Πρόβλημα με Pioneer VSX-422?

Sotiris

Supreme Member
18 June 2006
5,348
Το προβλημα δηλαδη θεωρουμε οτι ειναι το 0=βραχυκυκλωμα ή μπορουμε να πουμε απο καποια τιμη και κατω υπαρχει προβλημα; πχ απο 2Ω και κατω

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,189
Οι απιθανοι τυποι της Pioneer στην Ελλάδα σας έχουν βάλει να κάνετε κωλοτούμπες μου φαινεται :p

leo1964

AVClub Fanatic
12 May 2010
10,381
Νησί των Φαιάκων
Επειδη με βαλατε σε σκεψεις, πηγα μετρησα κι εγω τα δικα μου ηχεια.
Αναφερονται ως 8Ω και ειναι τα klipsch ref 35.
Τα 3 μπροστα μου τα δειχνει 3,5Ω και τα 2 πισω 4Ω (πιθανον επειδη παιζουν με αλλα καλωδια τα οποια εχουν και μεγαλυτερο μηκος)
Θεωρειτε οτι υπαρχει προβλημα;
Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα

leo1964

AVClub Fanatic
12 May 2010
10,381
Νησί των Φαιάκων
Απάντηση: Re: Πρόβλημα με Pioneer VSX-422?

εγώ απλά τους προειδοποίησα.....αν έχουμε ´´ομορφιές´´ κατά την παράδοση θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι :)

Απάνω τους paiktara!
Έχω εκνευριστεί με την συμπεριφορά τους.

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,634
Αθήνα
Καλά ξεμπερδέματα.
Μήπως βοηθήσει, γαι δείτε στο manual αν υπάρχει κεφάλαιο για την ρύθμιση της αντίστασης των ηχείων. Στον δικό μου (2020Κ), υπάρχει η δυνατότητα ανοίγοντας τον ενισχυτή με πατημένο ταυτόχρονα το κουμπί ENTER, να μπει σε κάποιο menu όπου δηλώνεται την ονομαστικη αντίσταση των ηχείων.

paiktaras

Senior Member
Re: Απάντηση: Πρόβλημα με Pioneer VSX-422?

οχι δεν εχει κάτι τέτοιο, το μόνο που βρήκα είναι ότι μπορεί να δεχτεί οποιοδήποτε ηχείο 6 έως 16 Ω, λογικά αυτό που αναφέρεις θα το κάνει αυτόματα

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
Re: Απάντηση: Πρόβλημα με Pioneer VSX-422?

Το προβλημα δηλαδη θεωρουμε οτι ειναι το 0=βραχυκυκλωμα ή μπορουμε να πουμε απο καποια τιμη και κατω υπαρχει προβλημα; πχ απο 2Ω και κατω

Το είπα γιατί μπορεί κάποιοι να μπερδευτούν και να νομίζουν ότι έτσι μετράνε την εμπέδηση του ηχείου, ενώ στην πραγματικότητα βλέπουν αν υπάρχει κάποιο βραχυκύκλωμα, ή τέλος πάντων κάτι στραβό στο ηχείο. Αυτό δεν ήθελαν οι τεχνικοί στην Pioneer; Να δούνε μήπως κάτι πάει στραβά με το ηχείο.

Για να δεις την εμπέδηση πρέπει να κάνεις άλλα κόλπα. Πρέπει να το μετρήσεις με αντίσταση σε σειρά με το ηχείο και ο ενισχυτής να δίνει ρεύμα... τρέχα γύρευε καθώς θέλει δοκιμαστικούς τόνους σε πολλές συχνότητες. Είναι κάτι που δεν μετριέται με πολύμετρο.

paiktaras

Senior Member
Άρχισαν οι αναμενόμενες ομορφιές....το ένα ανταλλακτικό έγιναν τέσσερα από τα οποία τα 3 τα έχουν και το ένα φυσικά είναι σε έλλειψη με άγνωστη ημερομηνία ακόμα παράδοσης από Βέλγιο. Πως έχω μπλέξει έτσι;;;;;;;

stavroslam

AVClub Addicted Member
16 December 2011
1,638
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΥΛΟΣ
Άρχισαν οι αναμενόμενες ομορφιές....το ένα ανταλλακτικό έγιναν τέσσερα από τα οποία τα 3 τα έχουν και το ένα φυσικά είναι σε έλλειψη με άγνωστη ημερομηνία ακόμα παράδοσης από Βέλγιο. Πως έχω μπλέξει έτσι;;;;;;;

ελεος.καλα δεν μπορουν να σου δωσουν καινουριο να ξεμπερδευεις?

vertical

Supreme Member
15 November 2011
3,441
Ακριβής ημερομηνία αγοράς ποια είναι; Αν είσαι εντός 6μηνου, μπορείς να πάρεις τα χρήματα σου πίσω ή αντικατάσταση βάσει νόμου.

ika

Supreme Member
20 September 2010
5,634
Αθήνα
Είναι αγορασμένο 14_9 αλλά το κατάστημα που το αγόρασα έχει κλείσει

Την εγγύηση την δίνει ο κατασκευαστής, όχι το κατάστημα. Αν το κατάστημα προσφέρει επιπλέον δική του είναι άλλο θέμα.

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,189
Αυτα να γινουν μάθημα σε όλους μας.

Να σταματήσουμε να δίνουμε λεφτά σε τετοιες εταιρίες (πρωτίστως Intersys και επίσης Pioneer) μέχρι να σοβαρευτούν και να μάθουν να δείχνουν στοιχειώδη σεβασμό στον πελάτη τους.

paiktaras

Senior Member
Την εγγύηση την δίνει ο κατασκευαστής, όχι το κατάστημα. Αν το κατάστημα προσφέρει επιπλέον δική του είναι άλλο θέμα.

Το θεμα ειναι οτι η intersys δεν το καλυπτει και μεσω του υπουργειου εχω κανει καταγγελια εδω και ενα μηνα και ουτε καν εχει ασχοληθει καποιος με το θεμα. Μιλαμε για ενα ατελειωτο φουρδελο ειμαστε ως κρατος και αυτο επιβεβαιωνεται καθημερινα. ......