Πρόβλημα με Samsung LE40b750, τρεμόπαιγμα και σβήσιμο

Established Member
13 December 2008
168
Καλησπέρα εδώ και 3-4 μήνες έχω ένα πρόβλημα με την τηλεόραση μου.Στην αρχή τρεμόπαιζε η φωτεινότητα όταν την άνοιγα και μετα επεκτάθηκε κ σε άλλες στιγμές αλλά όχι τόσο έντονα και φαίνεται ειδικά σε μαύρο setup που έχει το media player μου. Για να μην τα πολυλογώ λέω δεν είναι κατι σοβαρό και λήγει η εγγύηση των δυο ετών τον σεπτέμβρη. Και σήμερα δυο μήνες μετά έτσι όπως βλέπω μου σβήνει η εικόνα και ακούγεται μόνο ο ήχος.πάω από hdmi σε tv το ίδιο, την κλείνω δυο λεπτά, μετά παίζει μισό λεπτό και ξανά τα ίδια.Την κλείνω 10 λεπτα και μετά έπαιζε για μια ώρα μέχρι οσώτου την εσβησα.Τι λέτε να κάνω?προλαβαίνω καμιά επέκταση?είναι σοβαρο?

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Τι λέτε να κάνω?

Είχες λάβει μια απάντηση τον Αύγουστο στο νήμα κατόχων του μοντέλου...

Κάλεσε το service πριν λήξει η εγγύηση. Απο ιδία εμπειρία σου λέω οτι κατα πάσα πιθανότητα άρχισε να τα φτύνει το τροφοδοτικό. Απλώς θα μείνεις χωρίς τηλεόραση κανένα 10ήμερο.

.....και είχες πει....

καλησπέρα κ πάλι μίλησα με samsung κ μου είπαν πρώτα να περάσω το firmware κ μετά να τους πάρω αν επιμείνει το πρόβλημα.εγώ έχω το 1005.3, σε ποιό αξίζει να αναβαθμίσω μπας κ λυθεί το πρόβλημα κ χωρίς να έχω κανένα από τα άλλα θέματα που λέτε?στο 2004?

Πλέον περί επέκτασης εγγύησης μόνο το service μπορεί να σου απαντήσει.

Last edited:

Established Member
13 December 2008
168
οκ ναι από αμέλεια δεν το πήγα στο service, ίσως γτ θεώρησα ότι δεν ήταν κάτι το σοβαρό αφελώς, απλά αν ψιλιάζεται κάποιος τι μπορεί να είναι μην πάω άσχετος όπως επίσης και αν μπορει με πμ να μου στείλει κάποιο δοκιμασμένο επισκευαστικό κέντρο ευχαριστώ
Επίσης το θέμα σοβάρεψε και θέλω να διαπιστώσω αν είναι από την ίδια αιτία ή αν τα επιπλέον σβήσιμο της οθόνης μπορεί να εστιάσει καλύτερα στο πρόβλημα για αυτό ξαναποστάρω

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Μπορείς να επικαλεστείς το ότι είχες μιλήσει με το service (εντός του χρόνου εγγύησης) και σου είχαν πει ως λύση να περάσεις το τότε νέο firmware...

...κατά τη γνώμη μου, πρέπει πρώτα να τους πάρεις τηλέφωνο και μετά αποφασίζεις τι θα κάνεις.

Established Member
13 December 2008
168
μίλησα με μια κυρία, ευγενική σχετικά, η οποία μου είπε να περάσω την τελευταία έκδοση του firmware, παρόλο που της είπα ότι είναι προφανές ότι δεν είναι θέμα firmware, και θα προωθήσει ένα αίτημα και ίσως με καλύψουν αν συνεχιστεί..το θέμα είναι ότι λόγω του ότι είχα ακούσει προβλήματα για το νέο firmware δεν το είχα περάσει κ δεν έχω πρόθεση να το περάσω γτ από ότι είχα ακούσει είναι μανούρα να κάνω downgrade μετά κ παρουσιάζει προβλήματα.

dragonfighter

Established Member
29 June 2012
117
Corfu
Έχω κ γω παρόμοιο πρόβλημα στην σχεδόν 5χρονη le40b750 μου. Ευτυχώς το τρεμοπαιγμα παρουσιάζεται αρκετα σπάνια κ για λιγο και εκτός αυτού δεν εχει παρουσιάσει κάτι πιο σοβαρό.

Ομως επειδή δεν θέλω να πετάξω την τηλεόραση ακόμα (κ άλλη να πάρω όλο και κάποιος συγγενής θα την εκτιμήσει) και θελω να προλαβω τα χειροτερα (να μην δειχνει εικόνα δηλαδη) έχετε ιδέα τι μπορεί να εχει;

velatis panos

AVClub Enthusiast
25 January 2011
1,292
Oπως σου τα λεει ο czoun θα κανεις θα πεις οτι τους ειχες παρει τηλεφωνο.Αν ειχες δωσει και τα στοιχεια σου και καταγραφηκε δεν θα χεις προβλημα

dragonfighter

Established Member
29 June 2012
117
Corfu
Re: Απάντηση: Πρόβλημα με Samsung LE40b750, τρεμόπαιγμα και σβήσιμο

Oπως σου τα λεει ο czoun θα κανεις θα πεις οτι τους ειχες παρει τηλεφωνο.Αν ειχες δωσει και τα στοιχεια σου και καταγραφηκε δεν θα χεις προβλημα

Χμμ ίσως πρέπει να κάνω καινούργιο thread, άσχετα αν είναι παρόμοιο πρόβλημα σε ίδιο μοντέλο TV. Απάντησες στον Avatar που είχε κάνει αυτή την ερώτηση 2 χρόνια πριν...

dragonfighter

Established Member
29 June 2012
117
Corfu
Re: Απάντηση: Πρόβλημα με Samsung LE40b750, τρεμόπαιγμα και σβήσιμο

Τελικά το πρόβλημα είναι στο τροφοδοτικό και συγκεκριμένα φταίει κάποιος από τους 4 inverters - βρήκα και άλλους ομοιοπαθείς εδώ: http://www.diynot.com/forums/viewtopic.php?t=247542&start=0
Μια εικόνα και της τηλεόρασης εσωτερικά:
le40b750.jpg

Last edited:

dragonfighter

Established Member
29 June 2012
117
Corfu
Τελικά το πρόβλημα επιδεινώθηκε και δεν εμφανίζει εικόνα αλλά μόνο ήχο μετά από λίγο. Έγινε παραγγελία από ebay το καινούργιο αντίστοιχο τροφοδοτικό σε βελτιωμένη έκδοση (100 ευρώ συνολικό κόστος - τα διπλά ζητούν στην αντιπροσωπεία).