Πρώτη η Samsung σε πωλήσεις τηλεοράσεων στην Ελλάδα;

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η GfΚ για το 2008. Από το site της εταιρίας www.samsung.gr:

Την ηγετική θέση στην αγορά τηλεοράσεων LCD στην Ελλάδα κατέκτησε για ακόμη μια χρονιά η SAMSUNG Electronics, σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η GfΚ για το 2008. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η εταιρεία αύξησε το μερίδιο αγοράς της στους τρεις Βασικούς Δείκτες Απόδοσης (KPI’s: Σύνολο τηλεοράσεων LCD, Full HD και άνω των 40’’) τόσο σε αξία όσο και σε τεμάχια, ξεπερνώντας κατά πολύ τα ανταγωνιστικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα το 2008 οι πωλήσεις των LCD τηλεοράσεων της SAMSUNG ξεπέρασαν συνολικά τα 136,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η εταιρεία διέθεσε συνολικά περισσότερες από 180.000 τηλεοράσεις. Έτσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το μερίδιο αγοράς της SAMSUNG ανήλθε συνολικά σε 30,8% σε αξία και 27,5% σε τεμάχια, ενώ το μερίδιο αγοράς των αμέσως επόμενων ανταγωνιστών της μειώθηκε σε 21,4% και 18,8% αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, το μερίδιο αγοράς των LCD Full HD τηλεοράσεων ανήλθε σε 39%, σημειώνοντας αύξηση κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2007, ενώ το μερίδιο αγοράς των LCD τηλεοράσεων άνω των 40 ιντσών διαμορφώθηκε στο 40% από 37,7% την προηγούμενη χρονιά.

Με σημαντικό ιστορικό επιτυχιών στην Ελληνική αγορά, η SAMSUNG έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών ως αξιόπιστη και πρωτοπόρος στο είδος της εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες των τελευταίων ετών αναδεικνύουν την αυξανόμενη προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών τόσο στις τηλεοράσεις όσο και γενικότερα στα προϊόντα της SAMSUNG.

Κρίμα που δεν μας λέει και ποιοι είναι οι επόμενοι... :flipout:

Re: Πρώτη η sansung σε πωλήσεις τηλεοράσεων στην Ελλάδα;

και άξια κατέλαβε τη πρωτιά κατ' εμέ!!! :D

Οσο και αν η ανακοίνωση είναι και κάπου διαφημιστική ,η πραγματικότητα δείχνει ότι Samsung είναι πρώτη σε προσφορές από τα πολυκαταστήματα ,προφανώς λόγω περιθωρίου κέρδους.Αν το κάνουν (ή μπορούν) αυτό και άλλες εταιρίες θα δούμε τι πραγματικά προτιμά ο κόσμος και δείχνει ύποπτο στην αξιοπιστία της έρευνας που δεν αναφέρονται τα ποσοστά των επόμενων όπως και συγκεκριμένα πια κατηγορία LCD πουλά περισσότερο (low end middle ή high).

Επίσης η εταιρία συναγωνίζεται την Sony σε αναξιοπιστία εξουσιοδοτημένων service στην Ελλάδα,παρακαλάς που θα πέσεις και ανάλογα την βλάβη και με αυξημένο κόστος ανταλλακτικών για τον ανταγωνισμό...

Επίσης αν τα προιόντα της χρειαστούν service μέσα στην εγγύηση,έχει γίνει κανόνας ότι θα βγάλουν και άλλες βλάβες ύστερα,πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετά Β' διαλογής ίδια προιόντα στην αγορά,και αυτό δεν γίνεται σε άλλες φίρμες τόσο συχνά,είτε κάποιοι φτιάχνουν την μία βλάβη και χαλάνε από άγνοια κάτι άλλο...

Τα παραπάνω βεβαια δεν σημαίνουν ότι δεν έχει πολύ καλά προιόντα σε τεχνολογία,αλλά πρέπει να βλέπουμε και να προσέχουμε τι πακέτο αγοράζουμε πέρα από διαφήμιση,γιατί όλα τα προιόντα δεν είναι ίδια και βαφτίζονται παρόμοια ή νέα από το marketing.Και τελευταία και Samsung τηελοράσεις assembled in Romania στην αγορά...

Last edited:

Συμφωνώ για τα περί σέρβις. Και από τις 2 εταιρίες είχα κακή εμπειρία στο παρελθόν. Από την άλλη όμως, αυτή την στιγμή έχουν και τις καλύτερες LCD (λόγω πάνελ). Οπότε, είναι μια δύσκολη απόφαση πραγματικά.

Ίσως στο μέλλον που θα έχουν περισσότερες μάρκες πάνελ S-PVA να έχουμε και επιλογές με καλύτερη υποστήριξη. (Η philips τουλάχιστον ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει πάνελ samsung S-PVA σε κάποια μοντέλα της...)

το οτι πισω απο την σαμσουνγκ στην Ελλαδα ειναι ο Φουρλης νομιζω οτι παιζει σημαντικο ρολο στην προωθηση και στα μεριδια της μαρκας στην Ελλαδα. Ολοι μαζι οι αντιπροσωποι των υπολοιπων μαρκων (με εξαιρεση ισως την σονυ) ενα φουρλη δεν τον κανουν.

επισης παντα η σαμσουνγκ ειχε την καλυτερη προωθηση στον κωτσοβολο (καθ'οτι μεχρι προτεινος ηταν μετοχος στην αλυσιδα), σημαντικο κατα την γνωμη μου για τις πωλησεις της σαμσουνγκ

να δουμε παντως πως θα παει η σαμμυ φετος. Ο φουρλης θα εχει πολυ σφιχτη εμπορικη πολιτικη

Η Samsung είναι πρώτη σε πωλήσεις παγκοσμίως, άρα δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός. Έχει τεράστια γκάμα, πολλά προσιτά μοντέλα που πουλάνε και αν δεν απατώμαι στις συγκεκριμένες λίστες μετράνε και κάποια PC monitors. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως στο 2 και 3 είναι οι Sony, Philips αλλά δεν είμαι σίγουρος με ποια σειρά.

μπα η philips παει απο το κακο στο χειρότερο!3η η LG πρεπει να ναι

Καταρχην να διορθωθει αν γινεται ο τιτλος σε Samsung (αντι Sansung)...-bye-

Κατα δευτερον o Φουρλης κοντευει να την καψει την εταιρεια με την απαραδεκτη τιμολογιακη πολιτικη του. Σε ολη την Ευρωπη η Sony ειναι 10-20% ακριβοτερη για ενα αντιστοιχο μοντελο , εδω παει αναποδα...παλι καλα που υπαρχουν και τα Praktiker και τα αλλα καταστηματα με τις παραεισαγωγες αλλιως...

Αναφέρεσε στις ακριβές τηλεοράσεις που δεν πουλάνε όσο οι πιό προσιτές.Οπότε άν δεν πουλάς ποσότητα δεν μπορείς καλές τιμές.-Η sony σαν φίρμα είναι υπερτιμημένη 10-20% σε όλα τα προιόντα της.Οι ανεξάρτητοι εισαγωγείς πάντα θα είναι φθηνότεροι καθως δεν προσφέρουν υποστήριξη και δεν έχουν ίδια λειτουργικά έξοδα διάθεσης κλπ.

Last edited:
Τι θα πει "δεν προσφερουν υποστηριξη"? Απλως πουλανε με τιμες Γερμανιας πχ. 1649 ευρω η 46Α786 αντι για 1500 ευρω που εχουν εδω οι Κωτσοβολοι κτλ. την 40αρα...

Καταρχην να διορθωθει αν γινεται ο τιτλος σε Samsung (αντι Sansung)...-bye-

Κατα δευτερον o Φουρλης κοντευει να την καψει την εταιρεια με την απαραδεκτη τιμολογιακη πολιτικη του. Σε ολη την Ευρωπη η Sony ειναι 10-20% ακριβοτερη για ενα αντιστοιχο μοντελο , εδω παει αναποδα...παλι καλα που υπαρχουν και τα Praktiker και τα αλλα καταστηματα με τις παραεισαγωγες αλλιως...

καλα πως την εχει καψει? αφου ειναι πρωτη σε πωλησεις! μαλλον το αντιθετο εχει καταφερει ο φουρλης.

Δηλαδη το οτι ο Φουρλης παρα τις προσπαθειες του δεν καταφερε να ριξει την Samsung στην δευτερη θεση αυτο αποτελει επιτυχια?:flipout:

Οπως ειπε και ο Γιωργος...

-Γιώργος- said:
Η Samsung είναι πρώτη σε πωλήσεις παγκοσμίως, άρα δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός. Έχει τεράστια γκάμα, πολλά προσιτά μοντέλα που πουλάνε και αν δεν απατώμαι στις συγκεκριμένες λίστες μετράνε και κάποια PC monitors.

δεν λενε πως ηρθε αυτη η πρωτη θεση,με λασπολογιες και μπονους στους πωλητες και με προσφορες στα φτηνα μονιτορακια των 200Ε και με ταιβανεζικα μοντελα FHD στα 700Ε....

Μάλλον ήρθε πρώτη λόγω πολύ καλών value for money μοντέλα που έχει.
Όσον αφορά τα μόνιτορ υπολογιστών, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να αγοράσει κάτι άλλο από LG. Δεν φαντάζομαι η samsung να έχει τρελές πωλήσεις σε μόνιτορ, γιατί μιλάμε για TN panel (όλα μαύρα χάλια δηλαδή) και η LG δίνει 0 πίξελ. Οι πιο ψαγμένοι που δεν θέλουν ΤΝ πάνελ, ούτε σε samsung ούτε σε LG θα κοιτάξουν...

Για εμένα το πράγμα είναι πιο καθαρό: η samsung βγάζει απλά τα καλύτερα πάνελ LCD αυτή την στιγμή (για εμένα τα τρέχοντα S-PVA είναι απλά η κορυφή), οπότε είναι αναπόφευκτο να πάρει και την πρωτιά στις τηλεοράσεις.
Το καλό πάνελ "φωνάζει" στο ράφι... Σε λίγο οι υπόλοιπες εταιρίες θα κάνουν ουρά, ποιος θα αγοράσει πάνελ (όσες μείνουν να φτιάχνουν τηλεοράσεις δηλαδή...).

Τέλος τα δικά μου μάτια λένε ότι η Α786 και η Α956 είναι απλά οι κορυφαίες LCD αυτή την στιγμή. ΜΕ διαφορά από τις υπόλοιπες...
Από την άλλη, μπορεί να θέλω και οφθαλμίατρο :flipout:

Τέλος τα δικά μου μάτια λένε ότι η Α786 και η Α956 είναι απλά οι κορυφαίες LCD αυτή την στιγμή. ΜΕ διαφορά από τις υπόλοιπες...
Από την άλλη, μπορεί να θέλω και οφθαλμίατρο :flipout:

Η X4500 (εκτος της 40αρας) ειναι η καλυτερη LCD κατα την γνωμη μου αλλα εχεις δικιο οτι ειναι πολυ καλες.

Δε νομίζω πως το ποσοστό στην αγορά εξαρτάται από την ποιότητα των συσκευών. Σίγουρα υπάρχουν αρκετές ποιοτικές επιλογές σε Samsung, αλλά κατά την γνώμη μου ο κύριος λόγος της 1ης θέσης είναι η τεράστια γκάμα της. Πρέπει να έχει υπερδιπλάσια μοντέλα στην αγορά από τον δεύτερο κατασκευαστή.

Θα συμφωνήσω με τον hyperion στην αναφορά του στον Φουρλή.
Κρατά τις τιμές ψηλά για μεγάλο διάστημα από την κυκλοφορία του μοντέλου ενώ στο εξωτερικό την ίδια στιγμή είναι κατά πολύ φθηνότερες.
Αν είχε τιμές πιο κοντά σε αυτές π.χ. της Γερμανίας θα είχε πολύ περισσότερες πωλήσεις.
Αρκετά από τα μοντέλα της Samsung το 2008 είχαν καλύτερα χαρακτηριστικά και καλύτερες τιμές από ανταγωνιστικά σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Στην Ελλάδα όμως είχαν ίδιες και πολλές φορές ακριβότερες τιμές.

Απο ποιότητα κατασκευής και service δεν ξέρω... ελπίζω να μην χρειαστεί να μάθω αλλά πιθανά να είναι ίδια κατάσταση με τους άλλους. Πάντως και απο 3 Sony crt που είχα εγώ και συγγενής μου, δεν είμασταν ευχαριστημένοι λόγω βλαβών.

Απο ποιότητα εικόνας ειδικά σε HD πιστεύω ότι είναι μπροστά απο αντίστοιχα άλλων κατασκευαστών με παρόμοια τιμή.

Με την κάθε Ελληνική αντιπροσωπεία όσο χάλια και να είναι και χρονοβόρα,κάποτε θα πάρεις απάντηση σε ότι θέλεις σε όλη την Ελλάδα,πράγμα που έχει κόστος για μια εταιρία και πρέπει να περάσει στην τιμή πώλησης.Στην χειρότερη στέλνεις email στην μαμά εταιρία και γίνεται θέμα...Ο ιδιώτης εισαγωγέας συνήθως δεν σε ξέρει λίγο καιρό μετά την πώληση και οι εσαγωγές τους είναι το ίδιο αξιόπιστες...Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση με ξένες αγορές γιατί η δυνατότητα όγκου πωλήσεων δεν είναι ίδια όπως στην Γερμανία για να μπορούν να πετύχουν καλές τιμές εισαγωγής. Για το service δες προηγούμενη αναφορά μου σχετικά..

Last edited:
ενταξει ρε παιδια τι θελετε να πειτε οτι δεν πουλαει καλες τηλεορασεις η σαμμυ στην Ελλαδα? και τα μεριδια του ειναι μουφα και προερχονται απο μονιτορ και φτηνα μοντελα? ενταξει τι να πω μπορει να ειναι και ετσι αν και διατηρω σημαντικες επιφυλαξεις. απο το φορουμ εδω που διαβαζω πολυς κοσμος ψαχνεται με ακριβα μοντελα σαμμυ

πιστεψε με φιλε Yperion οτι ο φουρλης πολυ ανετα παει δευτερη θεση σε πωλησεις αρκει να προστατεψει την κερδοφορια του και να διασφαλισει οτι δεν θα φαει καπελα. τωρα το οτι δινει προμηθειες σε πωλητες η retailers, νομιζω οτι ειναι συνηθης εμπορικη πρακτικη. μπορουν να το κανουν και οι αλλοι γιατι δεν το κανουν?
και μονο οτι εχει καταφερει να ειναι πρωτος σε volumes ενω οπως αναφερατε πουλαει πιο ακριβα απο την σονυ νομιζω οτι λεει κατι και σιγουρα δεν σημαινει καψιμο ενος brand. μην ξεχναμε οτι ο ελληνας γουσταρει να πληρωνει ακριβα...θεωρει οτι αν κατι κοστιζει περισσοτερο ειναι και νομοτελειακα καλυτερο
τωρα το οτι θα θελαμε να αγοραζαμε σαμμυ πιο φτηνα αυτο ειναι αλλο καπελο...