PS3 + 5.1 Ηχεία + Ενισχυτής 5.1

kard

New member
16 July 2010
30
Χαιρετώ όλα τα μέλη του forum! -bye-

Είμαι νέος και στο forum (μόλις σήμερα γράφτηκα) αλλά και γενικότερα στον χώρο του A/V.

Να ξεκινήσω λοιπόν και εγώ λέγοντάς σας την πονεμένη ιστορία μου!
Για να μην σας κουράζω θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος και περιεκτικός γίνεται!

Έχω:

1) PS3
2) Ηχεία 5.1 (Megaworks THX 550D)

Τα ηχεία είναι συνδεδεμένα με το PC φυσικά.
Το μόνο που ήθελα ήταν να βρώ κάποιο τρόπο να συνδέσω τα ηχεία του υπολογιστή με το PS3 έτσι ώστε όταν βλέπω κάποια ταινία ο ήχος να βγαίνει απο τα 5.1 ηχεία και όχι απο την Τηλεόραση.
(Εννοείται οτι τα ηχεία ήθελα να παραμείνουν συνδεδεμένα με το PC)

Κάποιος γνωστός μου, μου είπε οτι χρειαζόμαι ένα ενισχυτή 5.1 για να γίνει αυτή η δουλειά.
Με την ευκαιρία οτι πριν λίγες μέρες πούλησα ένα παλιό ενισχυτή 2κάναλο που είχα, αγόρασα ένα καινούργιο ενισχυτή 5.1 (Pioneer VSX-819H-K)

Δυστυχώς διαπίστωσα οτι δεν υπήρχε και πάλι τρόπος να συνδέσω τα συγκεκριμένα ηχεία με τον ενισχυτή (δεν διαθέτουν καμμία είσοδο πίσω απο το subwoofer.)

Έτσι αποφάσισα (και με την ευκαιρία μίας πολύ καλής προσφοράς που είχε το ΠΛΑΙΣΙΟ) και αγόρασα τα Logitech Z-5500.

Όπως διάβασα, τα συγκεκριμένα ηχεία διαθέτουν είσοδο Optical-In και μπορούν να συνδεθούν απευθείας με την έξοδο Optical-Out του PS3 και έτσι έχεις 5.1 surround ήχο.

Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα (μόλις εχθές αγόρασα τα ηχεία).

Συνειδητοπόιησα όμως οτι εάν τα (καινούργια) ηχεία συνδέονται απεθείας με το PS3, τότε ο ενισχυτής 5.1, μου είναι εντελώς άχρηστος!! :bigcry:

Τελειώνοντας λοιπόν την ιστορία μου θα ήθελα να ρωτήσω:

1) Είναι όντως ο ενισχυτής άχρηστος ή μπορώ να τον αξιοποιήσω με κάποιον τρόπο;

Σας θυμίζω οτι τώρα πλέον έχω:

1) Το PS3
2) Ενισχυτή 5.1 Pioneer VSX-819H-K
3) Ηχεία Logitech Z-5500.

Σας ευχαριστώ πολύ! -bye-

Kard καλησπέρα,

Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά. Δυστυχώς ναι, ο ενισχυτής είναι άχρηστος για την περίπτωσή σου... :bang:

Το σετ ηχείων της Logitech που αγόρασες, ενσωματώνει δικό του ενισχυτή για τα ηχεία, ο οποίος διαθέτει και τους αποκωδικοποιητές Dolby και DTS. Πράγματι λοιπόν, συνδέοντας την οπτική έξοδο του PS3 στο σύστημα της Logitech, τα έχεις όλα έτοιμα και μάλιστα σε εξαιρετική ποιότητα, μιας και τα Z-5500 είναι και πιστοποιημένα κατά THX! Επίσης πρόσεξε μην κάνεις το λάθος και συνδέσεις κάτι από τα Logitech στον ενισχυτή, γιατί - αν δεν ξέρεις τι κάνεις - μπορεί να γίνει μεγάλο "πάφ"! :eek:

Ελπίζω να σε βοήθησα. Τώρα ως προς τον ενισχυτή... τι να πω... μπορείς να τον προωθήσεις σε κάποια αγγελία ως καινούριο μήπως και κάποιος ενδιαφέρεται άμεσα ή μπορείς να τον επιστρέψεις στο κατάστημα και να πάρεις κάτι άλλο με το ίδιο κόστος.
Στείλε μου αν θέλεις και ένα PM με την τιμή, γιατί γνωρίζω αρκετούς που ενδεχομένως να ενδιαφέρονται. ;)

Καλή σου μέρα φίλε Crystal Druid! :smile
Καταρχάς σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου!

Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι ακόμα.

Εχθές έβαλα ένα audio CD στο PS3 και σύνδεσα ακουστικά στον ενισχυτή.
Παρατήρησα οτι έπρεπε να ανεβάσω πολύ την ένταση για να ακούω καλά!

Φαντάσου οτι στο παλιό 2κάναλο ενισχυτή που είχα, (ήταν 2x120 Watt) με την ένταση μόνο στο 1/3 ξεκουφαινόμουνα!

Με τον καινούργιο 5κάναλο ενισχυτή (5x130 Watt) έπρεπε να έχω την ένταση στο 60 για να ακούγεται στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο.
Η ένταση του καινούργιου ενισχυτή έχει τιμές απο 0 - 80 οπότε στο 60 ήταν πάνω απο το μισό!!

Ήθελα να σε ρωτήσω λοιπόν εάν αυτό είναι φυσιολογικό να συμβαίνει (μήπως λόγω του ότι αυτός ο ενισχυτής είναι 5κάναλος) ή μήπως εγώ έχω κάνει κάτι λάθος στις ρυθμίσεις ή στην συνδεσμολογία!

Σε ευχαριστώ πολύ!

ΥΓ) Για τον ενισχυτή δεν έχω ακόμη καταλήξει εάν θα τον κρατήσω τελικά ή να τον πουλήσω. Θα σε ενημερώσω πάντως έαν αποφασίσω να τον δώσω! Τον αγόρασα 370,00 και είναι ο Pioneer VSX-819H-K

Kard, καλημέρα και πάλι! :smile:

Χμμμ.. λοιπόν... αν και δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι συμβαίνει στο όλο setup σου, σκέφτομαι απλά μήπως υπάρχει κάποιο θέμα ρύθμισης στάθμης από το PS3. Νομίζω όμως πως δεν υπάρχει κάποια τέτοια ρύθμιση στις επιλογές του (πάτα το "τρίγωνο" κατά την αναπαραγωγή μουσικής, για να εμφανιστούν τα options)

Αν όντως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε - αν μπορείς - δώσε μου μερικές πληροφορίες ακόμη σχετικά με την όλη σύνδεση PS3-ενισχυτή αλλά και για τα ακουστικά σου (τύπος ακουστικών κ.λ.π.).

Να είσαι καλά!

είναι πολύ φυσικό να συμβαίνει ανάμεσα σε διαφορετικές συσκευές....απλά η σταθμη του ηχου στα headphones in των συσκευών είναι διαφορετική....το level output σε 2 διαφορετικές συσκευες είναι απλά διαφορετικό...τι κάνει ο ενισχυτής ..παιρνει το σήμα και το ενισχύει τόσο ώστε στην έξοδο των ακουστικών και με δεδομενο το έυρος της αντίστασής τους ....ας πούμε απο 30 έως 100 ohm...να ακούγεται ο ήχος απο τα ακουστικά.....εεε λοιπόν ´δεν έχουν όλες οι συσκευές το ίδιο επίπεδο ενίσχυσης ...οπότε με δεδομένο ότι τα ακουστικά είναι ίδια...δεν παράγεται το ίδιο δυνατός ήχος...

το headphone outoput level δυο συσκευών δεν έχει να κάνει με τα...5 επι 120 ή τα 2 επι 120 που λες....

....χωρίς αυτό να απολείει κάποια λάθος ρύθμιση στον καινούργιο ενισχυτή ...ιδίως στους πολυκάναλους με τα prologic και τα υπολοιπα καλούδια...κοίταξε δλδ και στις ρυθμίσεις του πεντακάναλου με τα dolby prologic, surround, stereo,κτλ κτλ..μήπως δεν έχεις βάλει τη ρύθμιση εκεί που πρέπει....

Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2 για τις απαντήσεις σας :smile:!
Όπως έγραψα και στο παρθενικό μου μήνυμα δεν κατέχω και πολύ το αντικείμενο.
Το οτι είναι διαφορετικό το Level Output στο Headphones In σε κάθε συσκευή, ομολογώ οτι δεν τον γνώριζα καν.
Ακόμη και στα τεχνικά χαρακτηριστικά των ενισχυτών ποτέ δεν έχω δει να αναφέρεται πουθενά κάτι τέτοιο!
Υπέθετα οτι πάνω κάτω θα είναι περίπου στα ίδια level με μικροδιαφορές.
Πάντως εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση γιατί στην δική μου περίπτωση μιλάμε για πολύ μεγάλη διαφορά στην ένταση του ήχου!!!

Όπως και να έχει πάντως σας ευχαριστώ πολύ και τους 2!!! -bye-

αν ειναι πολύ μεγάλη η διαφορά...κοιταξε τα prologic -stereo-ktl που έχει ο ενισχυτής σου ...δοκίμασε όλες τις επιλογές να δεις μήπως παρατηρησεις κάποια διαφορά....
δεν σου έχει τύχει να έχεις 2 mp3 player ...και χρησιμοποιώντας τα ΊΔΙΑ ακουστικά να βλέπεις μεγάλη διαφορά στο max volume...?

επίσης σχετικά ανάλογη περίπτωση που μπορεί να σου τύχει έιναι η εξής...βάζεις ένα μικρο mp3 player και το συνδέεις με rca με τον στερεοφωνικό ενισχυτή σου για παράδειγμα...θα παρατηρήσεις ότι ο ήχος ακούγεται αποδυναμωμένος και χωρίς ενταση...εδώ εκτός απο το line level out του player μπαίνει και άλλη μία παράμετρος καθοριστική ...το ταιριασμα των αντιστάσεων...αλλά μη σε κουράζω....
δοκίμασε μόνο να παίξεις και με τα ρυθμιτικα του ενισχυτή σου μήπως κάτι σου ξεφεύγει...

Χαιρετώ όλα τα μέλη του forum! -bye-

Είμαι νέος και στο forum (μόλις σήμερα γράφτηκα) αλλά και γενικότερα στον χώρο του A/V.

Να ξεκινήσω λοιπόν και εγώ λέγοντάς σας την πονεμένη ιστορία μου!
Για να μην σας κουράζω θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος και περιεκτικός γίνεται!

Έχω:

1) PS3
2) Ηχεία 5.1 (Megaworks THX 550D)

Τα ηχεία είναι συνδεδεμένα με το PC φυσικά.
Το μόνο που ήθελα ήταν να βρώ κάποιο τρόπο να συνδέσω τα ηχεία του υπολογιστή με το PS3 έτσι ώστε όταν βλέπω κάποια ταινία ο ήχος να βγαίνει απο τα 5.1 ηχεία και όχι απο την Τηλεόραση.
(Εννοείται οτι τα ηχεία ήθελα να παραμείνουν συνδεδεμένα με το PC)

Κάποιος γνωστός μου, μου είπε οτι χρειαζόμαι ένα ενισχυτή 5.1 για να γίνει αυτή η δουλειά.
Με την ευκαιρία οτι πριν λίγες μέρες πούλησα ένα παλιό ενισχυτή 2κάναλο που είχα, αγόρασα ένα καινούργιο ενισχυτή 5.1 (Pioneer VSX-819H-K)

Δυστυχώς διαπίστωσα οτι δεν υπήρχε και πάλι τρόπος να συνδέσω τα συγκεκριμένα ηχεία με τον ενισχυτή (δεν διαθέτουν καμμία είσοδο πίσω απο το subwoofer.)

Έτσι αποφάσισα (και με την ευκαιρία μίας πολύ καλής προσφοράς που είχε το ΠΛΑΙΣΙΟ) και αγόρασα τα Logitech Z-5500.

Όπως διάβασα, τα συγκεκριμένα ηχεία διαθέτουν είσοδο Optical-In και μπορούν να συνδεθούν απευθείας με την έξοδο Optical-Out του PS3 και έτσι έχεις 5.1 surround ήχο.

Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα (μόλις εχθές αγόρασα τα ηχεία).

Συνειδητοπόιησα όμως οτι εάν τα (καινούργια) ηχεία συνδέονται απεθείας με το PS3, τότε ο ενισχυτής 5.1, μου είναι εντελώς άχρηστος!! :bigcry:

Τελειώνοντας λοιπόν την ιστορία μου θα ήθελα να ρωτήσω:

1) Είναι όντως ο ενισχυτής άχρηστος ή μπορώ να τον αξιοποιήσω με κάποιον τρόπο;

Σας θυμίζω οτι τώρα πλέον έχω:

1) Το PS3
2) Ενισχυτή 5.1 Pioneer VSX-819H-K
3) Ηχεία Logitech Z-5500.

Σας ευχαριστώ πολύ! -bye-

Λογικο και επομενο θα σου μιλησω ξεκαθαρα , τα ηχεια σου ειναι της πλακας
Πως περιμενεις να ακουσεις ποιοτικο ηχο οταν δεν υπαρχει ραδιοενισχυτης και ξεχωριστα ηχεια , τι σοι ενισχυση να κανει το κυκλωματακι που ειναι ενσωματωμενο μεσα στα logitech?

Επιπλεον και ο πιο φτηνος ενισχυτης εχει ποιοτικοτερα κυκλωματα αποκωδικοποιητων και πληθος προγραμματων απο τις ενσωματωμενες λυσεις τυπου Logitech η οποιοδηποτε αλλου συστηματος

Οσο για την μαρκα ασχολιαστο :grinning-smiley-043 , εταιρια που φταιχνει pad και keyboard στο pc τι σχεση να εχει στον ποιοτικο ηχο?
Οσο η γιαγια με την πυρινικη φυσικη

Η περιπτωση σου σηκωνει ξεχωριστο σετ 5+1 ηχειων να συνδεονται στο pionner σου
Υπαρχουν απειρες λυσεις ειτε ξεχωριστα κομματια ειτε σετ, ενδεικτικα οι τιμες εχουν πεσει σε τοσο χαμηλο επιπεδο
Αναφερω ενα παραδειγμα αυτο το ηχειο http://www.klipsch.com/na-en/products/rc-10-specifications/ που ειναι απο τα ποιοτικοτερα στην κατηγορια του , απο 280 που ειχε το 2008 , σημερα φτανει να πουλειται 100

Δωσε καμια 300 ως 400 ευρω να παρεις ενα αξιοπρεπες σετ ηχειων για τα συνδεσεις στο pionner σου και θα με θυμηθεις

Φίλε Trisalon γεια και χαρά :smile:
Σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου και θα την έχω στα υπόψιν μου, αν και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα ηχεία!
Να σε πληροφορήσω οτι δεν ήταν διόλου φθηνά και αν θεωρείς οτι ένα καλό σετ ηχείων κυμαίνεται μεταξύ 300 - 400 ευρώ, σε πληροφορώ οτι και τα Logitech τόσο έκαναν!
Πάντως επειδή το έψαξα πολύ πριν τα αγοράσω σε αρκετά forum (ελληνικά και ξένα) γενικώς διάβασα πολύ καλά σχόλια.
Και εγώ για να είμαι ειλικρινής που τα δοκίμασα έμεινα πολύ ευχαριστημένος.
Δεν παραμορφώνουν και έχουν καθαρό και δυνατό ήχο!
Το πρόβλημά μου που ανέφερα και πιο πάνω ήταν για τα ακουστικά, και το οτι η μουσική δεν ακουγόταν τόσο δυνατό με τον καινούργιο ενισχυτή, σε σχέση με τον παλαιό.
Αλλά για τα ηχεία δεν έχω κανένα παράπονο!