Σου έδωσα παράδειγμα ολόκληρης μοντέρνας μητρικής που στη λιανική κάνει 70 ευρώ στην Ελλάδα, με χιλιάρι δίκτυο και καινούριο διπύρηνο επεξεργαστή.
Μου απάντησες ότι συγκρίνω μήλα με καρέκλες, γιατί δεν έχει tuner.
Σου έδωσα παράδειγμα ολόκληρου κουτιού με HDMI και DVB-S2 που κάνει 170 ευρώ, και μάλιστα είναι Philips, που όσο νά 'ναι πουλάει και το όνομα.
Μου λες ότι είναι "άκυρο παράδειγμα", γιατί δεν έχει δίκτυο.
Η λέξη "παράδειγμα" καταλαβαίνεις ρε φίλε τι σημαίνει; Δεν είμαι ο λογιστής της dream για να ξέρω πόσο αγοράζει τα συγκεκριμένα κομμάτια που χρησιμοποιεί, ούτε και με ενδιαφέρει. Αφού εσένα η τιμή σου φαίνεται λογική για όσα προσφέρει, ας προχωρήσουμε παρακάτω: γράψε μας τις εντυπώσεις σου από τη χρήση του μηχανήματος.
Ξέρω τι είναι παράδειγμα. Μόνο που τα παραδείγματα που φέρνεις είναι άκυρα. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με τον DM8000. Ή, αν θες να το δούμε σαν pc, το αντίστοιχο είναι ένα pc με δύο dvb-s2 tuners, επεξεργαστή και κάρτα γραφικών που να μπορούν να αποκωδικοποιούν 2 HD streams ταυτόχρονα, δυνατότητα να πάρει άλλα δύο tuners, εξόδους DVI/SCART/Component, θύρες USB, CF, οθόνη OLED, dvd recorder, τέσσερις CI θύρες, smartcard θύρες, remote control. Και όλα αυτά σε μία σχετικά μικρή συσκευασία, που μπαίνει στο σαλόνι, αθόρυβο και χαμηλής κατανάλωσης. Πόσο θα έκανε ένα τέτοιο pc; Μήπως ίσως και πάνω από 1000 ευρώ;
Δεν υπάρχει λύση HDCP μέσω λογισμικού. Μόνο μέσω υλικού γίνεται. Ή το έχεις, ή δεν το έχεις. Εάν πραγματικά γίνει μετάβαση σε τέτοιες προστασίες, τότε θα υπάρξει πραγματικό πρόβλημα για την dream.Αυτο πιθανον να λυνεται και με μια αναβαθμιση του λογισμικου.
...............
Η dream-multimedia όντως δε πήρε άδεια για το HDMI εξ' αιτίας αυτής της underground σχέσης που έχει στην αγορά. Παρ' ολ' αυτά, δε νομίζω ότι θα έπρεπε να "τιμωρείται" έτσι η dream-multimedia. Στην τελική, ο δέκτης της με το επίσημο image δεν παραβιάζει καμία νομοθεσία και κανένα πνευματικό δικαίωμα.
να πω επεισης οτι εμενα εχει και το wireless ενσωματωμενο δεν ξερω για τους αλλους, μια αναζητηση που εκανα μεσα απο τον dm8000 στο wireless μου βρηκε το ρουτερ μου και κανα δυο αλλα δεν το εχω προλαβει να το δουλεψω ακομα αλλα υποθετω οτι για να βρισκει ρουτερ μαλον ειναι οκ.
Εχεις δίκιο.Φιλε μου χρησιμοποιοεις επισημη καρτα για να βλεπεις τα Ισπανικα?Αν ναι απο που την πηρες?Αν χρησιμοποιεις αλλα κολπα μην μου απαντησεις.Μεγαλο ποσο που μεγαλωνει κι αλλο και προστιθεται και κινδυνος.Για να αντιλαμβανομαστε που παει το πραγμα.
Μήπως και πάνω από 5000 ευρώ; Καλά μας δουλεύεις τώρα;
Εχεις δίκιο.
Θα παρακαλούσα (όλους) να είστε προσεκτικοί στο τι γράφετε και ανεβάζετε..
Δεν χρειάζεται να δοθούν άλλες εξηγήσεις.
:a0210:
Εμενα μου ειπε καποιος γνωστος οτι βαζει την μοντουλα irdeto που εχει για να του παιξει η καρτα της Νοβα και δεν του την ανοιγει.Εγω αυτο το αναφερω γιατι το θεωρω σημαντικο προβλημα και δεν το γραφω για να κανω 'χαλαστρα' στον δεκτη.Μπορει να μας πει καποιος υπευθυνα αν ισχυει?
Eπισης θα ηθελα απαντηση εδω.
Δεν υπάρχει λύση HDCP μέσω λογισμικού. Μόνο μέσω υλικού γίνεται. Ή το έχεις, ή δεν το έχεις. Εάν πραγματικά γίνει μετάβαση σε τέτοιες προστασίες, τότε θα υπάρξει πραγματικό πρόβλημα για την dream.
Όχι δε σε δουλεύω καθόλου. Φτιάξε ένα τέτοιο HTPC και θα δεις πόσο θα κόστιζε.
Επιγραμματικά:
φτηνό board + φτηνή cpu + ati46xx (η μόνη που κάνει 2 streams HD decode ταυτόχρονα) + 2GB RAM = 200 ευρώ
CF disk 8GB για OS = 20 ευρώ
Δύο Κάρτες dvb-s2 με CI = 300 ευρώ
Δύο smartcard readers (smargo usb) = 100 ευρώ
Κουτί κονσουμεράδικο + τροφοδοτικό + remote control + οθόνη VFD = 250 ευρώ
Windows license, codecs licenses: σου βάζω 100 ευρώ και λίγα είναι
Σύνολο: 970 ευρώ για μία λύση που έχει 2 CI και όχι 4, και το κυριότερο, είναι ένα pc, με όλα τα προβλήματα των pc (drivers, codecs κτλ κτλ κτλ) - εκτός και αν μπορέσεις να του βάλεις ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντίστοιχο του enigma2 - ή και καλύτερο.
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, συγκρίνεις μήλα με ... βούρτσες!
Στο παραπάνω μηχανάκι μπορείς να τρέξεις το Skype, το Office, το Visual Studio, τον SQL server, να παίξεις ότι παιχνίδια γουστάρεις, να δεις blu ray rips σε 1080p, και να τρέξεις χιλιάδες άλλα προγράμματα λογισμικού. Τι σχέση έχει με τον Dreambox που δεν κάνει τίποτα απολύτως από αυτά;
να πω επεισης οτι εμενα εχει και το wireless ενσωματωμενο δεν ξερω για τους αλλους, μια αναζητηση που εκανα μεσα απο τον dm8000 στο wireless μου βρηκε το ρουτερ μου και κανα δυο αλλα δεν το εχω προλαβει να το δουλεψω ακομα αλλα υποθετω οτι για να βρισκει ρουτερ μαλον ειναι οκ.
Δεν ισχύει αυτό, το ειχα δοκιμάσει στο τεστ του δεκτη! Βεβαια υπάρχουν πολλές βερσιόν καρτών Νοβα, αν όμως με την συγκεκριμένη μοντούλα η κάρτα ανοίγει σε άλλο δεκτη, θα ανοίξει και εδώ αφού η μοντούλα Irdeto αναγνωρίζεται και παίζει κανονικά.
Ομως...θα διατηρήσω και μία επιφυλαξη γιατι στους ντρημποξ πολλά αλλάζουν ανάλογα με τα λογισμικά αλλά και τους νέους drivers. Συνήθως υπάρχουν βελτιώσεις, ενίοτε όμως και πισωγυρίσματα! Ετσι, όταν τέσταρα τον δέκτη με gemini 3.90 η diablo cam 2.3 έπαιζε κανονικά, ενω τώρα με gemini 4.0 αλλά και τα άλλα νέα ιματζ....δεν αναγνωρίζεται καν! Παντως η μοντούλα ιρντετο αναγνωρίζεται κανονικά και στα νέα λογισμικά
Δε διαφωνώ ότι το PC κάνει περισσότερα, από την άλλη όμως είναι λιγότερο εύχρηστο, τουλάχιστο με τα μέχρι τώρα γνωστά λογισμικά. Προφανώς και δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα τα STBs με τα pc, άλλωστε δεν ήμουν εγώ που ξεκίνησα τις συγκρίσεις με pc parts.
Για να το κλείσουμε, γνώμη μου είναι πως όντως ο DM8000 είναι ακριβός, αλλά αυτό είναι απόλυτα λογικό γιατί είναι ο μοναδικός στον χώρο με δυνατότητα για 4 tuner, 4 CI, pvr, ethernet κτλ. Και όταν είσαι μοναδικός, βάζεις ότι τιμή σου κατέβει στο κεφάλι. Το πραγματικό του κόστος κατασκευής θα μπορούμε να το εκτιμήσουμε όταν αρχίσουν να βγαίνουν κλώνοι, προσωπικά εκτιμώ το κόστος των υλικών και κατασκευής γύρω στα 400 ευρώ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.