ps2 ή xbox σε μεταχειρισμένο ;

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,239
Είδα τυχαία, ότι με περίπου 100-170 ευρώ πωλούνται αρκετά μεταχειρισμένα ps2 και χβοχ, έτοιμα με τσιπάκια, χειριστήρια, παιχνίδια (φαντάζομαι αντίγραφα ασφαλείας), κλπ. Τσάμπα πράγμα δηλαδή.

Λέω να πάρω κάτι για τους πιτσιρικάδες (και εάν υπάρξει χρόνος και για τους γονείς :firstprize: ). Είμαι βέβαια και ψιλοάσχετος. Η πολυσχιδής ερώτηξις τώρα:
α. Τι εξόδους εικόνας έχουν ; Θα συνδέονται με τον Έπσον 700 ;
β. Υπάρχουν για τις υπόψη γενιές κονσολών, δυνατότητες για ασύρματα χειριστήρια ;
γ. Μηχανήματα σαν και αυτά, ενός ή δύο και τριών ετών τα έχουν φάει τα ψωμιά τους ; (ήτοι είναι έτοιμα για χωματερή και απλώς θα πετάξω τα χρήματα), ή λόγω τυχόν καλής κατασκευής θα αντέξουν για κάποια λίγα χρόνια την μεταχείριση από βάρβαρα αγοράκια ;
δ. Με βάση τα ανωτέρω, που δείχνουν και το μέγεθος της άγνοιας μου, τι προτείνετε ; Σόνυ ή Μπιλάρα ;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Εγώ σου προτείνω το slim PS2 και θα σου μιλήσω για αυτό...

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά για το slim PS2 είναι :

# Συνολική μνήμη 38MB
# Μέσο αποθήκευσης 4xDVD-ROM και 24xCD-ROM
# Υποστηριζόμενα format: Audio CD, DVD-Video, Dolby Digital (AC-3), DTS
# Διαστάσεις 30.1cm x 18.2cm x 7.8cm (ΜxΥxΠ)
# Κεντρικός επεξεργαστής Emotion Engine/ 300MHz (128bit)
# Επεξεργαστής γραφικών Graphics Synthesizer/ 150MHz
# Μέγιστη απόδοση πολυγώνων 75.000.0000 πολύγωνα/ δευτερόλεπτο
# Κανάλια ήχου 48
# Συχνότητα δειγματοληψίας 44.1KHz ή 48KHz
# 2 Θύρες για χειριστήρια
# 2 slots κάρτας μνήμης
# 1 AV Multi Out
# 1 Optical Digital Out
# 2 Θύρες USB
# i.LINK

Η τιμή του περίπου στα 150 και ύπαρχου ασύρματα χειριστήρια για το PS2 αλλά όχι της Sony.

Εγώ είχα το ps2 'fat' έκδοση από το 2002 μέχρι πριν 1 μήνα. Το είχα τσιπάρει κ έπαιζα αρκετές ώρες μέσα στην εβδομάδα. Το πήρε φίλος τώρα κ το 'σκίζει' εκείνος. Είναι σκυλί, έχει παίξει πολλές ταινίες στο εξοχικό, πολλά παιχνίδια...

Από την άλλη εγώ σου προτείνω πρώτον να μην πάρεις μεταχειρισμένο και δεύτερον να κοιτάξεις την περίπτωση του Xbox 360 αν το αντέχει η τσέπη σου και ιδού ο λόγος:

Dimensions (approximate): 310 x 80 x 260 mm (12 x 3 x 10 in)
Mass (approximate): 3.5 kg (7.7 lb)
Operating temperature: 5 °C to 35 °C (41 °F to 95 °F)

Inputs/Outputs
* Memory Unit ports (2)
* USB ports (2 front, 1 rear)
* Ethernet 10/100 port
* AV Port
* Optical Digital Out (Toshlink)
* DC IN power port
* IR remote receiver
* Wireless: 2.4 GHz Digital Spread Spectrum (up to four players)

Custom PowerPC-based CPU
* 3 symmetrical cores running at 3.2 GHz
* 2 hardware threads per core (6 hardware threads total)
* 1 MB L2 cache
* 2.7GHz Front Side Bus

Custom ATI Graphics
* Processor 500 MHz clock speed
* 10 MB embedded DRAM (256GB/s)
* 48-way parallel floating-point dynamically scheduled shader pipelines
* Unified shader architecture

Memory
* 512 MB GDDR3 RAM
* Unified memory architecture
* Hard Disk 20GB (Not in Core Version)

High Definition Game Support
* All games support 16:9 widescreen, anti-aliasing, and high-definition
video (720p minimum) and 5.1 DD Sound
* Standard definition and high-definition video output supported

Έχοντας όλα αυτά τα καλούδια λοιπόν, ξεκινώντας από 299 η έκδοση Core νομίζω πως δεν υπάρχει αντίπαλος. Επίσης ενημερωτικά να σου πω πως παίζει απλά άψογα με τον Epson TW700 (τον έχω και εγώ). Τέλος για να μην σε κουράσω άλλο να σου πω πως υπάρχει το XBox Live το οποίο είναι το παράθυρο σου μέσα στον υπόλοιπο Online κόσμο και επίσης αν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θελήσεις να μπεις και στον χορό του High Definition μπορείς με 199 να το κάνεις πραγματικότητα αγοράζοντας το HD-DVD Player. Αυτά ελπίζω να βοήθησα -bye-

Αν το θες κυρίως για τους πιτσιρικάδες, μήπως να κοίταζες κατά Wii μεριά;
Τα παιχνίδια της Nintendo είναι και πιο προσανατολισμένα για παιδιά...

Re: Απάντηση: ps2 ή xbox σε μεταχειρισμένο ;

Από την άλλη εγώ σου προτείνω πρώτον να μην πάρεις μεταχειρισμένο και δεύτερον να κοιτάξεις την περίπτωση του Xbox 360 αν το αντέχει η τσέπη σου και ιδού ο λόγος:

Dimensions (approximate): 310 x 80 x 260 mm (12 x 3 x 10 in)
Mass (approximate): 3.5 kg (7.7 lb)
Operating temperature: 5 °C to 35 °C (41 °F to 95 °F)

Inputs/Outputs
* Memory Unit ports (2)
* USB ports (2 front, 1 rear)
* Ethernet 10/100 port
* AV Port
* Optical Digital Out (Toshlink)
* DC IN power port
* IR remote receiver
* Wireless: 2.4 GHz Digital Spread Spectrum (up to four players)

Custom PowerPC-based CPU
* 3 symmetrical cores running at 3.2 GHz
* 2 hardware threads per core (6 hardware threads total)
* 1 MB L2 cache
* 2.7GHz Front Side Bus

Custom ATI Graphics
* Processor 500 MHz clock speed
* 10 MB embedded DRAM (256GB/s)
* 48-way parallel floating-point dynamically scheduled shader pipelines
* Unified shader architecture

Memory
* 512 MB GDDR3 RAM
* Unified memory architecture
* Hard Disk 20GB (Not in Core Version)

High Definition Game Support
* All games support 16:9 widescreen, anti-aliasing, and high-definition
video (720p minimum) and 5.1 DD Sound
* Standard definition and high-definition video output supported

Έχοντας όλα αυτά τα καλούδια λοιπόν, ξεκινώντας από 299 η έκδοση Core νομίζω πως δεν υπάρχει αντίπαλος. Επίσης ενημερωτικά να σου πω πως παίζει απλά άψογα με τον Epson TW700 (τον έχω και εγώ). Τέλος για να μην σε κουράσω άλλο να σου πω πως υπάρχει το XBox Live το οποίο είναι το παράθυρο σου μέσα στον υπόλοιπο Online κόσμο και επίσης αν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θελήσεις να μπεις και στον χορό του High Definition μπορείς με 199 να το κάνεις πραγματικότητα αγοράζοντας το HD-DVD Player. Αυτά ελπίζω να βοήθησα -bye-

+1

ευχαριστώ όλους,

ωστόσο δεν κατάλαβα αυτές οι multi av έξοδοι, κλπ. , βγάζουν ας πούμε σήμα component για τον Έπσον, ή RGB για μια 32 crt που έχω ;

χρειάζομαι αντάπτορες για τα ανωτέρω ; δεδομένου ότι από καλώδια component & scart έχω άπειρα, ή θα τρέχουμε και για ειδικούς συνδυασμούς καλωδίων ;

Απάντηση: Re: ps2 ή xbox σε μεταχειρισμένο ;

ευχαριστώ όλους,

ωστόσο δεν κατάλαβα αυτές οι multi av έξοδοι, κλπ. , βγάζουν ας πούμε σήμα component για τον Έπσον, ή RGB για μια 32 crt που έχω ;

χρειάζομαι αντάπτορες για τα ανωτέρω ; δεδομένου ότι από καλώδια component & scart έχω άπειρα, ή θα τρέχουμε και για ειδικούς συνδυασμούς καλωδίων ;

Στην περιπτωση του 360 το καλωδιο που σου παρεχει ειναι σε Componets ,η οποια υποστιριζει ως και 1080p..

Αν είναι να δώσεις μέχρι 200 ευρώ τότε πας για ps2/xbox όχι για xbxo360. Αν μπορείς να ανέβεις στα 300 τότε πας για 360.

Όσον αφορά τα καλώδια, το ps2 δίνει καλώδιο s-video όταν το αγοράζεις καινούργιο. Μέσω της av-multi θύρας που λέει δίνει κ scart/rgb κ component. Αυτά όμως με ξεχωριστά καλώδια που κοστίζουν 10-20 ευρώ. Καλύτερη σύνδεση η component φυσικά.

Εγω εχω εδω και 4 περιπου χρονια το xbox. Δεν μου εχει παρουσιασει κανενα προβλημα (αν και πλεον σπανια το δουλευω). Εχει ασυρματο χειριστηριο (οριτζιναλ ή μη) και εχει ποικιλια σε καλωδια (εξτρα αυτα) σε scart,composite & s-video. Το μονο κακο ειναι οτι πλεον σταματανε αν δεν σταματησαν να βγενουν νεοι τιτλοι γι'αυτο. Προσωπικη εκτιμηση για σκετο το μηχανημα τσιπαρισμενο παντα να μην δωσεις πανω απο 100 με 130 ευρω. Εγω το θεωρω σαν μηχανημα ανωτερο απο το ps2 αλλα το sony εχει περισοτερους τιτλους.