"Protector" screen και διακοπή λειτουργίας Sony 2400ES όταν παίζει σε 5.1

panostr

Senior Member
18 January 2011
339
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω τον Sony 2400ES από τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά μιας και άσχετος, ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με ένα πρόβλημα που έχω κατά τη λειτουργία του. Τον έχω συνδέσει με τα smArt Tower 4 της Crystal Audio καθώς και το κεντρικό και το 12άρι γούφερ της ίδιας εταιρίας. Δεν ξέρω αν είναι θέμα ρυθμίσεων που κάνω, αλλά όταν βλέπω ταινία χρησιμοποιώντας ένα στερεοφωνικό mode και παίζουν τα 2 ηχεία ακόμα κι αν γίνεται της κολάσεως όλα πάνε καλά. Όταν βάζω οποιοδήποτε cinema mode που απαιτεί όλα τα ηχεία, ενώ παίζουν και ακούγεται φανταστικά, την πρώτη στιγμή που απαιτεί λίγη ένταση η σκηνή, ο ενισχυτής κλείνει γράφοντας για 3 δευτερόλεπτα πιο πριν "protector". Με λίγα λόγια από την πρώτη μέρα ακούω στερεοφωνικά και δεν έχω ιδέα γιατί. Οποιαδήποτε βοήθεια θα εκτιμηθεί.

Ευχαριστώ πολύ, Πάνος.

Re: "Protector" screen και διακοπή λειτουργίας Sony 2400ES όταν παίζει σε 5.1

Για ποιον λόγο χρησιμοποιείς stereo mode σε θέαση ταινίας; Θα πρέπει να βλέπεις στην οθόνη του ενισχυτή την ένδειξη Dolby Digital ή dts ανάλογα με την ηχητική μπάντα που αυτή περιέχει. Γίνεται αυτό;

Ποια είναι η πηγή σου (DVD Player, BD Player, Media Player...) και πως είναι συνδεδεμένη στον ενισχυτή;

Μία εξήγηση στο πρόβλημα που περιγράφεις είναι η πτώση της αντίστασης των ηχείων κοντά στα 4Ω (βάσει των τεχνικών τους χαρακτηριστικών) με αποτέλεσμα όταν οδηγούνται ταυτόχρονα όλα τα κανάλια να μην μπορεί ο ενισχυτής να τα οδηγήσει επαρκώς. Για τον λόγο αυτό επεμβαίνει το κύκλωμα προστασίας του ενισχυτή.

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.
Όταν επιλέγω κάποιο mode που περιλαμβάνει όλα τα ηχεία, τότε εμφανίζεται το protector και σβήνουν τα πάντα. Πηγή έχω ένα fantec media player. Έγραψα ποια ηχεία και ποιον ενισχυτή έχω αν θες να τσεκάρεις τα χαρακτηριστικά τους. Κάθε βοήθεια θα εκτιμηθεί πάρα πολύ :)

Tα έχω δει τα ηχεία. Προφανώς ο ενισχυτής δεν μπορεί να τα οδηγήσει ταυτόχρονα.

Ρίξε και μια ματιά στις συνδέσεις των ηχείων στον ενισχυτή, μήπως υπάρχει κάποιο βραχυκύκλωμα.