Provocatia

Bill: Κάτι πρέπει να κάνουμε, να σηκώσει το μεγάφωνο περισσότερο γκάζι.

Joe: Κανένα πρόβλημα Bill. Πιο χοντρά σύρματα στο πηνίο, ενίσχυση του κώνου και είμαστε έτοιμοι. Από ισχύ, έχουν με το τσουβάλι και φτηνή.

Bill: Μ αρέσεις Joe. Θα τους πάρουμε τα σώβρακα! Αλλά μ αυτά που θα κάνουμε δεν θα είμαστε πάλι στο σημείο που αρχίσαμε;

Joe: Κανένα πρόβλημα Bill. Ακόμα πιο χοντρά σύρματα και επιπλέον ενίσχυση του κώνου. Από ισχύ, έχουν με το τσουβάλι και φτηνή.

Σίγουρα έχει να κάνει με την ώρα της ημέρας, με τις μουσικές προτιμήσεις τις στιγμής καθώς και με την διάθεση ώστε να γίνει πιό αρεστό το ηχητικό αποτέλεσμα.
Σε προσωπικό επίπεδο προτιμώ στάθμες όχι πέραν των 100 - 105 db.
""Ψηφίζω"" ηχεία των 89-90 db.

Ένα σύστημα με μεγάλο δυναμικό κοντραστ που να ακούς τα πάντα σε *οποιαδήποτε* στάθμη και χωρίς θόρυβο. Αν έχει πολύ ή λιγη ευαισθησία νομίζω δεν έχει και τόσο νόημα. Είμαι κατά των αναιμικών ενισχυτών και γενικά συστημάτων που από τη φύση τους περιορίζονται πολύ και προορίζονται μόνο για μικρά σύνολα χωρίς να μπορούν να αποδόσουν σε γενικές γραμμές τα πάντα. Φυσικά εξαρτάται από τις μουσικές προτιμήσεις και τα γούστα του καθένα όπου δεν χωράει σχόλιο. Λ.Σ.

Bill: Κάτι πρέπει να κάνουμε, να σηκώσει το μεγάφωνο περισσότερο γκάζι.

Joe: Κανένα πρόβλημα Bill. Πιο χοντρά σύρματα στο πηνίο, ενίσχυση του κώνου και είμαστε έτοιμοι. Από ισχύ, έχουν με το τσουβάλι και φτηνή.

Bill: Μ αρέσεις Joe. Θα τους πάρουμε τα σώβρακα! Αλλά μ αυτά που θα κάνουμε δεν θα είμαστε πάλι στο σημείο που αρχίσαμε;

Joe: Κανένα πρόβλημα Bill. Ακόμα πιο χοντρά σύρματα και επιπλέον ενίσχυση του κώνου. Από ισχύ, έχουν με το τσουβάλι και φτηνή.

τωρα δεν φταιω...
αλλά μου θύμησες τον ηρωα
http://www.youtube.com/watch?v=nGnbXqvG9Mo&feature=related

Ένα σύστημα με μεγάλο δυναμικό κοντραστ που να ακούς τα πάντα σε *οποιαδήποτε* στάθμη και χωρίς θόρυβο. Αν έχει πολύ ή λιγη ευαισθησία νομίζω δεν έχει και τόσο νόημα. Είμαι κατά των αναιμικών ενισχυτών και γενικά συστημάτων που από τη φύση τους περιορίζονται πολύ και προορίζονται μόνο για μικρά σύνολα χωρίς να μπορούν να αποδόσουν σε γενικές γραμμές τα πάντα. Φυσικά εξαρτάται από τις μουσικές προτιμήσεις και τα γούστα του καθένα όπου δεν χωράει σχόλιο. Λ.Σ.

+1
Τον προηγούμενο μήνα που λέτε έκανα party σπίτι, από αυτά που ο διπλανός πρέπει να σου φωνάξει στο αυτί για ν' ακούσεις. Βινύλια και καλές ηχογραφήσεις σε flac, κυρίως rock και blues. Ο ήχος ήταν πάνω από καλός είτε ήσουν όρθιος είτε καθιστός σε όλο το χώρο, το χαμηλό υπεραρκετό -επιτάχυνε την πέψη- και οι στάθμες δεν κούρασαν κανένα (μόνο τους αστυνομικούς που είχαν βάρδια εκείνο το Σαββατόβραδο). Δεν πείραξα απολύτως τίποτα στο DIY σύστημα, το party έγινε με τις (80W) λάμπες και τα Bass Reflex (100db) ηχεία. Είχε και πολλή ζέστη. Κρίμα δεν είναι να δίνουμε ένα τσουβάλι χρήματα και να τα χαιρόμαστε μόνο υπό συνθήκες?

Και πολύ καλά έκανες! Έχουν λείψει τα party την σήμερον ημέρα.
Ποιός ασχολείτε με τον ήχο εκείνη την ώρα (αν δεν βουίζουν τα αυτιά).
Ας είναι party με τους καλούς φίλους και ας παίζει μονοφωνικό κασσετόφωνο όπως έκαναν οι γονείς μας.