Πρωτες εντυπώσεις με fiio E18 στην Ελλάδα!

Οι θόρυβοι στην δική μου περίπτωση δεν ήταν λόγω παρεμβολών μιας και έπαιζα σε προφίλ εκτός σύνδεσης αλλά μάλλον λόγω ελλιπούς τροφοδοσίας από το κινητό στην συσκευή (hiface2, uca222) με το Ε17 του Χρήστου έπαιξε μια χαρά αλλά είπαμε το πρόγραμμα αναπαραγωγής είναι το θέμα...

Σύγκριση με τον κυβο?
Δεν νομιζω να μπω καν στον κοπο. Θα ειναι μεγαλη αδικία για το φορητό πολυμηχανακι

Δυο ακόμα διαπιστώσεις καθως ειναι Παρασκευή=χρονος διαθέσιμος.
1. Με τα sony mh1 δεν χρειάζεται ανταπτορας
2. Οδηγουν τα akg k340 (400 ohm) σαν ....τουτ

Α ξεχασα να πω.. τα Κ1000 ....δεν. Τον καταπινουν απο την πρωτη νοτα

Περασε η Παρασκευή, πέρασε και το ΣΚ και νέα δεν μάθαμε..πως ακουγεται τελικα?

Δυστυχώς το ΣΚ περασε με το Ε18 στην τσεπη διότι σε καποια πράγματα οσα σχέδια και να κάνεις αποφασιζει Αλλος

λίγες παρατηρήσεις ακόμα στις δυό ωρίτσες που ασχολήθηκα χτες.

τα τσικ τσικ που περνάνε στον ήχο είναι εξαιρετικά χαμηλής έντασης και ακούγονται μόνο στα κενά μεταξύ κομματιών (χωρίς να ενοχλούν). Τα θεωρώ αποδεκτά με την λογική ότι ο ενισχυτής είναι σε επαφή με τηλέφωνο και δεν δοκίμασα ακόμα να τα απομακρύνω (δηλ όχι πλάτη πλάτη) ώστε να δώ αν περνάνε από το μήκους 5 εκατοστών καλώδιο usb. Πάντως ακούγονται περισσότερο (και εδώ επιφυλάσσομαι) στην αναπαραγωγή κομματιών μέσω wifi (και μάλιστα φαίνεται η στάθμη να εξαρτάται από το πρόγραμμα αναπαραγωγής) παρά από κομμάτια που είναι αποθηκευμένα στο κινητό. Εννοτείται ότι σε flight mode ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Πάντως μοιάζουν να είναι γενικά χαρακτηριστικό αποκωδικοποίησης του tenor.

ακουστικές εντυπώσεις.
με τα sony MH1 άθικτα η 2η συμφωνία για εκκλησιαστικό όργανο του Guilmant που σημειωτέον περιέχει συχνότητες κάτω των 16 κύκλων ανασταίνει νεκρούς.
Χωρίς υπερβολή είναι η καλύτερη βερσιόν που έχω ακούσει από όσα συστήματα είχα. (την συγκεκριμένη δεν την άκουσα με το Ε18 και τα Κ270 γι αυτό κρατώ ελάχιστες επιφυλάξεις).
Γενικά πιστεύω ότι για ακουστικά από 15-80 Ω ο ενισχυτής αυτός είναι απίστευτο match. Και όπως προανέφερα και για τα 400άρια Κ340. (τα Κ1000 ανήκουν αλλού είπαμε, γι αυτό και δεν παίζουν).

Εντυπώσεων συνέχεια.
Το χρησιμοποιώ όταν έχω περισσότερο χρόνο στον καναπέ (όταν άλλοι βλέπουν τηλεόραση). Όταν έχω λίγο χρόνο βάζω απλώς τα ακουστικά στο κινητό, γιατί βαριέμαι την διαδικασία.
όταν όμως υπάρχει χρόνος η εμπειρία αξίζει με το παραπάνω. Απογειώνει την ακρόαση με τα ΜΗ1, αυξάνοντας πλάτος σκηνής, και βελτιώνοντας σημαντικά τα άκρα. Με τα ΜΗ1 δεν χρειάζεται καν να σκεφτείς να αλλάξεις gain ή να δώσεις bass boost, αν και τα άτιμα τα sony μπορούν να δεχτούν όση ισχύ τους δώσεις χωρίς να γκρινιάξουν. Τότε όμως έχουμε ξεφύγει επικίνδυνα σε db.
Δεν το χρησιμοποιώ με τα Κ270 ή Κ340 ή Κ240, γιατί με βολεύουν αφάνταστα τα sony.
Εξακολουθώ να έχω την απορία βέβαια όλο αυτό τον καιρό γιατί η έξοδος του dac (?) από usb περνάει από τη ρύθμιση εξόδου του κινητού.
Δεν δοκίμασα επίσης την coaxial για να δω πως συμπεριφέρεται ώς transport, διότι έχω σετάρει το βουβάλι μου σε i2s εδώ και κανα χρόνο.
Τέλος για άλλη μια φορά η μπαταρία: δεν τελειώνει με τίποτα. Μιά φόρτιση από την αρχή και έχει κολλήσει στα 3 led. Και φυσικά είναι μεγάλη ανακούφιση να είσαι μακρυά και να ξέρεις ότι έχεις μια backup πηγή ρεύματος. Όπως το έπαθα το προηγούμενο Σάββατο που έφυγα πρωί από το σπίτι και γύρισα χαράματα έχοντας ξεχάσει φορτιστή.

Μάλλον ήρθε για να μείνει.

Σήμερα βρέθηκε χρόνος και χρησιμοποιηθηκε στο κανονικο συστημα οδηγωντας τον lovely cube. ...
Ενδιαφερουσα προοπτικη απο την αποψη οτι χρησιμοποιεις το κινητό ως πηγη.
Παιρνεις έξοδο από την line και δεν λειτουργεί το ενισχυτικό του κομματι ούτε η ένταση ουτε gain-bass boost μονο ενταση απο το κινητο.
Η ακρόαση από τα Κ270 κοντα ... αρκετα ... στο βουβαλι αλλά με σαφη προβληματάκια προσαρμογής εισόδου εξόδου με τον κλωνο. Τυπικό missmatch...
Η διαφορά μετα απο λιγο με τα Κ270 οδηγουμενα από σκέτο το ε18 ειναι σαφώς υπερ του fiio.

Fiio-E18-1-of-1-13.jpg

ναι ξέρω....
έγραψα πιό πάνω ότι τα Κ1000 καταπίνουν αμάσητο τον Ε18....
Κι όμως...κάπου κάποιο λάθος είχα κάνει, δεν θυμόμουν καλά, ήταν οι πρώτες δειλές δοκιμές ή ακόμα ίσως θυμόμουν την συμπεριφορά των Κ1000 με την έξοδο του S3.

Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω άλλη μια δοκιμούλα μια και απόψε (μετά από πάρα πολύ καιρό βρέθηκα in the right mood).
Ιδού λοιπόν, ακούγοντας spotify και το εγκεφαλικό heartcore του Kurt Rosenwinkel.....
Κορυφές 100 db....(δεν έκλεψα καθόλου).
Το Ε18 είναι στο higain και σε bass boost και ομολογώ τέρμα.
ΟΜΩΣ... είναι πολύ δυνατά...
όχι ανυπόφορα, απλώς πιό δυνατά από όσο πρέπει.

Δώστε μου λίγο χρόνο να καταλάβω τι παίζει....:Banane0:
:worshippy:

Attachments

• P1020552s.JPG
    P1020552s.JPG
    203.8 KB · Views: 408
Μάλιστα... χαίρομαι που αλλάζεις γνώμη σιγά σιγά για τον φορητό ήχο καλής ποιότητας... -bye-

παίδες δεν το έβαλα για χαβαλέ....
παίζει καλά.
Εντυπωσιάστηκα πολύ θετικά.
Ακόμα δεν έχω βγάλει συμπέρασμα.

Παραμορφώνει λίιιγο (τέρμα είναι), αλλά γύρω στα 98 είναι απαραμόρφωτο εντελώς. Παρατήρηση: η μπαταρία δεν ήταν φορτισμένη τέρμα, αλλά γύρω στο μισό. Οπότε επιφυλάσσομαι.
Αν υπολογίσετε ότι τα Κ1000 είναι εντελώς free field είναι πολύ καλή στάθμη.
Σίγουρα πάνε εύσημα στο Ε18.

Χρήστο ό ήχος είναι καλής ποιότητας, αλλά φορητό δεν θα τον έλεγα....
Με τα ΜΗ1 είναι φορητός, αλλά και πάλι όταν βιάζομαι ακούω σκέτο το S3 με τα ΜΗ1 αν και τοτε πλέον μου λείπει το Ε18. Είναι θέμα συμβιβασμών.

...Χρήστο ό ήχος είναι καλής ποιότητας, αλλά φορητό δεν θα τον έλεγα....
Με τα ΜΗ1 είναι φορητός, αλλά και πάλι όταν βιάζομαι ακούω σκέτο το S3 με τα ΜΗ1 αν και τοτε πλέον μου λείπει το Ε18. Είναι θέμα συμβιβασμών.

είσαι σε καλό δρόμο!! προχώρα άφοβα και με τα μικρά και με τα μεγάλα ακουστικά!! -bye-

εχω την εντύπωση ότι σε παίρνω στο λαιμό μου δις !

Btw spotify εγώ ακούω 70'ς. Δεν ξέρω αν έχει Μποφίλιου η Θαλασσινό:flipout:
ξηγημένα πράματα....

Απάντηση: Re: Πρωτες εντυπώσεις με fiio E18 στην Ελλάδα!

Btw spotify εγώ ακούω 70'ς. Δεν ξέρω αν έχει Μποφίλιου η Θαλασσινό:flipout:
ξηγημένα πράματα....
Έχει.