Πρώτο Σπίτι - Πρώτο Home Cinema

Apollo

New member
6 September 2008
9
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους και συγχαριτήρια για το forum σας.

Αν και μόλις έγινα μέλος κατά το παρελθόν έχει τύχει πολλές φορές να συμβουλευτώ το site για να πληροφορηθώ καλύτερα σε θέματα που με αφορούσαν.

Με όλα αύτα τα θέματα ασχολούμε ΕΝΤΕΛΩΣ ερασιτεχνικά πολλά χρόνια τώρα (ειδκά με τον κουμπάρο μου) και μετά από πολλά χρόνια κατάλαβα ότι δεν με πολυ ενδιέφερε το τελικό αποτέλεσμα αλλά το "ταξίδι". Έτσι λοιπόν σιγα σιγά κατάφερα να φτιάξω ένα υποτυπώδες HC.

Ο λόγος που βάζω αυτό το thread είναι διότι μόλις αγόρασα καινούριο σπίτι και θα ήθελα να διαμορφώσω ένα χώρο για home cinema (περίπου 9τμ - σχεδόν τετραγωνισμένος χώρος). Βασικά είναι ο μόνος χώρος που μου επέτρεψε η γυναίκα μου να κάνω ότι θέλω :) .

Έχω ήδη τα εξής:
TV: Panasonic 42PZ8E
DVD: Pioneer DV400
BD Player: Playstation3
AV:Pioneer VSX-D811S
Speakers: B&W VM1 & AS1

Θέλω λοιπόν να διαθέσω περίπου €2500 για projector και πανί. Επειδή δεν θα ήθελα να πέσω στα δίχτυα των "ειδικών" στους διάφορους εμπόρους, καταστήματα και αντιπροσωπείες, θα ήθελα τη γνώμη σας για το τι θα μπορούσα να πάρω.

Επιπλέον θα ήθελα αν είναι δυνατόν να μου δώσετε και κάποια links από υλοποιήσεις (decor) HC για να πάρω ιδέες.

Ελπίζω να μη σας κούρασα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γιώργος

Καλώς όρισες στην παρέα μας, δυστηχώς και εγώ ψιλο νέος είμαι σε αυτά... οπότε..
απο decor, μπορείς να δείς εδώ τις φωτογραφίες των μελών του φόρουμ...

Τώρα όσο αφορά τον projector, θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο καθώς αναμένονται νέα μοντέλα σύντομα και θα γίνουν μεγάλες αλλαγές σε τιμές/αποδόσεις ;)

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου φίλε Γιάννη.

Βασικά σκεφτόμουν τον Epson 2000 και ένα πανί 84".
Το βασικό μου θέμα λοιπόν είναι´ότι το πανί πρέπει να το πάρω άμεσα διότι θα μπεί ο γυψοσανιδάς κάποια στιγμή την μεθεπόμενη εβδομάδα και πρέπει να το έχω βάλει ώστε να κάνει στη συνέχεια αυτά που πρέπει.

Αρά μου προτείνεις να κάνω υπομονή ώστε να βγούν τα νέα μοντέλα (για πόσο καιρό δλδ;);

Επιπλέον πρέπει να πάρω και καλώδια HDMI 1.3 (περίπου 10μ + 2μ)) και ήχου (συνολικά περίπου 15).
Καμία πρόταση; Το budget είναι σχετικά περιορισμένο.

Ευχαριστώ!!

Χμμ δεν βλέπω να απαντάει και κανείς απο τους γνώστες... αλλα εαν δείς στο φόρουμ περιμένουμε μεσα στον μήνα μπολικα μοντέλα.... δε ξέρω μπορεί να πάρει και μηνας μέχρι να "εππηρεαστούν" τα υπάρχοντα μοντέλα. (να πέσουν τιμές)
Κανεις άλλος να υποστηρίξει ρε παιδιά; η να διαφωνήσει δεν εχω πρόβλημα.

Καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας....
Θα μας βοηθούσες πολύ σε ότι έχει να κάνει με τον προβολέα που θέλεις να μας πεις ποιά μπορεί να είναι η απόσταση θέασης απο το πανί και πόσο είναι το καθαρό μήκος του τοίχου που θα τοποθετηθεί το πανί.
Επίσης καλό θα ήταν να γνωρίζουμε και τις συνθήκες ελέγχου φωτισμού του χώρου σου κατά την διάρκεια θέασης.

Re: Απάντηση: Πρώτο Σπίτι - Πρώτο Home Cinema

Καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας....
Θα μας βοηθούσες πολύ σε ότι έχει να κάνει με τον προβολέα που θέλεις να μας πεις ποιά μπορεί να είναι η απόσταση θέασης απο το πανί και πόσο είναι το καθαρό μήκος του τοίχου που θα τοποθετηθεί το πανί.
Επίσης καλό θα ήταν να γνωρίζουμε και τις συνθήκες ελέγχου φωτισμού του χώρου σου κατά την διάρκεια θέασης.

Καλησπέρα Γιάννη.

Καταρχήν να κάποια πράγματα που θα έπρεπε να γνωρίζω και βάσει αυτών να αρχίσω την αναζήτηση αλλά ας όψεται η ασχετοσύνη....

Η απόσταση θέασης (δυστυχώς) δεν θα είναι μεγαλύτερη των 3 μέτρων και ο τοίχος είναι (περίπου) 2,5 ύψος χ 3,1 πλάτος. Τώρα το θέμα του φωτισμού μάλλον είναι σχετικά εύκολο, διότι ο χώρος έχει μόλις 1 πάραθυρο και για το συγκεκριμένο θα χρησιμοποιήσω χοντρό roman σκούρου (μάλλον) χρώματος. Επιπλέον στο συγκεκριμένο χώρο θα δημιουργηθεί κατασκευή από γυψοσανίδα με κρυφό φωτισμό.

Μου είπαν ότι για το μέγεθος του δωματίου να χρησιμοποιήσω LCD projectr ή SXRD (SΟΝΥ).

Ευχαριστώ,
Γιώργος

Χαίρετε φίλε Γιώργο.

Και εγώ έχω πάρει το Epson 2000, και έχω απόσταση θέασης παρόμοια με την δική σου (~3 μέτρα). Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον Epson, αν και νέος στο χώρο, οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω με άλλους προβολείς. Έχει και το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ ευέλικτος στην τοποθέτηση. Σχετικά reviews:
- http://www.projectorcentral.com/epson_cinema_1080_ub_review.htm
- http://www.projectorreviews.com/epson/powerlite-pro-cinema-1080ub/
- http://www.avforums.com/reviews/21/Epson-EMP-TW2000-LCD-Projector-Review---1080p-Review.html

Βέβαια, λάβε υπόψη πως βγαίνουν πολύ σύντομα νέα μοντέλα από την Epson και άλλες εταιρείες (π.χ. Sony VPL-HW10).

Πάνι έχω πάρει σταθερού πλαισίου στις 92", την A-series της Beamax (http://www.beamax.com, μοντέλο 10216), και έχω μείνει ευχαριστημένος. Προσωπικά θα πρότεινα τις 92", αντί για 84", για αυτή την απόσταση θέασης.
Εγώ την πήρα από εξωτερικό. Αν θέλεις να μάθεις για προμηθευτή Beamax στην Ελλάδα, στείλε μου PM.

10μετρο καλώδιο HDMI αγόρασα της HDcable.co.uk. Καλή τιμή και δουλεύει μια χαρά. Αλλά έχω δοκιμάσει μόνο με 1080i σήμα, όχι 1080p.

Ελπίζω να βοήθησα. Καλές αγορές!

Αν και το θέμα του μεγέθους της οθόνης είναι αρκετά υποκειμενικό, εγώ θα πω ότι πάνω από 90 ίντσες στα 3 μέτρα είναι λίγο κουραστικό. Στο δικό μου setup οι 93 ίντσες από τα 3.60μ. είναι ΟΚ όταν βλέπουμε ταινίες σε 2.35:1. Αλλά όταν καθόμαστε να δούμε πχ τηλεοπτικές σειρές που είναι όλες σε 16:9 και γεμίζει ολόκληρη η οθόνη τότε πολλά από τα άτομα που παρακολουθούν μαζί μου δυσανασχετούν.

Καλησπέρα και πάλι!

Τελικά δεν αγόρασα projector (τουλάχιστον όχι ακόμα)!
Προχώρησα σε παραγγελία AV (Pioneer vsx-lx70) και 1 ζευγάρι B&W 684 όπου παρέα με τα VM1, θα φτιάξουν ένα καλό ηχητικό αποτέλεσμα.

Βλέπετε, δεν είμαι σίγουρος αν ήρθε η ώρα για projector ακόμα μιας και η τεχνολογία προχωράει πολύ και έχω ήδη μια 42PZ8 Panasonic.

Οπότε, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τη βοήθεια που μου έδωσαν και μόλις ολοκληρωθεί ο χώρος θα βγάλω 1-2 φώτο να στείλω μαζί με εντυπώσεις.

:ciao: