PS Audio Sprout on Kickstarter

Dr Pan K

Supreme Member
18 December 2010
9,067
Μια απο τις πιο ενδιαφερουσες συσκευες που ειδαμε στο Μοναχο μολις λανσαρε μια καμπάνια δημόσιας χρηματοδότησης στο Kickstarter. Μεσα σε λιγες ωρες τα πρωτα κομματια στην μιση τιμη εφυγαν κια ειναι βεβαιο οτι αυτη η καμπανια θα στεφτει με μεγαλη επιτυχια.

Το Sprout ειναι ενας ενισχυτης ακουστικων σε κλασση Δ, οδηγεί και ηχεια, εχει ενσωματωμένο ασύρματο dac 24/192 και phono stage!

Βασικα κανει τα παντα. Απο ηχητικης πλευρας με τα Audeze που το ακουσαμε τα πηγε πολυ καλα.

d6db33513eb39e899835a0c02cafd28d_large.jpg

Οντως πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή. Τό κακό είναι πιθανόν η τελική τιμή μέ τελωνεία κλπ
Μού κίνησε τό ενδιαφέρον ιδιαίτερα....

Δεν εχει να χασει τπτ. Καλυπτει το κοστος παραγωγης ενω εξασφαλιζει κερδος πριν καν το παραδωσει στους πελατες.

Το καλο με αυτους ειναι οτι το μηχανημα αυτο δεν υπαρχει μονο στο χαρτι, το παρουσιασαν και το ακουσαμε. Με αυτο, ενα ζευγαρι ακουστικα η ενα ζευγαρι ηχειακια εχεις φτιαξει συστημα. Ουτε PC δεν χρειάζεται, ουτε τπτ. Απο το κινητο ασυρματα επαιζε μια χαρα.

Εμενα μου εκανε εντυπωση το phono stage, πολυ πονηρή κίνηση.

Mε το βινύλιο να είναι σούπερtrendy για πρώτη φορά ίσως στην μακριά στορία του έστω και στο 2% των συνολικών πωλήσεων και τα φτηνά πικάπ να πουλιούνται σε νέα στην ηλικία άτομα (οπου απευθύνεται η συσκευή) σαν ζεστά ψωμμάκια βρίσκω πολύ έξυπνη και όνως πονηρή την κίνηση της προσθήκης phono που τους ξεχωρίζει απο τον ανελέητο ανταγωνισμό χωρις ανούσια υπερπροσπάθεια όσον αφορά τα ψηφιακά specs που θα ήταν ο άλλος δρόμμος.

Εδώ μέχρι και η super ψηφιακή devialet έβαλε phono και μάλιστα καλό (παρότι ψηφιακό :devil-smiley-029: ) γιατί όχι λοιπόν;

Last edited:
Μα εκει ειναι που ξεχωρίζει, οτι εχει και φωνο και ντακ, και ακουστικα και ηχεια και ασυρματο. Και η τιμη ειναι σωστη, στα 800$ στην Αμερικη ειναι σαφώς προσιτό. Και εχει απο πισω την πλατη μιας καλής εταιρείας με παράδοση στα ψηφιακά.

Αναρωτιέμαι αν θα το δουμε και εδω (αντιπρόσωπος ξερω οτι υπάρχει αλλα δεν εχω καταλάβει κατα ποσο το "κυνηγάει")

Με τον δυτικό κόσμο σε κρίση διαρκείας (σήμερα διάβαζα τις δηλώσεις της Xίλαρι Κλίντον οτι και οι ΗΠΑ χρειάζονται μια Μέρκελ..) έστω και όχι στην δική μας τάξη μεγέθους νομίζω οτι αύτη η φιλοσοφία του "όλα σε ένα νοικοκυρεμένα και ποιοτικά σε λογική τιμή" είναι που θα περπατήσει στο μέλλον και που θα κρατήσει και το χόμπι μας ζωντανό..

Ευτύχώς η εξέλιξη της τεχνολογίας το επιτρέπει σε αρκετά μεγάλο βαθμό αυτό το επίτευγμα στην εποχή μας.. Γεγονός θεμελιώδες για την επιβίωση του HI-FI σαν αγορά και χόμπι..

Last edited:
Tό ζήτημα είναι πώς αντιμετώπίζει ο καθένας αυτό τό μηχανάκι,από κεί ξεκινάνε όλα
Εγώ τό βλέπω σάν ένα πασπαρτου μηχανάκι πού θά μάς βοηθάει νά ακούσουμε τή μουσικούλα μας σχεδον οπουδήποτε μέ ευκολία καί φυσικά χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Η τιμή τών 800usd πιθανόν είναι προσιτή γιά τούς Αμερικανούς γιά νά στήσουν ένα συστηματάκι,αλλά μάλλον αποτρεπτική γιά αρκετούς άλλους
Οταν απευθύνεσαι στήν νεολαία είναι αυτονόητος ο τηλεχειρισμός,πράγμα πού αποτελεί ουσιαστική έλλειψη γιά μένα καί πού ευχαρίστως θά τόν έβλεπα στή θέση τού phono[οπου δημιουργούνται διαφορετικές -ιδιαίτερες απαιτήσεις]

Καπως ετσι το χαρακτήρισα και εγω Πετρο, ελβετικό σουγια δλδ. Ο τηλεχειρισμος για μηχανηματα σχεδιασμενα για χρηση με ακουστικα δεν ειναι τοσο απαραίτητος αλλα λογω της χρήσης με το κινητο επι της ουσιας ψιλουπαρχει.

Και προφανώς απευθύνετε στο νεο κοινο η σε κάποιον που εχει ακριβα μηχανηματα και θελει δεύτερο συστημα για το γραφείο κτλ.

Περαν αυτων, η συζητηση ειναι καθαρα φιλολογικη γιατι το πρωτο batch θα εχει μονο αμερικανικα ρεύματα. Την πρώτη μερα σήκωσε 75.Κ$, νομιζω θα ξεπουλησει.

Πάνο όμως η τιμή είναι διαφορετική τώρα -αν δε κάνω λάθος.Το προβλημα δέν είναι τά αμερικάνικα ρευματα αλλά ότι διατίθεται μόνο στίς ΗΠΑ.
Πάντως το γλυκοκοιτάζω...

Για ενα σύστημα γραφειου, η ενα δευτερο σε μικρο χωρο πρεπει να ειναι καλο. Υπαρχει και ανταγωνισμός ομως, το Nad D-3020 με καποιες λειτουργίες λιγότερο. Δεν τα εχω ακουσει σε Α-Β αλλα ξεχωριστά, και τα 2 επαιζαν καλα για την κατηγορία τους.

Στην τιμη του kickstarter το θεωρω μεγαλη ευκαιρια (400/450/500$)

Απ οσο ξερω πάντως εχει μονο Αμερικανικα ρευματα!

Μεσα σε 10 μερες εφτασε στα 250.000$. Οχι και ασχημα. Ειμαι περίεργος να δω που θα φτασει τελικα..

Α, εδωσαν και εκδοση με ευρωπαϊκά ρεύματα καθως και δυνατότητα παραγγελίας εκτος Αμερικής.

Ξεθάβω το παρόν νήμα καθώς η συγκεκριμένη συσκευή με απασχολεί ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες. Έχω παραπάνω από 2 φίλους που δεν ασχολούνται καθόλου με το hifi, έχουν ήδη πικάπ, θέλουν ψηφιακές ευκολίες και ταυτόχρονα ψάχνουν ενισχυτή.

To sprout φαίνεται λουκούμι για όλα τα παραπάνω.

Το έχει αγοράσει κανείς από εμάς; Υπάρχει κάποια γνώμη για το πως θα συνδυαζόταν πχ με monitor audio B2, dali zensor 3 για τη δημιουργία ενός basic συστήματος;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Last edited: