ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟ...

pafrag

Established Member
2 January 2008
234
Aθήνα
Θα ήθελα να αγοράσω έναν προτζέκτορα μέχρι 700 ευρώ, εύκολο στη χρήση. Τι θα μου προτείνατε; Δεν μπορώ να διαθέσω πολά χρήματα τώρα αλλά ούτε και να πελαγώσω με ρυθμίσεις, γιατι προτζέκτορα δεν έχω δει από κοντά ποτέ...και από κάπου πρέπει νααρχίσω...
Θα εκτιμούσα να μου κάνατε μία δύο προτάσεις, πρακτικές και αξιόπιστες...

Ευχαριστώ...:ears:

με 150 ευρω ακομη παιρνεις τον κορυφαιο μαλλον στα λεφτα του,επσον 700.

Tο πλαίσιο είναι καλό για τέτοιες αγορές ή υπάρχουν πιο εξειδικευμένα καταστήματα για να αγοράσει κανείς; Και κάτι ακόμα: Το θέμα με το πανί, τι παίρνω;

Ναι, αυτός είναι. Είναι πολύ καλός και τίμιος για τα λεφτά του, σύμφωνα με τις εντυπώσεις από τους διάφορους κατόχους του.

Συμφωνώ.

Κατά την άποψή μου, είναι ουσιαστικά το πρώτο αξιοπρεπές "εισαγωγικό" μοντέλο που κυκλοφορεί αυτή την εποχή. Οι διάφοροι προβολείς κατώτερης τιμής που κυκλοφορούν έχουν κλάσεις κατώτερη εικόνα και σίγουρα δεν θα σε κρατήσουν ικανοποιημένο για πολύ καιρό.

Αν ανεβεις λιγο γυρω, στα 900 νομιζω,υπαρχει και ο 65αρης Οπτομα.Το αγορασε φιλος προσφατα και επαιζα μαζι του χθες το βραδυ.Πολυ καλη προταση στα 720p,αρκει να τον δεις καπου για να διαπιστωσεις αν βλεπεις rainbow,αφου ειναι dlp!

Απάντηση: Re: ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟ...

.......Πολυ καλη προταση στα 720p,αρκει να τον δεις καπου για να διαπιστωσεις αν βλεπεις rainbow,αφου ειναι dlp!

Εάν κανει θεάσεις μόνος του ΟΚ , εάν όμως όχι ?

Tο πλαίσιο είναι καλό για τέτοιες αγορές ή υπάρχουν πιο εξειδικευμένα καταστήματα για να αγοράσει κανείς; Και κάτι ακόμα: Το θέμα με το πανί, τι παίρνω;

Δεν ειναι και το πλεον εξειδικευμενο καταστημα.
Ωστοσω, αυτο που σε ενδιαφερει ειναι οι τιμες του (οπως καθε αλλο καταστηματος). Κανε μια ερευνα αγορας.

Το πανι ειναι πολυ πονεμενη ιστορια.

Τι πανι χρειαζεσαι,
_ Ποσο μεγαλο ?
_ Σταθερο ή μη ?
_ Ηλεκτρικα αναδιπλουμενο ή μηχανικα ?

Ποικιλια και τιμες υπαρχουν για ολα τα γουστα & τσεπες
(πχ. φαντασομαι οτι με περιπου 200 ευρω αγοραζεις ενα)

Re: Απάντηση: Re: ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟ...

Εάν κανει θεάσεις μόνος του ΟΚ , εάν όμως όχι ?

Προσωπικά στο σπίτι μου, τα τελευταία 4+ χρόνια που έχω DLP προβολέα, μόνο ένας άνθρωπος μου παραπονέθηκε ότι το βλέπει. Για τέτοιο ποσοστό μιλάμε, τουλάχιστον στη περίπτωσή μου.

Δεδομένου ότι ο φίλος ψάχνει για λύση εύκολη στη χρήση (άρα και στην τοποθέτηση), νομίζω ότι η τεχνολογία LCD είναι μονόδρομος..

Θα πρότεινα μάλιστα, λόγω του ότι όπως είπες είσαι αρχάριος, να κοίταζες και μεταχειρισμένες λύσεις, είτε για τον Epson είτε για τον Panasonic A100, είτε για άλλα μοντέλα της Sanyo. Αυτό διότι καλό είναι αφού δεν έχεις άποψη περί του θέματος να πειραματιστείς με κάτι οικονομικό, μέχρι να δεις τί παίζει, τι σ'αρέσει στην εικόνα κλπ, ώστε να αποφασίσεις πιο σωστά για κάτι καλό.
(Oσο για το rainbow, η δική μου εμπειρία σε DLP προτζέκτορα στη σχολή, ήταν ότι σημαντικό ποσοστό το έβλεπε...)

Συμφωνω με τον maesrto.Μπορεις, μεχρι 500 ευρω,να βρεις καλο μεταχειρισμενο

Ο EPSON φαίνεται κατάλληλη λύση. Το πανί με προβληματίζει. Απλά δεν έχω ιδέα. Υπάρχει κάποια μάρκα αξιόπιστη;

Ρε παιδιά ο μεταχειρισμένος δεν είναι λίγο "δώρον άδωρον" αφού δεν μπορείς να ξέρεις πόσες ώρες έχει γράψει η λάμπα σε λειτουργία....

Γενικά με τους τεχνολογίας LCD πόσες περίπου ώρες μπορείς να υπολογίζεις σε απροβλημάτιστη λειτουργία του προβολέα??

Ενδιαφέρομαι και γω αλλά επειδή δεν θα κρατιέμαι και θα παίζω και Playstation φοβάμαι μήπως ξενερώσω μετά από λίγο καιρό που θα αρχίσει τα τερτίπια η λάμπα...
Αντικατάσταση λάμπας 1) πόσο περίπου κοστίζει? 2) Μετά από πόσες περίπου ώρες λειτουργίας θα χρειαστεί? 3) Επαναφέρει τον προβολέα στην αρχική του κατάσταση?

Ρε παιδιά ο μεταχειρισμένος δεν είναι λίγο "δώρον άδωρον" αφού δεν μπορείς να ξέρεις πόσες ώρες έχει γράψει η λάμπα σε λειτουργία....

Γενικά με τους τεχνολογίας LCD πόσες περίπου ώρες μπορείς να υπολογίζεις σε απροβλημάτιστη λειτουργία του προβολέα??

Ενδιαφέρομαι και γω αλλά επειδή δεν θα κρατιέμαι και θα παίζω και Playstation φοβάμαι μήπως ξενερώσω μετά από λίγο καιρό που θα αρχίσει τα τερτίπια η λάμπα...
Αντικατάσταση λάμπας 1) πόσο περίπου κοστίζει? 2) Μετά από πόσες περίπου ώρες λειτουργίας θα χρειαστεί? 3) Επαναφέρει τον προβολέα στην αρχική του κατάσταση?

Όταν αγοράζεις οτιδήποτε μεταχειρισμένο κάπου αναλαμβάνεις και κάποιο ρίσκο! Απροβλημάτιστες ώρες λειτουργίας? : παντελώς άγνωστο! : εξαρτάται από το κομμάτι και την περίπτωση.
1η). Εξαρτάται από το μοντέλο, περίπου από 300-600 γιούρια.
2η). Εξαρτάται από το κομμάτι και την περίπτωση.
3η). Αν δεν έχει άλλη βλάβη... (μήν είναι όμως και ...δέκα χρόνων!!! αλλοιώς θα βάζαμε στον ...παππού μας παπούτσια adidas και φόρμα nike και θα έτρεχε ...μαραθώνιο!!!)

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Οι προβολείς είναι ηλεκτρομηχανικές συσκευές με πολλά κινούμενα μέρη.

Ως εκ τούτου, η αλλαγή της λάμπας ναι μεν "αναζωογονεί" τον προβολέα, αλλά δεν τον κάνει και καινούργιο. Όταν ένα μηχάνημα έχει παίξει 1500 - 2000 ώρες, ώστε να χρειαστεί καινούργια λάμπα (θεωρητικά..), έχει σίγουρα πάρει και αρκετή σκόνη ώστε τα λοιπά οπτικά του να μην είναι σε εξαιρετική κατάσταση (αναλόγως τον κατασκευαστή και το μοντέλο πάντα). Επίσης, αν είναι LCD, ενδέχεται να έχουν "παλιώσει" τα panel και να παρουσιάζουν ανομοιομορφία ή να έχει παρουσιαστεί / επιδεινωθεί το θέμα της σύγκλισης - αλλά μπορεί και όχι. Το ίδιο ισχύει και για το σύστημα του χρωματικού τροχού των DLP. Μπορεί να έχει φθαρεί, μπορεί και όχι. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις.

Τα παραπάνω δεν τα γράφω για να φοβίσω κάποιον υποψήφιο αγοραστή. Η κατάσταση δεν είναι δραματική, και αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι περισσότεροι από εμάς αλλάζουμε τους προβολείς πολύ πριν τις 1500 ώρες, τις πιο πολλές φορές είναι σε εξαιρετική κατάσταση!

Σε κάθε περίπτωση, το βασικό που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος αγοραστής πριν την αγορά ενός μεταχειρισμένου προβολέα είναι να τον δει να παίζει!