Πρόταση ηχείων για πικάπ Audio Technica

rakspetrakis08

New member
6 September 2025
21
Όπως έγραψα και στο άλλο thread που είχα ανοίξει για το Soundmaster MCD5600BR, το οποίο τελικά απέρριψα γιατί δεν είναι και ότι καλύτερο ποιοτικά, κατέληξα στην αγορά του Audio Technica ATLP60X, που είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε πικάπ αυτή τη στιγμή, σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή και από κορυφαία μάρκα. Τώρα είμαι στο ψάξιμο για ηχεία, τα οποία να είναι αυτοενισχυόμενα, με εισόδους RCA αλλά και έξοδο ακουστικών (η κλασσική 3.5mm). Αρχικά βρήκα τα Edifier R1280T αλλά δυστυχώς δεν έχουν έξοδο ακουστικών, και τα περισσότερα τέτοια ηχεία γενικά δεν έχουν. Τα μόνα με αυτά τα χαρακτηριστικά που να έχουν και έξοδο 3.5mm, είναι κάποια κάπως πιο gaming που ίσως να μην έχουν τόσο καλή απόδοση, τα οποία συνήθως έχουν και μέτριες έως κακές κριτικές. Εσείς μου προτείνετε κάποια με αυτά τα χαρακτηριστικά που ανέφερα παραπάνω? Το ιδανικό θα ήταν το κόστος τους να κυμαίνεται κάπου ανάμεσα 70-100 ευρώ.

Last edited:
Όπως έγραψα και στο άλλο thread που είχα ανοίξει για το Soundmaster MCD5600BR, το οποίο τελικά απέρριψα γιατί δεν είναι και ότι καλύτερο ποιοτικά, κατέληξα στην αγορά του Audio Technica ATLP60X, που είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε πικάπ αυτή τη στιγμή, σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή και από κορυφαία μάρκα. Τώρα είμαι στο ψάξιμο για ηχεία, τα οποία να είναι αυτοενισχυόμενα, με εισόδους RCA αλλά και έξοδο ακουστικών (η κλασσική 3.5mm). Αρχικά βρήκα τα Edifier R1280T αλλά δυστυχώς δεν έχουν έξοδο ακουστικών, και τα περισσότερα τέτοια ηχεία γενικά δεν έχουν. Τα μόνα με αυτά τα χαρακτηριστικά που να έχουν και έξοδο 3.5mm, είναι κάποια κάπως πιο gaming που ίσως να μην έχουν τόσο καλή απόδοση, τα οποία συνήθως έχουν και μέτριες έως κακές κριτικές. Εσείς μου προτείνετε κάποια με αυτά τα χαρακτηριστικά που ανέφερα παραπάνω? Το ιδανικό θα ήταν το κόστος τους να κυμαίνεται κάπου ανάμεσα 70-100 ευρώ.
Για τα ίδια χρήματα καλυτερα πηγαινε στο oμογαλακτο MR 3 . Για τα διπλασια και κατι, το MR 5.
Για τεστ του MR 3 στο: erinsaudiocorner. Για το MR5 στο ASR του Amir

Last edited:
  • Like
Reactions: rakspetrakis08
Για τα ίδια χρήματα καλυτερα πηγαινε στο oμογαλακτο MR 3 . Για τα διπλασια και κατι, το MR 5.
Για τεστ του MR 3 στο: erinsaudiocorner. Για το MR5 στο ASR του Amir
Είχα σκεφτεί και τα MR4, που έχουν πολύ καλές αξιολογήσεις, στο skroutz 99 ευρώ και πιστεύω αξίζουν. Έχουν και όλα τα χαρακτηριστικά που θέλω, μάλλον σε αυτά θα καταλήξω που πιστεύω είναι και από τα καλύτερα σε αυτή την τιμή.

Πέρασα το Σάββατο από το Haus Musik στο Μαρούσι και μιας και δεν είχαν άμεσα διαθέσιμα τα MR4 μου πρότειναν τα Presonus Eris 3.5, τα οποία υπήρχαν και έχουν ολόιδια χαρακτηριστικά με αυτά που θα αγόραζα αρχικά. Έτσι προχώρησα στην αγορά τους, έτσι ώστε να τα έχω άμεσα λόγω του ότι την ίδια μέρα θα έπαιρνα και το πικάπ. Με μερικές δοκιμές σε αυτό λειτουργούν άριστα, έχουν κρυστάλλινο ήχο και με έχουν ικανοποιήσει πολύ. 'Εχουν καλή αυτοενίσχυση και σε συνδυασμό με τον προενισχυτή του LP60X, ακούγονται τέλεια. Τα δοκίμασα και με κάποια ακουστικά, τα οποία παρόλο που είναι κατά βάση για gaming (δεν τα χρησιμοποιώ για αυτό), ο ήχος και σε αυτά ήταν άριστος όταν τα σύνδεσα στα ηχεία. Κατά την γνώμη μου συναγωνίζονται επάξια ως προς την ποιότητα κατασκευής, τα χαρακτηριστικά και την απόδοσή τους τα Edifier, διότι και η Presonus είναι μια κορυφαία μάρκα.

Δεν μπορώ να κρατηθώ, συγγνώμη για το παρακάτω, αλλά είναι ειλικρινής απορία και όχι ειρωνία.

Στο πρώτο σου θέμα, μας γράφεις πως είσαι αρχάριος στον ήχο.
Δεν ξέρεις πολλά.

Πως καταλήγεις στα συμπεράσματα που γράφεις; π.χ.

- Το Audio-Technica ATLP60X είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε πικάπ αυτή τη στιγμή
- Η Presonus είναι μια κορυφαία μάρκα
- Τα Eris 3.5 έχουν πολύ καλή αυτοενίσχυση και σε συνδυασμό με το LP60X ακούγονται τέλεια

Αντικειμενικά τα Eris 3.5 είναι πολύ κακά ηχεία. Σε αυτή τη τιμή βεβαίως (υποθέτω πως τα πήρες γύρω στα 90€) δεν βρίσκεις εύκολα αυτοενισχυόμενα διαθέσιμα που να παίζουν σημαντικά καλύτερα.
Αλλά καλό ηχείο, δεν είναι σε κανένα πλανητικό σύστημα τα Eris 3.5
Καλύτερα να έδινες αυτά τα λεφτά σε ένα καλό ζευγάρι ακουστικών.

• Like
Reactions: Music matters...
Δεν μπορώ να κρατηθώ, συγγνώμη για το παρακάτω, αλλά είναι ειλικρινής απορία και όχι ειρωνία.

Στο πρώτο σου θέμα, μας γράφεις πως είσαι αρχάριος στον ήχο.
Δεν ξέρεις πολλά.

Πως καταλήγεις στα συμπεράσματα που γράφεις; π.χ.

- Το Audio-Technica ATLP60X είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε πικάπ αυτή τη στιγμή
- Η Presonus είναι μια κορυφαία μάρκα
- Τα Eris 3.5 έχουν πολύ καλή αυτοενίσχυση και σε συνδυασμό με το LP60X ακούγονται τέλεια

Αντικειμενικά τα Eris 3.5 είναι πολύ κακά ηχεία. Σε αυτή τη τιμή βεβαίως (υποθέτω πως τα πήρες γύρω στα 90€) δεν βρίσκεις εύκολα αυτοενισχυόμενα διαθέσιμα που να παίζουν σημαντικά καλύτερα.
Αλλά καλό ηχείο, δεν είναι σε κανένα πλανητικό σύστημα τα Eris 3.5
Καλύτερα να έδινες αυτά τα λεφτά σε ένα καλό ζευγάρι ακουστικών.
@billpeppas ακριβώς όπως το έγραψα, είμαι αρχάριος στον ήχο και δεν γνωρίζω τόσα πολλά. Λόγω αυτού λοιπόν, τα παρακάτω δεν αποτελούν και εντελώς δικά μου συμπεράσματα, αλλά:
- Πολλοί γνώστες (σε δεκάδες βιντεάκια) στο YouTube αλλά και σε διάφορες ιστοσελίδες, αναφέρουν το LP60X ως το καλύτερο entry-level πικάπ που κυκλοφορεί στην αγορά, από μια πολύ καλή μάρκα και σε πολύ καλή τιμή. Ίσως εδώ έκανα ένα μικρό λάθος στην διατύπωση της πρότασής μου, δεν εννοούσα ότι το συγκεκριμένο πικάπ είναι το καλύτερο γενικά, αλλά συγκεκριμένα στην κατηγορία των οικονομικών entry-level.
- Το ότι η Presonus αποτελεί κορυφαία μάρκα δεν αποτελεί επίσης δικό μου συμπέρασμα, διότι το άκουσα και από τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού από το οποίο τα αγόρασα (οι άνθρωποι εξυπακούεται ότι ξέρουν πολύ καλά την δουλειά τους και συνεπώς ξέρουν και τι προτείνουν στους πελάτες). Μου είπαν επίσης πως η Edifier (της οποίας ηχεία με ίδια χαρακτηριστικά θα αγόραζα αρχικώς) εμφανίστηκε πολύ μετά την Presonus, και για πολλά χρόνια η τελευταία ''έπαιζε'' σχεδόν μόνη της ως ένας από τους κορυφαίους ''παίκτες'' στην αγορά, άρα αυτό, προφανώς και κάτι λέει.
- Στο δικό μου αυτί τουλάχιστον, ακούγονται πολύ καλά. Προσφέρουν ''γεμάτο'' ήχο ''κρύβοντας'' τους μικρούς θορύβους από το δίσκο στο υπόβαθρο. Έτσι όταν η απόδοση τους είναι ιδιαίτερα καλή, λογικό να βγει το συμπέρασμα αυτό από έναν απλό χρήστη που σιγά-σιγά μπαίνει στο χώρο αυτό και δεν ξέρει και πολλά. Μπορεί σε κάποιους πιο έμπειρους που έχουν συνηθίσει τις ακροάσεις σε πολύ ακριβότερα ηχεία, subwoofers κλπ. των τριψήφιων και τετραψήφιων τιμών να ακούγονται χάλια, όμως σε εμένα και ίσως και σε άλλους όχι τόσο ''σχετικούς'' (αν κρίνω και από κάποιες καλές αξιολογήσεις στο skroutz), που δεν μας ενδιαφέρει και τόσο να ''σπάει τζάμια'' ο ήχος και μας αρκεί να είναι απλά ικανοποιητικός και ''γεμάτος'' στο αυτί μας, να ακούγονται τέλεια.

Εγώ θα έλεγα πως τουλάχιστον για αρχάριους (όπως προανέφερα) είναι άριστα. Τα πήρα ακριβώς 100 ευρώ, και πράγματι όπως είπα και στο προηγούμενο post τα MR4 (παρόμοιου και πολύ κοντινού κόστους) που θα έπαιρνα αρχικά δεν υπήρχαν άμεσα διαθέσιμα και αγόρασα τελικά τα ολόιδιων χαρακτηριστικών Presonus.
Ίσως να είναι κακό ηχείο στο ''πλανητικό σύστημα'' των ''αν δώσεις κάτω από Χ ευρώ για εξοπλισμό ήχου, είναι για τα σκουπίδια''. Πιστεύω πως στο ''πλανητικό σύστημα'' των ''δεν είμαστε hardcore audiophiles και βολευόμαστε και με πιο οικονομικές λύσεις, αρκεί να έχουν έναν ικανοποιητικό, τουλάχιστον στα αυτιά μας, ήχο'' είναι ένα αρκετά έως πολύ καλό ηχείο.
Όσο για τα ακουστικά, θα το έκανα. Αλλά η έξοδος 3.5mm του πικάπ είναι αποκλειστικά για σύνδεση με ηχεία διότι αν συνδεθούν απευθείας ακουστικά με jack σε αυτή, κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να ακουστεί τίποτα, διότι πολύ απλά το πικάπ αυτό δεν διαθέτει volume knob, για αυτό και απαιτείται η σύνδεση με ηχεία για την ρύθμιση της έντασης από εκεί.

Και επίσης θέλω να συνοψίσω ότι έγραψα με μια φράση ''αυτά μπόρεσα, αυτά αγόρασα'' ίσα ίσα για να ακούσω 2,3,5,10 δίσκους and thats it, δεν ζητάω κάτι παραπάνω. Προσωπικά δεν δύναμαι να σκάσω συνολικά ένα 800αρι ευρώπουλα (τουλάχιστον) για ένα πραγματικά ''καλό'' audiophile και όχι entry-level πικάπ (βλ. LP120X, PLX-500-K ή αν πάμε πολύ ακριβότερα κανένα MK7) και για ''καλά'' hi-end ηχεία - subwoofers. Σε τέτοιες εποχές, είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρχουν τόσα λεφτά διαθέσιμα ''στην άκρη'' για αυτόν τον σκοπό, την αγορά πανάκριβου ηχοσυστήματος, μόνο και μόνο για να ακούσω εγώ σε high quality Κλυνν, Μπονάτσο, Μικρούτσικο και οποιονδήποτε άλλο. Πιστεύω το ίδιο ισχύει και για άλλους μη απαιτητικούς χρήστες, που ακούνε οποιουδήποτε τύπου μουσική. Μου φτάνει και το ηχειάκι των 100 ευρώ που έχει μια χαρά ήχο στ' αυτί μου. Αυτά.

Last edited:
  • Like
Reactions: Sonus Naturalis
@billpeppas ακριβώς όπως το έγραψα, είμαι αρχάριος στον ήχο και δεν γνωρίζω τόσα πολλά. Λόγω αυτού λοιπόν, τα παρακάτω δεν αποτελούν και εντελώς δικά μου συμπεράσματα, αλλά:
- Πολλοί γνώστες (σε δεκάδες βιντεάκια) στο YouTube αλλά και σε διάφορες ιστοσελίδες, αναφέρουν το LP60X ως το καλύτερο entry-level πικάπ που κυκλοφορεί στην αγορά, από μια πολύ καλή μάρκα και σε πολύ καλή τιμή. Ίσως εδώ έκανα ένα μικρό λάθος στην διατύπωση της πρότασής μου, δεν εννοούσα ότι το συγκεκριμένο πικάπ είναι το καλύτερο γενικά, αλλά συγκεκριμένα στην κατηγορία των οικονομικών entry-level.
- Το ότι η Presonus αποτελεί κορυφαία μάρκα δεν αποτελεί επίσης δικό μου συμπέρασμα, διότι το άκουσα και από τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού από το οποίο τα αγόρασα (οι άνθρωποι εξυπακούεται ότι ξέρουν πολύ καλά την δουλειά τους και συνεπώς ξέρουν και τι προτείνουν στους πελάτες). Μου είπαν επίσης πως η Edifier (της οποίας ηχεία με ίδια χαρακτηριστικά θα αγόραζα αρχικώς) εμφανίστηκε πολύ μετά την Presonus, και για πολλά χρόνια η τελευταία ''έπαιζε'' σχεδόν μόνη της ως ένας από τους κορυφαίους ''παίκτες'' στην αγορά, άρα αυτό, προφανώς και κάτι λέει.
- Στο δικό μου αυτί τουλάχιστον, ακούγονται πολύ καλά. Προσφέρουν ''γεμάτο'' ήχο ''κρύβοντας'' τους μικρούς θορύβους από το δίσκο στο υπόβαθρο. Έτσι όταν η απόδοση τους είναι ιδιαίτερα καλή, λογικό να βγει το συμπέρασμα αυτό από έναν απλό χρήστη που σιγά-σιγά μπαίνει στο χώρο αυτό και δεν ξέρει και πολλά. Μπορεί σε κάποιους πιο έμπειρους που έχουν συνηθίσει τις ακροάσεις σε πολύ ακριβότερα ηχεία, subwoofers κλπ. των τριψήφιων και τετραψήφιων τιμών να ακούγονται χάλια, όμως σε εμένα και ίσως και σε άλλους όχι τόσο ''σχετικούς'' (αν κρίνω και από κάποιες καλές αξιολογήσεις στο skroutz), που δεν μας ενδιαφέρει και τόσο να ''σπάει τζάμια'' ο ήχος και μας αρκεί να είναι απλά ικανοποιητικός και ''γεμάτος'' στο αυτί μας, να ακούγονται τέλεια.

Εγώ θα έλεγα πως τουλάχιστον για αρχάριους (όπως προανέφερα) είναι άριστα. Τα πήρα ακριβώς 100 ευρώ, και πράγματι όπως είπα και στο προηγούμενο post τα MR4 (παρόμοιου και πολύ κοντινού κόστους) που θα έπαιρνα αρχικά δεν υπήρχαν άμεσα διαθέσιμα και αγόρασα τελικά τα ολόιδιων χαρακτηριστικών Presonus.
Ίσως να είναι κακό ηχείο στο ''πλανητικό σύστημα'' των ''αν δώσεις κάτω από Χ ευρώ για εξοπλισμό ήχου, είναι για τα σκουπίδια''. Πιστεύω πως στο ''πλανητικό σύστημα'' των ''δεν είμαστε hardcore audiophiles και βολευόμαστε και με πιο οικονομικές λύσεις, αρκεί να έχουν έναν ικανοποιητικό, τουλάχιστον στα αυτιά μας, ήχο'' είναι ένα αρκετά έως πολύ καλό ηχείο.
Όσο για τα ακουστικά, θα το έκανα. Αλλά η έξοδος 3.5mm του πικάπ είναι αποκλειστικά για σύνδεση με ηχεία διότι αν συνδεθούν απευθείας ακουστικά με jack σε αυτή, κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να ακουστεί τίποτα, διότι πολύ απλά το πικάπ αυτό δεν διαθέτει volume knob, για αυτό και απαιτείται η σύνδεση με ηχεία για την ρύθμιση της έντασης από εκεί.

Και επίσης θέλω να συνοψίσω ότι έγραψα με μια φράση ''αυτά μπόρεσα, αυτά αγόρασα'' ίσα ίσα για να ακούσω 2,3,5,10 δίσκους and thats it, δεν ζητάω κάτι παραπάνω. Προσωπικά δεν δύναμαι να σκάσω συνολικά ένα 800αρι ευρώπουλα (τουλάχιστον) για ένα πραγματικά ''καλό'' πικάπ (βλ. LP120X, PLX-500-K ή αν πάμε πολύ ακριβότερα κανένα MK7) και για ''καλά'' hi-end ηχεία - subwoofers. Σε τέτοιες εποχές, είναι πρακτικά αδύνατο να υπάρχουν τόσα λεφτά διαθέσιμα ''στην άκρη'' για αυτόν τον σκοπό, την αγορά πανάκριβου ηχοσυστήματος, μόνο και μόνο για να ακούσω εγώ σε high quality Κλυνν, Μπονάτσο, Μικρούτσικο και οποιονδήποτε άλλο. Μου φτάνει και το ηχειάκι των 100 ευρώ που έχει μια χαρά ήχο στ' αυτί μου. Αυτά.
Αν για κάθε βίντεο στο youtube που λέει μπούρδες ( ή γλείφει γιατί έχει πάρει τζάμπα ηχειάκια από τον κατασκευαστή/έμπορο) είχα από 1€, τώρα θα οδηγούσα μερικές Ferrari σε διάφορα χρώματα :D

Τα MR4 που κοίταγες, και κακώς δεν περίμενες, είναι ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορές ανώτερα από τα Eris 3.5.
Δυστυχώς.
Δεν μπαίνουν καν στην ίδια πρόταση.

Αν για κάθε βίντεο στο youtube που λέει μπούρδες ( ή γλείφει γιατί έχει πάρει τζάμπα ηχειάκια από τον κατασκευαστή/έμπορο) είχα από 1€, τώρα θα οδηγούσα μερικές Ferrari σε διάφορα χρώματα :D

Τα MR4 που κοίταγες, και κακώς δεν περίμενες, είναι ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορές ανώτερα από τα Eris 3.5.
Δυστυχώς.
Δεν μπαίνουν καν στην ίδια πρόταση.
Δηλαδή σύμφωνα με το ''πλανητικό σύστημα'' των όπως είπα ''αν δώσεις κάτω από Χ ευρώ πετάς τα λεφτά σου'', το εν λόγω πικάπ (γιατί σε αυτό αναφερόμουν όταν μίλησα για βίντεο στο YouTube) δεν αξίζει μια, είναι για πέταμα, είναι πλαστικούρα, για να είναι όντως πικάπ και όχι παιχνιδάκι πρέπει να κοστίζει πάνω από 400 ευρώ κλπ, κλπ και όλοι αυτοί που μιλάνε για αυτό με τα καλύτερα λόγια είναι άσχετοι και δεν ξέρουν τι τους γίνεται, απλώς λένε ότι λένε επειδή πέφτουν οι χορηγίες. Δεν νομίζω ότι ισχύει και πάντα αυτό, αλλά δικαίωμα έχει ο καθένας να έχει την δική του άποψη.

Εγώ λέω υγεία πάνω από όλα, και δεν συνέβη τίποτε επειδή ήταν πολύ καλύτερα τα άλλα ηχεία. Με ικανοποιούν απόλυτα και αυτά, με την απόδοση και τα χαρακτηριστικά τους. Δεν έχω ραδιοφωνικό σταθμό ή κάτι για να επιδιώκω την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Αν σε ένα ηχείο κάπως πιο χαμηλού κόστους από 40-50 ευρώ μέχρι και 100-150 ευρώ, που μπορεί να ''τρώει άκυρο'' από πιο απαιτητικούς χρήστες που έχουν συνηθίσει στο quality του hi-end ήχου, ο ήχος ακούγεται καθαρά και δυνατά χωρίς παράσιτα, διακοπές, θόρυβο ή οτιδήποτε άλλο, τότε αυτομάτως (τουλάχιστον κατ' εμέ) θεωρείται και απόλυτα ικανοποιητικό στον μέσο χρήστη για μια απλή καθημερινή ακρόαση.

Last edited:
  • Like
Reactions: Sonorus
Η αλήθεια είναι μία: Εάν είχες τη δυνατότητα να ακούσεις και να συγκρίνεις ένα σετ των €300 με ένα σετ των €1300 και ένα σετ των €2300 θα ήθελες να έπαιζε καλύτερα το φθηνό ή να ήταν πιό οικονομικό το ακριβό σετ ώστε να μπορείς να το αγοράσεις.
Το γεγονός πως η αγορά που έκανες σου ακούγεται ικανοποιητικά, ίσως είναι συμπέρασμα που οφείλεται στο ότι δεν έχεις ακούσει κάτι αξιοπρεπές.
Εάν είχες κάποιο φίλο με καλύτερο ηχοσύστημα και το είχες ακούσει πριν κάνεις την αγορά, θα είχες κάνει διαφορετική επιλογή (και θα γελούσες με τα βίντεο του youtube που αναφέρεις).
Φιλικά πάντα και χωρίς καμμία διάθεση να σε μειώσω.

• Like
Reactions: rakspetrakis08