Πρόταση-συμβουλή για αγορά 43''

vasporto

New member
30 June 2017
8
Γειά σας και καλώς σας βρήκα.
Άν και περισσότερο μουσικόφιλος τόσα χρόνια(προσπαθώντας για hi-end),
ήρθε η ώρα για αγορά τηλεόρασης.
Μέχρι τώρα βολευόμουνα με κάτι μικρές (μεχρι 22'')crt και πρωιμες lcd
και για ειδικες περιπτώσεις ,πια, προβολεα 3lcd sony .
Η αγορά 43'' είναι μονοδρομος λόγω περιορισμού τοποθέτησης.
Παρακαλώ θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο μοντέλο (θα προτιμούσα SONY)
με καλές γωνίες θέασης και ποιοτική εικόνα.
Το έχω ψάξει αρκετά,τουλάχιστον για sony,αλλά δεν μπορω να βρώ για όλες το πάνελ,
που λογικά πρέπει να κοιτάω για ips.
Βρήκα την KD43XD8077 και την ξεχωρισα ίσως για το truliminos
αλλά διάβασα οτι δεν έχει καλές γωνίες θέασης μαλλον λογω του va panel .

Αν προορίζεται για θέαση από ένα έως δύο άτομα, η ύπαρξη VA panel είναι μάλλον θετική. Με IPS υπάρχουν στην αγορά αρκετές LG στις 43", με κόστος κάτω από 400 ευρώ.

Το θέμα είναι οτι δεν υπάρχει ''θέση για παρακολουθηση'' ,
απλα θα είναι στημενη(μάλλον στο τοιχο με βραχιονα) και απο διαφορες γωνίες θα παρακολουθείται.
Αυτο με τα πάνελς με εχει λιγο δυσκολέψει,διότι υπαρχουν κάποια va με καλές γωνίες θέασης ;
ή μονόδρομος τα ips για γωνίες θέασης ;
Βρήκα έναν όδηγο με τα dispays και σε 43''με ips SONY , ουσιαστικά μόνο την KD43XD8305BAEP 43''
αλλά είναι αρκετά ακριβή νομίζω για την κατηγορία.
υ.σ παρεπιπτόντως το site displaysspecifications είναι έγκυρο ;
διοτι σε ολα τα πανελς και είδα αρκετα,εχει την ιδια γωνία θέασης στα specs

Γενικά, για να βρεις τα panels που χρησιμοποιούνται σε διάφορα μοντέλα, πρέπει να ψάξεις, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις panel lottery, δηλαδή ένα συγκεκριμένο μοντέλο να διατίθεται στην αγορά με διαφορετικά panels. Εφόσον είναι απαραίτητες μεγάλες γωνίες θέασης, αναγκαστικά θα κοιτάξεις για IPS, αν και δεν έχουν πολύ μεγάλη διαφορά με τα VA (ως προς τις γωνίες θέασης), με τα οποία όμως θα έχεις καλύτερη αντίθεση και μαύρο. Εφόσον τοποθετηθεί σε βάση με (περιστρεφόμενο) βραχίονα η τηλεόραση, ίσως και να μπορεί να γίνει αγορά κάποιας μεγαλύτερης των 43". Η διαφορά στο πλάτος, σε σύγκριση με τις 48"-50", δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Πως γίνεται να μην έχουν πολύ μεγαλη διαφορά,αφού αυτή είναι η κύρια διαφορά τους( και το μαυρο) ;;
Και όσες έχω δεί απο κοντά όντως είναι αρκετή η διαφορά.
Το μέγεθος είναι απόλυτο,ούτε cm παραπάνω δεν με παίρνει (θα ήθελα και 65'' αλλά δεν...)

Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στις γωνίες θέασης από VA σε IPS, σε σύγκριση με κάποια plasma ή OLED.

Πως γίνεται να μην έχουν πολύ μεγαλη διαφορά,αφού αυτή είναι η κύρια διαφορά τους( και το μαυρο) ;;
Και όσες έχω δεί απο κοντά όντως είναι αρκετή η διαφορά.
Το μέγεθος είναι απόλυτο,ούτε cm παραπάνω δεν με παίρνει (θα ήθελα και 65'' αλλά δεν...)

Είναι λίγο ψευδαίσθηση το θέμα. Ναι, οι IPS δεν χάνουν σε αντίθεση υπό γωνία τόσο πολύ όσο οι VA, αλλά πρακτικά, ξεκινώντας με το 1/4 της αντίθεσης μιας VA, για κάθε δεδομένη γωνία τελικά στην IPS θα βλέπεις χειρότερη εικόνα...

Κατανοώ αυτό που μου λέτε,αν και το 1/4 της αντίθεσης μου φαίνεται υπερβολικό
λογικά όμως θα κρίνετε καλύτερα έχοντας την εμπειρία.
Και έτσι να είναι ,είναι λίγο εκνευριστικό όταν κινείσαι στον χώρο να εναλλάσεται συνεχεια η ποιότητα της εικόνας.
Θα ήθελα να το ψαξω απο κοντά καλύτερα ,αλλά είναι αρκετά δύσκολο γιατι δεν υπαρχουν μοντέλα sony σε εκθέσεις.
Παράδειγμα ,πήγα στον Κωτσο του αεροδρομίου και δεν είχε ούτε μία sony 43''
και γενικώς 43'' υπήρχαν 5-6 και εκει είδα και τις διαφορές στα πάνελ σε 1-2.
Κατόπιν μου είπε ο πωλητής οτι η sony απο Σεπτεμβρη θα δώσει γενικώς...
Αν μπορούσε κάποιος κάτοχος ή που να έχει δεί απο κοντά ,να μου προτείνει κάποια τηλεόραση
με τις προδιαγραφές που λέω(ανεξαρτήτως πάνελ)
ή να έχει αυτές που αναφέρω στα παραπάνω posts, , παρακαλώ πολύ ας με ενημερώσει

Αν θες σονυ, πριν λιγους μηνες ειχε αρκετες 43ρες σε καλες τιμες. τωρα επειδη ηρθαν τα νεα μοντελα ειναι λιγο ακριβα ακομα μεχρι να πεσουν οι τιμες. μαλλον γι αυτο δεν βρισκεις πολλές να δεις.

Το είχα δεί το βιντεάκι ,πραγματικά το μαυρο και η αντίθεση πολυ καλύτερα απο το va
αλλά θεωρώ απαράδεκτο(για μένα)απο τις 15-20 μοιρες να συμβαίνει αυτή η θολούρα και εναλλαγή στην ποιότητα.
Τελικά σημερα το πρωί πήγα Γλυφαδα να δώ απο κοντά κάποιες και όντως βρήκα πολύ λίγα πραγματα
(εκτος για αλλη μια φορα την τραγική ασχετοσύνη/αμάθεια πωλητων... -ο ένας δεν ήξερε που είναι τα πληκτρα στην(-στις) τηλεοραση(-εις)
μου είπε οτι δεν έχουν οι καινουργιες !!βεβαια λιγο το εψαξα και βρηκα και ο άλλος μου έλεγε λάθος χαρακτηριστικά...τελος πάντων τουλάχιστον είχαν καλή συμπεριφορά/χωρίς ύφος γιατί το εχω δεί και αυτό να λένε οτι να´ναι και να εχουνε και έπαρση!)
μια 40'' (κωτσο)και μία 43'' στο sony center την 43xd8305 την οποία και πήρα αφού την είδα.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, επλίζω να είναι καλή επιλογή αυτή που έκανα γιατί και τα χρήματα είναι αρκετά(εγινε και μία μικρή εκπτωση).
Αν έχουμε κάποια tips ,καλοδεχούμενα
Ευχαριστώ πολυ

http://www.rtings.com/tv/learn/ips-led-vs-va-lcd

Δες το βιντεάκι να πάρεις μια ιδέα

Είναι απορίας άξιο πώς βγάζουν 36 μοίρες γωνία θέασης στην Sony και μόλις 20 στη Samsung, όταν σύμφωνα με τις δικές τους μετρήσεις εδώ και εδώ, στις 36 μοίρες:

α) Η Sony (IPS) μένει με αντίθεση 426:1 και χρωματική απόκλιση dE ~4,

β) Η Samsung (VA) μένει με αντίθεση 1252:1 και χρωματική απόκλιση dE ~8.

Μακάρι να φαινόταν το IPS υπό γωνία στο σκοτάδι όπως το δείχνει στο βιντεάκι... :laugh:

Παρακάτω, έχουμε ένα VA πάνελ 40" του 2008 με 1850:1 native αντίθεση κι ένα IPS πάνελ 8,3" του 2013 με 1200:1 native αντίθεση, σταθμισμένα και τα δύο στα 120 cd/m²:

DSC06632.jpg
On axis...

DSC06659.jpg
Υπό γωνία...

Νομιζω με τρολλαρετε,τα βιντεο στο rtings δεν είναι εγκυρο;
Βλέπω οτι το αναφέρετε αρκετά το site σε διαφορα θέματα.
Τελικά αλλο ένα στοιχειο που δεν το παρατηρησα απο καποιον και εχω διαβασει και αρκετές δημοσιευσεις ,
είναι οτι το ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ η οθόνη να μην είναι GLOSSY!!.Συνέχεια μιλάτε για το μέγεθος αλλά τέτοιες λεπτομέρειες είναι σημαντικές
Και η 43'' φαίνεται ικανοποιητική προς το παρόν,ισως και μεγάλη για αποσταση 2-4 μέτρα
τι να πώ και είμαι συνηθισμένος στις μεγάλες οθόνες αφου τον προβολέα τον εχω συνήθως σε 200'' αλλά δουλευα και σε θερινό κιν/φο πολλα χρόνια.
Αυτή που πήρα έχει παρα πολύ ωραία εικόνα,αρκετά καλό μαυρο και ικανοποιητική αντίθεση
(εχει ips απο τι διάβασα αν και ο πωλητής μου είπε va)
αλλά έχει γυαλιστερή/καθρέπτη οθονη και δεν τολμάς να ξεφύγεις απο to toe,το κέντρο
και η αντανάκλαση πλέον παίρνει την θέση της εικόνας.(αν δεν είχε αντανάκλαση η γωνία θέασης είναι πολύ καλή)
Οτι χειρότερο για τον λόγο που ήθελα μια τηλεόραση,ουσιαστικά πρέπει να κάθεσαι μόνο μπροστά της και με σβηστά φώτα.
Πραγματικά δεν ξερω τι να κάνω,έχω στενοχωρηθεί, θελω να την επιστρέψω.

Δεν υπάρχουν πια μη glossy τηλεοράσεις...

Οι ναυαρχίδες μόνο των εταιρειών, διαθέτουν ειδικές επιστρώσεις που κάνουν τις ανακλάσεις πιο σκούρες...

Δοκίμασες καταρχήν να βάλεις στο μέγιστο την φωτεινότητα και να απενεργοποιήσεις τον αισθητήρα φωτός;
Σε χώρο με πολλές αντανακλάσεις χρειάζεται πολύ φωτεινότητα απο την τηλεόραση.

Πήγα και είδα αρκετές και όντως είναι όλες glossy,μερικές νομίζω ίσως είναι semi-glossy...
Είδα και τις κορυφαιες και διαπίστωσα αυτό που λεει ο JL_?
Τι να πώ έχω χάσει ''επεισόδια'',είμουνα και συνηθισμένος με 0% αντανακλαση απο τον προτζέκτρορα,
μου φάνηκε πολύ έντονο όλο αυτο με τις οθόνες.

sat_guy Ευτυχώς νομίζω είναι αρκετά καλό μοντέλο αυτό που πήρα και ελπίζω να το ρυθμίσω(χώρο κ tv) με τον καιρό.
(θα μπεί και σε full motion επιτοίχια βάση. Aν εχετε μια ποιοτική λυση πειτε μου,εγώ ελεγα να παω σε brateck ή Opticum ,λόγω κριτικών)

Μέχρι στιγμής διαπιστώνω οτι είναι γρήγορη,καλό μαυρο,ικανοποιητική αντίθεση,καλές γωνίες θέασης-αν δεν έχεις αντανακλάσεις-,
ήχος καλούτσικος για τηλεοραση,χρώματα ωραία-ίσως λίγο έντονα ,καλο upscaling ,την κίνηση δεν την έχω τσεκαρει καλά αλλα νομίζω οτι χάνει λίγο,
βέβαια είδα και κατι άλλες που σου πόναγαν τα μάτια απο τα σπασίματα που κάνανε,απορώ αν μπορεις να κάτσεις να δείς σε τέτοιες τηλεορασεις,
αν και όλα είναι θεμα μάλλον ''καλλιέργειας-εκπαιδευσης-αγωγής-συνήθειας' ή και τύχης'' κάτι τέτοιο.

Η sony, εχοντας αρκετές συσκευες της ,στην αρχή σε προβληματίζει(περισσοτερο ως προς την χρήση της),
αλλά μετά αποκαλυπτεται ευχαριστα, σχεδόν πάντα(τουλάχιστον στις μεσαιες κατηγορίες και πάνω)