλοί ενισχυτές έχουν επιλογή extended stereo για αναπαραγωγή μουσικής από όλα τα ηχεία του συστήματος. Τότε ναι, μπορούν και τα surround να ανέβουν σε υψηλές στάθμες. Ομως η σωστή ακρόαση μουσικής είναι η δικάναλη. Τέτοια επιλογή ίσως κάποιος να χρησιμοποιήσει όταν κάνει κάποιο πάρτυ, και πουθενά αλλού.

Υ.Γ. Επίσης σε ακρόαση sacd και DVD-Audio (πολυκάναλου δηλ. ήχου) τα surround παίζουν σε υψηλές στάθμες.

(Απλά πίστευα ότι, ότι παίζει το front right θα μπορούσε να παίζει και το back right)
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
Μόλις στηθεί ο 807 θα σε ξαναενοχλήσω.

Πάντως ρε παιδιά με το που τον άνοιξα και είδα ότι παίρνει 11 ηχεία, αναρωτιόμουνα που στο καλό τα βάζεις όλα αυτά. Άσε που δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να είναι το καθένα. Βάζεις κανονικά ηχεία ή αυτά που λέει για χαμηλά και υψηλά?

Απάντηση: Re: Προταση ηχειων για Onkyo TX-NR807

Front left - Front Right
Center
Surround Left - Surround right
Surround Back Left - Surround Back right
Front high left - Front high right
Front wide left - Front wide right

Σύνολο: 11

Αυτό είπα και γω βρε συ. Στο δωμάτιο μέσα που τα βάζεις μου λες? Και τι ηχεία απαιτεί το front high left? κανονικό ηχείο ή ένα μόνπο για υψηλά όπως λέει?

Re: Απάντηση: Re: Προταση ηχειων για Onkyo TX-NR807

Αυτό είπα και γω βρε συ. Στο δωμάτιο μέσα που τα βάζεις μου λες? Και τι ηχεία απαιτεί το front high left? κανονικό ηχείο ή ένα μόνπο για υψηλά όπως λέει?

Σιγά μην βάλεις 11 ηχεία σε ένα δωμάτιο......
Και ασφαλώς για front high θα χρησιμοποιήσεις μικρά ηχεία ραφιού ή μικρούς δορυφόρους.

H δικη μου εκτιμηση φιλε ειναι να παρεις κατι ποιοτικο , εδωσες 900Ε περιπου για τον ενησχυτη σωστα? μην τον χαραμισεις με πολυ φθηνα ηχεια , να κινηθεις στην κατηγορια των 1.500Ε για το συνολο των ηχειων τουλαχιστον! Αν μπορεις κ παραπανω!

Re: Απάντηση: Προταση ηχειων για Onkyo TX-NR807

Πολύ καλή η επιλογή σου Μάριε. Δεν θα πάρεις και τα αντίστοιχα δίπολα για surround?