Πρωτες εντυπώσεις με fiio E18 στην Ελλάδα!

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,608
Μετα απο σχεδον ενα μηνα υπομονη εχω την χαρά και την τυχη να εχω στα χέρια μου το πρώτο Ε18 στην Ελλάδα.
...και η κοινότητα του avclub την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζι τις εντυπώσεις από πρώτο χέρι.

Μετα απο σχεδον ενα μηνα υπομονη εχω την χαρά και την τυχη να εχω στα χέρια μου το πρώτο Ε18 στην Ελλάδα.
...και η κοινότητα του avclub την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζι τις εντυπώσεις από πρώτο χέρι.
:music-smiley-005: :SFGSFGSF:​

te9yvu5a.jpg

είναι προς δοκιμή Μιχάλη, καθώς είχα πεί από νωρίς, ότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον προϊόν αλλά το θέμα είναι αν θα μου δώσει κάποιες λύσεις και αν θα αποδειχθεί χρηστικό όπως το θέλω και όχι απλώς άλλο ένα gadget.
Μέχρι στιγμής οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές από το ίδιο το προϊον αλλά και από τον ευγενέστατο αντιπρόσωπο που είναι φανερό ότι θέλει να βάλει στην αγορά όχι απλώς κινέζικα gadget αλλά πραγματικά ποιοτικά προϊόντα.

Μέχρι στιγμής οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές από το ίδιο το προϊον αλλά και από τον ευγενέστατο αντιπρόσωπο που είναι φανερό ότι θέλει να βάλει στην αγορά όχι απλώς κινέζικα gadget αλλά πραγματικά ποιοτικά προϊόντα.

Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό... ιδίως στις μέρες μας!

...Μέχρι στιγμής οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές από το ίδιο το προϊον αλλά και από τον ευγενέστατο αντιπρόσωπο που είναι φανερό ότι θέλει να βάλει στην αγορά όχι απλώς κινέζικα gadget αλλά πραγματικά ποιοτικά προϊόντα.
Αυτό είναι πολύ θετικό όπως είπε και ο Αντώνης πιο πάνω και αν ο αντιπρόσωπος έχει τέτοια άποψη είναι μια εξαιρετική αρχή για αυτόν... νομίζω πρέπει να αναζητάμε τέτοιους ανθρώπους στον χώρο!!!
Προφανώς για με το galaxy nexus δεν δουλεύει ε; Ξέρεις;

Αυτό είναι πολύ θετικό όπως είπε και ο Αντώνης πιο πάνω και αν ο αντιπρόσωπος έχει τέτοια άποψη είναι μια εξαιρετική αρχή για αυτόν... νομίζω πρέπει να αναζητάμε τέτοιους ανθρώπους στον χώρο!!!
Προφανώς για με το galaxy nexus δεν δουλεύει ε; Ξέρεις;

http://www.avsforum.com/t/1393599/enable-usb-audio-on-any-android-4-0-smartphone-tablet/150

:ernaehrung004:
Για να δούμε τι θα ακούσεις φίλε...
3,500mAh μπαταρία ε; Άρα μπορεί να λειτουργήσει και σαν power bank...Cool!!! :Banane0:

το καλώδιο σύνδεσης με συσκευές-κινητά android παρέχεται στη συσκευασία? Θα περιμένω με ενδιαφέρον τις εντυπώσεις σου καθώς δείχνει πολύ καλή περίπτωση. Το πρώτο review που έτυχε να διαβάσω θυμάμαι ότι δεν μου είχε αφήσει καλές εντυπώσεις δεδομένου ότι ο reviewer έλεγε πως έχει χάσει το ζεστo ήχο που είχαν οι υλοποιήσεις με Wolfson παρέχοντας τώρα μια πιο "κλινική" συμπεριφορά.

Νομίζω η δικιά σου άποψη θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα

Καλορίζικο!

Στην συσκευασία περιλαμβανονται δυο απο αυτά και ευτυχώς διοτι φοβάμαι ότι αν δουλέψει το σύστημα back to back στο δρόμο πολυ καιρό ισως να μην αντέξει την καταπόνηση.
Δεν ξέρω πως παίζουν οι μοναδες της fiioμε τα wolfson αλλα σε αλλα review διάβασα οτι το νεο τσιπακι ακούγεται πιο αναλυτικό και ξεκούραστο.

εγω μέχρι στιγμής βρισκω οτι αν και σε φορητοτητα το s3 με τα ΜΗ1 παίζουν απολαυστικα αλλα οριακα με το Ε18 παίρνεις αυτο το εξτρα της οδηγησης και της καλύτερης προσαρμογής των ακουστικων που σου δινουν μια πιο χαιεντ αισθηση.
Δυστυχώς απο τη στιγμή που ηρθαν εχω πνιγεί στα έκτακτα και δεν μενει χρόνος. Λιγη υπομονη να ψαξω.
Πάντως η μπαταρία του είναι ατελείωτη. ...

Ευχαριστώ..
Αναφέρεται κάπου το Galaxy Nexus;
Εχω δοκιμάσει με το usb audio recorder με μεικτά αποτελέσματα ανάλογα το interface... με το Ε17 έπαιζε χωρίς τσικ τσακ αλλά μόνο με το εν λόγω πρόγραμμα το οποίο δεν βολεύει γιατί δεν μπορείς να κάνεις ουτε υποτυπώδη playlist πρέπει να φορτώνεις ενα ένα τα κομμάτια πράγμα που δεν ... ΟΚ το πρόγραμμα για άλλη δουλεια είναι φτιαγμένο!
Το θέμα είναι να μπορεί να παίξει το dac/amp με το Neutron πχ... το θεωρώ μάλλον απίθανο για την συσκευή μου!!

ήταν χτες ένα φίλος στο σπίτι με nexus αλλά δεν σκέφτηκα να κάτσουμε να κάνουμε τέτοια....
Πάντως στο 3 παίζει με ό,τι player δοκίμασα, και με τους παραπάνω που αναφέρεις.
Τα τσικ τσακ που λες υποθέτω ότι αναφέρονται σε παρεμβολές από το τηλέφωνο, αλλά μην ξεχνάμε ότι ένα τηλέφωνο είναι εξαιρετικά βρώμικη ραδιοηλεκτρονικά συσκευή που στήνεται πλάτη πλάτη με έναν ενισχυτή γραμμής.
Υπάρχουν κάποια πολύ χαμηλά σε ένταση, αλλά όπως είπα παραπάνω δεν πρόλαβα να δοκιμάσω τίποτα εκτός αναπαραγωγή από το usb....
πχ δεν ξέρω αν τα τσικ τσακ φεύγουν χρησιμοποιώντας μεγαλύτερο καλώδιο ή την έξοδο ακουστικών του...

Μερικά πράγματα σχετικά με εμφάνιση, ποιότητα κατασκευής και λειτουργικότητα.
Η συσκευασία βασικά αγγίζει προσέγγιση apple.
Η ίδια η συσκευή είναι άψογη σε αίσθηση, βάρος, πιάσιμο και λειτουργικότητα με ελάχιστες υποψίες ενστάσεων στους διακόπτες επιλογής (ιδίως αυτού της επιλογής σύνδεσης και φόρτισης) και του σε όψη ασημί νίκελ της κορυφής.
Κατά τα άλλα όλα τα χειριστήρια αποπνέουν ποιοτική αίσθηση, οι υποδοχές όλες είναι σφιχτές και σταθερές και κάθε επιλογή σου δίνει την σιγουριά ότι όντως επιλέχτηκε κάτι.
Σχετικά με λειτουργικότητα: πάρα πολλά πράγματα σχεδιασμένα με μεγάλη προσοχή, ελάχιστα με το "θα μπορουσαν να είναι καλύτερα".
πχ Το χειριστήριο έντασης και on off. Πολύ βολικό όταν η συσκευή είναι σκέτη, άβολο όταν την έχεις πλάτη πλάτη με το κινητό.
Τώρα...όταν συνδεθεί με κινητό, το κινητό αμέσως γυρνάει σε δόνηση και η ένταση των ringtones γυρνάει στο ελάχιστο!
Με το που το ανοίγεις νιώθεις δυό ρελαί που ρυθμίζουν την λειτουργία on off και ροή της μπαταρίας. Στο θέμα αυτό η fiio πρέπει να δίνει μεγάλη προσοχή και σίγουρα έχει δίκιο διότι σου λέει να προσέξεις πριν συνδέσεις και κάνεις εκκίνηση να έχεις τον διακόπτη επιλογής συσκευής και φόρτισης στη σωστή θέση, διότι το ρεύμα στην usb μπορεί να είναι αμφίδρομο. Δηλαδή αλλού η συσκευή να φορτίζεται (πχ από pc), αλλού να φορτίζει (πχ κινητό). Συνεπώς για το λόγο αυτό έχουν βάλει και ρελαί.
Σε σύνδεση με usb δεν έχω να παρατήρησω κάτι εκτός του ότι το καλωδιάκι που ενώνει σιαμαία τις συσκευές είναι όσο πρέπει μικρό (ίσα ίσα) και με πιάνει φόβος ότι θα είναι εκτεθειμένο στο βάλε βγάλε σε τσέπες (γενικά αυτό το κόλλημα των δυό συσκευών που βλέπω κατα κόρον στο διαδίκτυο δεν με τραβάει, ίσως λόγω ηλικίας). Πάντως για το λόγο αυτό η fiio βάζει δυό τέτοια καλώδια...
Βάζεις λοιπόν έναν player και ακούς. Με τα χειριστήρια στο πλάι ελέγχεις ποιό κομμάτι διαλέγεις ή σταματάς αναπαραγωγή, πολύ χρήσιμο ιδίως αν φοράς στο κινητό θήκη που δεν σου δίνει πρόσβαση στα κουμπιά του κινητού ή χρησιμοποιείς τα λάστιχα σύνδεσης που μπορεί να τα εμποδίζουν. Κατά την αναπαραγωγή από το κινητό το κινητό λειτουργεί με τη δική του μπαταρία και το fiio με την δική του.
Τωρα σε σύνδεση με pc.
Με το που συνδέεις, το fiio φορτίζεται από το pc. Οι drivers αναγνωρίζονται αμέσως από τον υπολογιστή (και σε xp παρακαλώ), το σύστημα βλέπει αυτό ως συσκευή αναπαραγωγής, και το ίδιο και το foobar.
Τώρα αν βάλεις τον διακόπτη στην φόρτιση και κοτσάρεις το κινητό, αυτό αρχίζει και φορτίζεται κανονικά από την τεράστια μπαταρία του fiio.
Το ίδιο το fiio φορτίζεται με τους κοινούς φορτιστές usb από την άλλη υποδοχή usb που έχει αποκλειστικά αυτή τη χρήση. Φορτίζει γρήγορα από φορτιστές 1 ή 2 αμπέρ, ενώ φυσικά πολύ αργά (είναι και μεγάλη) από σύνδεση pc.
Αυτά για τα προκαταρκτικά....:2thumb22sup:

ήταν χτες ένα φίλος στο σπίτι με nexus αλλά δεν σκέφτηκα να κάτσουμε να κάνουμε τέτοια....
Πάντως στο 3 παίζει με ό,τι player δοκίμασα, και με τους παραπάνω που αναφέρεις.
Τα τσικ τσακ που λες υποθέτω ότι αναφέρονται σε παρεμβολές από το τηλέφωνο, αλλά μην ξεχνάμε ότι ένα τηλέφωνο είναι εξαιρετικά βρώμικη ραδιοηλεκτρονικά συσκευή που στήνεται πλάτη πλάτη με έναν ενισχυτή γραμμής.
Υπάρχουν κάποια πολύ χαμηλά σε ένταση, αλλά όπως είπα παραπάνω δεν πρόλαβα να δοκιμάσω τίποτα εκτός αναπαραγωγή από το usb....
πχ δεν ξέρω αν τα τσικ τσακ φεύγουν χρησιμοποιώντας μεγαλύτερο καλώδιο ή την έξοδο ακουστικών του...

γιατι οχι το Χ3 chief πιο πληρες τα κανει ολα και συμφερει για τα σαραντα ευρω διαφορα μονο και μονο.
κουβαλας ενα ματσουκι κινητο να κουβαλας και δευτερο

το κινητο του κουβαλάς ούτως ή άλλως καθημερινά.
Αρα αν (ΑΝ λέμε) θέλεις καλύτερη προσαρμογή, ισχύ, οδήγηση στο κινητό κουβαλάς και το Ε18 που τα κάνει αυτά, σου δίνει backup μπαταρία, και στο σπίτι παίζει ως dac.
Με το χ3 κουβαλάς άλλο ένα player με άλλα κομμάτια, άλλη δομή folders, άλλες φορτίσεις....

το κινητο του κουβαλάς ούτως ή άλλως καθημερινά.
Αρα αν (ΑΝ λέμε) θέλεις καλύτερη προσαρμογή, ισχύ, οδήγηση στο κινητό κουβαλάς και το Ε18 που τα κάνει αυτά, σου δίνει backup μπαταρία, και στο σπίτι παίζει ως dac.
Με το χ3 κουβαλάς άλλο ένα player με άλλα κομμάτια, άλλη δομή folders, άλλες φορτίσεις....

ναι αλλα εσυ ειπες για παρεμβολες του κινητου
τεσπα με τον κυβο υπαρχει συγκριση?