Πρωτο ποστ - βοηθεια

silkman

New member
14 March 2011
50
Καλησπέρα στο φόρουμ.

Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με υπολογιστές και θέλω την βοήθεια του φόρουμ σαν πρωτο ποστ :singer:.

Καταρχην να ενημερωσω για καποια πραγματα. Το κανονικο μου pc βρισκεται σε δωματιο/γραφειο όπου λειτουργεί σαν gaming desktop συν τα κλασσικα browsing email klp ενω προσφατα αγορασα μια 60αρα sony για το σαλονι και μου χάρισαν και ένα αρχαιο htpc στο οποιο περασα 7αρια και δουλευει μια χαρα για browsing και xbmc μεχρι 720p στην 60αρα.

Καποια στιγμη λοιπον εκανα το λαθος και πηγα το "τερας" στο σαλονι και φόρτωσα ενα δυο παιχνιδια - εκει ηρθε η καταστροφη. Games στην 60αρα σε συνδυασμο με τον 5.1 ήχο ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ!!!

Μια και δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναπαιξω παιχνιδι στην οθονίτσα που έχω στο γραφειο σκεφτομαι να "τραμπαρω" τα pc. To μικρο htpc θα παει στο γραφειο και το τερας, αφου μετακομισει σε νεο κουτι θα παει στο σαλονι.

Και εδω ειναι που ζηταω την βοηθεια σας για καταλληλο κουτι.

Επειδη αρκετοι φιλοι μου έχουν htpc's μπορω να πω ότι με πολυ λιγα ειμαι ευχαριστημενος, μια και το μηχανημα θα μπει σε σαλονι και πρεπει να ειναι τουλαχιστον αξιοπρεπες εμφανισιακα. Πιο συγκεκριμενα:

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ
- Χρωμα: Μαυρο (όπως όλα τα hifi μου)
- Οριζοντιο και οχι καθετο λόγω συγκεκριμενης διαταξης επιπλου κλπ
- Πρεπει να εχει αρκετά μεγάλο μεγεθος (δεν ειναι προβλημα) για να χωρεσει board, psu 800w, 2 x GTX460 se sli και 4-5 εσωτερικους σκληρους δισκους!
- Απαραιτητα επίσης πρεπει να εχει "τρύπες" για εξαερισμό δεξια, αριστερα αλλα και πανω, γιατι τα components θα παρουν φωτια αλλιως.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
- Ιδανικα, οι οπες από την δεξια και αριστερη μερια θα πρεπει να έχουν κάποιου είδους φίλτρα για σκόνη
- Και τέλος μου αρέσει να είναι αρκετά minimal σε όψη. Δεν με ενδιαφέρουν οθόνες, volume controls ούτε συνδεσεις usb κλπ στο μπροστινο μερος. Ενα κουμπι ον-οφφ ειναι αρκετό

Ενα που έχω δει είναι στο πλαίσιο και παρότι δεν με καλύπτει, δείτε το για να πάρετε μια ιδεα:
http://www.plaisio.gr/B2O/B2O-Desktop/Cases-H-Y/Turbo-X-Granite-HTPC.htm

Α ξεχασα και να μην εχει ενα σκασμο λεφτα :damnyou:

Περιμενω τις απόψεις σας!!!

Σιλκμαν

Οριστε και μια γρηγορη φωτο του σαλονιου... Το νεο κουτι θα μπει πάνω στο έπιπλο, εκει που είναι το μικρό htpc τώρα οπότε από χώρο δεν έχουμε πρόβλημα

picture.php

Μπορείς να δεις ωραία κουτια για HTPC στα site της origenAE, thermaltake, silverstone.

Το πρόβλημα είναι το SLI.
οσα εχω δει ειτε youtube ειτε σε φορουμ εχουν υποστεί moding.

Τα origenae είναι παρα πολύ ωραία αλλά μάλλον πρέπει να τα φέρεις απ´ έξω. Στον έλληνα που τα φέρνει είδα ξεκινάνε από 450 - τσιμπημένα λίγο :bang:

Εχουν πάντως 1-2 μοντέλα που πρέπει να χωράω
http://www.origenae.co.kr/en/htpc_x11.htm
http://www.origenae.co.kr/en/htpc_s16v.htm <<-

Και ο Zalman εχει ενα συμπαθητικο...
http://www.zalman.com/ENG/product/Product_Read.asp?idx=369

Καλημεραααααααααααα!!!!
Το συγκεκριμενο απο το πλαισο που λες το εχω και ειναι κουταρα αδελφε!!μεσα εχω μια 280GTX evga και χωραει ανετα!!εχει πολλη χωρο χωρις πλακα!αν θες και φωτο να σου ανεβασω να παρεις μια γευση!

Καλημερα και σε σενα.

Αν μπορεις στειλε φωτος απο το μηχανημα σου εσωτερικα.

σε πολλα κουτιά χωράνε.
το θέμα είναι οτι δυο Nvidia 460 Sli σε αυτά τα κουτιά ,δεν θα ζεματάνε απλά.
θα φτιαχνεις κρέπα στο κουτι.

Re: Απάντηση: Πρωτο ποστ - βοηθεια

σε πολλα κουτιά χωράνε.
το θέμα είναι οτι δυο Nvidia 460 Sli σε αυτά τα κουτιά ,δεν θα ζεματάνε απλά.
θα φτιαχνεις κρέπα στο κουτι.

:lol:

Αυτο φανταζομαι και γω για αυτο και ρωταω εσας...

Λοιπον το εψαξα λιγο και κατεληξα (λεμε τωρα) με την βοηθεια σας στα εξης:

Λογω των μεγαλων καρτων και της θερμοτητας που βγαζουν - για να μην μιλησω για το MCP της 780ι που εχω :devil-smiley-029: - χρειάζεται κουτι ΤΕΡΑΣ.

Κατεληξα στα παρακατω δυο και θα ηθελα την γνώμη σας.

Zalman HD 160 Plus

picture.php

picture.php

Ειναι αρκετα συμπαθητικο κουτι με καλη κατασκευη που με εξυπηρετει μια και εχει θεσεις για αρκετους ανεμιστηρες. Διαστασεις ΒΠΥ 460X435X160.

Φοβαμαι όμως ότι οι ανεμιστηρες δεν θα ειναι αρκετοι μια και όλοι είναι 80μμ. Οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι πλεον στα "κανονικά" κουτια μπαίνουν ανεμιστηρες 120μμ που αποδίδουν πολυ καλύτερα τόσο σε αερα όσο και σε επίπεδα θορύβου σε σχεση με τους 80μμ.

Και πάμε στην κουρτίνα 2.

Thermaltake DH-103 (VH3001-BNS)

picture.php

picture.php

picture.php

Το θηρίο έχει μέγεθος ΒΠΥ 482X465X225 !! Εχει αποκλειστικά 2Χ120μμ ανεμιστηρες και μπορει να παρει και άλλους δυο απο πάνω. Παροτι δεν είναι τίποτα εξαιρετικό από πλευράς κατασκευής ή σχεδιασμού (πχ δεν παίρνει το τροφοδοτικό αριστερά ή δεν μπορείς να κρύψεις τα καλώδια κάτω/πισω απο την μητρική) επικρατεί λόγω μεγέθους...

Θα ηθελα και την δική σας άποψη για τα συγκεκριμένα κουτιά

Κανονικα δεν νοειται "htpc" με τετοιες καρτες γραφικων, σε sli κιολας, και τετοια συνθεση.
Αυτο ειναι καθαρα ενα gaming pc.
Ασχετα οτι το θελεις στο σαλονι σε οριζοντιο κουτι.

Λογω των μεγαλων καρτων και της θερμοτητας που βγαζουν - για να μην μιλησω για το MCP της 780ι που εχω :devil-smiley-029: - χρειάζεται κουτι ΤΕΡΑΣ.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650817
Καλυτερο κουτι για την περιπτωση σου δεν θα βρεις.
Και απο τιμη ειναι τιμιο.

Παροτι δεν είναι τίποτα εξαιρετικό από πλευράς κατασκευής ή σχεδιασμού (πχ δεν παίρνει το τροφοδοτικό αριστερά ή δεν μπορείς να κρύψεις τα καλώδια κάτω/πισω απο την μητρική) επικρατεί λόγω μεγέθους...

Με συγχωρεις αλλά αυτα ειναι ανευ αξιας. Ουτε καν δεν επρεπε να ασχολεισαι.

Αυτη ηταν η προταση μου ως προς αυτο που ζητας γνωμη.
Η κανονικη προταση μου θα ηταν να πουλησεις αυτο το PC ως εχει και να κανεις κατι διαφορετικο.
Να φτιαξεις ενα πραγματικο HTPC και να εχεις και μια παιχνιδομηχανη εφοσον παιζεις παιχνιδια.
Θα σε απαλλαξει απο θορυβο, πεταμενα λεφτα σε συνεχεις αναβαθμισεις, μπελα, θερμοτητα (το καλοκαιρι το σαλονι θα βραζει), και πολλα αλλα ακομη.

Audiov ευχαριστω για τα σχόλια σου.

Απο την αρχη το είπα ότι είναι κυριως gaming pc, απλά χρειάζομαι ένα κουτί από αυτά που παλιά ονομάζονταν "desktop", πλέον ονομάζονται htpc.

Σε κουτια tower υπάρχουν πολλές επιλογές σίγουρα, δυστυχώς όμως τέτοιο κουτί δεν μπαίνει σε σαλόνι, ειδικά στην περίπτωσή μου...

Μαλλον θα παω για το Thermaltake

Απάντηση: Re: Πρωτο ποστ - βοηθεια

Audiov ευχαριστω για τα σχόλια σου.

Απο την αρχη το είπα ότι είναι κυριως gaming pc, απλά χρειάζομαι ένα κουτί από αυτά που παλιά ονομάζονταν "desktop", πλέον ονομάζονται htpc.

Σε κουτια tower υπάρχουν πολλές επιλογές σίγουρα, δυστυχώς όμως τέτοιο κουτί δεν μπαίνει σε σαλόνι, ειδικά στην περίπτωσή μου...

Μαλλον θα παω για το Thermaltake

http://en.wikipedia.org/wiki/Home_theater_PC

για να μην χανόμαστε στις λέξεις.
Θες ενα ομορφο "οριζοντιο" κουτί να μην διαφωνουμε .
αυτο το ειδος κουτιού που θες για sli ειναι αρκετά φιλόδοξο,
αλλα δεν έχεις και τίποτα να χάσεις αν το δοκιμάσεις.
παρε ενα ωραίο κουτί για το σαλόνι σου .
βαλε τις δυο κάρτες αν χωράνε και ριξε μερικά χρήματα για να παρεις ανεμηστηρες κουτιου και στις κάρτες .
Ψαξε σε accelero

Aν δεις οτι ο χώρος και οι θερμοκρασίες δεν βοηθάνε το ενχηριμα σου
τοτε θα πρέπει να "πέσεις" σε μία κάρτα.
σίγουρα τα FPS ενος Sli δεν θα τα έχεις
αλλα πιστευω οτι με μια σημερινή κάρτα των 180~250 ευρώ
δεν θα παρατηρήσεις διαφορά στην αναλυση που εχει η τηλεόραση σου.
Ακομα και τα καινουργια παιχνιδια οπως το crysis 2 Παιζουν απροβλημάτιστα ακόμα και σε 5770.

Υπαρχει και η ακόμα πιο οικονομικη λυση να πουλησεις την μια καρτα
και να μεινεις μονο με μια.

Αναλογως με τα οικονομικα σου προσαρμόζεσαι.

ελπίζω να βοηθησα-bye-

Λοιπον το πηρα - κατι με τις απεργιες, κατι ότι το εστειλαν με ground shipping εκανε μονο ενα μηνα να ερθει. Το πρωτο σοκ με το που ήρθε ήταν ότι δεν ήταν καταμαυρο αλλά η πρόσοψη και τα πλαινα είναι πλέον ένα σκουρο γκρι αλουμίνιο και το υπολοιπο παραμενει μαυρο. Δεν είναι πολυ κακο αλλά θα το προτιμούσα καταμαυρο. Προφανως η thermaltake το άλλαξε εν τω μεταξυ.

Πλεον έχει στηθεί και μπηκε στην θεση του :drummer:

Συνολικα έχωσα μεσα:

EVGA 780 sli motherboard

Ε6750 με Arctic Cooling freezer 7 Pro Cooler

Corsair 850 PSU

2 X GTX 460 SLI :devil-smiley-029:

6 ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ!!! :devil-smiley-029: :devil-smiley-029:

2 Extra cards - Soundblaster & 8-port Raidcard

Οι 460 και ο intel einai overclocked :devil-smiley-029::devil-smiley-029::devil-smiley-029:

Σχολια για το κουτι - δυσκολιες
Το στησιμο με ταλαιπωρησε αρκετα, μια και απο ότι φαίνεται όλα τα htpc θελουν πολυ περισσότερη δουλεια από ένα κανονικό pc. Είχε πολυ μπλέξιμο και πολυ βαλε βγαλε μεχρι να δω απο θα περασω τα καλωδια, να κρυψω οσα μπορω και να τα ομαδοποιήσω με ταϊρ-απ. Βαλε και ότι έχει και αρκετα καλωδιακια παραπανω για το front panel & imon frontview και καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται.

Ειχε αρκετη δουλεια για να σεταρω τους ανεμιστηρες ετσι ωστε να ειναι αποτελεσματικοι γιατι στις πρωτες δοκιμες πραγματικα εβραζε το συμπαν.

Οι ανεμιστηρες που έχει το κουτι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ και αναγκαστηκα να παρω καινουριους, οι οποιοι είναι φοβεροι σαν ποιοτητα κατασκευης και πολυ στιβαροι σε σχεση με οτιδηποτε αλλο αλλα τους χρυσοπλήρωσα. Δεν είναι τιποτα τρελο σε cfm (περιπου στα 55) αλλα το airflow έχει "διαπερατότητα" το οποιο είναι πολυ σημαντικό.

http://www.scythe-usa.com/product/acc/051/d1225c12b1ap_detail.html
D1225C12B4AP-14 - 1450 rpm

Το κυριότερο μου πρόβλημα ήταν οι 6 σκληροι που έχωσα μεσα, μια και αφενος η θερμοτητα που βγαζουν επηρεαζει όλο το κουτι και το κυριότερο το συγκεκριμενο κουτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ανεμιστηρα στο cage των σκληρων δισκων και χρειαστηκε "πατεντα" μια και υπαρχει αφθονος χωρος μπροστα απο τους σκληρους δισκους για 120μμ ανεμιστηρα, αρκει να βγαλει κανεις την πρόσοψη του κουτιου. Ο ανεμιστηρας στηρίχτηκε με ενα σετ μαγνητακια απο το eworld - πολυ χρησιμο κιτ αυτο (και καταπληκτικη εξυπηρετηση απο το συγκεκριμενο eshop - ηρθαν όλα την επομενη μερα :)

http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/1240

Ο ανεμιστηρας του κουτιου που δοκιμασα στους σκληρους δισκους δεν εκανε τιποτα αλλα μολις εβαλα τον gentle typhoon λυθηκε το προβλημα - είναι αυτο που είπα παραπανω ότι πολυ σημαντική είναι και η διαπερατότητα του αερα που εχει ενας ανεμιστηρας και όχι μονο τα cfm.

Οπως έχει πει και ο billytsik στο review που εκανε http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=40882&highlight=thermaltake+103 ο 5ος σκληρος ουσιαστικα δεν χωραει.
IMGP5001.jpg

Το προβλημα το ελυσα ουσιαστικα "στραβοβαζωντας" το cage των σκληρων απο την κατω του μερια. Εχει κατι οδηγους που συρταρωνει στην πανω και στην κατω μερια του. Τους πανω τους βαζεις κανονικα και τους κατω βαζεις το cage εκτος των οδηγων που σου δίνει ουσιαστικα τα 3mm που χρειαζεσαι για τον 5ο δισκο - φυσικα το σατα καλωδιο και το ρευμα του πρεπει να ειναι γωνιακα για να χωρεσει και παλι... Μεγαλη βλακεια σχεδιασμου αυτη. Α και ο 6ος δισκος μπηκε χυμα κατω απο το dvd...

Γενικα παντως είναι πολυ ήσυχο, πολυ πιο ήσυχο απο το παλιο μου tower κουτι και σε αυτο εχει να κανει οτι όλοι οι ανεμιστηρες ειναι 120αρηδες και οχι 80μμ...

Είμαι αρκετα ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα - οριστε και φωτογραφιες

Uploaded with ImageShack.us