Πρώτη ακρόαση του 2010

Η μεγάλη, 9η συμφωνία του Σούμπερτ. Το ακριβό του συμφωνικό στερνοπαίδι, με το σφυγμό του να ανιχνεύεται ολοζώντανος στην τρυφερή και συχνά καμαρωτή γραφή των πνευστών του.

!Bdys!w!!mk~$(KGrHqYOKjgEq5WLHhn5BK6eYV)N+w~~_12.JPG

Βινύλιο της DG, ζωντανή ηχογράφηση από συναυλία του Καρλ Μπαιμ, δύο χρόνια πριν το θάνατο του, στην τότε Ανατολική Γερμανία, με τη θρυλική Κρατική Ορχήστρα της Δρέσδης.

Για να ξορκίσω τον ψίθυρο από τις μέσα μου Κασσάνδρες.

51ZB26X1HAL._SL500_AA240_.jpg

Ως κανονική πρώτη ακρόαση στο σπίτι μου το διπλό c.d. απο την Andromeda με τον Sviatoslav Richter (ηχογραφήσεις 1948-1955)στην ´Ρώσικη´και σχετικά άγνωστη στην Δύση περίοδό του.

Βach και Μussorgsky,πρώτης κλάσεως.

Μιας και ανοίχθηκε ξεχωριστό νήμα, αναδημοσιεύω από το now playing, όχι όμως απολύτως συνεπής προς τον τίτλο αφού πρόκειται για ακροάσεις:

Σκέφτηκα ν'αρχίσω τη νέα χρονιά με κάποια ακούσματα ορόσημα για μένα τα οποία όσο κυλάει ο χρόνος παραμένουν σημεία αναφοράς, σαν τον παλιό φίλο για τον οποίο, αν και έχεις να δεις και να ακούσεις καιρό , ξέρεις ότι είναι εκεί για σένα όταν προστρέξεις σ'αυτόν και φτάνουν ένα - δυο βλέμματα για να δει ο ένας μέσα στην καρδιά του άλλου...

Brahms - Piano concertos 1,2
Rachmaninov - Piano concerto 2
Tchaikovsky - Piano concerto 1
Chopin - Ballades
Beethoven - Piano Sonata no.29, op. 106 "Hammerklavier''

925E.jpg
58901E.jpg
002.jpg

1916E.jpg
756E.jpg

51ZB26X1HAL._SL500_AA240_.jpg

Ως κανονική πρώτη ακρόαση στο σπίτι μου το διπλό c.d. απο την Andromeda με τον Sviatoslav Richter (ηχογραφήσεις 1948-1955)στην ´Ρώσικη´και σχετικά άγνωστη στην Δύση περίοδό του.

Βach και Μussorgsky,πρώτης κλάσεως.

Ναι, Σπύρο
είχες αναφέρει επίσης
κάποιες άλλες ρωσικές του Ρίχτερ
που το καλοκαίρι είχα λιώσει :grinning-smiley-043

Ναι, Σπύρο
είχες αναφέρει επίσης
κάποιες άλλες ρωσικές του Ρίχτερ
που το καλοκαίρι είχα λιώσει :grinning-smiley-043

Αυτό έλεγα.
Την Σταχτοπούτα του Ρίχτερ από την Parnassus

Y.Γ
Γιά να μην λερωθεί το νήμα του Δαμιανού,
ας διαγραφούν αυτά τα δύο τελευταία post μου -bye-

Γιά να μην λερωθεί το νήμα του Δαμιανού,
ας διαγραφούν αυτά τα δύο τελευταία post μου -bye-

Βασίλη το νήμα αυτό προοριζόταν να γίνει κοινής χρήσης :rolleyes: για να γράψει ο καθένας πιο δίσκο κάθισε ν' ακούσει πρώτο τη νέα χρονιά. Δεν τίθεται κανένα θέμα λεκέ. :D

Eπίσης παρεκτράπην με αφορμή παρέα στο σπίτι...

sm2.jpg

Mια συναυλία που έγινε για τελείως εμπορικούς λόγους, όμως έχει στιγμές απίστευτης δύναμης (πχ Call of Ktulu). Και οι Μetallica... μπορεί να είναι τελειωμένοι, μπορεί να μην έχουν δείξει τίποτα καινούριο εδώ και δεκαετίες, όμως παραμένουν οι Metallica.

... Δεν τίθεται κανένα θέμα λεκέ. :D

ΟΚ! -bye-

Προχωράμε λοιπόν...

Το πρώτο άκουσμα του 10
ήταν αυτό:

41TWB3NWVRL._SL500_AA240_.jpg

Kronos Quartet / Terry Riley: Requiem for Adam (Nonesuch, 2001)

Θεματικά είναι πολύ βαρύ αφού είναι εμπνευσμένο από θρήνο προσωπικής απώλειας του Ρίλεϋ, μουσικά κάποιες στιγμές επαναλαμβάνεται δίχως όμως να μας "διώχνει". Περιέχει και το εξάλεπτο The Philosopher's Hand που -δεν ξέρω, ...μπερδεύομαι...- θα έκοβα το λαιμό μου πως είναι σύνθεση του Τζάρρετ μα από τα δάχτυλα του Βίμ Μερτενς

Υ.Γ
διαβάζοντας στο νήμα την επιλογή του christos
θα έλεγα σίγουρα ΝΑΙ στος Κράμς, Γουστάρω.
Πολύ μαγκιόρα αρχή γιά αυτή τη χρονιά !

Last edited:
Eπίσης παρεκτράπην με αφορμή παρέα στο σπίτι...

sm2.jpg

Mια συναυλία που έγινε για τελείως εμπορικούς λόγους, όμως έχει στιγμές απίστευτης δύναμης (πχ Call of Ktulu). Και οι Μetallica... μπορεί να είναι τελειωμένοι, μπορεί να μην έχουν δείξει τίποτα καινούριο εδώ και δεκαετίες, όμως παραμένουν οι Metallica.

Πολύ φοβάμαι ότι θα συμφωνήσω...:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043