Πρώτη μου βιντεοκάμερα ή μήπως όχι?

Αμα σου κανει η εικονα που παιρνεις απο μια απλη compact , τοτε δε χρειαζεται να ψαχνεις παραπανω.
Εδω ειμαστε επειδη μας αρεσει να "ψαχνομαστε" λιγο .....

Και vdslr πια , εννουμε και τις mirrolless που ειναι πολυ μικρες σε ογκο-βαρος.

Χωρις να εχω ασχοληθει παρα ελάχιστα, το + των ''κλασικών'' βινετεοκαμερών παραμένει το grip (κατι που ειναι πολύ βασικό) / ευκολία προσβασης σε κουμπια κλπ, η (καλύτερη; ) σταθεροποίηση, το zoom και ισως και το μη οριο στο χρονο εγγραφής.

Απάντηση: Re: Πρώτη μου βιντεοκάμερα ή μήπως όχι?

Χωρις να εχω ασχοληθει παρα ελάχιστα, το + των ''κλασικών'' βινετεοκαμερών παραμένει το grip (κατι που ειναι πολύ βασικό) / ευκολία προσβασης σε κουμπια κλπ, η (καλύτερη; ) σταθεροποίηση, το zoom και ισως και το μη οριο στο χρονο εγγραφής.

Μιά χαρά τα λές...

(Τελικά, όσο λιγότερο ασχλείσαι τόσο καλύτερα...:p)

Απάντηση: Re: Πρώτη μου βιντεοκάμερα ή μήπως όχι?

Σωστά ολα αυτά (εκτος ισως του stabilization) αλλα στο τέλος σημασια εχει η ποιοτητα της εικόνας. Προσωπικα προτιμώ λιγότερες ευκολιες αλλα καλυτερη αποδοση, ειδικα στα σκοτεινα.. Για εμενα, αυτο που με επεισε για την μικρουλα lx7 ειναι ο πολυ φωτεινος φακός 1.2 αλλα και το οτι ειναι ευρυγώνιος και φυσικα τραβα σε 1080p 50.

οπως ειπε και ο Τακης, εξαρταται τι θελεις.

αν θελεις ευκολιες και μεγαλο ζοομ, μια καλη βιντεοκαμερα ειναι οτι πρεπει.
Αν θελεις καλυτερη εικονα (πιο "φιλμικη" ) δυστυχως πρεπει να θυσιασεις κατι ...

Εγω παντως βιντεοκαμερα δεν εχω εδω και χρονια.

Μισό λεφτό... Έχω μπερδευτεί λίγο... Τι σημαίνει πιο "φιλμική"; Να έχω νετ το αντικείμενο και φλου όλο το υπόλοιπο;
Καλές είναι οι μηχανές για στοχευμένες κοντινές λήψεις, ειδικά σε κλειστό χώρο που λόγω φακού και αισθητήρα υπερτερούν σαφώς αλλά βιντεοκάμερα χωρίς καλό zoom είναι σχεδόν άχρηστη για τη χρήση που τη θέλουμε οι περισσότεροι.
Εγώ τράβηξα μια ταινία περίπου μια ώρα και κάτι το Πάσχα στην Κέρκυρα, με μπάντες με κανάτια με θέα απ´το Αχίλλειο και το κανόνι με αεροπλάνα που απογειονόταν και προσγειονόταν στο αεροδρόμιο (που είναι δίπλα στο κανόνι) κλπ...
Τι να την κάνω την Lx-7 εκεί;
Για μικρά παιδιά που θες κυρίως λήψεις εντός σπιτιού ή στο μπαλκόνι, άντε και στην παιδική χαρά αλλά πάντα σε κοντινές αποστάσεις μια χαρά είναι οι σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές.Εκεί θές κυρίως ευρυγώνιο λόγω περιορισμένου χώρου και φωτεινότητα. Όχι μια χαρά, τρείς χαρές είναι.

Σωστα αυτά, αλλα εγω εκτος απο τους μικρους χώρους, θελω τον ευρυγωνιο κυριως για ταξίδια, οπου με μια κινηση τραβας ολο τον περιβαλλοντα χώρο. Θυμαμαι σαν εφιαλτη την προσπαθεια μου να τραβήξω τους εξωτερικους και εσωτερικους χωρους των καστρων του Λιγηρα στην Γαλλια.. Αναγκαζομουν να γυριζω την καμερα (HV-20) πανω-κατω για να πιασω ολο το θέμα. Με τον ευρυγωνιο της LX-7, αυτα ειναι παιχνιδάκι..

Ναι, φιλμικη αισθηση ειναι το μικρο βαθος πεδιου (οπου χρειαζεται βεβαια)

Μπορεις να κλεισεις το διαφραγμα στην LX7 και θα εχεις μεγαλο βαθος πεδιου (οπως οι βιντεοκαμερες).
Το αντιθετο δε γινεται…..

Για το ζοομ επισης, αν θες, υπαρχουν και φακοι για τις mirrorless με μεγαλο ζοομ.

Σωστα αυτά, αλλα εγω εκτος απο τους μικρους χώρους, θελω τον ευρυγωνιο κυριως για ταξίδια, οπου με μια κινηση τραβας ολο τον περιβαλλοντα χώρο. Θυμαμαι σαν εφιαλτη την προσπαθεια μου να τραβήξω τους εξωτερικους και εσωτερικους χωρους των καστρων του Λιγηρα στην Γαλλια.. Αναγκαζομουν να γυριζω την καμερα (HV-20) πανω-κατω για να πιασω ολο το θέμα. Με τον ευρυγωνιο της LX-7, αυτα ειναι παιχνιδάκι..

Και σε λίγο που θα πάς στο σχολείο να παρακολουθήσεις μια παράσταση της μικρής, ή κάποιες επιδείξεις στο στάδιο, θα ψάχνεις για Zoom.. Όσο πιο πολύ γίνεται...
Τελικά χρειάζονται όλα.. Και ο ευρυγώνιος και η ευαισθησία στα σκοτεινά και το Zoom... Και τα λεφτά για όλα αυτά...:bigcry:

Ρε Μπάμπη για μωρό την θέλω την κάμερα. Τι να τα κάνω τα αεροπλάνα και τις μπάντες? :p

Πάντως και το 4χ οπτικό zoom της LX7 δεν είναι λίγο.

Σόρυ αλλά μόνο για το zoom δεν δίνω ένα χιλιάρικο. Και δεν πάω πιο κοντά? :p

Η TM900 είναι 2 ετών κάμερα. Εντάξει όταν βγήκε ήταν κορυφαία αλλά δοκιμάστε να συγκρίνετε βίντεο από premium compact και δεν θα το πιστεύετε.
Πολύ θα ήθελα να δω την καινούρια panasonic x920 γιατί υποτίθεται έχει βελτιωθεί αισθητά στον χαμηλό φωτισμό. Και έρχονται και οι νέες canon αλλά εκεί ξεφεύγουμε λίγο σε τιμή.

Re: Απάντηση: Πρώτη μου βιντεοκάμερα ή μήπως όχι?

Μπάμπη αν έχεις μια από τις sony nex βάζεις πάνω τον 18-200 και πλέον έχεις μια χαρά ζουμ (28-300). Βέβαια η μηχανή θα είναι μπροστόβαρη...αλλά από ζουμ θα έχεις αρκετό.

Re: Απάντηση: Πρώτη μου βιντεοκάμερα ή μήπως όχι?

Και σε λίγο που θα πάς στο σχολείο να παρακολουθήσεις μια παράσταση της μικρής, ή κάποιες επιδείξεις στο στάδιο, θα ψάχνεις για Zoom.. Όσο πιο πολύ γίνεται...
Τελικά χρειάζονται όλα.. Και ο ευρυγώνιος και η ευαισθησία στα σκοτεινά και το Zoom... Και τα λεφτά για όλα αυτά...:bigcry:

Τα πες όλα :grinning-smiley-043

μα γι αυτο ακριβως μια mirrorless (και dslr αν δε σε νοιαζει το βαρος-ογκος) ειναι ιδανικη!

Θελεις ζοομ ? Παιρνεις ενα φακο 18-200 και ξεμπερδευεις .
Θελεις φωτεινο φακο για σκοτεινα ? Παιρνεις 1-2 καλους φωτεινους σταθερους !
Θελεις φακο macro ? Το ιδιο .
Θελεις υπερευρυγωνιο ? Εχεις κι απ αυτο!

Υπαρχουν φυσικα μερικοι συμβιβασμοι ακομη .... πχ με καποιες απ αυτες δε μπορεις να τραβηξεις πολυ ωρα, γιατι υπερθερμαινονται (κυριως οι apsc size) .
Ουτε μπορεις να τραβηξεις πανω απο 30 λεπτα συνεχομενα, αλλα δεν εχω τραβηξει ποτε τοσο πολυ (συνεχομενα).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρώτη μου βιντεοκάμερα ή μήπως όχι?

Μπάμπη αν έχεις μια από τις sony nex βάζεις πάνω τον 18-200 και πλέον έχεις μια χαρά ζουμ (28-300). Βέβαια η μηχανή θα είναι μπροστόβαρη...αλλά από ζουμ θα έχεις αρκετό.

Ναί Βλάση, συμφωνώ... Όπως τα λές είναι, μ´ένα τέτοιο συνδιασμό έχεις και καλή ποιότητα video και καλή απόδοση χαμηλά και πολύ καλό Zoom.
Απ' τη στιγμή βέβαια που μπορείς να κάνεις μια τέτοια σύνθεση μου κάνει εντύπωση γιατί η SONY κυκλοφορεί την NEX-VG30; Τι περισσότερο σου προσφέρει πέρα απ´το καλύτερο handling;

Ρε Μπάμπη για μωρό την θέλω την κάμερα. Τι να τα κάνω τα αεροπλάνα και τις μπάντες? :p

Για σένα και για τη χρήση που το θές είπαμε, η καλύτερη λύση είναι η Lx-7.
Η κουβέντα όμως εξελίχθηκε σε μια πιο γενική συζήτηση, περιπροχώρησε λίγο παρακάτω απ´το μωρό...:D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρώτη μου βιντεοκάμερα ή μήπως όχι?

στο εγραψα παρταπανω... δε διαβαζεις!

Με τη vg30 (εκτος του grip και του χειρισμου) , εχεις απεριοριστη εγγραφη και δεν υπερθερμαινεται.
επισης εχει και λιγο καλυτερο codec.

Ναί Βλάση, συμφωνώ... Όπως τα λές είναι, μ´ένα τέτοιο συνδιασμό έχεις και καλή ποιότητα video και καλή απόδοση χαμηλά και πολύ καλό Zoom.
Απ' τη στιγμή βέβαια που μπορείς να κάνεις μια τέτοια σύνθεση μου κάνει εντύπωση γιατί η SONY κυκλοφορεί την NEX-VG30; Τι περισσότερο σου προσφέρει πέρα απ´το καλύτερο handling;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρώτη μου βιντεοκάμερα ή μήπως όχι?

στο εγραψα παρταπανω... δε διαβαζεις!

Δεν είναι οτι δεν διαβάζω... Διαβάζω...
Απλά, τα έγραψα πρίν δώ το δικό σου post αλλά, επειδή έχω και δουλειά ταυτόχρονα, το πόσταρα αργότερα...