Provocatia

geovar

AVClub Addicted Member
24 February 2008
1,842
Με αφορμή το παραπάνω νήμα (Sound Lab ηχεία) θα ήθελα να σας θέσω το (προβοκατόρικο) ερώτημα.
Τι προτιμάτε, ηχεία χαμηλής ευαισθησίας με ισχυρούς ενισχυτές, ή αντίθετα, ευαίσθητα ηχεία και ενισχυτές, ας πούμε, έως 10 Watt?

Ηχεία με αξιοπρεπή ικανότητα να αναπτύσσουν σχετικά υψηλές πιέσεις με κατά το δυνατόν χαμηλή παραμόρφωση, ιδίως στις χαμηλές συχνότητες (γιατί εκεί είναι απαιτητικές οι συνθήκες), μέσα στο πλαίσιο του κόστους και των φυσικών μεγεθών τους, βεβαίως. Η ισχύς δεν είναι πλέον πρόβλημα. Υπάρχει άφθονη, ακριβής και φθηνή. ...

Last edited by a moderator:
Αν είχα τον χώρο (οι κόρνες δεν είναι για μικρους χωρους) πολύ πιθανό το δευτερο...

Και οι δύο τροποι αναπαραγωγής μου αρέσουν. Ανάλογα με τη διάθεση.
Καλύτερα λοιπόν δύο συστηματα και να ακούω όποιο από τα δύο θέλω, όποτε θέλω.

Με αφορμή το παραπάνω νήμα (Sound Lab ηχεία) θα ήθελα να σας θέσω το (προβοκατόρικο) ερώτημα.
Τι προτιμάτε, ηχεία χαμηλής ευαισθησίας με ισχυρούς ενισχυτές, ή αντίθετα, ευαίσθητα ηχεία και ενισχυτές, ας πούμε, έως 10 Watt?

Ψηφίζω ευαίσθητα ηχεία. Δαγκωτό .
Ωστόσο δεν αμφιβάλω οτι και ένα fullrange Η/Σ μπορεί να παίζει εξαιρετικά.

Υπερευαισθητες μοναδες μονο.Μεγαλη απαραμορφωτη δυναμικη περιοχη και συμβατικες μοναδες δεν συνυπαρχουν.Ειναι μηχανικα και ηλεκτρικα αδυνατο.Εκτος αν καποιοι ξαναγραφουν τους νομους της φυσικης

Ίσως είναι αρκετά γενική ερώτηση. Πάντως τα ευαίσθητα ηχεία πιστεύω ότι έχουν πλεονεκτήματα. Τώρα για τα ενισχυτικά, νομίζω πως κανένας δεν "χαλιέται" με το κάτι παραπάνω, αν και μέχρι να φτάσει κανείς στο ταίριασμα, περνάει από πολλά λούκια.:BDBDG54:

Απάντηση: Re: Provocatia

Και οι δύο τροποι αναπαραγωγής μου αρέσουν. Ανάλογα με τη διάθεση.
Καλύτερα λοιπόν δύο συστηματα και να ακούω όποιο από τα δύο θέλω, όποτε θέλω.

Σωστός!
Έτσι έχω κάνει και γω.
Μόνο που το ένα σύστημα ξεφεύγει του νήματος... καθώς περιλαμβάνει πολύ ευαίσθητα ηχεία με πολύ υψηλή ισχύ...:drummer:
Βέβαια το "τρέξιμο" για να παίξουν καλύτερα ήταν διπλό...

Υπερευαισθητες μοναδες μονο.Μεγαλη απαραμορφωτη δυναμικη περιοχη και συμβατικες μοναδες δεν συνυπαρχουν.Ειναι μηχανικα και ηλεκτρικα αδυνατο.Εκτος αν καποιοι ξαναγραφουν τους νομους της φυσικης

Συμφωνώ απόλυτα!:grinning-smiley-043

Γιατι προβοκατορικο ομως??

Το επομενο ηχειο που θα ηθελα θα ειναι ενα μεγαλο ηλεκτροστατικο, μαλλον Soundlab η καποια καλη μεγαλη ευαισθητη κορνα με SET μαλλον ενισχυτη.

Re: Απάντηση: Re: Provocatia

Μόνο που το ένα σύστημα ξεφεύγει του νήματος... καθώς περιλαμβάνει πολύ ευαίσθητα ηχεία με πολύ υψηλή ισχύ...:drummer:
Βέβαια το "τρέξιμο" για να παίξουν καλύτερα ήταν διπλό...

Παρόν:BXVZCBXZ6:
και πραγματικά εχει πολύ τρεξιμο....

εχω και χαμηλής ευαισθησίας συστημα (~86dB) και μεσαιας (93-95) δύο-τρία.

Ολα εχουν πλεονεκτήματα και μειωνεκτήματα
Αν θα ηθελα ενα βραδυ να ακουσω σε χαμηλή ενταση θα διαλεγα της χαμηλής λογω μη γραμμικότητας των υπερευαισθητων γούφερς σε αυτές τις σταθμες και θα εψαχνα ενισχυτη σε ταξη Α
Αν θα ηθελα να εχω μπροστα μου τους μουσικούς σε πραγματικές σταθμες.....παμε στο υπερευαισθητο με μεγάλη ισχύ

Σιγουρα δεν περιμένω απο 8'' ευαισθητο μεγαφωνο να βγαλει σοβαρό χαμηλό, αν και μία ντουντούκα που εφτιαξα με 208ΕΣ τα πάει καλά

Last edited:
Προτιμω ηχεια χαμηλης ευαισθησιας με ενισχυτικα μεγαλης ισχυος. Αν δεν ειναι και ηλεκτροδυναμικα ακομη καλυτερα :grinning-smiley-043

Αρκετά ευαίσθητα ηχεία (τόσο που να μην ξεφεύγει το κόστος) και μπόλικη ισχύ. Αυτό το άγχος των SE "μη βαρέσει τυμπανιά και ξεφτιλιστούμε" είναι μεγάλος συμβιβασμός. 100db, 70-100w Watt και πάρε να χεις.

Last edited: