Το fat δεν δίνει bitstream τα hd formats. Το slim τα δίνει, ωστε την αποκωδικοποίηση να την κάνει ο ενισχυτής...Δηλαδή το PS3 fat δεν δίνει HD formats ήχου ούτε σε απλά Blu-ray ούτε σε Blu-ray 3D??
Όσον αφορά το PS3 slim τι ισχύει?
Αγαπητέ φίλε JL,θα ήθελα να σου κάνω κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις σε σχέση με κάποια από τα προαναφερθέντα,οι οποίες δεν έχουν όλες αποκλειστική σχέση με το PS3.
Λοιπόν αναφέρθηκε και το είχα ακούσει ξανά ότι το PS3 slim κάνει bitstreaming τα HD formats ήχου του Blu-ray ενώ το PS3 fat (το παλιό) δεν τα κάνει.
Ερώτημα 1:Το παλιό PS3 (fat) επομένως τι είναι αυτό που κάνει με τα νέα HD formats ήχου του Blu-ray?Τα κάνει decode (τα αποκωδικοποιεί) και στη συνέχεια τα στέλνει (αποκωδικοποιημένα πλέον) στην HDMI ώστε από την HDMI να οδηγηθούν σε ενισχυτή;;
Υποερώτημα 1: Αν μέχρι τώρα τα λέω καλά,ρωτάω επιπλέον:Τι νόημα έχει η παραπάνω διαδικασία;Αφού έχει γίνει ήδη η αποκωδικοποίηση των HD formats ήχου του Blu-ray από το PS3 fat, ο ενισχυτής τι ρόλο παίζει στην αλυσίδα σε αυτή την περίπτωση? Μήπως απλά ο ενισχυτής δεν κάνει τίποτα, δηλαδή τον αφήνει απείραχτο τον ήχο όπως είναι αποκωδικοποιημένος (όπως λέμε αν το λέω σωστά, "τον κάνει pass through") και οδηγεί τα ηχεία?
Ερώτημα 2: Επίσης αναφέρθηκε πιο πριν ότι αν στο PS3 fat (το οποίο δεν κάνει bitstreaming τα HD formats ήχου του Blu-ray) δώσουμε επιλογή bitstreaming αυτό δεν θα κάνει bitstreaming,αλλά θα δώσει PCM.Επειδή το ακούω συχνά κι ακόμα δεν έχω ξεκαθαρίσει τι είδους format ήχου είναι το PCM (είναι όντως φορμά ήχου?!) αν έχετε την καλωσύνη κάντε τον κόπο να μου αναφέρετε δυο λόγια γι αυτό...Αποτελεί HD ήχο το PCM?Επίσης και κάποιο κατανοητό link θα ήταν κι αυτό ευπρόσδεκτο!
Ερώτημα 3:Ερχόμαστε τώρα στο κεντρικό ερώτημα, στο οποίο νομίζω ξάστερη και ξεκάθαρη απάντηση, κατόπιν δοκιμής και επαλήθευσης δεν δώθηκε ακόμα:
Τελικά τι ισχύει σχετικά με το HD audio στα Blu-ray 3D μέσω του PS3??Έχουμε ή όχι και HD ήχο σε αναπαραγωγή Blu-ray 3D?
Μήπως όντως τελικά μέσω του HDMI το Dolby True HD υποβιβάζεται σε απλό Dolby Digital και αντίστοιχα το DTS HD Master Audio σε απλό DTS?
Ο φίλος μας chris_goode αναφέρει ότι με σύνδεση από την HDMI του PS3 στην HDMI του ενισχυτή και στη συνέχεια από την HDMI out του ενισχυτή προς την HDMI της τηλεόρασης "ο ενισχυτής αναγνωρίζει κανονικά τα format ήχου!"
Το ερώτημα είναι:Ποιά format ήχου αναγνωρίζει κανονικά ο ενισχυτής?Αναγνωρίζει τα HD formats του ήχου που είναι και το θέμα που μας απασχολεί και θέλουμε να το ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα??
Ελπίζω να διαφωτιστούμε όλοι μας σχετικά μέσω των απαντήσεων στα ερωτήματα μου!
Φιλικά,
Μάνος.
Φίλε JL σε προσκυνάω!!Πραγματικά αρχίζω να καταλαβαίνω τι παίζεται!!Θα πρότεινα όλες αυτές τις πληροφορίες να γίνονταν sticky thread ώστε να τις διαβάζουμε και να μαθαίνουμε κι εμείς οι πρωτάρηδες!Έχω διαβάσει και το thread:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=698
αλλά δεν αναφέρεται κάπου αυτή η διαδικασία- αλυσίδα που περνάει ο ήχος ώστε να αρχίσει να καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται!Θα ήταν χρησιμότατο νομίζω τώρα που ξεκινάνε και τα Blu-ray 3D να γινόταν κάτι τέτοιο!
Δυο διευκρινιστικές ερωτησούλες μόνο ακόμα:
επιγραμματικά κατάλαβα ότι η αλυσίδα είναι:
HD formats ----> PCM ("ξεπακετάρισμα") ---->αναλογικός ήχος που αποστέλεται στα ηχεία.
Δηλαδή σε κάθε περιπτωση (είτε κάνει την αποκωδικοποίηση το player είτε στείλουμε το HD format με bitstreaming για αποκωδικοποίηση στον ενισχυτή) ο ήχος τελικά θα μετατραπεί σε αναλογικός (από το player ή τον ενισχυτή αναλόγως) λίγο προτού σταλέι στα ηχεία.Σωστά;
Καλησπερα σας ,
Κατεβασα προχθες το καινουριο update του PS3 για την 3d υποστηριξη ταινιων σε blue ray και πηγα να νοικιαζω το Coraline 3d να δω τι ψαρια πιανει η κονσολα...το εβαλα λοιπον στην VT-20 ,διαλεξα την 3d version απ το δισκακι αλλα τπτ ...ναι μεν υπηρχε ενα ελαφρυ ειδωλο στην εικονα σε καποιες σκηνες ομως ,αλλα με τα γυαλια δεν τις εβλεπα 3d ...διαλεξα ολους τους τροπους απεικονισης 3d απο την τηλεοραση αλλα και παλι τπτ ..ξερεις κανεις τι μπορει να φταιει ?
Ευχαριστω
α! η Panasonic VT-20 είναι 3D!! μάλιστα.. γράψε λάθος :ADFADF1:Αυτο τωρα γιατι μου το εστειλες !! χεχεχε
Σου λεω οτι εχω την panasonic την VT-20 και εσυ μου στελνεις link που μου λεει οτι χρειαζομαι 3d τηλεοραση ? :smile:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.