Πρώτη νύχτα με τον BenQ 8720

18 June 2006
8,278
Θεσσαλονίκη

Χθές το απόγευμα παρέλαβα τον εν λόγο προβολέα που τον τελευταίο ενάμισι χρόνο στόλιζε το ταβάνι του panic room του Τάσου του Οικονόμου. Η αγωνία μου μεγάλη . Οι ώρες δεν περνούσαν μέχρι να πάει 12 να σχολάσω . Είχα και κάποιες αμυδρές αμφιβολίες για την επιλογή μου αφού αρχικά εστίαζα περισσότερο στην απόκτηση του EPSON TW1000. Με το που έφτασα σπίτι και τον έβγαλα απ το κουτί άρχισαν και τα πρώτα προβλήματα. Ρε συ αυτός είναι τεράστιος , που θα τον βάλω? Με τα πολλά τοποθετήθηκε πρόχειρα πάνω απ το εκκρεμές ράφι όπως στεγάζονταν μέχρι χθες ο 4805 . Με το που τον βάζω στο ρεύμα βλέπω το μπλε φόντο του να χτυπά στο ταβάνι. Κατεβάζω την οθόνη στο τέρμα ( 1 μέτρο απ το πάτωμα) και παίρνω ανά χείρας το κοντρόλ . Αρχικά σκέφτηκα ότι με τίποτα δεν πρόκειται να κατεβεί η εικόνα του τόσο χαμηλά. Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι όχι μόνο μέχρι εκεί έφτασε αλλά κατέβαινε ακόμη περισσότερο . Πολύ ωραία . Να μην φαίνονταν και η σκιά απ το φωτιστικό θα ήταν τέλεια. Ανάβω λιπόν και το HTPC . Προσαρμόζω την ανάλυση στα 1280Χ720 και τα Hz 50 κα στήνομαι να δω. Μα που πήγε η εικόνα? Windows είναι αυτά σκέφτηκα και κάνω επί τόπου ένα θεραπευτικό restart . Μετά το bios εμφανίστηκε το σήμα των XP φωτεινό. Τέλεια σκέφτηκα. Έλα όμως που μόλις φόρτωσαν τα διαολεμένα τα windows ο προβολέας δεν κλείδωνε με τίποτα . Κατάφερα να πάρω εικόνα για μερικά δεύτερα και μετά χανόταν. Τώρα τι κάνουμε? Είναι και αργά να πάρω τηλέφωνο τον φίλο μου τον Τάκη ( Σωτηρώπουλο) να με σώσει. Με τα πολλά και αφού απενεργοποίησα την κλώνο οθόνη ο προβολέας κλείδωσε κανονικά.. Μόνο που το σαλόνι μου ενώ είχα όλα τα φώτα κλειστά έμοιαζε λες και άναψα προβολέα 1000W . Ρε συ τι φως είναι αυτό , μέχρι να διαβάσεις μπορείς. Τα υπόλοιπα πάνω κάτω είναι γνωστά για την εικόνα του . Πολύ καλό μαύρο , έντονο contrast , πολύ καλή κίνηση για Dlp κλπ. Αφού έκανα κάποιες ψηλό ρυθμίσεις έβαλα να δω κάποιες χαρακτηριστικές σκηνές που έχω δει άπειρες φορές . Ε σας πληροφορώ ότι κάποιες από αυτές ήταν σαν να μην τις είχα δει ποτέ. Άρχισα να βάζω το ένα video μετά το άλλο. Μέχρι την βάφτιση του γιου μου είδα . Το καλύτερο όμως ήταν όταν έβαλα να παίξουν τα κλιπάκια HD σε 720p όπου τα πάντα έγιναν τρισδιάστατα . Αφού καταλάγιασε ο ενθουσιασμός έβαλα να δω μια Γαλλική κωμωδία με τίτλο Μια απίθανη ληστεία . Μια πραγματικά έξυπνη κωμωδία με πολύ καλούς πρωταγωνιστές που κατάφερε να με απορροφήσει και να χαθεί τελείως ο πρώτος ενθουσιασμός. . Άλλωστε για μένα αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ταινία και το σενάριο και έπειτα η καλή εικόνα . Σήμερα θα τον δω και σε τηλεοπτικό σήμά να δω τι ψάρια πιάνει εκεί.
Θέλω να πω ότι είμαι υπέρ ευχαριστημένος απ την επιλογή μου και να ευχαριστήσω τον Τάσο που είχε το μηχανάκι σε άριστη κατάσταση λες και έβγαινε για πρώτη φορά απ το κουτί. -bye-

Μια από τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει και συγκριτικό test με τον Epson 1000 και με παρόντες τους γνωστούς βόρειους ¨βλαμμένους ¨όπως λέει κα ο φίλος μου ο Μιχάλης

Attachments

• P1010120.JPG
    P1010120.JPG
    95.9 KB · Views: 69
  • P1010122.JPG
    P1010122.JPG
    97.9 KB · Views: 76
  • P1010124.JPG
    P1010124.JPG
    57.7 KB · Views: 84
καλορίζικο και καλές θεάσεις !!! .Ενδιαφέρον το τεστ με τον epson μιας και δεν θα έλεγα οχι σε μια αναβαθμιση σε 8720 απο τον υπάρχον 7700 μιας και θα εβγαζα καλύτερα συμπεράσματα.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά .
¨Όσο για τα φίλο με τον 7700 να του πω ότι τα δυο μηχανάκια δεν έχουν καμία σχέση. Είχα πριν καιρό το 7700 για καμία βδομάδα και απ ότι θυμάμαι η εικόνα του ούτε καν πλησίαζε αυτού εδώ. Είναι καλό μηχανάκι αλλά παίζει σε άλλη κατηγορία
Μανώλη πότε είπες ανεβαίνεις Θεσσαλονίκη?:flipout:

Κώστα καλορίζικος και καλοτάξιδος στα δύσβατά σου κινηματογραφικά ταξίδια!
Εγώ να σε ρωτήσω από τις φωτό που βλέπω όπου τον έχεις τοποθετήσει σχετικά
ψηλά, σε τι ύψος είναι ο pj και σε τι η οθόνη σου?

Ο προβολέας στήθηκε προσωρινά για μερικές μέρες αφού θα κρεμαστεί στο ταβάνι ανάποδα. Η οθόνη κατεβαίνει αρκετά αλλά η σωστή θέση της είναι κάπου στο 1,5 μέτρα απ το πάτωμα

Κώστα, αν και τα είπαμε… Καλές Θεάσεις !@! Το σίγουρο είναι ότι είσαι Jet που λέει και Τάκης για τα επόμενα δυο χρονακια μέχρι να βγει το επόμενο κύμα 1080p μηχανάκια στα 2 χιλιάρικα ;)

Κωστα καλες θεασεις! Ο προβολεας ειναι εξαιρετικος, με ευκρινεια ξυραφι και καταπληκτικο φακο. Αν δε, ρυθμιστει και σωστα, η εικονα βγαζει ματια...

Ξανά καλορίζικος και καλές θεάσεις Κώστα. Χαίρομαι που το μηχάνημά μου βρήκε νέο μερακλή ιδιοκτήτη.
Φαντάζομαι θα έχεις ξεχάσει ήδη την εικόνα του 4805 ε; -bye-

Ξανά καλορίζικος και καλές θεάσεις Κώστα. Χαίρομαι που το μηχάνημά μου βρήκε νέο μερακλή ιδιοκτήτη.
Φαντάζομαι θα έχεις ξεχάσει ήδη την εικόνα του 4805 ε; -bye-

Ποτακίδης: "4805??? κάτι μου θυμίζει αυτό το νούμερο..."

:grinning-smiley-043