PS3 αξίζει η αγορά?

cmoustos

AVClub Addicted Member
25 August 2008
2,114
Θεσσαλονικη
Το γνωστό και πανάρχαιο ερώτημα που πλανάται :) απλώς είπα να το υιοθετήσω και εγώ για τις δικές μου παραμέτρους. Ο βαφτισιμιός θέλει κονσόλα για ελαφρύ gaming. όχι online και όχι πάνω από 4-5 ώρες την εβδομάδα γιατί καραδοκεί και ο κουμπάρος μου :D
Σκέφτηκα το ps3 περισσότερο γιατί πήραν και μία καινούργια τηλεόραση 3D τώρα οπότε να πετάξουν και κανένα Bluray ή κανένα 3Δ. Τα FAT από όσο θυμάμαι 20-40-60 είναι να μένεις μακρυά. Είτε έβγαλαν είτε θα βγάλουν YLOD.
Τα superslim αναγκαστικά πας σε αγορά εξωτερικού και δε μπορείς αντεγραμμένα σωστά?
Τα απλά slim έχουν πρόβλημα με YLOD?

Κάθε άποψη και βοήθεια καλοδεχούμενη ;)

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εχω το fat το 40αρι 6 χρονια κι εχει παιξει τα συκωτια απο μενα και τον γιο μου και 3χρονια σερι 8ωρα επιανε στο online, ειμαι απλα τυχερος η μηπως δεν πρεπει να μαστε απολυτοι σε καποια πραγματα;

cmoustos

AVClub Addicted Member
25 August 2008
2,114
Θεσσαλονικη
Σϊγουρα δε πρέπει να είμαστε απόλυτοι, εννοείται. Άμα ήταν για εμένα δε θα είχα πρόβλημα, αλλά επειδή είναι για δώρο, για εκτός θεσσαλονίκη και για άνθρωπο που και δεν ξέρει και δεν ασχολείται για αυτό διυλίζω τον κώνωπα φίλε Κώστα.

K.ROMPOTIS

AVClub Fanatic
22 August 2009
10,924
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εγω απλα σου λεω το εξης: Αν τωρα παθει κατι η κονσολα μου, θεωρω οτι τα βγαλε τα λεφτα της και απευθειας παλι την επομενη μερα την ιδια θα παρω αλλα την 80αρα αμα βρω, ελπιζω να σε καλυψα.

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,392
t3.large
οχι απλά αξίζει, αλλα είναι η καλύτερη αγορά που μπορείς να κάνεις αυτή την εποχη σε κοσνόλα!

τι εννοώ:

α) σαν hardware ειναι πολυ σταθερό πλεον, τα light of death ειναι παρελθον.
β) ειναι φτηνο!
γ) υπαρχουν απειρα παιχνίδια και βγαίνουν και νέοι τίτλοι αφού η κονσόλα εχει τεράστιο user base
δ) με συνδρομη στο PS+ (30 το χρόνο) εχεις 2 παιχνίδια το μήνα δωρεάν και καλούς τίτλους.
ε) πολύ καλύτερη επιλογή για media απο το PS4.

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,392
t3.large
Sfortis Είναι εύκολο δύο παραπάνω λόγια για το ps+?

playstation plus λέγεται η υπηρεσία και ουσιαστικά αναβαθμίζεις το PSN account σου σε "premium".

εκτός μερικών features που ισως δεν σε ενδιαφέρουν (cloud save games κτλ) ,σε όσουν εχουν γραφτεί στην υπηρεσία η sony δινει 2 τίτλους δωρεάν το μήνα που μπορείς να τους κατεβάσεις απο το playstation store και να παίζεις για όσο καιρό είσαι συνδρομητής.

εδώ μπορεις να δεις και ποια δωρεάν παιχνίδια δίνει αυτό το μηνα

http://gr.playstation.com/playstationplus/#select-tab-gamecollection

Last edited:

cmoustos

AVClub Addicted Member
25 August 2008
2,114
Θεσσαλονικη
Και τα παιχνίδια τα δίνει προφανώς για τον εκάστοτε μήνα έτσι; Δε τα κρατάς αποθηκευμένα για πάντα;

pontios

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
7,922
Clermont-Ferrand, France
Και τα παιχνίδια τα δίνει προφανώς για τον εκάστοτε μήνα έτσι; Δε τα κρατάς αποθηκευμένα για πάντα;

Τα κρατάς όσο είσαι μέλος του +. Άμα για πάντα, για πάντα. Το + όμως είναι 50 και όχι 30 που έγραψε ο φίλος.

cmoustos

AVClub Addicted Member
25 August 2008
2,114
Θεσσαλονικη
Χμ, ναι. Τα 30 ηταν μια προσφορά που βγήκε τον Μάρτιο. Καλά και τα 50 δεν ειναι σοβαρό ποσό. Θα του τα δίνω κάθε χρόνο ως δώρο ονομαστικής εορτής του μικρού :D το θέμα ειναι τα παιχνίδια να παίζονται και να μην ειναι της πλάκας

cmoustos

AVClub Addicted Member
25 August 2008
2,114
Θεσσαλονικη
@ sfortis είναι αξιόπιστο το εν λόγω site ?

@ all :) πήγα στο gr.playstation.com και είδα ότι ως δωρεάν έχει το payday2 και απο κάτω άλλα έξι παιχνιδια ανάμεσα σε αυτό το uncharted 3 και ελνα dlc? σωστά? και αυτά θα τα εχει ο μικρός όσο καιρό του αγοράζω συνδρομή στο ps+?

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,392
t3.large
@ sfortis είναι αξιόπιστο το εν λόγω site ?

@ all :) πήγα στο gr.playstation.com και είδα ότι ως δωρεάν έχει το payday2 και απο κάτω άλλα έξι παιχνιδια ανάμεσα σε αυτό το uncharted 3 και ελνα dlc? σωστά? και αυτά θα τα εχει ο μικρός όσο καιρό του αγοράζω συνδρομή στο ps+?

1. ναι ειναι!

2. ναι θα τα εχει :)

cmoustos

AVClub Addicted Member
25 August 2008
2,114
Θεσσαλονικη
Τα έχει όλα και συμφέρει τότε. Σαν το βερόπουλο ένα πράμα. Άρα το μόνο θέμα είναι η επιλογή έκδοσης κονσόλας. Οπότε έχουμε και λέμε :
1) παλιά φατ 20-40-60b
2) fat>80gb
3) slim
Or
4) extra slim?

MakisM

Μέλος Σωματείου
12 May 2009
5,685
Τη να προτιμηθώ από αυτήν την consola ... Καλά λόγια...Απίστευτη γρηγοράδα στην ανάγνωση blu-ray ,αψεγάδιαστη εικόνα ,υποδειγματικο 3d ,αξιοπιστία ,έχω το slim ton 250 gb, λογισμικό με συνεχή υποστήριξη χωρίς προβλήματα. Αρνητικά η όχι πλήρης online υπηρεσιες ...πχ ενοικίαση ταινιών,η sony μας περνάει για τρίτης κατηγορίας πολίτες... Στην ποιότητα της εικόνας έχει ξεπεραστεί με τα σημερινά blu-ray 4K

Αξίζει, αξίζει, λόγω τιμής κυρίως.

Προσωπικά πούλησα τη δική μου πριν ενάμιση χρόνο λόγω μετανάστευσης, και μου έλειψε πολύ. Πρόσφατα, βγήκα στη γύρα για κονσόλα και λόγω ανίατου γκατζετακισμού κατέληξα στο PS4, επιλογή που μάλλον μετανιώνω λόγω μη διαθεσιμότητας τίτλων.

Με τα χίλια λοιπόν το 3αράκι, και ψάξε για καμιά προσφορά, μην πληρώσεις κερατιάτικα σε κεντρικά καταστήματα.

pontios

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
7,922
Clermont-Ferrand, France
Σωστά :) αγορά εξωτερικού σκληρού ήθελα να γράψω

Δεν χρειάζεται, αλλάζεις εύκολα τον εσωτερικό. Ας έρθουμε όμως στις απαντήσεις που ψάχνεις.

Το μοναδικό που μπορείς να τρέξεις linux οπότε και σπασμένα παιχνίδια είναι το fat. Μεταχειρισμένο και δύσκολα, με όλους του κινδύνους.
Από το slim και το ultra slim, καμιά ουσιαστικά ,μεγάλη διαφορά εκτός του μηχανισμού για το Bluray. Βρίσκεις και τα 2 σε πολύ καλή τιμή και σε αρκετά bundle. Καλύτερα να πάρεις κάποιο με 2 χειριστήρια και κάποιο παιχνίδι.

Π.χ. αυτό http://www.plaisio.gr/games/ps3/ps3...B-kai-FIFA-World-Cup-2014-kai-Dualshock-3.htm και αυτό http://www.plaisio.gr/games/ps3/ps3...p-2014-kai-Gran-Turismo-6-kai-Dualshock-3.htm είναι πολύ καλές αγορές αλλά μετά θα χρειαστεί να πάρεις αυτό http://www.plaisio.gr/games/ps3/ps3...ash-eswterikou-sklhroy-diskou-PS719263432.htm και έναν σκληρό 2.5"

Ενώ αυτό http://www.plaisio.gr/games/ps3/ps3...ersary-edition-and-Last-of-Us-PS719251682.htm σου δίνει 2 παιχνίδια και 500άρη και μπορείς αργότερα να πάρεις 2ο χειριστήριο.

Σου έβαλα από το Πλαίσιο γιατί ήταν πιο εύκολο, μπορείς να βρεις πολλές προσφορές και από αλλού. Γενικά υπολογίζεις κοντά στα 250 με 300 καινούργιο ή μπορείς να δεις και για μεταχειρισμένο (αν όχι εδώ, στο insomnia που έχει μπόλικα).

Τέλος το YLOD που λες είναι συνήθως θέμα της πάστας του επεξεργαστή που ξεραίνεται με τα χρόνια. Αυτό φτιάχνεται εάν δεν έχει γίνει άλλη ζημιά. Πάντως ήταν φαινόμενο των fat και όχι των slim.

Καλή αγορά σου εύχομαι.