Πρόβλημα με κανάλια digea

harrypap39

New member
18 September 2024
2
Καλησπέρα σας

Έχω μια sony bravia kdl32t3000, και αγόρασα πρόσφατα μια κάρτα neotion free to air, για να μην μπλέκω με εξωτερικούς αποκωδικοποιητές, το θέμα είναι ότι ενώ βρίσκει κανονικά την κάρτα και τα κανάλια, κάποια τα δείχνει ενώ σε κάποια άλλα απλά μπλοκάρει η τηλεόραση και πρέπει να την βγάλω απο το ρεύμα και να την ξαναβάλω, για να ξεμπλοκάρει, η κάρτα είναι καινούργια αλλά και με άλλη που δανείστηκα να δοκιμάσω, μου κάνει τα ίδια, υπάρχει κάποια λύση;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

NetSurfer_g7

Senior Member
2 September 2018
304
Αθήνα
Ειχα παρει την συγκεκρειμενη καρτα το 2010 οταν πρωτοξεκινησε η digea,για να μπορω να βλεπω τα ψηφιακα καναλια χωρις εξωτερικο αποκωδικοποιητη σε μια sony bravia του 2007 που υποστηριζε μονο mpeg-2.Τον πρωτο χρονο δουλευε μια χαρα.Μετα ,οταν ξεκινησε να εκπεμπει η ΕΡΤ HD, αρχισε να τρωει κατι περιεργα σκαλωματα αρχικα με τα καναλια της ΕΡΤκαι μετα απο 4-5 χρονια ειχε θεμα και με τα καναλια της Digea.Μετα η συγκεκρειμενη τηλεοραση μετακομισε στο εξοχικο των γονιων μου και η καρτα αποσυρθηκε και αντικατασταθηκε απο εξωτερικο αποκωδικοποιητη.Φετος το Πασχα που ξαναδοκιμασα την καρτα μετα απο πολλα χρονια σε αλλη τηλεοραση στο χωριο των παππουδων μου,εκανε ακριβως αυτο που περιγραφεις,σε τυχαιες φασεις να μαυριζει η οθονη,να μπλοκαρει εντελως η τηλεοραση και να πρεπει να γινει restart για να δουλεψει.Λογικα καποια στιγμη αλλαξαν καποια παραμετρο (π.χ. το qam) στην μεταδοση των καναλιων σε σχεση με το 2010 που βγηκε η καρτα, με αποτελεσμα να μην υπαρχει πλεον πληρης συμβατοτητα.

kurkosdr

Senior Member
14 December 2014
490
Ειχα παρει την συγκεκρειμενη καρτα το 2010 οταν πρωτοξεκινησε η digea,για να μπορω να βλεπω τα ψηφιακα καναλια χωρις εξωτερικο αποκωδικοποιητη σε μια sony bravia του 2007 που υποστηριζε μονο mpeg-2.Τον πρωτο χρονο δουλευε μια χαρα.Μετα ,οταν ξεκινησε να εκπεμπει η ΕΡΤ HD, αρχισε να τρωει κατι περιεργα σκαλωματα αρχικα με τα καναλια της ΕΡΤκαι μετα απο 4-5 χρονια ειχε θεμα και με τα καναλια της Digea.Μετα η συγκεκρειμενη τηλεοραση μετακομισε στο εξοχικο των γονιων μου και η καρτα αποσυρθηκε και αντικατασταθηκε απο εξωτερικο αποκωδικοποιητη.Φετος το Πασχα που ξαναδοκιμασα την καρτα μετα απο πολλα χρονια σε αλλη τηλεοραση στο χωριο των παππουδων μου,εκανε ακριβως αυτο που περιγραφεις,σε τυχαιες φασεις να μαυριζει η οθονη,να μπλοκαρει εντελως η τηλεοραση και να πρεπει να γινει restart για να δουλεψει.Λογικα καποια στιγμη αλλαξαν καποια παραμετρο (π.χ. το qam) στην μεταδοση των καναλιων σε σχεση με το 2010 που βγηκε η καρτα, με αποτελεσμα να μην υπαρχει πλεον πληρης συμβατοτητα.
Το QAM είναι στο physical layer και αφορά μόνο το tuner της τηλεόρασης, δεν μπορεί να αφορά τη μόντουλα CI η οποία παίρνει ψηφιακό bitstream αφού έχει γίνει demodulated από το tuner της τηλεόρασης. Το θέμα είναι ότι το MPEG-4 AVC μπορεί να έχει διάφορες παραμέτρους κωδικοποίησης, και αν κρίνουμε από την ποιότητα που είχε η Digea αρχικά (δηλαδή χάλια για τα bitrate που χρησιμοποιούσε), μάλλον δεν αξιοποιούσε πλήρως το MPEG-4 AVC. Τώρα που το αξιοποιεί πλήρως (πχ variable bitrate/statistical muxing) η μοντούλα της Neotion κολλάει. Απλά παίρνεις εξωτερικό αποκωδικοποιητή.

• Like
Reactions: Hacker?pcs