Πρώτη προσπάθεια στον κόσμο του βιντεοπροβολεα!

g_kourk

Senior Member
30 January 2012
379
παιδια γεια σας!! θελω να μεταβω στον μαγικο κοσμο της βιντεοπροβολης και χρειαζομαι την βοηθεια σας! Οποτε εχω μερικες ερωτησεις προς εσας τους ειδικους :)

ο χωρος που θα τοποθετηθει ο προβολεας ειναι αυτος του υπνοδωματιου και στον τοιχο πανω ακριβως απο το προσκεφαλο του κρεβατιου,το αναφερω στην
περιπτωση που χρειαστει να το λαβουμε υποψιν για την περιπτωση θορυβου του προπολεα.

Η οθονη που θα τοποθετηθει και που θα εκπεμπει ο προβολεας ειναι σαφως ακριβως απεναντι, σε αποσταση 3 μετρων απο τον προβολεα.

Η αποσταση θεασης απο εμας θα ειναι ουσιαστικα 3μ μιας και θα βλεπουμε κατω απο εκει που θα καθεται ο προβολεας.

Η οθονη που θα τοποθετηθει θα πρεπει να κλεινει / ανοιγει, σιγουρα το προτιμοτερο θα ηταν με τηλειχηρισμο, αλλα εαν το κοστος ειναι απαγορευτικο μπορουμε να συμβιβαστουμε με χειροκινητη.

το δωματιο της προβολης ειναι παντα σκοτεινο.

- Αφου τελειωσαμε με τις προδιαγραφες χωρου, τοποθετησης, οθονης, θελω να σας πω οτι τωρα βλεπω σε τηλεοραση 60" οποτε μεγα ζητουμενο στην επιλογη προβολεα ειναι να μπορει να δωσει οσο ποιο πολλες ιντσες γινεται.

Πριν μου δωσετε τις προτασεις σας, μετα απο δικη μου ευρενα, για να σας δωσω να καταλαβεται σε τι κοστος πρεπει να κινηθουμε, καποιες απο τις επιλογες θα μπορουσαν να ειναι:

-BenQ w1070 η benq w1070+
-optoma141x ειτε hd151x
απο epson υπαρχει καποια αντιστοιχη επιλογη?

οι απο πανω επιλογες ειναι οι βασικες, εαν ομως αξιζει η χρηματικη διαφορα, μπορω να διαθεσω λιγα παραπανω για

-BenQ w2000 το νεο μοντελο
-optoma hd36
-κατι σε epson ??

ωραια νομιζω οτι εχουμε μια γενικη εικονα, κατι που μου ηρθε τωρα στο μυαλο ειναι πως θα τοποθετηθει η οθονη? στο ταβανι υψους τριων μετρων η στον πισω τοιχο ?

παραθετω και 2 φωτογραφιες, μια οπου θα πρεπει να τοποθετηθει ο προβολεας και μια οπου θα πρεπει να τοποθετηθει η οθονη.

back.jpgfront.jpg

Re: πρωτη προσπαθεια στον κοσμο του βιντεοπροβολεα!

Γιαννη σε ευχαριστω πολυ!

καποιες ερωτησουλες ακομα!

υπαρχει καποιος λογος που προτιμαμε γκρι οθονη?

απο τις 100 μετα παμε στις 120' και οχι στις 110' που θα με ενδιεφεραν καλυτερα? οι 120' δεν εξυπηρετουν στον χωρο μου?

πως ακριβως θα στηριχθει στον τοιχο η το ταβανι,ρωταω για να γνωριζω μηπως χρειαστει να παραγγειλω καποιον εξτρα βραχιωνα που βλεπω πως εχει ο αγγλος?

απο τα μοντελα benQ ποιο να προτιμησω, η περιπτωση του w1070+ με το εξτρα wifi συστηνεται? η μηπως οχι διοτι λογο wifi συνδεσης η ποιοτητα εικονας θα ειναι χειροτερη αποτι της απλης καλωδιοσης?

Απάντηση: πρωτη προσπαθεια στον κοσμο του βιντεοπροβολεα!

Γκρίζα βάζουμε γιατί έχουν πολύ φως τα προβολάκια. Το ρεγουλάρουμε λοιπόν με την γκρίζα οθόνη. Η γκρίζα οθόνη θα σε βοηθήσει επίσης διότι ο χώρος σου είναι ανοιχτόχρωμος.

120' από τα τρία μέτρα, το θεωρώ λιγάκι υπερβολή. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, δεν φτάνει το ζουμ για να ανοίξει 120 ίντσες από τα 3 μέτρα.

Δεν έχεις πρόβλημα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αποστάτες σε σχήμα Γ, είτε κρεμασταράκια αν θέλεις να την βάλεις στο ταβάνι.

Η ασύρματη μετάδοση δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Δεν υπάρχει απώλεια ποιότητας.

Γιαννη κατατοπιστικοτατος σε ευχαριστω!

Αυτη εδω ουσιαστικα σου δινει την επιλογη να ρυθμισεις σε οσες ιντσες θελεις?
εκτος την τιμη εχει καποιο αλλο αρνητικο η θετικο?
http://www.ebay.co.uk/itm/118-Elect...582907?hash=item2c84621abb:g:TM4AAOxyzpdTjEFV

Απάντηση: πρωτη προσπαθεια στον κοσμο του βιντεοπροβολεα!

Εγω θα προτιμουσα τον optoma σε ποιοτητα εικονας, αλλα ο benq είναι μονόδρομος για σενα, γιατι στα 3 μετρα ο optoma θα σου βγαλει 98 ιντσες το πολύ.
Αντίθετα ο benq Θα σου δωσει 118"
Θα προτιμουσα τον benq w2000 από τον 1070 παντως.

Απάντηση: Re: πρωτη προσπαθεια στον κοσμο του βιντεοπροβολεα!

Γιαννη κατατοπιστικοτατος σε ευχαριστω!

Αυτη εδω ουσιαστικα σου δινει την επιλογη να ρυθμισεις σε οσες ιντσες θελεις?
εκτος την τιμη εχει καποιο αλλο αρνητικο η θετικο?
http://www.ebay.co.uk/itm/118-Elect...582907?hash=item2c84621abb:g:TM4AAOxyzpdTjEFV

Όχι, αυτή είναι διαφορετικό φορμά κάδρου. Δεν είναι 16:9, αλλά, 2,35:1. Αυτό σημαίνει ότι τις 2,35 ταινίες θα τις βλέπεις χωρίς μαύρες μπάρες, όμως, στις 16:9 θα πρέπει να ξεζουμάρεις κάθε φορά και να μικρύνεις την εικόνα για να χωρέσει στο ύψος (συν του ότι θα έχεις και μαύρες μπάρες αριστερά και δεξιά).

Γιάννη και Σωτήρη σας ευχαριστώ πολύ.

Γιάννη οπότε 16:9 και ξεμπερδεψαμε.

Σωτήρη, για ποιους λόγους προτιμάς τον W2000, διότι αυτό που σκεφτομαι εγώ είναι, ότι, με την προοπτική ότι σύντομα θα έχουμε υλικό 4κ και συνεπώς θα πρέπει να ακολουθησουμε και εμείς, οπότε σε 1-2 χρόνια θα πρέπει να αλλάξουμε προβολέα;
Αν δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος τότε μαζί σου για τον W2000. Η σκέψη μου σου φαίνεται σωστή;

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και χωρίς να θέλω να σε ξενερώσω, θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς γενικά.

Για χώρο υπνοδωματίου, η τηλεόραση ειναι σαφώς ορθότερη επιλογή απο προβολέα.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και χωρίς να θέλω να σε ξενερώσω, θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς γενικά.

+1

home cinema 9.1 με denon 4100w.

+2

Rainbow, δεν είχα προβολέα ποτέγια ναξέρω αν δημιουργείται.

Τηλεόραση υπάρχει ήδη στο χωρο, απλά έλεγα να μεγαλώσω την εμπειρία του κινηματογραφου.

Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που μου προτείνετε να το αποφύγω;

Επίσης συνειδητοποιω ότι κυκλοφορούν πολλά μεταχειρησμενα τέτοια μηχανάκια όπου η επένδυση γίνεται ποιο συμφέρουσα.

Τέλος, μένουν και παρακαταθηκη, σε μελλοντική αλλαγή σπιτιού τα παίρνω μαζί μου.

Πατριωτη χρονια πολλα,καλη χρονια!Κατ'εμε ο προβολεας στο υπνοδωματιο δεν ειναι οτι καλυτερο,και εξηγουμαι:
-Η βιντεοπροβολη θελει και τα παρεακια της,κατι που απαιτει σαλονι.
-Θεωρω πως θα επηρρεασει την ποιοτητα του βραδυνου υπνου σας,αλλο να πατας ενα κουμπι και να κλεινεις την τιβι,και αλλο να κανεις μισοκοιμισμενος ολοκληρη ιεροτελεστεια κλεισε ενισχυτη-σηκωσε πανι-κλεισε πηγες-προβολεα-ακου για 3 λεπτα τον blower μεχρι να κρυωσει η λαμπα.
-Το ιδιο ισχυει και για την εναρξη της θεασης,πολυ μανουρα για μια ταινιουλα στα πεταχτα πριν τον υπνο.
-Τελος εγω θεωρω πως το υπνοδωματιο ειναι για υπνο,δε μου καθεται να περναω εκει μεσα αλλες ωρες,αλλα αυτο ειναι προσωπικη μου αποψη.
Καλη αποφαση λοιπον,οτι θες εδω ειναι οι ειδικοι να σε καθοδηγησουν!

Γιάννη και Σωτήρη σας ευχαριστώ πολύ.

Γιάννη οπότε 16:9 και ξεμπερδεψαμε.

Σωτήρη, για ποιους λόγους προτιμάς τον W2000, διότι αυτό που σκεφτομαι εγώ είναι, ότι, με την προοπτική ότι σύντομα θα έχουμε υλικό 4κ και συνεπώς θα πρέπει να ακολουθησουμε και εμείς, οπότε σε 1-2 χρόνια θα πρέπει να αλλάξουμε προβολέα;
Αν δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος τότε μαζί σου για τον W2000. Η σκέψη μου σου φαίνεται σωστή;

Δεν καταλαβα ακριβως τι θες να πεις.
Εννοεις γιατι να δωσεις 300 ευρω παραπανω την στιγμη που δεν είναι 4Κ;
Αυτή είναι δικη σου επιλογή.
Παρε τον benq 1300 τοτε να γλυτωσεις 200 ευρω
Εγω σου προτείνω κατι για καλη εικονα και αφορα το σημερα
Να ξερεις όμως ότι και 4Κ υλικο να παιξεις σε 1080 προβολεα, παλι θα είναι καλυτερο το αποτέλεσμα.

Δεν καταλαβα ακριβως τι θες να πεις.
Εννοεις γιατι να δωσεις 300 ευρω παραπανω την στιγμη που δεν είναι 4Κ;
Αυτή είναι δικη σου επιλογή.
Παρε τον benq 1300 τοτε να γλυτωσεις 200 ευρω
Εγω σου προτείνω κατι για καλη εικονα και αφορα το σημερα
Να ξερεις όμως ότι και 4Κ υλικο να παιξεις σε 1080 προβολεα, παλι θα είναι καλυτερο το αποτέλεσμα.

Καλη Χρονια !!!!!!!!!!

Αυτο ειναι επιβεβαιωμενο δηλ, Υλικο 4 Κ σε 1080ρ Προβολεα καναμε δοκιμη σε ΒΕΝΓΚ 1400 σε ενα φιλο μου ο προβολεας ειναι αρκετα παλιος και πολλες ωρες και με το 4Κ υλικο απογειωθηκε !!!! Ειδικα σε Χρωματα και Ευκρινεια και αποχρωσεις του μαυρου ηταν λες και πηρε καινουργιο προβολεα και με πιο τρισδιαστατη εικονα !

και παιζαμε κλιπακια .......