Πρωτο Review 780G motherboard (Με τη βοηθεια σας)

Tzimakos

AVClub Enthusiast
13 November 2007
733
Γεια χαρα σε ολους....
Προκειται να αγορασω μια καρτα με το ολοκαινουργιο για την ελλαδα chipset 780G..Η καρτα ειναι η συγκεκριμενη http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...roduct=1099965 και θα την αγορασω με το που παραλαβει την πρωτη παρτιδα το καταστημα..

Σκεφτηκα λοιπον για να βοηθησω στη διαδοση της γνωσης αυτου του chipset και να βοηθηθουν αυτοι που σκεφτονται να παρουν μια τετοια μητρικη καρτα, να κανω ενα review της καρτας με τις επιδοσεις της κλπ.

Ωντας ομως ΜΗ ειδικος εγω με τα κομπιουτερικα θα ηθελα τη βοηθεια σας, να με καθοδηγησετε να κανω τα απαραιτητα τεστ στην καρτα (προγραμματα και εργαλεια που δειχνουν τις επιδοσεις της καρτας τι να κοιταξω στην εικονα η καπου αλλου κλπ.), να σας λεω τα αποτελεσματα ωστε να δημιουργησουμε μια βαση δεδομενων που να την κοιταει καποιος και να ξερει που βρισκεται πριν κανει την αγορα που σκεφτεται...

Δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.

Υπάρχει η αντίστοιχη ASUS με HDMI και διαθέσιμη.

Πουντη για πες φιλος..Παντως το αλλο ισχυει οποια και να παρω..Για πες που ειναι αυτη?

Εντέλει Tzimakos πείρες κάποια μητρική; Η gigabyte πάντως ήρθε στα 81 ευρώ (προς το παρών και για λίγο καιρό υποθέτω).
Τσίμπησα μια, και την περιμένω μάλλον την Τρίτη...

Πηρα μια ασους απο το ισοπ και την ανοιγω και δεν εχει ενσωματωμενη ενω στην εικονα που ειχε στη σελιδα εδειχνε μια χαρα και dvi και hdmi..Παω τους λεω τα λεφτα μου πισω (71 ευρω) τα πηρα και τωρα περιμενω το πλαισιο να φερει την ecs..Οποτε τη φερει..

Και με τα 15 ευρω παραπανω θα αλλαξω μια μνημη 1 γιγα που ειχα παρει και θα παρω 2 γιγα γιατι θελω να του βαλω βιστα που τρωνε πολυ τα ατιμα συν τη μνημη που θα τρωει η ενσωματωμενη οποτε χρειαζομαι 2 γιγα...

Last edited:
Γνωριζει κανεις αν παιρνουμε ηχο απο το hdmi της gigabyte?

Φυσικά. Έχω ακόμα το προηγούμενο μοντέλο, και ο ήχος από το HDMI είναι μια χαρά. Σαν ΑΤΙ κάρτα...

Πηρα μια ασους απο το ισοπ και την ανοιγω και δεν εχει ενσωματωμενη ενω στην εικονα που ειχε στη σελιδα εδειχνε μια χαρα και dvi και hdmi..Παω τους λεω τα λεφτα μου πισω (71 ευρω) τα πηρα και τωρα περιμενω το πλαισιο να φερει την ecs..Οποτε τη φερει..
Ποια κάρτα σου φέραν, κοίταξες;
Και με τα 15 ευρω παραπανω θα αλλαξω μια μνημη 1 γιγα που ειχα παρει και θα παρω 2 γιγα γιατι θελω να του βαλω βιστα που τρωνε πολυ τα ατιμα συν τη μνημη που θα τρωει η ενσωματωμενη οποτε χρειαζομαι 2 γιγα...
Ναι, τα βίστα θέλουν οπωσδήποτε 2 gigabyte...

Και οχι τοσο καλη ε?Αντε να δω τι θα γινω εγω που θα παρω ecs και οχι gigabyte...

Καλα παιδια μολις μου ηρθε η ecs..Τι γινεται τη μια παιρνω καρτα και δεν εχει καν ενσωματωμενη καρτα γραφικων και την αλλη παιρνω (για την ecs λεω) και εχει και hdmi που δεν το περιμενα καν....

ναι γιατι αλλη φωτο ειχε η μητρικη που ελεγε οτι αναμενοταν και τελικα εφερε αλλο μοντελο.

δλδ ελεγε οτι περιμενε το A780GM-M αλλα εφερε το A780GM-Α αλλα δεν το εχει αλλαξει στο site.

Δηλαδη απ το ισοπ παιρνουμε χειροτερα απο αυτα που βλεπουμε και απ το πλαισιο καλυτερα απο αυτα που βλεπουμε..Ωραια εγω ειμαι με πλαισιο...

Μεγιές! Μα καλά, χωρίς HDMI είχες αποφασίσει να πάρεις μητρική;
Το 780G δεν βγάζει ήχο από το DVI!
Πότε το βλέπεις να το στήνεις το σύστημα; Όπως φαντάζεσαι με ενδιαφέρει πως δείχνει σε 1080ι :ears:

Εχω ενισχυτη κομπο που το μονο ιν που εχει ειναι το οξ..Γι αυτο δεν μου χρειαζεται το hdmi..Με καρφια θα το συνεδεα..Αλλα τωρα με το hdmi μηπως μπορω να βαλω το hdmi στην τηλεοραση και απο την τηλεοραση που την εχω συνδεσει στο οξ του ενισχυτη να παρω και ηχο αυτοματα?

Θα το στησω σημερα ευελπιστω γιατι εχουμε επιπλοκες με τους δισκους και θα σου πω εντυπωσεις πεταση....