Προτεινετε PC για αρχαρια!

Κατερίνα1

New member
11 February 2008
20
Καλαματα
Καλησπέρα σας και καλως σας βρισκω,

Διαβαζω το φορουμ εδω και αρκετο καιρο μιας και μου αρεσει να ασχολουμαι με θεματα τεχνολογιας, και εχω εντυπωσιαστει απο ολα τα threads, παρότι που ειμαι ολιγον τι ασχετη και δε σκαμπαζω και πολλα ακομα...:slapface:

Θα ηθελα τη συμβουλη σας για ενα νεο PC που θελω να αγορασω , το οποιο θα συνδεθει με μια 46αρα lcd TV την οποία επίσης θα αγοράσουμε μαζι με τον αρραβωνιαστικό μου, και θα χρησιμευει για σερφαρισμα στο νετ, κανα παιχνιδακι καπου-καπου αλλά κυρίως για θεαση HD mkv αρχειων...

Θα ηθελα αν γινεται να μην ξεπερασω τα 400-450 ευρω και επισης, να παρω κατι που να ειναι μικρο σχετικα σε διαστασεις, και οσο γινεται πιο αθορυβο.

Εχω δει κατι μητρικες micro-atx... Λενε τιποτα???

Και παλι ευχαριστώ!

Καλη αρχη λοιπον...

Σε καποια πραγματα ισως μπορεσω να σε βοηθησω!

-Προσωπικη μου αποψη ειναι πως ενα htpc θα πρεπει να ειναι οσο το δυνατον πιο 'ησυχο'. Σε αυτο θα προσπαθησω και να σε βοηθησω.
3-4 πραγματακια που πρεπει να προσεξεις:

1ον.
Ενα κουτι με 2 ανεμιστηρες (1εμπρος, 1πισω) ωστε να εχουμε το καταλληλο 'ρευμα' για καλη ψυξη. Σημαντικο σημειο ειναι να ειναι μεγαλοι οι ανεμιστηρες (12cm) ωστε σε χαμηλα volt=>λιγες στροφες=>χαμηλος θορυβος να παραγουν μεγαλες ποσοτητες αερα.
Επισης ενα μεγαλουτσικο και συμμαζεμενο κουτι ωστε να μπορει να περναει ο αερας χωρις εμποδια. 90
2ον
Αθορυβο τροφοδοτικο. Προτινω Seasonic - Corsair.
Ισως το corsair 450w. 75 ευρα
3ον
Ψυκτρα η οποια θα μπορει να δουλευει χωρις fan. Προτινω καποια της εταιριας scythe. (scythe ninja mini) 30ευρα

-Μια micro-Atx θα ηταν χρησιμη και στο αντιστοιχο κουτι φυσικα.
-Eαν θες τον υπολογιστη περισσοτερο για hd υλικο θα μπορουσες να κανεις οικονομια στην καρτα γραφικων και να τα δωσεις για καποιον καλυτερο επεξεργαστη που χρειαζεται στην αναπαραγωγη mkv αρχειων.

Ωστοσο πιστευω πως τα χρηματα ειναι λιγα για ενα αποτελεσμα με το οποιο θα μεινεις ικανοποιημενη.
Σκεψου να δωσεις λιγα παραπανο και να πας στα 600...
Χωρητικοτητα σκληρου?
Αν και κοριτσι παρε μια :ernaehrung004:.

Αν και κοριτσι παρε μια :ernaehrung004:.
Σε ευχαριστώ πολύ και ανταποδίδω! :ernaehrung004:

Να διευκρινησω ακομα μερικα πραγματακια...

Καταρχην, τη micro-atx μητρικη την ανεφερα με σκοπο να μπει και σε ενα "micro" κουτί! Κάτι σαν κι αυτο εδώ ας πουμε: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911103

Θελω το μεγεθος του PC να ειναι ΟΣΟ γινεται πιο μικρό, γιατί θα μπει κατω απο την τηλεοραση στο ιδιο επιπλακι, και ΔΕΝ θελω να φαινεται ασχημα στο σαλονι.... Αν προτεινεις να παω σε μεγαλυτερο κουτι για περισσοτερο χωρο/καλυτερο εξαερισμό, θα μπορουσα καλλιστα να παρω οποιαδηποτε κανονικη μητρικη (αλλα θα προτιμουσα να μικρυνω και το μεγεθος)! :2thumb22sup:

Το δεύτερο που θελω να διευκρινησω και το ξεχασα στην αρχή, είναι ότι το PC το θελω και σαν κατεβαστήρι, για να μενει συνεχεια ανοικτο σχεδον ολο το 24ωρο, οπότε με ενδιαφερει παρα πολυ και το θεμα της κατανάλωσης.... Πανω σε αυτο το πλανο θα ηθελα να μου προτεινετε καποια υλικα για να επιλεξω....

Καρτα γραφικων δε θα αγορασω προς το παρον, μιας και τα παιχνιδακια που μπορει να παιζω ειναι απλα και πιστευω οτι θα με καλυψει και η ενσωματωμενη του mobo.:2thumb22sup: Οπότε θα αγοράσω εναν καλό διπύρινο επεξεργαστή (όσο γινεται ομως ποιο οικονομικο στο ρευμα για τον λογο που περιεγραψα παραπανω) .... Ποιον προτεινετε ???

Ψυκτρα η οποια θα μπορει να δουλευει χωρις fan. Προτινω καποια της εταιριας scythe. (scythe ninja mini) 30ευρα
Εννοεις την ψυκτρα του επεξεργαστή ??? Δε θα εχω ψηλες θερμοκρασιες ομως οταν θα δουλευει στο 80-90% ???

Τελος, τα χρηματα μου ειναι πολυ περιορισμενα αυτη την περιοδο, γιατι ετοιμαζομαστε να παντρευτουμε με τον αρραβωνιαστικό μου, και εχουμε πολλα έξοδα! Και επειδη θα αγορασουμε και LCD τηλεόραση, δεν θα ηθελα να υπερβω τα 450 ευρω σε πρώτη φάση....:smash:

Μου αρεσε πολυ η πρόταση που προτεινει ο Διονυσης σε αυτό εδώ το thread: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=396901&postcount=23

Ειναι στα 330 ευρώ! Αν κανει και για HTPC θα ειμαι καλυμενη πιστευω...

Με αλλα λογια, θελω ενα PC - htpc που να ειναι οσο γινεται μικροτερο σε ογκο, αθορυβο, και οικονομικο στην καταναλωση για πολυωρη λειτουργία!

Ευχαριστώ και πάλι, και συγνώμη για το μακροσκελές post! :p

Last edited:
Καλώς ήρθες.

Εγώ προτείνω AMD διπύρηνο 6000 με την εργοστασιακή ψύξτρα όπου με το cool&quiet σύστημα της AMD δεν ακούγεται πραγματικά τίποτα. Είναι, εκτός των άλλων, και οικονομική λύση και καλύτερος για multimedia εφαρμογές. Κάρτα γραφικών με nvidia 8500 ή 8600. Τροφοδοτικό κάποιο της windmill. Δοκιμασμένα αθόρυβο και φθηνό. Προσοχή στην μητρική: Για 'μένα πρώτη επιλογή ή Abit μετά Asus και έπονται Gigabyte και Msi. Τέλος οι μνήμες να είναι τουλάχιστον 1Gb (2x512) ίδιες και με όσο γίνεται καλύτερο timming. Αυτές είναι καλή και φθηνή λύση.

Καλησπέρα σας και καλως σας βρισκω,

Καλησπέρα και καλώς ήρθες

Διαβαζω το φορουμ εδω και αρκετο καιρο μιας και μου αρεσει να ασχολουμαι με θεματα τεχνολογιας, και εχω εντυπωσιαστει απο ολα τα threads, παρότι που ειμαι ολιγον τι ασχετη και δε σκαμπαζω και πολλα ακομα...:slapface:

Χαίρομαι που βρίσκεις την παρέα μας εντυπωσιαστική:BDGBGDB55:

Θα ηθελα τη συμβουλη σας για ενα νεο PC που θελω να αγορασω , το οποιο θα συνδεθει με μια 46αρα lcd TV την οποία επίσης θα αγοράσουμε μαζι με τον αρραβωνιαστικό μου, και θα χρησιμευει για σερφαρισμα στο νετ, κανα παιχνιδακι καπου-καπου αλλά κυρίως για θεαση HD mkv αρχειων...

Συνεπώς
1) η 46άρα θα είναι TrueHD
2) δεν θα υπάρχει κανονικό μόνιτορ
3) το PC θα τοποθετηθεί στο σαλόνι άρα πρέπει να είναι κομψό

Θα ηθελα αν γινεται να μην ξεπερασω τα 400-450 ευρω και επισης, να παρω κατι που να ειναι μικρο σχετικα σε διαστασεις, και οσο γινεται πιο αθορυβο.

Ένα αθόρυβο PC που να είναι μικρό, να δείχνει HD mkv και να μπορεί να παίζει καινούρια παιχνίδια σε αυτά τα λεφτά είναι αρκετά δύσκολο εγχείρημα. Παρόλα αυτά ορίστε μια απλή πρόταση για να ξεκινήσουμε την συζήτηση:
CPU: INTEL DUAL CORE E2160 - 65Ε
MOTHERBOARD: ASROCK 4CORE1600TWINS-P35 - 78Ε
RAM: 1024 ΜΒ DDR2 667MHz - 20E
HDD: WESTERN DIGITAL 320GB 7200RPM SATA2 - 67E
VGA: 8500GT 512MB PCI-E RETAIL - 61E ή ASUS EAH2600PRO/HTDI 256MB PCI-E HDMI OUT RETAIL - 58E με HDMI
DVD-RW: Ότι προτιμάς - 30E
CASE: COOLERMASTER CAV-T04 CAVALIER 4 - 85E
PSU: ENERMAX LIBERTY 400W - 62E
KEYBOARD & MOUSE: Της προτίμησης σου - ??

Σύνολο 465-468 ευρώ.
Βέβαια με αυτόν τον υπολογιστή δεν θα μπορείς να παίζεις τα τελευταία παιχνίδια όμως, θα έχεις αργότερα την ικανότητα να τον αναβαθμίσεις. Επίσης δεν έχω επιλέξει (και ούτε προσθέσει στο κόστος) το λειτουργικό σύστημα, κάτι που δεν πρέπει να το ξεχάσεις. Σκέφτεσαι για Vista ή για XP;

Εχω δει κατι μητρικες micro-atx... Λενε τιποτα???

Καλύτερα να τις αποφύγεις γιατί θα περιοριστείς πολύ τόσο σε επεκτασιμότητα, όσο σε επιδόσεις

Και παλι ευχαριστώ!

Καλή συνέχεια!

Απάντηση: Re: Προτεινετε PC για αρχαρια!

Τώρα είδα το ποστ σου οπότε με τα νέα δεδομένα...

Σε ευχαριστώ πολύ και ανταποδίδω! :ernaehrung004:

Να διευκρινησω ακομα μερικα πραγματακια...

Καταρχην, τη micro-atx μητρικη την ανεφερα με σκοπο να μπει και σε ενα "micro" κουτί! Κάτι σαν κι αυτο εδώ ας πουμε: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911103

Θελω το μεγεθος του PC να ειναι ΟΣΟ γινεται πιο μικρό, γιατί θα μπει κατω απο την τηλεοραση στο ιδιο επιπλακι, και ΔΕΝ θελω να φαινεται ασχημα στο σαλονι.... Αν προτεινεις να παω σε μεγαλυτερο κουτι για περισσοτερο χωρο/καλυτερο εξαερισμό, θα μπορουσα καλλιστα να παρω οποιαδηποτε κανονικη μητρικη (αλλα θα προτιμουσα να μικρυνω και το μεγεθος)! :2thumb22sup:
Ωραία τότε microATX είναι αυτό που ψάχνεις!

Το δεύτερο που θελω να διευκρινησω και το ξεχασα στην αρχή, είναι ότι το PC το θελω και σαν κατεβαστήρι, για να μενει συνεχεια ανοικτο σχεδον ολο το 24ωρο, οπότε με ενδιαφερει παρα πολυ και το θεμα της κατανάλωσης.... Πανω σε αυτο το πλανο θα ηθελα να μου προτεινετε καποια υλικα για να επιλεξω....
Ένα καλό τροφοδοτικό και καλή ψύξη είναι επαρκή

Καρτα γραφικων δε θα αγορασω προς το παρον, μιας και τα παιχνιδακια που μπορει να παιζω ειναι απλα και πιστευω οτι θα με καλυψει και η ενσωματωμενη του mobo.:2thumb22sup: Οπότε θα αγοράσω εναν καλό διπύρινο επεξεργαστή (όσο γινεται ομως ποιο οικονομικο στο ρευμα για τον λογο που περιεγραψα παραπανω) .... Ποιον προτεινετε ???
Αφού δεν θα παίζεις παιχνίδια τότε τα περισσότερα προβλήματα λύθηκαν...

Εννοεις την ψυκτρα του επεξεργαστή ??? Δε θα εχω ψηλες θερμοκρασιες ομως οταν θα δουλευει στο 80-90% ???

Καλύτερα να μην πας σε παθητική ψύξη αφού θα είναι κατεβαστήρι...

Μου αρεσε πολυ η πρόταση που προτεινει ο Διονυσης σε αυτό εδώ το thread: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=396901&postcount=23

Ειναι στα 330 ευρώ! Αν κανει και για HTPC θα ειμαι καλυμενη πιστευω...

Κατά 99% θα είναι επαρκέστατο για αυτά που θέλεις!

Με αλλα λογια, θελω ενα PC - htpc που να ειναι οσο γινεται μικροτερο σε ογκο, αθορυβο, και οικονομικο στην καταναλωση για πολυωρη λειτουργία!

Ευχαριστώ και πάλι, και συγνώμη για το μακροσκελές post! :p

Active PFC και ίσως ο AMD να μην είναι και άσχημη ιιδέα...:ears:

http://www.tomshardware.com/cpu/index.html
-μπορεις να δεις πως πανω κατω οι επεξεργαστες: core 2 duo και athlon 64x2
ρουφαν τα ιδια watt.

-Εφοσων σε καλυπτει η ον μποαρντ καρτα γραφικων τοτε φανταζομαι θα θες μιτρικη με hdmi ? η σε καλυπτει η συνδεση vga?

-Δες εδω http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=946&model2=882&chart=441
performance σε 1080p playback.

-Η λυση του συν-φορουμιτη Διονυση που μας εδειξες ειναι αρκετα ωραια.
μια διορθωσουλα που κατα την αποψη μου αξιζει να γινει λογο htpc: με 3 ευρω παραπανο περνεις 1gb στα 800 και ισως να παρεις κ μια MB με hdmi, δεν εχουν μεγαλες διαφορες στην τιμη. Για το Psu δεν εχω ιδεα. Κατα τα αλλα το χρησιμοποιεις ανετα ως htpc καθως μπορει να παιξει σιγουρα 1080π αρχεια. (δες τις επιδοσεις του [SIZE=-1]υποδιαίστερου[/SIZE] 2160).
Googlαρε λιγο να δεις εαν το psu που προτινει ειναι αθορυβο.
θα σου φτασει ο 250αρης ?
Για κουτι σορρυ δεν μπορω να σου προτεινω καποιο μικρο γιατι πολυ απλα δεν εχω ιδεα :nounder:

-Μην ξεχνας πως θα χρειαστεις και πληκτρολογιο,ποντικι και αφου θα το εχεις στο σαλονι θα προτεινα αυτο:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.576517

αρε αυπνιες που εχουμε.....γαμοτ* :frusty:

Last edited:
-Η λυση του συν-φορουμιτη Διονυση που μας εδειξες ειναι αρκετα ωραια.
μια διορθωσουλα που κατα την αποψη μου αξιζει να γινει λογο htpc: με 3 ευρω παραπανο περνεις 1gb στα 800 και ισως να παρεις κ μια MB με hdmi, δεν εχουν μεγαλες διαφορες στην τιμη. Για το Psu δεν εχω ιδεα. Κατα τα αλλα το χρησιμοποιεις ανετα ως htpc καθως μπορει να παιξει σιγουρα 1080π αρχεια. (δες τις επιδοσεις του [SIZE=-1]υποδιαίστερου[/SIZE] 2160).

Κατερινα , καταρχην καλως ήρθες στο φόρουμ! Ευχομαι να το απολαυσεις οσο μπορεις! :2thumb22sup:

Και καλά στέφανα σου εύχομαι, μιας και διαβασα καπου παραπανω ότι ετοιμαζεσαι να παντρευτείς! Απο νωρίς στα βασανα που λενε ε? :ernaehrung004:

Χαιρομαι που σου αρεσε η προταση μου! Για την mb που να εχει DVI/hdmi που λεει ο venturi παραπάνω, συμφωνώ, αλλά ΔΕΝ γνωρίζω αν υπάρχει σε μεγεθος micro-atx που θες, και που ταιριαζει για το συγκεκριμενο κουτί! Αν υπαρχει, ας βαλει καποιος το λινκ!

Συγχαρητήρια για το μεράκι σου να ασχολεισαι με την τεχνολογία, αν και κοπέλα! :p

Καλη συνεχεια και παλι και ο,τι χρειαστείς εδώ είμαστε! :2thumb22sup:

http://gr.asus.com/products.aspx?l1=1&l2=3&l3=483&l4=0&model=1797&modelmenu=1
999%5Cimages%5Cproducts%5C1797%5C1797_m.jpg

μικρο όμορφο δυνατό αθόρυβο και δερμάτινο !!!!!!
The first booksize PC with HDMI function in the world
P2-M2A690G supports HDMI (High Definition Multimedia Interface) with HDCP (High-Bandwidth Digital Content Protection) function. It provides the high video quality, 1080P, of Blue-ray and HD DVD. Enjoy the high definition digital life easily.
Interior Space Evolution
Combining mechanism and MB design, P2-M2A690G is only 8.9L with powerful performance and all the necessary functions you need. Its creative slim design is a perfect space-saving solution for cluttered desks.

Leather-like treatment revives your sense of PC
P2-M2A690G, with the leather-like and slim design, is a perfect space-saving solution for your cluttered desk and a work of art for your home.

Παιδιά εγώ έχω τον E2180 και σας διαβεβαιώ ότι έχει περισσότερη ισχύ από ότι χρειάζεται! Είναι εντελώς αθόρυβος και με την ψήκτρα της Intel βλέπω ταινίες στα 1080P χωρίς κανένα πρόβλημα!

Καταρχήν καλώς ήρθες !

Οτι και να διαλέξεις είναι επαρκέστατο ...

Οι επιλογές σε micro-atx είναι πολύ καλές , αν και περιορισμένες σε πληρότητα
Πχ αναμένεται micro-atx από την Gigabyte με ενσωματωμένο 3xxx graphics system της ATI και HDMI , κάτι που κατεβάζει την ενεργειακή κατανάλωση με AMD ( νομίζω υπάρχει λύση και για Intel )

όσον αφορά το κουτί , δυστυχώς εκεί είναι η πραγματική ακρίβεια και μάστιγα του HTPC , αφού θες 200 ευρώ για σχετικά όμορφο κουτί + τα καλούδια του ( pci raiser , slim DVD , οθόνη LCD , τηλεχειριστήριο ) Ευτυχώς εαν υπάρχει μεράκι στο μοντελισμό , είναι πιο εύκολα τα πράγματα , απλά μεταποιώντας κάποιο παλιό dvd player , mini tower , VCR , ακόμα και κάδο απορριμμάτων !!!

Για τον σκληρό ... κάντε μία καλή επένδυση , διότι όταν δεν έχεις fans , έχεις τον ήχο του σκληρού ... ευτυχώς υπάρχουν πολύ ήσυχοι σκληροί με το αντίστοιχο κόστος φυσικά ( όχι όμως μεγάλο )

Στον τομέα της ψύξης μπορείς να αποφύγεις τελείως τα fans στην περίπτωση του μοντελισμού και με αρκετά fanless προϊόντα στην αγορά ( ως κόστος το συμπεριλαμβάνω στο κουτί που λέω επάνω ) Ο σωστός σχεδιασμός όπως η τοποθέτηση του κουτιού αυτού καθεαυτού σε ευρύχωρο χώρο και δροσερό βοηθάει πάρα πολύ στην ψύξη ... είναι έγκλημα για κάθε consumer συσκευή να τοποθετείτε σε μη αεριζόμενη ζώνη , αυτό ισχύει και για το pc

Τροφοδοσία ... υπάρχουν fanless των 350-400 watt , εαν διαλέξετε κάτι σε micro-atx δεν χρειάζεστε πιο δυνατό και δεν έχετε και θόρυβο

Και τελικά για τον θόρυβο ... όταν έχετε πολλές πηγές θορύβου ο θόρυβος αυξάνεται εκθετικά ... όσο και να μειώσετε μεμονωμένα τον θόρυβο , θα σας την κάνει από αλλού ... η λύση; σωστή συναρμολόγηση με vibrated υλικά όπως το λάστιχο ( ξερένεται όμως και θέλει αλλαγή 2 φορές το χρόνο ) ή πιο ακριβά υλικά

Σε καμία περίπτωση ηχοαπορροφητικό , προσφέτει 10 βαθμούς κελσίου στο κουτί και καταστρέφει την όλη δουλειά ... εκτός και αν είναι ευρύχωρο ( full tower στυλ ) ...

Δεν πιστεύω να ξέχασα κάτι ...

Καταρχην ΚΑΛΩΣ ηρθες !!!
ειμαι της γνωμης να ΜΗΝ φτιαξεις micro HTPC !

οχι μονο διοτι δεν εχουν χωρο για να προσθεσεις κατι αλλο μεσα αργοτερα ...
... αλλα και απο θεμα θερμοκρασιων το καλοκαιρι !

παρε ενα κουτι DESCTOP τα οποια ειναι σαν ενας απλος ενυσχητης σε μεγεθος και φυσικα πολυ πιο ομορφα και ποιοτικοτερα !!
Αλλα και με πιο καλη ροη του αερα για ψυξη αλλα και με χωρο για να προσθεσεις κατι αλλο αργοτερα ...

το κουτι που δειχνει ο VASILYS T πιο πριν ειναι πολυ καλο αλλα ισως ακριβο..

Last edited:
Αν δεν είσαι πολύ απαιτητική με τα παιχνίδια που παίζεις (name them) μπορείς να μείνεις με την onboard κάρτα γραφικών.

Επίσης όλες οι mATX μητρικές έχουν Onboard κάρτα γραφικών και τουλάχιστον τα τελευταία μοντέλα δεν πάσχουν από επεκτασιμότητα. Οπότε αν δεν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα στα γραφικά και μόνο, θα μπορείς να προσθέσεις στο μέλλον και 1 κάρτα γραφικών.

Ούτως ή άλλως τα .mkv εξαρτώνται από το encoding οπότε καταλυτικό ρόλο παίζει η επεξεργαστική ισχύς και όχι το hardware acceleration της κάρτα γραφικών.

Πρόταση που μπορεί να δεχτεί αρκετές παραλλαγές:

Re: Απάντηση: Προτεινετε PC για αρχαρια!

Καταρχην ΚΑΛΩΣ ηρθες !!!
ειμαι της γνωμης να ΜΗΝ φτιαξεις micro HTPC !

οχι μονο διοτι δεν εχουν χωρο για να προσθεσεις κατι αλλο μεσα αργοτερα ...
... αλλα και απο θεμα θερμοκρασιων το καλοκαιρι !

παρε ενα κουτι DESCTOP τα οποια ειναι σαν ενας απλος ενυσχητης σε μεγεθος και φυσικα πολυ πιο ομορφα και ποιοτικοτερα !!
Αλλα και με πιο καλη ροη του αερα για ψυξη αλλα και με χωρο για να προσθεσεις κατι αλλο αργοτερα ...

+1 έτσι είναι Βαγγέλη, Καλώς όρισες Κατερίνα κι από εμένα, επιτέλους και μια γυναίκα στο κλαμπ που "ασχολείτε", με μηχανάκια.
Το θέμα είναι να φτιάξεις κάτι που για"καιρό ( είναι βέβαια σχετικό ), δεν θα σχοληθείς πολύ μαζί του, άρα η πρόταση του Μπέλλου, για μένα είναι μονόδρομος:ernaehrung004:
Ελπίζουμε να σε βλέπουμε - διαβάζουμε συχνότερα:ernaehrung004: .

Ωστόσο για ρίξε μια ματιά κι εδώ:http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=45328, είναι περισσότερο κοντά στην λογική που θέλεις.:ernaehrung004:

Σας ευχαριστώ όλους παρα πολυ για τις ευχες και τα καλωσορισματα στο φορουμ παιδιά! :2thumb22sup:

Τελικα ο φιλος μου ο Ανδρέας (tromb1) που με συστησε στο av-club λεγοντας μου ότι όλοι ειναι ευγενεστατοι και πολυ εξυπηρετικοί , είχε απολυτο δίκιο!!!
Ευχαριστώ επίσης και για τις προτάσεις σας!
Παντως, οφειλω να ομολογησω ότι εχω μπερδευτει λιγακι με ολες τις επιλογες που μου προτεινατε, και αυτο με κανει περισσοτερο αναποφάσιστη για το τι θα αγοράσω τελικά....:smash:

Θα μελετησω καλα ολες τις ιδεες σας και θα ξαναποσταρω το βραδυ για τυχον διευκρινησεις μιας και δεν εχω πολυ χρονο τωρα... Παντως θα προτιμουσα παρα πολυ τη λυση ενος μικρού cube κουτιου και μιας micro μητρικης, αλλα αν προκειται να υπαρχουν προβληματα θερμοκρασιας/εξαερισμου το καλοκαιρι, τι να πω??? Θα πρεπει να κανω καποια θυσια...

Anyway, ευχαριστω για ολα και θα τα ξαναπουμε! :ernaehrung004:

Τελικα ο φιλος μου ο Ανδρέας (tromb1) που με συστησε στο av-club λεγοντας μου ότι όλοι ειναι ευγενεστατοι και πολυ εξυπηρετικοί , είχε απολυτο δίκιο!!!

Ειναι επειδή έχεις ωραίο avatar :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Δεν θα προσεξαν οτι είσαι αρραβωνιασμένη -bye--bye-

Ειναι επειδή έχεις ωραίο avatar :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Δεν θα προσεξαν οτι είσαι αρραβωνιασμένη -bye--bye-
Εγώ ειμαι αυτή στο avatar και ευχαριστώ πολυ για το κοπλιμεντο! :worshippy:
Υπερβαλετε και λιγακι... Μια απλη συνηθισμενη κοπελα ειμαι, δεν ειμαι και μοντελο! Anyway... :2thumb22sup:

Τώρα που καθομαι και ξανακοιταζω τις προτασεις σας, αρχιζω καπως και βγαζω νοημα.... Μαλλον θα καταληξω στη λυση με motherboard και ενσωματωμενη καρτα γραφικών, μιας και παιχνιδια ΔΕΝ θα παιζω προς το παρον, αφου εχουμε το Wii (το οποιο εχει πολυ πλακα) και αργοτερα ο αρραβωνιαστικος μου σκοπευει να παρει και το PS3 για να βλεπουμε και κανενα blu-ray....

Ξέρει κανεις αν υπαρχει micro-atx μητρικη με DVI ή HDMI για intel επεξεργαστες???
(ετσι κι αλλιως επειδη το PC προοριζεται και για κατεβαστηρι, το θεωρω καλυτερο και απο πλευρα καταναλωσης ρευματος)

Ακομα κολλαω στο θεμα του κουτιου... Θελω κατι που να προσφερει καλη κυκλοφορια του αερα/ψυξη αλλά να ΜΗΝ ειναι τεράστιο.... Κατι σε cube θα προτιμουσα, αλλιως κατι σε htpc case ή midi tower! Το κοστος επισης ειναι πολυ σημαντικος παραγοντας για μενα οπως εχω γραψει και παραπανω...

Το PC σκεφτομαι να το παραγγειλω αρχες της επομενης εβδομαδας, οπότε μεχρι τοτε ακουω προτασεις.

Έχω κατασταλλαξει μεχρι στιγμης στα εξης:

Μνημη Ram:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554810

Επεξεργαστής:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558222

Σκληρος δισκος:
Προτεινετε καποιο καλο και αθόρυβο! Εχω ακουσει για Seagate αλλα δεν ξερω ποιο μοντελο.250 GB ειναι καλα γιατι εχω και εναν εξωτερικο 500αρη.

Τροφοδοτικο:
Προτεινετε ενα αθορυβο με active pfc για οικονομια στο ρευμα στα 400-450 watt.

Κουτί:
Αυτό αν τελικα παω σε micro-atx: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911103

ή καποιο αλλο που να ειναι κομψο ....

Ευχαριστώ και παλι!:ernaehrung004:

Last edited:
Εγώ ειμαι αυτή στο avatar και ευχαριστώ πολυ για το κοπλιμεντο! :worshippy:
Υπερβαλετε και λιγακι... Μια απλη συνηθισμενη κοπελα ειμαι, δεν ειμαι και μοντελο! Anyway... :2thumb22sup:

Μπα, μην αγχώνεσαι, απλώς τα standards μας είναι χαμηλά. :p

(πλάκα κάνω, εννοείται).

Ξέρει κανεις αν υπαρχει micro-atx μητρικη με DVI ή HDMI για intel επεξεργαστες???
(ετσι κι αλλιως επειδη το PC προοριζεται και για κατεβαστηρι, το θεωρω καλυτερο και απο πλευρα καταναλωσης ρευματος)

Για μητρική, αν σε ενδιαφέρει η ψηφιακή μεταφορά ήχου (με κάποιους περιορισμούς – ωστόσο η μόνη ψηφιακή λύση αυτή τη στιγμή) από τα νέα HD φορμα η λύση είναι μόνο μία: ASUS P5E VM HDMI.

Είναι mini αλλά δεν είναι φθηνή (κοστίζει γύρω στα 140 αν θυμάμαι καλά).

Τα κάνει όμως όλα και συμφέρει (έχει και αξιοπρεπή onboard VGA για HD).