Πρώτες εντυπώσεις από τον DM8000 HD

doger7

New member
17 June 2006
24
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον εχω στα χερια μου (απο τεταρτη) πριν ξεκινησω με τις εντυπωσεις μου για τον δεκτη να πω οτι τα 1000euro ειναι παρα πολλα.
Ξεκιναμε 1)συσκευασια τελεια, το κουτι το περιτυλιγμα απο μεσα ολα αψογα
σου κανει σε κατι ακριβο το ολο πακετο (οχι οτι δεν ειναι)
2)ο δεκτης ειναι μεγαλουτσικος σε σχεσει με οτι εχω δει μεχρι τωρα αλλα αρκετα καλαισθητος με ωραιο λιγο γυαλιστερο μαυρο χρωμα.
3)το πρωτο ξεκινημα καθηστερησε λιγακι φορτωσε το εργοστασιακο soft,
περασα το gemini με σειριακο καλωδιο τρεις φορες αλλα τιποτα ασε που εκανε περιπου 75 λεπτα την καθε φορα, το περασα τελικα με ethernet πολυ πιο γρηγορα περιπου 10 λεπτα αν θυμαμαι καλα ολα οκ. περασα μετα ρυθμισεις settings ολα οκ.
3)το τι κανει ενας dreambox φανταζομαι τα γνωριζεται, δεν χρειαζεται να τα αναφερω, αυτο ομως που πρεπει να αναφερω ειναι οτι η εικονα του 8000 ειναι πραγματικα τελεια σε σχεσει με οτι εχω δει μεχρι τωρα, να αναφερω οτι εχω α)humax 5400 β)humax 2000hd γ)dreambox 7025 και εχει περασει προσφατα απο τα χερια μου και ο dm 800 ενος φιλου καινουργιου στο αθλημα για σεταρισμα.
σε καναλια νορμαλ (χαλια ποιοτητα) nova και με καλωδιο dvi-hdmi ακριβουστικο οχι το δικο του αλλο και ρυθμισεις dvi 1080i σε sony kdl 46x2000
η εικονα ειναι απιστευτα καλλη φανταστειτε το παρατηρησε και η γυναικα μου τωρα σε καναλια hd σε σχεσει με τον humax δεν μπορω να πω οτι ειδα διαφορα απλα γιατι τα hd ειναι τελεια απο μονα τους.
4)ειναι αρκετα γρηγορος σε αλλαγη καναλιων και στο μενου του αλλα και στην θερμοκρασια σε σχεσει με τον dm800,εχει μεγαλο display μπροστα και μπορεις απο αποσταση να δεις ωρα και καναλι.
Αυτα για την ωρα θα το δουλεψω μερικες μερες και θα σας πω και αλλα.
PS:επαναλαμβανω για να μην παρεξηγηθω η εικονα ειναι σε σχεσει με οτι εχω δει εγω μεχρι τωρα:snowman:

@doger7
Καλοθέατος λοιπόν!
Περιμένουμε κάποιες ενδεικτικές φωτογραφίες και αν μπορεί να ξαναπεράσει ο φίλος σου με τον 800, κάντε Α - Β σύγκριση εικόνας.
Ο δέκτης είναι εντυπωσιακός στα τεχνικά χαρακτηριστικά, εντυπωσιακός και στην τιμή!

Re: Απάντηση: Πρώτες εντυπώσεις από τον DM8000 HD

εντυπωσιακός και στην τιμή!

Αυτο ξαναπεστο..αμα δεν ητανε θα καθοταν ηδη στο σαλονι μου (και στο σαλονι πολλων αλλων φιλων του φορουμ πιστευω). Με μια τιμουλα γυρω τα 600-700 δηλαδη ειμαι σιγουρος οτι δεν θα προλαβαινε ο Κεντης να φερνει αρκετες παλετες παλι..-bye-

Φιλε doger7 καλοριζικος και καλες θεασεις. Εν αναμονη λοιπον των φωτο..:a0210:

Πραγματικα παντως με ενδιαφερει και μενα μια αμεση συγκριση με τον 800αρη. Ειμαι περιεργος να δω αμα (σε αναλογια μιλαω παντα) εχει την ιδια διαφορα που εχει το 500ρακι απο τον 7020.

Καλοθέατος και από μένα και να εκπληρώσει τις προσδοκίες που απορρέουν από την αναμονή και την τιμή του!
Να προσυπογράψω και εγώ την επιθυμία - περιέργεια των υπολοίπων παιδιών για μια "face to face" σύγκριση με τον 800!!

φιλε @doger7 καλοριζικος και απο μενα ο δεκτης και καλες θεασης

περιμενουμε οπως και ολη η φιλη του forum διαφορες μεταξυ τον πατερα και γιου αναμεσα δηλαδη 800HD και 8000HD

καλες θεασης

φιλε @doger7 καλοριζικος και απο μενα ο δεκτης και καλες θεασης

περιμενουμε οπως και ολη η φιλη του forum διαφορες μεταξυ τον πατερα και γιου αναμεσα δηλαδη 800HD και 8000HD

καλες θεασης
Γιωργο σειρα εχεις να τον αγορασης για να ερθω να τον δω απο κοντα!!!!

Αλλος ένας ευτυχής κάτοχος του 8000 δηλώνει παρών!
Τον έχω παραλάβει απο την Πέμπτη αλλά περίμενα σήμερα να βάλω σκληρό δίσκο και dvd-recorder ώστε να τοποθετηθεί μόνιμα στην θέση του, αφού μη έχοντας πρόσβαση απο πίσω και με δεδομένο τον όγκο του ...δεν είναι εύκολο να τον βαζοβγάζω!
Σε ότι με αφορά πάντως...δεν πήρα γουρούνι στο σακί! Είχα για αρκετές μέρες απο τις αρχές Δεκεμβρίου ένα δείγμα απο beta tester στο σπίτι μου και τον έκανα τεστ για το περιοδικό Digital Satellite TV Φεβρουαρίου. Να πω ότι μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του δέκτη δεν έπρεπε να μιλήσω και να γράψω γι αυτόν, υπο αυτή την προυπόθεση τον είχα.
Φυσικά και τα λεφτά είναι πολλά, αλλά άλλοι τα ξοδεύουν αλλού και εμείς σε δέκτες, έδωσα πάντως τον 800αρη και τον 500+ και έτσι ...μείωσα την ζημιά! Ο βασικός λόγος που τον πήρα όμως είναι η καταπληκτική του εικόνα (που ειναι εμφανώς ανώτερη απο του 800αρη).
Έρχομαι στην ουσία τώρα.
Σκληρό δίσκο έβαλα τον WD caviar 500 AAKS, είχε περισσέψει απο την τοποθέτηση 1ΤΒ στο Tvix4100. Δυστυχώς συμβατό dvd-recorder δεν μπόρεσα να βρω πουθενά στην Καστοριά και έτσι θα αναγκαστώ να τον βγάλω απο την θέση του και να τον ξαναανοίξω όταν μου φέρουν (slim dvd recorder sata ειναι, που μπαίνουν στα σύγχρονα λαπτοπ και τα βρισκεις κυρίως σαν ανταλλακτικά για λάπτοπ)
Στην συνδεσμολογία χρησιμοποίησα και τα 2 τιούνερ (1 για ku band και 1 για C band), καταργώντας έτσι το mini-diseqc που είχα γι αυτό. Θα περιμένω να βγούν και plug and play επίγεια tuner dvb-t2 και τότε...θα τον ξαναανοίξω, υπάρχουν άλλες 2 θέσεις κενές για αλλα τιούνερ αλλα υποθέτω ότι αφού δεν υπάρχουν ακόμη δεν θα υποστηρίζονται και απο το λογισμικό.
Για να μην σας ζαλίζω, προς το παρόν έχω βάλει gemini 4.0 στην flash και με barry allen σε compact flash 2GB έβαλα προς το παρόν μόνο το ds2 team αλλά αύριο θα βαλω κι άλλα. Ο δίσκος αναγνωρίστηκε και δούλεψε χωρίς πρόβλημα, το ίδιο και η CF ενω τα φλασαρίσματα έγιναν χωρίς πρόβλημα με καλώδιο εθερνετ...25 μέτρων (σε διαφορετικό όροφο ειναι ο υπολογιστής απο τον δέκτη). Δοκιμαστικά έβαλα στην φλας και nabilo pure flas και newnigma, όλα μπήκαν με την μία.
Εννοείται πως ...έχω πολύ δουλειά ακόμη (δεκάδες δορυφόρους να προσθέσω και αρκετά plugins να εγκαταστήσω), αλλά αυτά είναι ευχάριστα πράγματα!
Πρεπει να πω πάντως πως μία φορά, στην δοκιμή του newnigma2.3 στην φλάς, ακριβώς μετά που έκανα software upgrade (που βελτίωσε ειπε 18 σημεία)...μου κόλλησε άγρια, δηλαδή δεν ξαναμπουτάριζε με τίποτε και αναγκάστηκα να τον ξαναφλασάρω με άλλο ίματζ.
Εκπλήσσομαι που ο George 664 δεν τον αγόρασε ακόμη! (Ξύνω πληγές έε...!)
Αν έχετε απορίες εδω είμαστε, αλλά απο αύριο ή καλύτερα απο Δευτέρα αφού αύριο θα με απασχολήσει πολλές ώρες!

doger και voreie και απο εμενα καλοθέατοι και καλο ψαξημο!!

Ανεβαστε και καμια foto!!!

-bye--bye--bye--bye--bye--bye--bye--bye-

Τον έχω παραλάβει απο την Πέμπτη αλλά περίμενα σήμερα να βάλω σκληρό δίσκο και dvd-recorder ώστε να τοποθετηθεί μόνιμα στην θέση του, αφού μη έχοντας πρόσβαση απο πίσω και με δεδομένο τον όγκο του ...δεν είναι εύκολο να τον βαζοβγάζω!
Σε ότι με αφορά πάντως...δεν πήρα γουρούνι στο σακί! Είχα για αρκετές μέρες απο τις αρχές Δεκεμβρίου ένα δείγμα απο beta tester στο σπίτι μου και τον έκανα τεστ για το περιοδικό Digital Satellite TV Φεβρουαρίου. Να πω ότι μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του δέκτη δεν έπρεπε να μιλήσω και να γράψω γι αυτόν, υπο αυτή την προυπόθεση τον είχα.
Φυσικά και τα λεφτά είναι πολλά, αλλά άλλοι τα ξοδεύουν αλλού και εμείς σε δέκτες, έδωσα πάντως τον 800αρη και τον 500+ και έτσι ...μείωσα την ζημιά! Ο βασικός λόγος που τον πήρα όμως είναι η καταπληκτική του εικόνα (που ειναι εμφανώς ανώτερη απο του 800αρη).
Έρχομαι στην ουσία τώρα.
Σκληρό δίσκο έβαλα τον WD caviar 500 AAKS, είχε περισσέψει απο την τοποθέτηση 1ΤΒ στο Tvix4100. Δυστυχώς συμβατό dvd-recorder δεν μπόρεσα να βρω πουθενά στην Καστοριά και έτσι θα αναγκαστώ να τον βγάλω απο την θέση του και να τον ξαναανοίξω όταν μου φέρουν (slim dvd recorder sata ειναι, που μπαίνουν στα σύγχρονα λαπτοπ και τα βρισκεις κυρίως σαν ανταλλακτικά για λάπτοπ)
Στην συνδεσμολογία χρησιμοποίησα και τα 2 τιούνερ (1 για ku band και 1 για C band), καταργώντας έτσι το mini-diseqc που είχα γι αυτό. Θα περιμένω να βγούν και plug and play επίγεια tuner dvb-t2 και τότε...θα τον ξαναανοίξω, υπάρχουν άλλες 2 θέσεις κενές για αλλα τιούνερ αλλα υποθέτω ότι αφού δεν υπάρχουν ακόμη δεν θα υποστηρίζονται και απο το λογισμικό.
Για να μην σας ζαλίζω, προς το παρόν έχω βάλει gemini 4.0 στην flash και με barry allen σε compact flash 2GB έβαλα προς το παρόν μόνο το ds2 team αλλά αύριο θα βαλω κι άλλα. Ο δίσκος αναγνωρίστηκε και δούλεψε χωρίς πρόβλημα, το ίδιο και η CF ενω τα φλασαρίσματα έγιναν χωρίς πρόβλημα με καλώδιο εθερνετ...25 μέτρων (σε διαφορετικό όροφο ειναι ο υπολογιστής απο τον δέκτη). Δοκιμαστικά έβαλα στην φλας και nabilo pure flas και newnigma, όλα μπήκαν με την μία.
Εννοείται πως ...έχω πολύ δουλειά ακόμη (δεκάδες δορυφόρους να προσθέσω και αρκετά plugins να εγκαταστήσω), αλλά αυτά είναι ευχάριστα πράγματα!
Πρεπει να πω πάντως πως μία φορά, στην δοκιμή του newnigma2.3 στην φλάς, ακριβώς μετά που έκανα software upgrade (που βελτίωσε ειπε 18 σημεία)...μου κόλλησε άγρια, δηλαδή δεν ξαναμπουτάριζε με τίποτε και αναγκάστηκα να τον ξαναφλασάρω με άλλο ίματζ.
Αν έχετε απορίες εδω είμαστε, αλλά απο αύριο ή καλύτερα απο Δευτέρα αφού αύριο θα με απασχολήσει πολλές ώρες!

Καταρχην καλοριζικος παιδια, αλλα χωρις να θελω να σας το χαλασω, θα ηθελα να μαθω ειδικα απο σενα Voreie, επειδη τα 1000Ε ειναι πολλα, αν η εικονα που λες οτι ειναι καλυτερη απο του 800, ποσο καλη ειναι.Δηλαδη, σε συγκριση με του Nanoxx HD στα HD αλλα και στα SD καναλια ειναι καλυτερη?Η' αν δεν μπορεις να μου συγκρινεις με αυτον τον δεκτη πες μου με ποιον μπορεις.

Φυσικά και τα λεφτά είναι πολλά, αλλά άλλοι τα ξοδεύουν αλλού και εμείς σε δέκτες..
Ο βασικός λόγος που τον πήρα όμως είναι η καταπληκτική του εικόνα (που ειναι εμφανώς ανώτερη απο του 800αρη).

Εγω κραταω αυτα τα 2..

Καταρχας Φιλιππε καλοθεατος, βλεπω πολυ κοσμο να εχει ηδη μπει στο τρυπακι της αγορας του δεκτη ειδικα τωρα που 2 ατομα συνεχομενα εχετε ποσταρει για σαφως ανωτερη εικονα.

Εγω ειμαι περιεργος πως παει η καρτα δικτυου στον 8000 σε μεταφορα αρχειων. Ειναι ενα θεμα που μου εχει βγαλει τον καρκινο σε ολα τα ονειροκουτια που εχουν περασει απο τα χερια μου. Θελω και αλλα πολλα να ρωτησω αλλα περιμενω να "παιξεις" λιγακι και να ποσταρεις τις ολοκληρωμενες σου εντυπωσεις.

Παρεπιπτοντως επειδη και μενα με εχει πιασει μια φαγουρα..:slapface::slapface: ο Κεντης ποτε θα αρχισει την μαζικη διαθεση του 8000??

Α ναι, ποσταρετε και καμμια φωτο ρε παιδες..

Εγώ πάντως έχω ήδη ψηθεί :flipout: Απλά περιμένω μια μείωση στην τιμή, που ίσως να έρθει. Αν και ένα HDMI θα το ήθελα...
Επίσης, έχει PAP;

Έρχομαι στην ουσία τώρα.
Πραγματικα φιλε Φιλιππα και εγω νιωθω παραξενα και αβολα !!!

εντυπωσιακο ειναι οτι αναφερεται μεγαλη βελιωση στα sd καναλια, δηλαδη σε σχεση με της σειρες 7000,7025 η ποιοτητα ειναι ανωτερη?

Φιλιππε καλοριζικος ναναι και να κανει πιο πολλες δουλeιες απο τον 800αρι ελπιζω!
Παραλεβα και εγω την τριτη το πακετο μου και το εγχειρισα με τον γνωστο τροπο βαζοντας hdd 500gb sata και dvdslim recorder sata!Ολα καλα μεχρι στιγμης
με oozoon στην flash και nabilo,gemini.new enigma,ds2 στο usb!
Περιμενω δευτερα και wifi mini pci card express για να δοκιμασω και τις wireless δυνατοτητες!Με εικονα ειμαι πολυ ευχαριστημενος σαφως ανωτερη απο 800 και σιγουρα πιο γρηγορος σε λειτοyργια!
φιλικα gab

Μεγιές! Περιμένουμε αναλυτικές εντυπώσεις!

Αλήθεια, το Enigma 2 που παίρνουν, είναι το ίδιο με τον 800 και τον 7025; Ρωτάω επειδή ο επεξεργαστής είναι 400ΜΗz και όχι 300 όπως του 800. Ερώτηση: είναι πιο γρήγορος από τον 800;

Επίσης, τα διάφορα plugins δουλεύουν; Όταν πρωτοεμφανίστηκε ο 7025 άργησε πολύ να αποκτήσει σωστή υποστήριξη. Τώρα είναι όλα έτοιμα;

Άλλη ερώτηση: το μέγεθος του δέκτη είναι όσο ο 7020 ή είναι ακόμα πιο μεγάλος;

Το εχω δει εγω το εργο..Το thread της μεγαλης φαγουρας θα ειναι αυτο..:flipout::flipout:

..και απο αυτους που λεγανε α πα πα, ειναι ακριβουλης (δεν βγαζω εγω την ουρα μου απ'εξω :slapface:), οι μισοι θα τον αγορασουνε μεσα στο επομενο τριμηνο..-bye-

Φιλε george664, ακομα δεν τον εχεις παρει τον Κεντη τηλεφωνο?? :flipout::flipout:

Καταρχην καλοριζικος παιδια, αλλα χωρις να θελω να σας το χαλασω, θα ηθελα να μαθω ειδικα απο σενα Voreie, επειδη τα 1000Ε ειναι πολλα, αν η εικονα που λες οτι ειναι καλυτερη απο του 800, ποσο καλη ειναι.Δηλαδη, σε συγκριση με του Nanoxx HD στα HD αλλα και στα SD καναλια ειναι καλυτερη?Η' αν δεν μπορεις να μου συγκρινεις με αυτον τον δεκτη πες μου με ποιον μπορεις.

Εχω δει καμιά 15αριά δεκτες HD και ειναι καλύτερη απο όλους και στα HD και στα SD. Ειναι πάντως και αρκετοί που δεν έχω δει και που φημίζονται για καλή εικόνα, όπως πχ ο Humax iCord ενω και τον Nanoxx HD δεν τον έχω δει. Με τον 800 μπορω να έχω αμεση σύγκριση, μέχρι χτες ήταν στο σπίτι. Στα SD καναλια εγω δεν ημουν ευχαριστημένος με τον 800, παρότι οι περισσότεροι κάτοχοί του στάζουν μέλι (ο παμπάλαιος ΝΟΚΙΑ9600 τα έδειχνε καλύτερα ...και παραμένει στο σπίτι!), στα ΗD κανάλια η διαφορά ειναι μικρότερη αλλά σαφώς αισθητή, αν ειστε σπαστικοί με την καλή εικόνα σαν κι εμένα (με τον ήχο αντίθετα δεν ειμαι καθόλου ..σπαστικός και σχεδόν όλοι οι δέκτες μου ακούγονται το ίδιο!). Σε γενικές γραμμές ο 800 με κάλυπτε και στην εικόνα....μέχρι που ειδα τον 8000, αν λοιπόν δεν έχετε τα λεφτά να τον αγοράσετε (κυρίως οι κάτοχοι του 800)....μην τον δειτε καθόλου! (Να πω ότι για τον ίδιο λόγο δεν πάω ποτε να δω προβολείς καλύτερους απο τον δικό μου, ο εχθρός του καλού ειναι το καλύτερο!). Σημειώστε πως δεν μιλάω μόνο για διαφορές στον προβολέα (που λόγω μεγέθους και ανάλυσης ειναι πιο εύκολα εμφανείς), αλλά και στην CRT με scart με εικόνα πιο "συμπαγή", πιο "ζωντανή" και πιό "καθαρή" απο του 800...αν μπορει να περιγραφεί έτσι η εικόνα.
Εκτός των παραπάνω βέβαια ...ειναι και dreambox αλλά αυτό δεν ήταν το κίνητρο αγοράς, αφου είχα ήδη τον 800