Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα

Απάντηση: Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1ο Po

Μετέφερα εδώ τα post που αφορούσαν την προφορική απάντηση της Sony προς μέλος μας ως πιο κατάλληλο νήμα.

Έχω να σχολιάσω τα εξής για να μπει μια τέλεια σε μπηχτές πάσας κατεύθυνσης . Οι μαρτυρίες των μελών μας θεωρούνται 100% αξιόπιστες αλλά από τη στιγμή που είναι προφορικές δυστυχώς δεν μπορούν να καταγραφούν ως απόλυτα τεκμηριωμένες (αλλωστε δεν αφορούν κάθε κατασκευαστή) και θα εξηγήσω άμεσως γιατί. Σε αυτές τις μαρτυρίες να διευκρινίσω ανάγω και τη θετική προφορική μαρτυρία του φίλου μας από την Sony και την προ ημερών αρνητική μαρτυρία άλλου μέλους μας από την άρνηση του Τσακναρίδη για επισκευή φακού.

Η Sigma Αμερικής έβγαλε δημόσια γραπτή ανακοίνωση οτι δεν επισκευάζει κανένα προϊόν που δεν έχει εισάγει η ίδια ούτε επι πληρωμή. Δεν ξέρω πως καταλήξαν σε αυτή την πολιτική και ούτε με ενδιαφέρει, ξέρω οτι έκανε μεγάλο θόρυβο όταν ανακοινώθηκε. Αυτό που ξέρω επίσης είναι ότι αυτή η ανακοίνωση είναι δημόσια, αρα είναι η τεκμηριωμένη θέση μιας αντιπροσωπιας έστω και αν αυτή είναι σε άλλο κράτος.

Στην έκθεση του ΣΕΚΑΦ που έγινε τελευταία επισκεφτήκαμε μαζί με τον Cacau σχεδόν ολα τα περίπτερα των αντιπροσώπων Nikon, Canon, Olympus, Panasonic, Fuji, Sigma και όπου προλάβαμε (γιατί ο στόχος μας ήταν να δούμε τα νέα μοντέλα μηχανων), κάναμε και κάποιες γενικές ερωτήσεις περί σερβις στους αντιπροσώπους που ήταν εκεί, χωρίς να αναφέρουμε κάν την επιστολή που είχαμε έτοιμη και θα στέλναμε. Άκουσαμε διαφορετικες απόψεις και κατάλαβαμε ότι δεν υπάρχει κοινή στρατηγική σχεδόν σε τίποτε και ειδικά για τις αγορές από Ευρώπη και από παραεισαγωγές. Όπως επίσης κατάλαβαμε οτι αυτά που μας είπαν προφορικά σε ένα περίπτερο μπορεί να αλλάξουν δραματικά προς το χειρότερο αν αντιμετωπίσουν μεμονωμένα τον καθένα ως μονάδα, ανάλογα και το μέγεθος της ζημιάς. Τίποτε από ολα αυτά λοιπόν που μας ανέφεραν προφορικά εκεί δεν μέτρα ως αξιόπιστο και τεκμηριωμένο (γιαυτό και δεν μεταφέρθηκε) αν δεν υπάρχει με σαφήνεια γραμμένο κάπου και δημόσια αναρτημένο ώστε να είναι απολύτως ξεκάθαρο. Και αν διαβάσετε τα ψιλά γράμματα των εγγυήσεων που συνοδεύουν τα προϊόντα (αυτά έχουμε γραμμένα μόνο) έτσι όπως είναι διατυπωμένα ξύνεις το κεφάλι σου τι σημαίνουν ανα περίπτωση.

Έτσι αποφασίσαμε μαζέψαμε και επεξεργαστήκαμε μια σειρά από ειδικά ερώτηματα που θίγουν διάφορες πτυχές των εγγυήσεων. Στείλαμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα την επιστολή με τα ερωτήματα προσπαθώντας να αντλήσουμε από τον κάθε αντιπρόσωπο μια γραπτή απάντηση την οποία και θα αναρτούμε σε ειδικό νήμα, όπου και ευελπιστούμε να επεξηγούνται ανα εταιρία τα ψιλά γράμματα των εγγύησεων. Έτσι θα υπάρχει μια δημόσια τεκμηριωμένη απάντηση για διάφορα ειδικά ζητήματα, που δεν είναι απολύτως ξεκάθαρα στους γραπτούς όρους της εγγύησης ή στους αναρτημένους ανα εταιρία στο διαδίκτυο.

Για να προσδώσουμε μάλιστα κύρος στην συγκεκριμένη κίνηση απευθύναμε την σχετική επιστολή προς τον ΣΕΚΑΦ που είναι το συλλογικό τους όργανο, προς διάθεση κατά την κρίση του σε όλα τα μέλη του που σχετίζονται με το αντικείμενο και λειτουργούν σέρβις. Επιπλέον κάναμε και κατιδιαν συνάντηση με τον πρόεδρο και τον ταμία του ΣΕΚΑΦ από τους οποίους αρχικά αποσπάσαμε θετική ανταπόκριση για την κίνηση αυτή. Από τότε αναμένουμε απαντήσεις. Είναι πολύ πιθανό λόγω της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος (δεν έχει ξαναγίνει πουθενά ούτε στον σχετικό τύπο) να μας αγνοήσουν παντελώς ή να υπάρξουν αντιδράσεις των μελών και να μην θέλουν να δώσουν δημόσια απαντήσεις ειδικά αφού κάθε εταιρία έχει δικη της πολιτική, ή να απαντήσουν πολύ γενικά και αόριστα.

Αυτό που πρέπει όμως να γίνει απόλυτα κατανοητό από όλους είναι οτι η κίνηση αυτή έγινε με ένα μοναδικό γνώμονα: να κατοχυρώσει όσο το δυνατόν τα μέλη μας αλλά και τυχόν επισκέπτες του forum στην ορθή αντιμετώπιση που πρέπει να έχουν από τον εκάστοτε αντιπρόσωπο βάση των γραπτών όρων της εγγύησης. Και να μην ερμηνεύεται ανά περίπτωση από τον αντιπρόσωπο η αντιμετώπιση που θα τύχει ο καθένας μας. Τυχόν άλλες προσωπικές ερμηνείες (πλάγιες ή ευθείες) για τον λόγο που έγινε η κίνηση αυτή είναι νομίζω κατανοητό οτι αποτελούν ευθεία μομφή απέναντι στην ΔΟ και θα αντιμετωπιστούν ανάλογα.

Last edited:
Δηλαδή Κώστα, αν εγκατασταθώ μόνια ή για κάποιο διάστημα εγώ στην Αμερική και πάθει εκεί κάτι ο φακός μου, που ον αγόρασα καινούριο σε άλλη ήπειρο, δεν έχω κάν πρόσβαση στο σέρβις, ούτε επί πληρωμή;

Απάντηση: Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και κατα

Βλάση θα ψάξω να βρω το δημισιευμα της Sigma να στο στείλω και να βγαλεις μόνος σου άποψη, είχε γίνει αρκετός ντόρος τότε και ίσως το μαζέψαμε στη συνέχεια.

Εδω αναφέρει ως ελάχιστη χρέωση τα 250$ χωρίς ανταλλακτικά : https://www.sigmaphoto.com/article/important-information-regarding-gray-market-sigma-products/

Re: Απάντηση: Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και

Βλάση θα ψάξω να βρω το δημισιευμα της Sigma να στο στείλω και να βγαλεις μόνος άποψη.

φαίνεται ενέργεια εντελώς παράλογη, ειδικά όταν η εταιρεία κυκλοφορεί τα ίδια προιόντα σε όλο τον κόσμο. Επίσης δεν γίνεται να αποκλείεις την πρόσβαση στο σερβις σε άτομα που αγόρασαν νόμιμα το προιόν σου, απλώς επειδή έτυχε να αλλάξεις ήπειρο για επαγγελματικούς ή εκπαιδευτικούς λόγους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσω

Συμφωνώ μαζί σου σου, είναι ένα από τα ερωτήματα που θέσαμε στους αντιπροσώπους και εδώ, έβαλα το link από την Sigma USA https://www.sigmaphoto.com/article/important-information-regarding-gray-market-sigma-products/ όπου από 1/1/2017 χρεώνουν ελάχιστα 250$ χωρίς ανταλλακτικά για επισκευή προϊόντος που δεν είναι δίκης τους εισαγωγής. Ψάχνω να βρω αν ίσχυε και η ΠΑΝΤΕΛΗΣ απουσία σερβις αλλά δεν το βρίσκω, είμαι σίγουρος οτι είχε μεταφερθεί στον τύπο και το είχαμε μάλιστα βαλει και σε κάποια δικη μας παλιά δημοσίευση.

Στην πράξη δέχονται να επισκευάσουν αλλά με υπερβολική min. χρέωση, αυτό διαβαζω άσχετα αν εχεις νόμιμα εγγύηση σε άλλη χώρα π.χ. Ελλάδα. Βέβαια υπάρχουν και τα ψιλά γράμματα των εγγυήσεων που μπορεί να σε καλύπτουν αν δίνει παγκόσμια εγγύηση η μαμά εταιρία και όχι περιορισμένη ανα Ήπειρο και εχεις μαζί σου όλες τις σχετικές αποδείξεις οτι το προϊόν το πήρες από επίσημο ντιλερ της Sigma σε άλλη χώρα.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1

...
Η Sigma Αμερικής έβγαλε δημόσια γραπτή ανακοίνωση οτι δεν επισκευάζει κανένα προϊόν που δεν έχει εισάγει η ίδια ούτε επι πληρωμή. Δεν ξέρω πως καταλήξαν σε αυτή την πολιτική και ούτε με ενδιαφέρει, ξέρω οτι έκανε μεγάλο θόρυβο όταν ανακοινώθηκε. Αυτό που ξέρω επίσης είναι ότι αυτή η ανακοίνωση είναι δημόσια, αρα είναι η τεκμηριωμένη θέση μιας αντιπροσωπιας έστω και αν αυτή είναι σε άλλο κράτος...

Πώς γράφεις κάτι πριν δεις τι πραγματικά είναι αναρτημένο και σε ισχύ;
Έχει γραφτεί σε προηγούμενο ποστ τι έχει ανακοινώσει η Sigma Αμερικής.

Δες ξανά τι γράφει η Sigma Αμερικής στην επίσημη σελίδα της.
Δεν λέει πουθενά ότι αρνείται επισκευή επί πληρωμή.
Απλά χρεώνει
+250$ καπέλο

Πιο ξεκάθαρο και επίσημο δεν γίνεται, όσον αφορά τη Sigma Αμερικής:

https://www.sigmaphoto.com/article/important-information-regarding-gray-market-sigma-products/

As of January 1, 2017, any product that is not imported by the Sigma Corporation of America or purchased from an unauthorized Sigma USA Dealer will not be serviced under warranty regardless of the service required. The Sigma Corporation of America Service department will service these products for a minimum $250 charge in addition to the required parts and labor charges at the owner's expense.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Δια

Το ειχα ήδη αναρτήσει Γιάννη στο δυο προηγούμενο post οτι χρεώνουν ελάχιστα 250$, λαθος μου που δεν το τσέκαρα, το διόρθωσα σχετικά και στο αρχικό post, το σημαντικό όμως στην ανακοίνωση ζήτημα είναι οτι δεν καλύπτουν και αυτόν που έχει εγγύηση σε άλλη χώρα νόμιμα. Δηλαδή αν κάποιος κάνει την μετεγκατάσταση εκεί μένει ακάλυπτος για προϊόν που έχει αγορασει και είναι στην εγγύηση.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής -

Μια λανθασμένη πληροφόρηση όμως δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις όπως καταλαβαίνεις.

Ακόμα και με εκ των υστέρων διόρθωση αφήνει ομιχλώδες τοπίο, ενώ είναι ξεκάθαρο το θέμα όσον αφορά τη Sigma Αμερικής.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής

Ξεκάθαρα δεν είναι γιατί κανονικά αν εχεις αγορασει το προϊόν νόμιμα σε άλλη χώρα από επίσημο μεταπωλητή και εχεις την απόδειξη και είναι εντός εγγύησης υποχρεούνται να το καλύψουν χωρίς καμία χρέωση. Αυτό θα ήταν ξεκάθαρο και σωστό απέναντι στον πελάτη τους.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφ

Μια χαρά ξεκάθαρο είναι. Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται.
Πληρώνεις και κάνεις τη δουλειά σου.

Άρνηση επισκευής επί πληρωμή δεν αναφέρει.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Διαβάστε το 1

...την προ ημερών αρνητική μαρτυρία άλλου μέλους μας από την άρνηση του Τσακναρίδη για επισκευή φακού.

Άρνηση επισκευής εγώ δεν διάβασα να έγινε.

Πήγε ο κάτοχος τον φακό στην αντιπροσωπεία προς επισκευή και του τον γύρισαν πίσω με άρνηση επισκευής επειδή ήταν αγορασμένος από amazon?
Όχι βέβαια.

Πώς ξαφνικά λες κι εδώ και στο άλλο νήμα ότι ο Τσακναρίδης αρνήθηκε επισκευή;

Αυτό που διάβασα εγώ στην εξιστόρηση του συμβάντος, είναι ο κάτοχος να ζαλίζει τον αντιπρόσωπο στο τηλέφωνο για ένα πρόβλημα σε έναν φακό που μόλις αγόρασε από Amazon και ο αντιπρόσωπος του πρότεινε το προφανές, να τον γυρίσει στο Amazon.

φαίνεται ενέργεια εντελώς παράλογη, ειδικά όταν η εταιρεία κυκλοφορεί τα ίδια προιόντα σε όλο τον κόσμο. Επίσης δεν γίνεται να αποκλείεις την πρόσβαση στο σερβις σε άτομα που αγόρασαν νόμιμα το προιόν σου, απλώς επειδή έτυχε να αλλάξεις ήπειρο για επαγγελματικούς ή εκπαιδευτικούς λόγους.

Αν έχεις Nikon αγορασμένη από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, και μένεις USA η Canada,δεν έχεις επισκευή ούτε επι πληρωμη.

https://www.nikonusa.com/en/nikon-store/gray-market.page

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά νέας ή αναβάθμιση παλιάς φωτογραφικής μηχανής - Δια

Άρνηση επισκευής εγώ δεν διάβασα να έγινε.

Πήγε ο κάτοχος τον φακό στην αντιπροσωπεία προς επισκευή και του τον γύρισαν πίσω με άρνηση επισκευής επειδή ήταν αγορασμένος από amazon?
Όχι βέβαια.

Πώς ξαφνικά λες κι εδώ και στο άλλο νήμα ότι ο Τσακναρίδης αρνήθηκε επισκευή;

Αυτό που διάβασα εγώ στην εξιστόρηση του συμβάντος, είναι ο κάτοχος να ζαλίζει τον αντιπρόσωπο στο τηλέφωνο για ένα πρόβλημα σε έναν φακό που μόλις αγόρασε από Amazon και ο αντιπρόσωπος του πρότεινε το προφανές, να τον γυρίσει στο Amazon.

ενημέρωση σχετικά με τις εγγυήσεις των φακών της συγκεκριμένης εταιρείας

μόλις έκλεισα το τηλέφωνο με τον αντιπρόσωπο της Sigma στην Ελλάδα (tsaknaridis.gr) ο οποίος με ενημέρωσε ότι δεν καλύπτει με εγγύηση τους φακούς που είναι αγορασμένοι από το amazon.co.uk και ότι θα πρέπει να απευθυνθώ στο ίδιο το amazon

μου ανέφερε κάτι περί εισαγωγής χωρίς φόρους κλπ, δε μπήκα στη διαδικασία να συζητήσω περαιτέρω τι ακριβώς εννοούσε διότι δε βρίσκω το λόγο να ασχοληθώ, από τη στιγμή που το amazon θα μου λύσει το πρόβλημα χωρίς πολλά-πολλά

εποικονώνησα μαζί τους διότι έχω στα χέρια μου 2 φακούς 16mm f/1.4 για e-mount αγορασμένους από 2 διαφορετικά Ευρωπαϊκα amazon και οι δύο εκ των οποίων παρουσιάζουν πρόβλημα,ο μεν πρώτος υπάρχουν φορές που ανοίγω την κάμερα και δεν τον αναγνωρίζει καθόλου σαν native φακό (ενεργοποιεί αυτόματα τις manual ρυθμίσεις) ενώ ο δεύτερος έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα flare σε ανοιχτά διαφράγματα, σε σημείο να είναι άχρηστος (σημειωτέον αγοράστηκε σε warehouse deals προσφορά, όπως έχουν αναφέρει και άλλα μέλη θέλει πολύ προσοχή όταν αγοράζονται open box φακοί από εκεί)

Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα, εγώ παραθέτω το post και ο καθένας βγάζει το δικό του συμπέρασμα

όπως και να έχει όμως το εκάστοτε ζήτημα τι είπε , πως το είπε, πως μεταφερθηκε και πως το ερμηνεύει ο ίδιος, εγώ ή εσύ θα πρέπει ολα να είναι απόλυτα ξεκάθαρα.

Αν εσένα σου είναι ξεκάθαρο οτι εγώ αγοράζω π.χ. εδώ ένα Sigma Art 1000 ευρω από τον επίσημο αντιπρόσωπο με εγγύηση , έχω την απόδειξη μαζί μου , ταξιδεύω για τουρισμό ή επαγγελματικά ή αλλάζω τόπο κατοικίας στην Αμερική και εκεί ξαφνικά για να κάνω σερβις τον φακό μου που είναι εντός εγγύησης πρέπει να στάξω 250$ κατ ελάχιστο για να τον δουν και μόνο και να προχωρήσουν σε επισκευή, πάω πάσο.

Και πραγματικά δεν ξέρω αν είναι αυτή η περίπτωση τούμπαλιν και για τον Αμερικάνο που θα έρθει στην χώρα μας . Αυτά ζητήσαμε να διευκρινιστούν στην επιστολή μας κατά περίπτωση ώστε να μην υπάρχουν γκρίζες περιπτώσεις. Πρώτα από ολα μας ενδιαφέρει η άποψη των ελληνικών αντιπροσωπειων.

Αυτό με την περιβόητη επιστολή που δεν απαντήθηκε ποτέ ποιο είναι το νόημα που το διαβάζουμε ξανά και ξανά;

Ας απαντηθεί πρώτα έστω και από έναν αντιπρόσωπο και μετά ας γίνει αναφορά σε αυτήν, αλλιώς δεν βλέπω το νόημα.

Για να ξεκαθαρίσω κάτι μιας και αφορά δικό μου πόστ και δική μου μαρτυρία - Γιάννη (_tzo_) η ερμηνεία που δίνεις είναι εντελώς λάθος.

Τον αντιπρόσωπο δεν τον "ζάλισα" καθόλου, του ανέφερα απλά ότι αγόρασα πρόσφατα έναν φακό sigma και ότι έχει πρόβλημα και τον ρώτησα αν καλύπτεται από την εδώ αντιπροσωπεία επειδή είναι αγορασμένος από Ευρωπαϊκό αμαζον. Τον κράτησα στο τηλέφωνο, και αυτόν και τον (υποθέτω) υπάλληλό του ο οποίος απάντησε στο τηλεφώνημά μου, συνολικα το πολύ 3 λεπτά και αυτό γιατί μόλις άρχισε να μου λέει περί εισαγωγών χωρίς φόρους κλπ κατάλαβα που πάει η συζήτηση και δεν τη συνέχισα.

Ζαλίζω ξέρεις τι σημαίνει; Να του έλεγα ότι έχει υποχρέωση να με καλύψει διότι το προϊόν έχει Ευρωπαϊκή εγγύηση, να του πήγαινα εκεί τον φακό μαζί με τα χαρτιά του κλπ και να του έλεγα βρες μου λύση και άλλα πολλά που δεν υπάρχει λόγος να αναλυθούν εδώ.

Τώρα σε μια τόσο μικρή αγορά όπως η Ελληνική και για κάτι τόσο εξειδικευμένο όπως η αγορά φωτογραφικών φακών, το να σε παίρνει ένας πελάτης της εταιρείας που αντιπροσωπεύεις (και δικός σου εν δυνάμει πελάτης) και να του το κλείνεις κατ'ουσίαν χωρίς την παραμικρή προσπάθεια εξυπηρέτησης, εγώ το θεωρώ ατυχέστατο, πρώτα απ'ολα για την ίδια την αντιπροσωπεία αλλά και για τη Sigma, για τους προφανείς λόγους.

Αν είχε επιδείξει ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον, οπωσδήποτε θα είχα σχηματίσει άλλη άποψη. Δε λέω να τον πάρει και να τον επισκευάσει ή να τον αντικαταστήσει, λέω να κάνει το απόλυτως ελάχιστο το οποίο οφείλει να προσφέρει κάποιος ο οποίος θέλει να λέει ότι προσφέρει after sales support για μια πολυεθνική εταιρεία. Αλλά αυτά στην Ελλάδα είναι πολλές φορές ψιλά γράμματα, γιαυτό και εγώ θα συνεχίσω να πορεύομαι όπως έχω μάθει τόσα χρόνια.

Από όλη την ιστορία πάντως νομίζω ότι είναι προφανές ποιος ζημιώθηκε...

Τι σου είπε δηλαδή ακριβώς;

Δεν δέχεται φακό για επισκευή αγορασμένο από Ευρώπη;

Δηλαδή αν του πήγαινες αυτοπροσώπως τον φακό με την απόδειξη αγοράς από ευρωπαϊκό κατάστημα θα αρνούνταν να τον δεχτεί για επισκευή επειδή αγοράστηκε από Ευρώπη και δεν συνοδεύεται από σφραγίδα της ελληνικής αντιπροσωπείας;

Μου είπε αυτό ακριβώς που σας μετέφερα και στο αρχικό μου ποστ - η ερώτηση ήταν σαφέστατη "καλύπτετε εσείς (ως αντιπροσωπεία της sigma στην Ελλάδα) φακό αγορασμένο από το Αγγλικό amazon" και η απάντηση ήταν το ίδιο σαφής "όχι δεν τον καλύπτουμε θα πρέπει να απευθυνθείτε στο ίδιο το αμαζον".

Και προφανώς δεν ρώτησε τίποτα απολύτως σχετικά με οτιδήποτε άλλο - πότε αγοράστηκε, αν υπάρχει απόδειξη/κάρτα εγγύησης, αν είναι DOA (που δεν ήταν), ποιο είναι το πρόβλημα, αν έχω τη δυνατότητα να τον πάω στα γραφεία τους να τον δουν, κλπ... Το τονίζω - δεν ρώτησε τίποτα απολύτως.

Σε άλλες εταιρείες που έχει τύχει να έχω επικοινωνήσει πάντα γίνονται τέτοιου ερωτήσεις για να ξεκαθαρίζονται αυτές οι πολύ σημαντικές λεπτομέρειες.

Το τι θα έκανε αν του πήγαινα τον φακό δεν έχει ουδεμία σημασία - αυτό ίσως ήταν αποδεκτό άλλες εποχές, το "να πρέπει να πας από κοντά" εννοώ, εν έτει 2018 το βρίσκω άκρως προσβλητικό να πρέπει να το κάνω για να πιέσω για το αυτονόητο.

Και είναι και το άλλο - εγώ ας πούμε έχω τη δυνατότητα να του τον πάω και να τον "πιέσω", κάποιος άλλος δε θα είχε αυτή τη δυνατότητα διότι βρίσκεται μακριά/στην επαρχία ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Γιατί να υπάρχει αυτή η διάκριση;

Το αστείο της υπόθεσης ποιο είναι; Εγώ επικοινώνησα μαζί τους επειδή όντως είχα τη δυνατότητα να πάω να τους δουν από κοντά (θυμίζω πως ήταν 2 οι φακοί με πρόβλημα) και η ερώτησή μου ήταν καθαρά τυπική - δεν περίμενα δηλαδή να πάρω αυτή την απάντηση. Βέβαια μόλις την έλαβα, κατάλαβα ότι δεν αξίζει να χάσω τον χρόνο μου μαζί τους και απευθύνθηκα αλλού.

Και το ακόμη πιο αστείο (το έγραψα και παραπάνω) είναι ότι σε κάθε περίπτωση δε θα τους άφηνα για επισκευή κανέναν από τους 2 φακούς, ούτε θα ζητούσα αντικατάσταση, όχι για να μη τους "φορτώσω" με δουλειά και έξοδα αλλά επειδή δε με συνέφερε. Ήθελα απλά να συζητήσω μαζί τους τι και πώς, να πάρω μια "ειδική γνώμη" ειδικά για τον πρώτο φακό που δεν αναγνωρίζεται μερικές φορές από την μηχανή και θέλει ξεκούμπωμα-κούμπωμα. Ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον να είχαν δείξει δηλαδή θα με είχαν κερδίσει σαν πελάτη.

Και κάτι τελευταίο....

Το γεγονός ότι το αμαζον καλύπτει με δική του εγγύηση κάποια προϊόντα δεν αφορά τον εκάστοτε Έλληνα αντιπρόσωπό τους - αυτός έχει υποχρέωση να είναι σωστός απέναντι στον πελάτη που τα έχει αγοράσει νόμιμα από Ευρωπαϊκό μαγαζί και από εκεί και πέρα είναι στη διακριτική ευχέρεια του πελάτη αν θα τα επιστρέψει στο αμαζον ή αν θα τα δώσει για επισκευή ή αν θα τα κάνει κάτι άλλο.

Το : καλύπτετε αγορά από Amazon ? Μπορεί να σημαίνει και απαίτηση εγγύησης.
Μήπως να δοκίμαζες το : Έχω έναν φακό Sigma τάδε μοντέλο και παρουσιάζει πρόβλημα, ποιο είναι το κόστος ελέγχου ώστε να σας τον στείλω και εάν με συμφέρει έπειτα η επισκευή του να το προχωρήσουμε ?
Εκεί δεν πιστεύω πως θα τους ενδιαφέρει η χώρα απόκτησής του.
Εκτός και εάν έχουν τόση δουλειά ώστε να μην προλαβαίνουν ούτε αυτούς που πουλάνε αυτοί να ελέγξουν.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και κατα

Αν καλύπτεται ο φακός από εγγύηση εγώ κατάλαβα ήταν το ερώτημα, αλλιώς δεν θα επιλεγόταν το συγκεκριμένο ρήμα.
Δεν είχαμε εδώ άρνηση επισκευής επί πληρωμή, αλλά άρνηση κάλυψης από εγγύηση φακού που δεν εισήγαγε η ίδια η ελληνική αντιπροσωπεία.

Στη σελίδα τους γράφει:

hUgpsc.jpg

Αναζητήστε αυτό το σήμα απο 1η Δεκεμβρίου 2017 επάνω στα κουτιά και επωφεληθείτε:
1. Εγγυημένο προϊόν απο την επίσημη αντιπροσωπεία SIGMA Greece.
2. Δύο χρόνια εγγύηση που ισχύει σε όλο το κόσμο.
3. Άμεσες τεχνικές πληροφορίες απο το εξειδικευμένο προσωπικό των επίσημων μεταπωλητών.
4. Επίσημα εισαγόμενο προϊόν στην Ελλάδα.
5. Υποστήριξη απο το καταρτισμένο και οργανωμένο service μας που βρίσκετε στη οδό Πανεπιστημίου 44 Αθήνα.
- ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ !!!

Αφού λοιπόν είναι εθνική η εγγύηση της Sigma, πώς διατείνεται ο Έλληνας αντιπρόσωπος ότι με τη σφραγίδα του ο φακός θα έχει διετή εγγύηση σε όλο τον κόσμο;

Τι σημαίνει σε όλο τον κόσμο; Παγκοσμίως σε όλες τις χώρες όλων των ηπείρων;

Δεν έχω κανένα λόγο να απευθυνθώ πάλι σε αυτούς, βρήκα λύση και για τους δύο φακούς και ευελπιστώ να μη χρειαστώ κάτι άλλο στο μέλλον το οποίο να με αναγκάσει να επικοινωνήσω πάλι μαζί τους.

Και ξεκαθαρίζω πως δεν τα ανέφερα αυτά για να πιέσω καταστάσεις ή οτιδήποτε τέτοιο, αλλά για να ενημερώσω τα άλλα μέλη του φόρουμ σχετικά με το περιστατικό, το οποίο προσωπικά βρίσκω ανησυχητικό και θλιβερό, όχι τόσο για εμένα που είμαι ένας χομπίστας με έναν φακό σχετικά χαμηλής αξίας αλλά για άλλους που μπορεί να κάνουν σοβαρές επενδύσεις...