Πρώτη φορά αγορά 5.1 Home Cinema

Αν καποιος γνωριζει να μου προτεινει καποιο καταστημα που να εχει τα παραπανω ηχεια μπορε να μου στειλει pm.
Ευχαριστω.

Μετα απο πολυ καιρο αγοραστηκε το παρακατω συστημα.

Klipsch R-62-II (απο αγγελια)
Klipsch R-25C
Klipsch R-15M
Sunfire SDS10
Denon X1200W

Το συστημα στοιχισε 2100 ευρω κομπλε με καλωδια και εξοδα αποστολης.
Αυτη την στιγμη δεν εχω συνδεσει ακομη τα πισω ηχεια. Τα R-62-II εχουνε πολυ δυνατο
μπασο και δενουνε αρμονικα με το sub.

Εχω κανει την ρυθμιση του denon με το μικροφωνο αλλα νιωθω υπερβολικα μπασα γενικοτερα.
Υπαρχει καποιος γενικος οδηγος ρυθμισης του ενισχυτη?

Που έβαλες το ποτενσιόμετρο στο υπογούφερ κατά την ισοστάθμιση; Αν το είχες πάνω απ τη μέση και ο Denon σου έβγαλε αποτέλεσμα -12 ίσως να σημαίνει ότι ήθελε κι άλλο χαμήλωμα γιατί ο ενισχυτής στο -12 τερματίζει, κάνε άλλη μία με το ποτενσιόμετρο στο υπογούφερ δύο μονάδες παρακάτω (αν για παράδειγμα το είχες στο 50% ή στο 5 σε κλίμακα απ το 1 έως το 10 βάλτο στο 3) και δες τ αποτελέσματα και πως σου ακούγεται. Επίσης μπορείς να παίξεις με το μενού του ενισχυτή στο dynamic volume που είναι υπομενού του Audyssey, εκεί έχει διάφορες ρυθμίσεις που ίσως λύσουν το πρόβλημά σου.

Φιλε Κρομποτη
το ειχα στο 50%. Θα το χαμηλωσω λιγο ακομη.
Αν και μου φαινεται πως ακουγονται τα μπροστα πολυ μπασα και οχι το sub.
Δηλαδη αν κλεισω το sub παλι εχω πολυ μπασο στα μπροστα ηχεια.
Ισως να χαμηλωσω την ενταση στα μπροστα και να ανεβασω το κεντρικο?
Επισης τα μπροστα σε τι hertz να εχω την απολαβη? 80 η 100?

Καταρχήν δώσε λίγες πληροφορίες τι ρυθμίσεις σου έκανε ο ενισχυτής, αν σου τα έβγαλε μικρά τα μπροστά το πόσο θα τα κόψεις είναι καθαρά δικό σου γούστο, ο ενισχυτής που τα έχει ρυθμίσει; Μήπως τα ηχεία έχουν πίσω την οπή εκτόνωσης απ ό,τι θυμάμαι και τα έχεις πολύ κοντά σε τοίχους; Στη γενική ένταση του υπογούφερ πόσο σου την έβγαλε στον ενισχυτή;

Βλεπω τις παρακατω ρυθμισεις:

Front Large
Center Small
Levels : FL -8 FR -9 SUB -8 C -5

Speaker Selection Individual
All 80Hz
Front Full Band
Center
Surround 80Hz

Μηπως εδω κατι πρεπι να αλλαξω?

επισης

Subwoofer Mode: LFE
LPF FOR LFE 80HZ

Τα μπροστά στα έχει βγάλει μεγάλα ίσως γι αυτό ακούς έντονα τα μπάσα, άλλαξέ τα σε small και όρισε συχνότητα αποκοπής τα 80Hz ή πειραματίσου μέχρι να βρεις πότε δεν σ ενοχλεί το μπάσο από μπροστά. Κατά τ άλλα μια χαρά φαίνονται οι ρυθμίσεις. Μπες όμως και στο μενού του Audyssey και μετά στο υπομενού του έχει δύο preset να διαλέξεις, Audyssey και Audyssey flat και παίξε και με τις εκεί ρυθμίσεις να δεις που σου κάθεται καλά στ αυτί.

Φιλε Ρομποτη,
μολις αλαξξα τα μπροστα ηχεια σε small ο ηχος εφτιαξε.
Εβαλα και το audyssey flat και μου φενεται καλυτερος ο ηχος.
Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το ολο συστημα και
ειδικα το sub γεμιζει το χωρο διχως υπερβολες.
Θα ηθελα να ευχαριστησω ολους σας για τις συμβουλες σας.