PS3 Firmware 2.10 έρχεται...

Για την ενημεωσή σας μετέφερα στο δίσκο του ps3 ταινία divx που είχα κατεβάσει από το ιντερνετ με ενσωματωμένους υπότιτλους και τους εμφανίζει κανονικά. Αντίθετα δεν προβάλει υπότιτλους σε ταινίες που κάνω streaming με το tversity. To περίεργο είναι ότι από το παλιό μου laptop με win xp sp2 φαίνονταν κανονικά το πρόβλημα παρουσιάστηκε με το νέο laptop με vista. Καμιά ιδέα για να το λυσω;

Εδώ βρήκα την λύση. Και όλα δούλεψαν ρολόϊ με τα Vista.

Χρόνια πολλά!!

Στα settings, bd/dvd settings, dvd upscaler έχει επιλογές :
off
double scale
normal
full screen.

Με off το δισκάκι παίζει στα 576. Από εκεί κ πέρα, ανάλογα με την τηλ σας κάνετε δοκιμές. Όλες οι επιλογές φτάνουν τα 1080p, απλά με διαφορετικό τρόπο.

Re: Απάντηση: PS3 Firmware 2.10 έρχεται...

Στα settings, bd/dvd settings, dvd upscaler έχει επιλογές :
off
double scale
normal
full screen.

Με off το δισκάκι παίζει στα 576. Από εκεί κ πέρα, ανάλογα με την τηλ σας κάνετε δοκιμές. Όλες οι επιλογές φτάνουν τα 1080p, απλά με διαφορετικό τρόπο.

Οπότε, αφού ολες οι επιλογες κανουν upscalle σε 1080p, η επιλογη full screen βγαζει και τις μαυρες μπαρες και μετατρεπει το 576 σε 1080p 1.78:1 ???:grandpa:

Απάντηση: Re: Απάντηση: PS3 Firmware 2.10 έρχεται...

Οπότε, αφού ολες οι επιλογες κανουν upscalle σε 1080p, η επιλογη full screen βγαζει και τις μαυρες μπαρες και μετατρεπει το 576 σε 1080p 1.78:1 ???:grandpa:
όχι δεν κάνει κάτι τέτοιο.
Κάποιες τηλ που δεν καταλαβαίνουν το σήμα του πσ3, θέλουν το full screen.

Παιδιά μπορείτε να πείτε τι έχετε βάλει και στα άλλα;
1. Cinema conversion
2. BD / DVD Video Output Format (HDMI)
3. BD 1080p 24 Hz Output (HDMI)

Στο manual λέει ότι για να βάλεις Automatic στο 2 πρέπει να είναι στο On η επιλογή στo Settings>Display Settings>Y Pb / Cb Pr / Cr Super-White (HDMI)

ρε παιδια ποιος ξερει να μου πει,θελω να κανω update me usbstick φτιαχνω με κεφαλαια οπως λεει στη σελιδα 2 folder
PS3-UPDATE kai to arxeio αλλα οταν το βαζω δεν το βλεπει καθολου το ps3
:AFADF0:

vasika gia na min ginei kana mperdema...o Far rotise gia logariasmo mou...ola kala me update 2.10 afou allaxa usbstick....twra giati ena usb pou douleuei kanonika genika kanei ayto to kolima einai allo thema...thanx pantws....

Re: Απάντηση: Re: PS3 Firmware 2.10 έρχεται...

Δεν δείχνει υπότιτλους φίλε μου,το τεστάρανε και το έγραψαν παραπάνω.
Ισως στην επόμενη αναβάθμιση..

Υ.Γ. Τρελλαίνομαι με το nickname σου..
"..Ουστ μωρή γριούλα.."!!!:flipout::flipout::grinning-smiley-043

Για δοκιμάστε και αυτό!
ΜΟΝΙΜΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ ΣΕ MPEG4
Εφαρμογές που απαιτούνται:
1.virtualdubmod.
2.VSFilter (πρώην Vobsub)
3.ΧviD codecή άλλο codec αν επιθυμείτε.

Εγκατάσταση
1.Το VirtualDubMod δε χρειάζεται εγκατάσταση απλά βάλτε το σε ένα φάκελο επιλογής σας αποσυμπιεσμένο.
2.Εγκαθιστούμε το VSFilter από μόνο του πάει στο C:\Program Files\DirectVobSub\
3.Εγκαθιστούμε το ΧviD codec από μόνο του πάει στο C:\Program Files\XviD[/b]

Ρυθμίσεις
1.Πηγαίνουμε στο C:\Program Files\DirectVobSub\ και βρίσκουμε το αρχείο VSFilter.dll
2.Το αντιγράφουμε στο φάκελο plugins που βρίσκεται μέσα στο φάκελο που εγκαταστήσαμε το VirtualDubMod.
3.Μετονομάζουμε το αρχείο από VSFilter.dll σε VSFilter.vdf

Χρήση
1.Ανοίγουμε με το VirtualDubMod το αρχείο video στο οποίο θα ενσωματωθούν οι υπότιτλοι. File/Open Video File
2.Aν ανοίξει μήνυμα ότι βρέθηκε ήχος VBR στο αρχείο επιλέγουμε ΟΧΙ.
3.Πηγαίνουμε στο μενού Video/Filters... και επιλέγουμε add..
4.Επιλέγουμε το φίλτρο TextSub και ΟΚ.
5.Επιλέγουμε το αρχείο των υποτίτλων (έχουμε τσεκάρει προηγουμένως ότι είναι οι σωστοί και παίζουν καλά έτσι?), πατάμε άνοιγμα και ΟΚ
6.Πηγαίνουμε στο μενού Video/Compression.. και στο παράθυρο Select video compression επιλέγουμε XviD MPEG-4 Codec.
7.Στο παράθυρο Xvid Configuration πρέπει να αλλάξουμε το Target Bitrate (kbps). Για να βρούμε τώρα τη σωστή τιμή βάζουμε να παίξει το αρχείο video με κάποιον άλλο video player και βρίσκουμε πόσα kbps είναι. Αφού βάλουμε την τιμή πατάμε στο παράθυρο Xvid Configuration ΟΚ και ξανά ΟΚ.
8.Πατάμε File/Save As και επιλέγουμε το όνομα του αρχείου που θέλουμε να σώσουμε το νέο video με τους ενσωματωμένους υπότιτλους. Δεν χρειάζεται να πειράξουμε τίποτα άλλο.
9.Πατάμε αποθήκευση και ξεκινά η κωδικοποίηση η οποία διαρκεί ανάλογα με τις δυνατότητες του υπολογιστή μας.
10.Σε λίγη ώρα το video θα είναι έτοιμο και θα μπορεί και να αναπαραχθεί με τους υπότιτλους και σε επιτραπέζια DVD Player χωρίς πρόβλημα

Το δοκίμασα και έπιασε,βέβαια πήρε αρκετή ώρα και το αρχείο από 700ΜΒ έγινε 922 ΜΒ!!!!!!!!:BDBDG54:

Last edited:
Δοκιμάζω έναν πολύ πιο εύκολο τρόπο που απαιτεί μονο fddshow και TMPGenc. Μάλιστα μπορείς να χρησιμοποίσεις και όλα τα φίλτρα του fddshow για το τελικό σου αρχείο (upscale με lancoz, NR κτλ).

Το μεγάλο πλεονέκτημα επίσης είναι ότι μπορεί να διαβάσει τα πάντα (οτι διαβάζει το fddshow δηλαδη!)

Τα πρώτα δείγματα με hardsubs είναι εντυπωσιακά , με upscale στα 720p οι υπότιτλοι είναι πεντακάθαροι, αν και με βαριά φίλτρα το encoding μπορεί να πάρει έως και 1.5 μέρα(!). θα ποστάρω σύντομα λεπτομέρειες...

Last edited:
Δοκιμάζω έναν πολύ πιο εύκολο τρόπο που απαιτεί μονο fddshow και TMPGenc. Μάλιστα μπορείς να χρησιμοποίσεις και όλα τα φίλτρα του fddshow για το τελικό σου αρχείο (upscale με lancoz, NR κτλ).

Τα πρώτα δείγματα με hardsubs είναι εντυπωσιακά , με upscale στα 720p οι υπότιτλοι είναι πεντακάθαροι, αν και με βαριά φίλτρα το encoding μπορεί να πάρει έως και 1.5 μέρα(!). θα ποστάρω σύντομα λεπτομέρειες...

Περιμένουμε.......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PS3 Firmware 2.10 έρχεται...

Για δοκιμάστε και αυτό!
1.virtualdubmod.

Εμενα παντως δεν μου επιασε. Δοκιμασα και με xvid kai me divx (τελευταιους codec) αλλα τιποτα. Επισης αρχεια divx( με καταληξη divx) μου παρουσιαζουν προωλιμα (unsupported file). Αν μπορεις να γραψεις ακριβως τι ρυθμισεις εβαλες στο xvid για να δοκιμασω και αυτο....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PS3 Firmware 2.10 έρχεται...

Για δοκιμάστε και αυτό!
1.virtualdubmod.

Εμενα παντως δεν μου επιασε. Δοκιμασα και με xvid kai me divx (τελευταιους codec) αλλα τιποτα. Επισης αρχεια divx( με καταληξη divx) μου παρουσιαζουν προωλιμα (unsupported file). Αν μπορεις να γραψεις ακριβως τι ρυθμισεις εβαλες στο xvid για να δοκιμασω και αυτο....

Εγώ έχω Κ-lite codec pack και μιλάμε πάντα για αρχείο avi από internet και χωρίς μετατροπή σε divx ή xvid...
Η διαδικασία είναι όπως περιέγραψα παραπάνω και δουλεύει

Έχω κατεβάσει το 2.10 update στο pc μου
Πώς μπορώ να το περάσω στο ps3?
Αντιγράφοντάς το σε ένα cd γίνεται δουλειά?