Προβλημα με ενα καναλι ενισχυτη

Tsakaritas

New member
5 August 2013
3
Καλησπερα,
έχω εναν ενισχυτή sansui AU-G77X και δεν μου παίζει το ενα καναλι καθόλου, το άλλο λειτουργεί κανονικά, τι μπορεί να φταίει ?

ευχαριστω προκαταβολικα

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Καλησπερα,
έχω εναν ενισχυτή sansui AU-G77X και δεν μου παίζει το ενα καναλι καθόλου, το άλλο λειτουργεί κανονικά, τι μπορεί να φταίει ?

ευχαριστω προκαταβολικα

Έχεις δοκιμάσει με διαφορετικές πηγές,ηχεία,καλώδια να υποθέσουμε,έτσι;

Cosmic Wonder

AVClub Addicted Member
24 October 2012
2,854
Δεν ξέρω εάν στο είπε κανένας με π.μ...αλλά μπορεί λόγω παλαιότητας να χρειάζονται καθάρισμα τα ποτενσιόμετρα,και πολλύ πιθανόν άλαγμα οι ηλεκτρολυτικοί.
Το πάθαινα και εγώ με τον παλλιό sansui που είχα.

Tsakaritas

New member
5 August 2013
3
Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας, το balance είναι σωστό, δοκίμασα με άλλο ηχείο και τα καλώδια του και πάλι τίποτα, οσο για το καθάρισμα οταν τον άνοιξα δεν είχε πολυ σκόνη μεσα. Οσο για πυκνωτές κοίταξα μήπως έχει καεί κανείς (αν εχει φουσκώσει κλπ) αλλά δεν ειδα τίποτα και επειδή κατέχω κατι απο ηλεκτρονικά πιστεύω οτι κατι ειναι καμμενο, να έφυγε κάποιο καλωδιο δεν νομίζω γιατι ο ενισχυτής ειναι μόνιμα ακίνητος αλλα στο σημείο που είναι δεν αερίζεται καλά, να τονίσω βέβαια οτι ο ενισχυτής εχει χαλάσει αρκετες φορες στο παρελθόν (οχι στο κανάλι, άλλα προβλήματα) και εχει επισκευαστεί απο αντιπροσωπία sansui στην Αθηνα (η οποια τώρα νομίζω εχει κλείσει)

#@george@#

AVClub Addicted Member
1 April 2010
1,875
Μια τελευταία δοκιμή, αν δεν την έκανες ήδη : Να αλλάξεις τα βύσματα της πηγής ήχου. Cd player ή πικάπ ή με ότι ακούς εν πάσει περιπτώσει. Δηλαδή, το αριστερό στη θέση του δεξιού και να δεις αν συνεχίζει το πρόβλημα στο ίδιο κανάλι. Αν όντως συνεχίζει, είναι καθαρά θέμα ενισχυτή και θα πρέπει να τον δει τεχνικός.

Tsakaritas

New member
5 August 2013
3
Καλα δεν εχω σκοπο να τον παω σε τεχνικο, πειραματιζομαι κ μονος μου και οτι γινει, γι'αυτο και σας ρωτησα, αυτο που ειπες George δεν το δοκιμασα, θα το δοκιμασω παντως thanks

#@george@#

AVClub Addicted Member
1 April 2010
1,875
Καλα δεν εχω σκοπο να τον παω σε τεχνικο, πειραματιζομαι κ μονος μου και οτι γινει, γι'αυτο και σας ρωτησα, αυτο που ειπες George δεν το δοκιμασα, θα το δοκιμασω παντως thanks
Δεν κάνει τίποτε. Για να δούμε, τι θα "πάιξει";

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,612
Αθήνα
Μήπως έχει ασφάλειες ηχείων και έχει καεί η μία;

Ή ρελέ και κλείνει για κάποιο λόγο (πχ έχει κολλήσει);

31 December 2010
1,624
ATHENS - NEA MAKRI
Πραγματι ανοικει σε σειρα με πολλα προβληματα η ολη γραμμη των συγκεκριμενων μοντελων ειχε στοχο την μειωση του κοστους και το κομπακτ μεγεθος .

Μια πιθανοτητα θα ειναι ψυχρες κολλησεις στο κεντρο του ενισχυτη οπου το κατω καπακι βγαινει με μολις δυο βιδες και προφανως οτι ειναι θα εναι ορατο με γυμνο ματι .

Επομενη περιπτωση θα ειναι ενας απο τους διακοπτες Tape monitor οπου το σημα περναει εξ ολοκληρου μεσα απο αυτους απο τις αλλες πηγες οποτε εκει εαν εχεις θεμα βρωμιας η φθορας θα σε "κοβει" ακομα και εαν εσυ εισαι συνδεμενος σε εισοδους Tuner -Aux -phono

Τελευταια περιπτωση θα μπορουσε να ειναι καποιος απο τους ρελεδες που εχει μεσα αλλα αυτο θα αλλαζε συμπεριφορα με την αλλαγη της εντασης προς τα πανω

Και φυσικα η επομενη περιπτωση θα ειναι η βλαβη

Το συγκεκριμενο μηχανημα εχει διπλο σταδιο εξοδου με συμμετρικη τοποθετηση που σημαινει 8 τρανσιστορ εξοδου συνολικα . Αρα η πολυπλοκοτητα της κατασκευης σε ενα τοσο μικρα σχετικο μεγεθος ειναι και η πηγη για τα περισσοτερα προβληματα

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος