Η έκπληξη ήρθε από το μαμίσιο ανεμιστηράκι του Athlon που είναι πολύ αθόρυβο (περίπου στις 1500-2000rpm δουλεύει), μάλιστα φαίνεται και αχρείαστο αφού η ψύκτρα είναι κρύα και η CPU στους 32-35 βαθμούς. Μάλλον θα αφαιρεθεί τελείως...
Παρέλαβα κι εγώ μια πολύ παρόμοια σύνθεση μόλις χθες. Είμαι στη φάση που του περνάω τα προγράμματα, πρώτες εντυπώσεις ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, ως PC. Αυτό που με προβληματίζει είναι ο θόρυβος αυτού ακριβώς του ανεμιστήρα, ο οποίος σε εμένα είναι ιδιαίτερα έντονος. Μπορεί κάποιος να με καθοδηγήσει πώς μπορώ να ελέγξω στροφές, θερμοκρασία CPU και τα τοιαύτα, καθ' ότι ελάχιστα σχετικός με αυτά; Ευχαριστώ.
Με γειά λοιπόν!
Πρέπει να τσεκάρεις ότι η επιλογή Advanced BIOS Features -> "AMD K8 Cool & Quiet Control" στο BIOS, είναι στο "Auto".
Για να δεις είναι με πόσες στροφές γυρίζει ο ανεμιστήρας σε idle και τι θερμοκρασία έχει η CPU, μπαίνεις στο BIOS του motherboard (πατώντας DEL κατά την εκκίνηση του Η/Υ). Επίσης η Gigabyte έχει ανάλογο utility για Windows μέσα στο συνοδευτικό CD.
Εμένα έχει 32 βαθμούς η CPU με 1600rpm του ανεμιστήρα σε ανοικτό περιβάλλον, και στο κουτί έχει 35 β. με 1800 rpm.
Είναι όντως αθόρυβο... Με ξεγελούσαν τα δύο μικρά ανεμιστηράκια του κουτιού (Thermaltake 7000) τα οποία είναι ιδιαίτερα θορυβώδη και έχουν ήδη αποσυνδεθεί.
Μην τα αποσυνδέσεις, κάνουν δουλειά... ρίχτα στα 5Volt ή στα 7Volt... (ΤΤ bach 8000 κουτί εχω εγώ, με 2 τέτοια πίσω όπως και το δικό σου κουτι)
H ελενξε τα δυναμικά, με κάτι τέτοιο...
Οχι, μπορείς να τα παραλληλήσεις... Και εγώ πανω σε ένα fanmate τα έχω και τα δύο... Νομίζω μέχρι 5watt μπορεί να σηκώσει το fanmate, οπότε μπορείς να συνδέσεις συνολικά μερικούς ανεμηστήρες, αρκεί να τσεκαρεις την συνολική τους κατανάλωση...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.