PS3 έξοδοι ήχου

gmirtzakis

AVClub Enthusiast
29 March 2007
1,056
Κομοτηνή
Γειά σας. Έχω πάρει το PS3 και έχω το εξής ερώτημα:Στις εξόδους ήχου λέει από οπτική ίνα 5.1 και από HDMI 7.1...
-Υπάρχει περίπτωση να βγάζει ήχο 7.1 από την οπτική ίνα ίσως με κάποια αναβάθμιση ;Έχω τον επτακάναλο ραδιοενισχυτή YAMAHA RXV-650 που δεν έχει HDMI!!! (Ιδού το πρόβλημα γιατί έχω 7 ηχεία και μερακλώθηκα όταν το πήρα...).
-Έχω την εντύπωση όμως πως ούτε 7.1 βγάζει από την HDMI ακόμη:furious3:!!!

Re: Απάντηση: PS3 έξοδοι ήχου

Έχεις δεί κάποιο δισκάκι (DVD, BR, HD-DVD) με μπάντα ήχου 7.1 ;

Υπάρχουν αρκετά δισκάκια εδώ και πάνω από ένα χρόνο
άσχετο βεβαίως αν έχουν ή όχι ελληνικούς υπότιτλους!!!!!

The Phantom of the Opera, released April 18, 2006 on HD DVD, was the first home-video movie to offer a TrueHD soundtrack.

HD DVD titles with TrueHD

The Phantom of the Opera
Training Day
Constantine
Troy
The Perfect Storm
The Wicker Man
End of Days
Fear and Loathing in Las Vegas
Charlie and the Chocolate Factory (isolated music-only track)
Batman Begins
V for Vendetta
The Ant Bully
Superman Returns
Lady in the Water
Harry Potter and the Goblet of Fire (UK only)
Clerks II
Pulse
Nine Inch Nails - Beside You in Time
Poseidon
The Departed
Happy Feet
The World's Fastest Indian
Feast
School for Scoundrels
Alpha Dog
Letters from Iwo Jima
The Matrix
The Matrix Reloaded
The Matrix Revolutions
Black Christmas
Harsh Times
District B13
Blood Diamond
The War
Lost City
Nutty Professor II: The Klumps
Purple Rain
Darkman
300
Blue Planet (IMAX)
TMNT (2007)
Manilow Live!
Heart: Alive In Seattle
Nature's Colors With The World's Greatest Music

Blu-ray Disc titles with TrueHD

300
Beside You in Time
The Fifth Element
Ghost Rider
Immortal Beloved
LEGENDS OF JAZZ with Ramsey Lewis "Showcase"
Letters from Iwo Jima
Purple Rain
Stomp the Yard
TMNT

Last edited:
Για να επανέρθουμε στην αρχική ερώτηση σύμφωνα με την εύστοχη υπόδειξη του προλαλήσαντα..............

τα παρακάτω από μια έρευνα σε ξένο forum

For all Dolby True HD discs, the PS3 will decode it (5.1 - 7.1) and send it to your receiver as PCM.
For all DTS Master Audio discs, as of now, no decoder exists, therefore, you can use Optical or HDMI to listen to the core track at still a strong 1.5mbps.

Optical out can carry DD5.1 and DTS tracks to your receiver, providing a much clearer, enjoyable sound. I highly recommend using optical cable, as the results are VERY noticeable. Optical only has enough bandwidth for PCM 2.0 uncompressed, resulting in uncompressed stereo sound (stereo? Meh!). To get the full PCM 7.1 experience, you’ll need... HDMI. This can carry the next gen audio formats such as DTS-HD MA, Dolby True-HD and uncompressed PCM 5.1-7.1 audio at a full bitrate. The only other method of getting these codecs is through analog out, which is not supported by any console on the market today (but is supported by stand alone HD-DVD and Blu-Ray players).

Γειά σας. Έχω πάρει το PS3 και έχω το εξής ερώτημα:Στις εξόδους ήχου λέει από οπτική ίνα 5.1 και από HDMI 7.1...
-Υπάρχει περίπτωση να βγάζει ήχο 7.1 από την οπτική ίνα ίσως με κάποια αναβάθμιση ;Έχω τον επτακάναλο ραδιοενισχυτή YAMAHA RXV-650 που δεν έχει HDMI!!! (Ιδού το πρόβλημα γιατί έχω 7 ηχεία και μερακλώθηκα όταν το πήρα...).
-Έχω την εντύπωση όμως πως ούτε 7.1 βγάζει από την HDMI ακόμη:furious3:!!!

Ο ήχος από την HDMI είναι για μεταφορά HIGH-DEFINITION φορμά τα οποία είναι ικανά για 7.1 (όταν και εάν το δισκάκι έχει τέτοια εγγραφή). Ακόμα δεν έχω δει blueray (ούτε hdddv) παραπάνω από 5.1 .

Η οπτική λόγω περιορισμένου bandwidth μεταφέρει μόνο το κλασσικό dolby digital ή DTS σήμα και όχι τα High definition ηχητικά φορμάτ. Φυσικά αν μια ταινία είναι γραμμένη 6.1 που υπάρχουν κάμποσες, θα μεταφέρει 6.1 κανονικότατα στον ενισχυτή.

Αυτό που λες με ενδιαφέρει, διότι με την ίδια οπτική ίνα που έχω συνδεδεμένη το Ps3 με ραδιοενισχυτή, είχα το προηγούμενο DVD Player Philips και το οποίο μου έβγαζε μέχρι και 6.1!
Το θέμα είναι ότι το εγχειρίδιο του Ps3 αναφέρει πως με οπτική ίνα μπορεί να βγάλει μέχρι 5.1!
Άρα μήπως είναι θέμα εξόδου από το Ps3 και όχι οπτικής ίνας;
Παρεπιπτόντως θα παίξω Blue Ray σήμερα και θα δω τι μπορεί να βγάλει!

Ο ήχος από την HDMI είναι για μεταφορά HIGH-DEFINITION φορμά τα οποία είναι ικανά για 7.1 (όταν και εάν το δισκάκι έχει τέτοια εγγραφή). Ακόμα δεν έχω δει blueray (ούτε hdddv) παραπάνω από 5.1 .

Η οπτική λόγω περιορισμένου bandwidth μεταφέρει μόνο το κλασσικό dolby digital ή DTS σήμα και όχι τα High definition ηχητικά φορμάτ. Φυσικά αν μια ταινία είναι γραμμένη 6.1 που υπάρχουν κάμποσες, θα μεταφέρει 6.1 κανονικότατα στον ενισχυτή.

Μάλλον ο Τάσος έχει δίκιο. με μια γρήγορη αναζήτηση δεν βρέθηκαν δισκάκια με >6.1 ήχο!!!!!!!!!!!!

Last edited:
Χθές λοιπόν που δοκίμασα το X-Men 3 (6.1 ch) με οπτική ίνα ο ραδιοενισχυτής μου μου έβγαζε και τα έξι κανάλια! όπως είπε και ο Τάσος Οικονόμου(Η SONY λέει μέχρι 5.1 από οπτική ,αρχίζω σιγά σιγά και τη διαψεύδω !!! Λές να βγάλω και τα εφτά!!!!!) :Banane0:

Last edited: