Πρωτος προτζεκτορας - Υπερβολη ή οχι?

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Καλησπερα!

Εδω και καιρο (μερικες βδομαδες) εχω καταληξει στην αγορα του JVC Hd350 οπου θα ειναι και ο πρωτος προτζεκτορας μου!

Οσο ομως μαζευω τα λεφτα που ειναι ουκ ολιγα... 3400ε, και υστερα απο μια σχετικη συζητηση με εναν γνωστη επι του θεματος μου προτεινε να μην ξοδεψω πανω απο 2000ε...

Σε αυτην την κατηγορια τιμης κυμαινεται ο Sanyo z3000 οπου ζηταει 2200ε, ο πολυσυζητημενος BenQ W5000 και BenQ W20000 με 2500ε

Μκηκαν τα διαολια μεσα μου και με εβαλε παλι σε σκεψεις...Μηπως τελικα ειναι υπερβολη και οντως δεν θα δω αισθητη διαφορα σε σχεση με τους προηγουμενους? και να σωσω καποια ευρω για τα ηχεια (Β&W 683) που θελω να παρω απο σεπτεμβριο...(μεχρι τοτε θα εχω τα logitech z-300 τα οποια εχω στο pc...)

Αλλα να θυμισω οτι φτιαχνω dedicate χωρο οπου θα βλεπω μονο ταινιες...

αν και οι ταινιες που βλεπω ειναι οι περισσοτερες σε DVD (εχω 1500 dvd, καμια 50 blu ray και καμια 100 σε mkv στα 1080p) και θα τα παιζω μεσω PS3 Media Server (απο το HTPC στο PS3).

καθε σχολιο καλοδεχουμενο!
ευχαριστω

Αν μπορείς πήγαινε δες τους. Εγώ θεωρώ ότιδήποτε πάνω από έναν καλορυθμισμένο benq w5000 υπερβολή, τουλάχιστον για τις δικές μου οικονομικές δυνατότητες. Εξαρτάται και από το πόσο "πονάνε" τα 3.400 την τσέπη σου. Πιστεύω πάντως ότι δύσκολα θα μείνει κάποιος ανικανοποίητος από έναν w5000 - χωρίς να έχω δει τον jvc ωστόσο. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα σου πουν "αν μπορείς, δώσ'τα", εσύ μόνο μπορείς να κρίνεις αν αξίζει γιατί είναι και οικονομικό το θέμα και όχι μόνο απόδοσης. Προσωπικά θα πρότεινα ό,τι και να πάρεις να φέρεις και κάποιον ειδικό να στο ρυθμίσει, και δεύτερον αν δε βιάζεσαι ίσως να περιμένεις για μετά το καλοκαίρι που θα βγουν νέα μοντέλα, γιατί πχ ο w5000 δεν υπάρχει καινούργιος στην Ελλάδα πλέον οπότε περιορίζονται οι επιλογές σου. Άσε που μετά το καλοκαίρι όλο και κάποιος θα πουλήσει τον δικό του για να πάρει κάτι καινούργιο, οπότε μπορεί να χτυπήσεις κάτι πολύ καλό κάτω από τα μισά λεφτά από αυτά που σκέφτεσαι να δώσεις. Δεν ξέρω, για μένα και τα 1800 του w5000 ήταν αρκετά και τον πήρα μεταχειρισμένο, όπως είπα και πιο πάνω εξαρτάται από την τσέπη σου.

ακομα και με εναν x10/hw10/af115/tw5000 δεν υπαρχει περιπτωση να μην μεινεις ευχαριστημενος.Τα υπολοιπα ριξτα στα ηχεια.Η καλη εικονα θελει και καλο ηχο.

Για Sanyo δεν ξερει ακομα κανεις κατι...ο Jvc ειναι πολυ καλος απο οτι λενε ολοι... επιδει ειμαι στην ιδια φαση με σενα ,αναζητω να παρω και εγω τον πρωτο μου projectora.... εχω καταληξει στο συμπερασμα στο οτι και να παρεις θα σου αρεσει αφου ουτε εχεις κατι μεχρι τωρα αλλα και ουτε θα εχεις "λιωσει" ωρες στο να συγκρινεις τον ενα διπλα στον αλλον(υποθεση κανω)...αρα θα σου ελεγα (για να ακουω και εγω) παρε ενα φθηνοτερο και καλο...και μπορεις να κανεισ και save 1200 eu!!!! ...o Βenq θελει μεγαλη αποσταση απο το πανι σαν Dlp και παιζει πολυ καλα....αλλα μπορει να σε ενοχλει το rainbow...εμενα δεν με ενοχλησε οταν τον πρωτοειδα αλλα ισως να μην ειχε βρεξει και να μην το προσεξα..αρα δεν θελω να τον παρω και αρχιζει να ριχνει κανα πρωτοβροχι στο χωρο μου( δεν το ρισκαρω αν δεν κατσω πολυ ωρα να παρακολουθησω κατι)..και δευτρερον σε λιγο καιρο θα μπουν σε μουσειο ιδιως ο w5000... θα σου ελεγα να δεις κατι σε epson 5000 και sony 10...και πιστευω οτι θα εισαι καλα(δεν σου λεω τι χωρο εχεις κλπ...γιατι οτι και να παρεις θα σου αρεσει στην τιμη των 1900 -2200)
αυτο φιλε εχω κατλαβει και postaρω πιο πολυ γιατι βλεπω οτι εχεις σχεδια για ηχεια που ειναι πολυ βασικο για ΗΤ...αρα αν σκεπτεις καπως ετσι δεν κουραστεις να τα αποκτισεις.... με εκτιμιση!!

Αν μπορείς πήγαινε δες τους.

Δυστυχως ειμαι στην θεσσαλονικη και δεν εχω αυτην την ικανοτητα εδω..οποτε εχω μονο το ιντερνετ και τα φορουμ, στα οποια βασιζομαι.

Προσωπικά θα πρότεινα ό,τι και να πάρεις να φέρεις και κάποιον ειδικό να στο ρυθμίσει
Αυτο εννοειται..

Πιστεύω πάντως ότι δύσκολα θα μείνει κάποιος ανικανοποίητος από έναν w5000 - χωρίς να έχω δει τον jvc ωστόσο.
Παντως εχω διαβασει οτι υπαρχει ενα προβλημα με την κινηση δεν γνωριζω εαν εχει λυθει με καποιο καινουργιο firmware..και θελω ενα προτζεκτορα οσο πιο γινεται να ειναι κινηματογραφικος και να μην εχει την βιντεειλα στην κινηση..

δεύτερον αν δε βιάζεσαι ίσως να περιμένεις για μετά το καλοκαίρι που θα βγουν νέα μοντέλα, γιατί πχ ο w5000 δεν υπάρχει καινούργιος στην Ελλάδα πλέον οπότε περιορίζονται οι επιλογές σου. Άσε που μετά το καλοκαίρι όλο και κάποιος θα πουλήσει τον δικό του για να πάρει κάτι καινούργιο, οπότε μπορεί να χτυπήσεις κάτι πολύ καλό κάτω από τα μισά λεφτά από αυτά που σκέφτεσαι να δώσεις.
Καθε σεπτεμβριο βγαινουν νεα μοντελα? πολυ θα ηθελα να ξερω αν θα βγαλουν συντομα καινουργια μοντελα η JVC και Infocus..? τα οποια λογικα θα ειναι πιο φτηνα και πιο καλα απο τα αντιστοιχα ηδη υπαρχων μοντελα τους..
αν ξερει καποιος κατι ας ενημερωσει..

Το πρόβλημα που είχε ο w5000 από όσο ξέρω λύθηκε με νέο firmware εδώ και κανα εξάμηνο τουλάχιστον. Εγώ τουλάχιστον τη βρίσκω μια χαρά την κίνηση, αν θυμάμαι καλά ο Χ10 (αν ήταν αυτός, ένας infocus τέσπα) είχε χειρότερη που τους είχα δει δίπλα δίπλα.
Οι jvc είναι αρκετά πρόσφατοι οπότε δεν ξέρω αν θα βγουν τόσο σύντομα αντικαταστάτες, πάντως πχ από benq περιμένουμε καινούργια μοντέλα (γι'αυτό και δεν υπάρχουν στην αγορά).
Νομίζω ότι με έναν καλό προτζέκτορα των 2000 ευρώ σήμερα θα μείνουν σχεδόν όλοι 100% ικανοποιημένοι, ειδικά αν είναι ο πρώτος τους. Με τον jvc μπορεί να φτάσεις στο 110%, αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να σε χαλάσει κάτι στον w5000 ή σε κάποιον αντίστοιχο. Αν δε βγαίνεις και για καλά ηχεία εγώ θα έλεγα να ρίξεις το budget του προτζέκτορα, άλλωστε πιο πιθανό είναι να κρατήσεις ένα σετ καλά ηχεία πολλά χρόνια παρά έναν προτζέκτορα που σε 2-3 χρόνια θα είναι ξεπερασμένος.

Έστω και εαν είναι ο πρώτος σου προβολέας η επιλογή του 350 νομίζω ότι θα είναι αυτη που θα σε "πάει" ποιο μακριά στον χώρο.
Όπως πολύ καλά αναφέρθηκε ποιο πάνω τον Αύγουστο θα φανούνε τα νεα μοντέλα των εταιρειών.
Η Sony ήδη άρχισε να δείχνει κάτι αλλά βλέπεις υπάρχει το εμπάρκο......
Οπότε ή περιμένεις η κάνεις αγορα εδω και τώρα(JVC 350).

φιλε auter ,
θα μπορουσες να μας πεις με τι πανι θα βλεπεις ?
βαση αυτου θα σου πω τι προβολεα να βαλεις ...
Καλησπερα φιλε Μακη!
εχω κανει ειδικο post για το πανι εδω και γενικα για το χωρο που θα τοποθετηθει.
αλλα δυστηχως δεν ειχα απαντηση μεχρι τωρα...

Αν μπορεις να με βοηθησεις θα το εκτιμουσα ιδιαιτερος!
ευχαριστω..

βεβαια καποιος γνωστος μου ειπε οτι πλεον τα πανια δεν παιζουν ρολο στην ποιοτητα εικονας που δινουν και οτι ολα ειναι πανω κατω ιδια, εκτος βεβαια αμα δεν εχεις ελεγχομενο φωτισμο..βεβαια στην περιπτωση μου ειναι ολα ελεγχομενα και θα γινει καθε δυνατη προσπαθεια για να επιτευθει το καλυτερο αποτελεσμα..

ο λογος που ρωτησα ειναι εαν ειναι να βαλεις φτηνο πανι να μην παρεις τον 350 αλλα καποιον αλλο και την διαφορα στο πανι ...
σιγουρα παντως διαλεξε καποιο με προεντατηρες εαν δεν μπορεις να βαλεις σταθερο ....

ο λογος που ρωτησα ειναι εαν ειναι να βαλεις φτηνο πανι να μην παρεις τον 350 αλλα καποιον αλλο και την διαφορα στο πανι ...
σιγουρα παντως διαλεξε καποιο με προεντατηρες εαν δεν μπορεις να βαλεις σταθερο ....
Τι ακριβως ειναι οι προεντατηρες?

Παντως λεω να παρω η να φτιαξω μια σταθερη οθονη...Αν εχεις να μου προτεινεις κατι, ή κατι αλλο που πρεπει να προσεξω, θα σου ημουν ευγνομων!

Εγω θα ελεγα για πρωτο προτζεκτορα να παρεις κατι σε style Οptoma HD65
Kλασσικο κομματι και καλη επιλογη οικονομικη να μπεις στο χωρο
Αργοτερα τον πουλας σε αριστη τιμη και ανεβαινεις κατηγορια
Τα υπολοιπα λεφτα δωστα στον ηχο που αξιζει πραγματικα

Απάντηση: Re: Πρωτος προτζεκτορας - Υπερβολη ή οχι?

Tens%20Contour.gif
Τι ακριβως ειναι οι προεντατηρες?

Παντως λεω να παρω η να φτιαξω μια σταθερη οθονη...Αν εχεις να μου προτεινεις κατι, ή κατι αλλο που πρεπει να προσεξω, θα σου ημουν ευγνομων!

Re: Απάντηση: Πρωτος προτζεκτορας - Υπερβολη ή οχι?

Η Sony ήδη άρχισε να δείχνει κάτι αλλά βλέπεις υπάρχει το εμπάρκο......
Οπότε ή περιμένεις η κάνεις αγορα εδω και τώρα(JVC 350).

VW90 ? -bye-

Last edited:

Eδω θα πω μονο οτι εχω αλλαξει 3 πανια 124" ολα με προεντατηρες, αξιας 1850 (το πρωτο) και 2.250 τα αλλα δυο, και οι προεντατηρες ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ.

Τωρα εαν κανουν, φανταζομαι οτι τα πανια αυτα για τα οποια λεω, εαν δεν ειχαν ισως ηταν σαν φουστανελες, αλλα σορυ, δεν το πιστευω.

-bye-

εδω και 5 χρονια εχω stewart με προεντατηρες δεν εχει παθει το παραμικρο .
αυτος που μου την εβαλε μου ειπε οτι να την παρω ας ηταν και πανακριβη και ας τον βριζω ολη μερα .
ειναι το μονο που δεν μετανιωσα τοσα χρονια .
ναναι καλα ο ανθρωπος !!!

Last edited:
εδω και 5 χρονια εχω stewart με προεντατηρες δεν εχει παθει το παραμικρο .
αυτος που μου την εβαλε μου ειπε οτι να την παρω ας ηταν και πανακριβη και ας τον βριζω ολη μερα .
ειναι το μονο που δεν μετανιωσα τοσα χρονια .
ναναι καλα ο ανθρωπος !!!
Για ποιο ακριβως μοντελο μιλαμε, ιντσες? και ποσο περιπου κοστισε?
οι σταθερες steward ποσο πανε?