πρώτο μου ποστ με ερώτηση

GLYSTRAS

New member
2 August 2009
12
σας παρακολουθώ και διαβάζω για αρκετό καιρό αλλά δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις για να συμβάλω σε συζητήσεις.....
αφού σας δώσω συγχαρητήρια μια ερώτηση

έχω τον Onkyo TX-SR508 και θέλω 2 ηχεία για μουσική Jazz και ο χώρος μου είναι 35 τετραγωνικά με μεγάλο ταβάνι
από ότι διάβασα εδώ μέσα είμαι ανάμεσα στα Tannoy Mercury F4 και Wharfedale 10,5... δυστυχώς εδώ στην Πάτρα να τα ακούσω δίπλα δίπλα δεν γίνεται και θα εκτιμήσω ιδιαίτερα την γνώμη σας ώστε να τα παραγγείλω από Αθήνα .... εννοείτε ότι προτάσεις άλλων ηχείων με όριο 500 ευρώ είναι ευπρόσδεκτες

(τώρα θυμήθηκα ότι σας είχα ρωτήσει παλιά για το Avatar οπότε 3 τα ποστ μου:flipout::flipout::flipout:)

Last edited:
ευχαριστώ για την απάντηση:ernaehrung004:

τα Roister τα άκουσα και η γνώμη μου είναι ότι είναι καλά ηχεία για home cinema αλλά όχι για μουσική, καθαρά με δυνατά ψηλά αλλά με απουσία μεσαίων.....τουλάχιστον στο δικό μου αυτί

έχω ήδη πάρει τα roister 5 για πίσω και έχω παραγγείλει το κεντρικό αλλά για τις κολώνες ήθελα κάτι πιο μουσικό ....

μήπως τώρα είναι μονόδρομος τα emphasis 5;;;;; αν θέλω καλό 5.1;;;;

ωραία τα λινκ που μου έδωσες αλλά εκτός budget εκτός από τα Acoustic Energy AEGIS NEO-3 τα οποία θα ψάξω αλλά δεν βλέπω πολλά review

Ευχαριστώ για το χρόνο σου

οι τιμές θέλουν λίγο οικονομία ακόμα .....

το ηχείο σίγουρα αξίζει, αυτό που δεν ξέρω είναι αν συνδέοντας τα με τον Onkyo δείξουν τις αρετές τους ( και τα λεφτά τους ) ή θα χαραμιστούν;;;;;;

οι τιμές θέλουν λίγο οικονομία ακόμα .....

το ηχείο σίγουρα αξίζει, αυτό που δεν ξέρω είναι αν συνδέοντας τα με τον Onkyo δείξουν τις αρετές τους ( και τα λεφτά τους ) ή θα χαραμιστούν;;;;;;

Με τον ενισχυτή που έχεις δεν θα αποδώσουν γιατί δεν θα οδηγούνται σωστά, ακόμα και τα Wharfedale 10,5 από το πρώτο σου πόστ.

Είναι και μεγάλος ο χώρος σου που δεν βοηθάει...

οπότε μένουν τα Tannoy Mercury F4 ή να πάω στην σίγουρη λύση των Emphasis 25 ........ ή μήπως υπάρχει κάποιο άλλο ηχείο να οδηγήσει αξιοπρεπώς ο Onkyo

οπότε μένουν τα Tannoy Mercury F4 ή να πάω στην σίγουρη λύση των Emphasis 25 ........ ή μήπως υπάρχει κάποιο άλλο ηχείο να οδηγήσει αξιοπρεπώς ο Onkyo

Πάρε τον ενισχυτή σου και πήγαινε στο μαγαζί που έχει τα tannoy και τα Wharfadale και τα Roister και σύνδεσε τα ηχεία πάνω του και αφιέρωσε μια ώρα ακρόασηε για κάθε ηχείο. Οποιο σου κάθεται καλύτερα στο αυτί αυτό είναι για σένα...

Η αναζήτηση έλαβε ευχάριστο τέλος:firstprize::firstprize::firstprize:

Λοιπόν έχουμε ένα high end μαγαζί στην Πάτρα που ούτε απέξω δεν τόλμαγα να περάσω .....εχτές πέρναγα και λέω να ρωτήσω την γνώμη του μισή ντροπή δική μου μισή δική του :7SFGSFG:

ο τύπος πολύ φιλικός και πρόθυμος να βοηθήσει και είχε κάτι ηχεία σε προσφορά στο budget μου

εννοείτε ότι πήγα σήμερα μαζί με τον Onkyo να δω τι μπορεί να κάνει ( όπως μου παροτρύνατε ) ...

τώρα κάθομαι σπίτι και στρώνω τα System-Audio 1530:BDGBGDB55:

Η τιμή για τέτοιο ηχείο ξεφτίλα...δεν μπόρεσα να αντισταθώ

το ηχείο είναι μικρό αλλά δεν μπόρεσα να βρώ κανένα ψεγάδι με ξεκάθαρα πρίμα και κοφτό δυνατό μπάσο

στα του ενισχυτή τώρα :creep:
ο κακομοίρης Onkyο με τέρμα το 80 για να παίξουν θέλει 50-65 εκεί ακούγετε πολύ καλά, μάλιστα ξάφνιασε ευχάριστα τον ειδικό ....το 65 είναι το όριο που βάζω εγώ μην ο μικρός κάνει καμιά ζημιά στα ηχεία αλλά το 65 είναι ήδη πολύ δυνατά για μένα

εννοείτε ότι δοκίμασα τα ηχεία και με καλό δικό του ενισχυτή για να δω την διαφορά....ένταση το 55 στα 80 στον δικό μου ήταν το 3,5 στα 10 του άλλου με καλύτερο γέμισμα του χώρου πιο ξεκάθαρα πριμα αλλά πιο βαβούρικα μπάσα (για μένα) γενικά αν εξαιρέσουμε το ξεζούμισμα του Onkyo δεν καθόταν πολύ μακρυά από τον καλό ενισχυτή, τον παρακολουθούσε έστω και λαχανιασμένα.....με το που έβαλε όμως κάποια δύσκολα κομμάτια ο Onkyo τα παράτησε :sleepey:και άφησε τον άλλο να φύγει μακριά ( πράγμα που δεν με πείραξε γιατί τέτοια κομμάτια σπάνια συναντάς.....)

το ευτύχημα είναι ότι εκεί που μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία ο Onkyo είναι ακριβώς εκεί που ακούω μουσική .....για την ώρα είμαι τέλεια και αργότερα βλέπουμε για έναν καλό Hi-end τελικό αφού το πρώτο βήμα το έκανα

ευχαριστώ πολύ για το χρόνο την ενημέρωση και την βοήθεια σας.:SFGSFGSF:

Η αναζήτηση έλαβε ευχάριστο τέλος:firstprize::firstprize::firstprize:

Λοιπόν έχουμε ένα high end μαγαζί στην Πάτρα που ούτε απέξω δεν τόλμαγα να περάσω .....εχτές πέρναγα και λέω να ρωτήσω την γνώμη του μισή ντροπή δική μου μισή δική του :7SFGSFG:

ο τύπος πολύ φιλικός και πρόθυμος να βοηθήσει και είχε κάτι ηχεία σε προσφορά στο budget μου

εννοείτε ότι πήγα σήμερα μαζί με τον Onkyo να δω τι μπορεί να κάνει ( όπως μου παροτρύνατε ) ...

τώρα κάθομαι σπίτι και στρώνω τα System-Audio 1530:BDGBGDB55:

Η τιμή για τέτοιο ηχείο ξεφτίλα...δεν μπόρεσα να αντισταθώ

το ηχείο είναι μικρό αλλά δεν μπόρεσα να βρώ κανένα ψεγάδι με ξεκάθαρα πρίμα και κοφτό δυνατό μπάσο

στα του ενισχυτή τώρα :creep:
ο κακομοίρης Onkyο με τέρμα το 80 για να παίξουν θέλει 50-65 εκεί ακούγετε πολύ καλά, μάλιστα ξάφνιασε ευχάριστα τον ειδικό ....το 65 είναι το όριο που βάζω εγώ μην ο μικρός κάνει καμιά ζημιά στα ηχεία αλλά το 65 είναι ήδη πολύ δυνατά για μένα

εννοείτε ότι δοκίμασα τα ηχεία και με καλό δικό του ενισχυτή για να δω την διαφορά....ένταση το 55 στα 80 στον δικό μου ήταν το 3,5 στα 10 του άλλου με καλύτερο γέμισμα του χώρου πιο ξεκάθαρα πριμα αλλά πιο βαβούρικα μπάσα (για μένα) γενικά αν εξαιρέσουμε το ξεζούμισμα του Onkyo δεν καθόταν πολύ μακρυά από τον καλό ενισχυτή, τον παρακολουθούσε έστω και λαχανιασμένα.....με το που έβαλε όμως κάποια δύσκολα κομμάτια ο Onkyo τα παράτησε :sleepey:και άφησε τον άλλο να φύγει μακριά ( πράγμα που δεν με πείραξε γιατί τέτοια κομμάτια σπάνια συναντάς.....)

το ευτύχημα είναι ότι εκεί που μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία ο Onkyo είναι ακριβώς εκεί που ακούω μουσική .....για την ώρα είμαι τέλεια και αργότερα βλέπουμε για έναν καλό Hi-end τελικό αφού το πρώτο βήμα το έκανα

ευχαριστώ πολύ για το χρόνο την ενημέρωση και την βοήθεια σας.:SFGSFGSF:

Φίλε μου καλορίζικα τα νέα σου αποκτήματα και καλοάκουστα.

Μιλάμε για αυτά???

Αν ναι, θα μου επιτρέψεις ορισμένες παρατηρήσεις;;;;

1.) Δες αν μπορείς να χρησημοποιήσεις τα κανάλια SRL-SRR του ενισχυτή σου για να διενισχύσεις τα μπροστινά σου ηχεία L-R αντίστοιχα. Υποτίθεται ότι το ηχείο στο πίσω μέρος έχει δύο ζευγάρια μπόρνες!!

2.) Τελικό θα χρειαστείς οπωσδήποτε γιατί Onkyo TX-SR508 που έχεις είναι επιεικώς ανεπαρκής για τα συγκεκριμένα ηχεία. Δες αν ο ενισχυτής σου έχει pre-out για να οδηγήσεις τον τελικό.....

3.) Τα ηχεία έχουν αντίσταση
4-8 Ohm
πολύ μεγάλη για τον ενισχυτή σου για αυτό τον ξεζουμίζουν και δεν μπορεί να πάει η ένταση μχρι τέλους. Μένει από ρεύματα....

4.) Τον ενισχυτή σου να μην τον λειτουργείς σε υψηλές εντάσεις για πολύ ώρα. Πιστεύω ότι θα υπεθερμαίνεται εύκολα από τα ηχεία και θα σου κόβει το ασφαλιστικό. Μακάρι να κάνω λάθος.....

5.) Σε τί τιμή τα πήρες αν επιτρέπεται? Στείλε μου pm αν δεν θες να το γράψεις δημόσια...

Για ότι θές εδώ είμαστε και καλές ακροάσεις....

:ears:

Φίλε μου καλορίζικα τα νέα σου αποκτήματα και καλοάκουστα.

Μιλάμε για αυτά???

ακριβώς αυτά σε μαύρο
Αν ναι, θα μου επιτρέψεις ορισμένες παρατηρήσεις;;;;

1.) Δες αν μπορείς να χρησημοποιήσεις τα κανάλια SRL-SRR του ενισχυτή σου για να διενισχύσεις τα μπροστινά σου ηχεία L-R αντίστοιχα. Υποτίθεται ότι το ηχείο στο πίσω μέρος έχει δύο ζευγάρια μπόρνες!!

έχει και εννοείτε θα το κάνω απλά περιμένω καλύτερα καλώδια που αγόρασα

2.) Τελικό θα χρειαστείς οπωσδήποτε γιατί Onkyo TX-SR508 που έχεις είναι επιεικώς ανεπαρκής για τα συγκεκριμένα ηχεία. Δες αν ο ενισχυτής σου έχει pre-out για να οδηγήσεις τον τελικό.....

pre-out έχει για ηχεία άλλου δωματίου το όποιο θα συνδέσω αργότερα με τον καλύτερο ενισχυτή και θα πάρω roister 5 και για μπροστά έτσι το Home Cinema θα το οδηγεί ο Onkyo και τα SystemAudio ο καλός που θα παίρνει σήμα από τον Onkyo για μουσική

3.) Τα ηχεία έχουν αντίσταση
4-8 Ohm
πολύ μεγάλη για τον ενισχυτή σου για αυτό τον ξεζουμίζουν και δεν μπορεί να πάει η ένταση μχρι τέλους. Μένει από ρεύματα....

αν ρυθμίσω τον ενισχυτή για ηχεία κάτω από 6 Ohm λες να πάει καλύτερα;;;;

4.) Τον ενισχυτή σου να μην τον λειτουργείς σε υψηλές εντάσεις για πολύ ώρα. Πιστεύω ότι θα υπεθερμαίνεται εύκολα από τα ηχεία και θα σου κόβει το ασφαλιστικό. Μακάρι να κάνω λάθος.....

ΟΚ
πάντως αν στρωθούν μπορεί να θέλουν και χαμηλότερη ένταση ...θα δούμε δεν ξέρω...

5.) Σε τί τιμή τα πήρες αν επιτρέπεται? Στείλε μου pm αν δεν θες να το γράψεις δημόσια...

[COLOR="DeepSkyBlue""]έχεις PM[/COLOR]

Για ότι θές εδώ είμαστε και καλές ακροάσεις....

:ears:
:drummer::drummer::drummer: